NRK Meny
Normal

Senket Ranheim med to mål: – Vi er et maskinlag

Brann leder eliteserien i fotball etter å påført overraskelseslaget Ranheim årets første hjemmetap. Steffen Lie Skålevik ble dagens mann med to scoringer.

Branns Steffen Lie Skålevik scorer 0-1

EFFEKTIV: Steffen Lie Skålevik scoret med både hode og bein mot Ranheim.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Etter seier i den utsatte kampen fra første serierunde topper Brann tabellen tre poeng foran Molde. Bergenserne står med fem seirer og én uavgjort.

– Det kjennes godt, jeg var litt skuffet søndag etter et par brente sjanser, sier matchvinner Steffen Lie Skålevik til MAX etter kampen.

Tomålsscoreren deler imidlertid æren med hele laget.

– Vi er et veldig solid lag fra forsvar til angrep, det spiller ikke så stor rolle hvem som scorer. Vi jobber steinhardt, vi er et maskinlag. Vi er avhengig av alle, vi har ikke mange luksusspillere, påpeker han.

Holdt unna

Brann tok ledelsen etter 24 minutters spill. Skålevik fikk stå umarkert på bakerst stolpe på et innlegg fra Gilbert Koomson og headet i mål via hanskene til Ranheim-keeper Even Barli.

Ti minutter ut i andre omgang var samme mann frampå igjen. Brann angrep hurtig på høyresiden, Taijo Teniste slo et innlegg 45 grader inn i boksen og der kom Skålevik på et perfekt timet løp og satte inn 2–0.

Etter 73 minutters spill kunne Ranheim skapt nytt liv i kampen, men den harde headingen fra Kristoffer Løkberg gikk utenfor stolpen.

Tre minutter før full tid fikk innbytter Sivert Solli en eventyrlig mulighet alene med keeper, men en god Samuel Radlinger ryddet opp.

Reduseringen kom aldri, og dermed tok Brann tre nye poeng.

Regner med gullkrav

– Det var deilig, det var en tøff kamp. Ranheim var gode, spesielt i etablert, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til MAX.

Nå regner han med gullfeber i Bergen.

– I Bergen er jo kravet gull uansett. Nå koker det i byen, og da øker presset. Så får vi se om vi er tøffe nok, sier Nilsen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Hodgson raser mot teatralsk Salah

  I kampen mellom Liverpool og Crystal Palace gikk Mohamed Salah i over ende i feltet etter nærkontakt med Mamadou Sakho og fikk straffe. Palace-manager Roy Hodgson mener Salah falt lett. – Hvis det var et straffespark så har spillet endret seg til noe ugjenkjennelig.

  Roy Hodgson
  Foto: Eddie Keogh / Reuters
 • Gasly blir ny Red Bull-fører

  Pierre Gasly erstatter Daniel Ricciardo i Red Bull neste sesong. Det bekrefter Formel 1-laget. Den franske 22-åringen kjører nå for Toro Rosso, som Red Bull eier. Han har en fjerdeplass fra Bahrain som sitt beste løp i karrieren. Ricciardo skal kjøre for Renault neste sesong.

  MOTOR-F1-REDBULL/GASLY
  Foto: Brandon Malone / Reuters
 • Remis for Carlsen mot Aronian

  Magnus Carlsen måtte nøye seg med remis mot armenske Levon Aronian da han spilte med svarte brikker i tredje runde av Sinquefield Cup i sjakk mandag. Carlsen står med to poeng etter tre runder, og ligger på delt førsteplass. I fjor ble Carlsen nummer to i turneringen.

  Magnus Carlsen
  Foto: Patrick Huerlimann / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
NM fotball: Kolbotn - Klepp
NM fotball: Trondheims-Ørn - Sandviken
NM Fotball: Trondheims-Ørn-Sandviken
Sport i dag