NRK Meny
Normal

Senket Ranheim med to mål: – Vi er et maskinlag

Brann leder eliteserien i fotball etter å påført overraskelseslaget Ranheim årets første hjemmetap. Steffen Lie Skålevik ble dagens mann med to scoringer.

Branns Steffen Lie Skålevik scorer 0-1

EFFEKTIV: Steffen Lie Skålevik scoret med både hode og bein mot Ranheim.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Etter seier i den utsatte kampen fra første serierunde topper Brann tabellen tre poeng foran Molde. Bergenserne står med fem seirer og én uavgjort.

– Det kjennes godt, jeg var litt skuffet søndag etter et par brente sjanser, sier matchvinner Steffen Lie Skålevik til MAX etter kampen.

Tomålsscoreren deler imidlertid æren med hele laget.

– Vi er et veldig solid lag fra forsvar til angrep, det spiller ikke så stor rolle hvem som scorer. Vi jobber steinhardt, vi er et maskinlag. Vi er avhengig av alle, vi har ikke mange luksusspillere, påpeker han.

Holdt unna

Brann tok ledelsen etter 24 minutters spill. Skålevik fikk stå umarkert på bakerst stolpe på et innlegg fra Gilbert Koomson og headet i mål via hanskene til Ranheim-keeper Even Barli.

Ti minutter ut i andre omgang var samme mann frampå igjen. Brann angrep hurtig på høyresiden, Taijo Teniste slo et innlegg 45 grader inn i boksen og der kom Skålevik på et perfekt timet løp og satte inn 2–0.

Etter 73 minutters spill kunne Ranheim skapt nytt liv i kampen, men den harde headingen fra Kristoffer Løkberg gikk utenfor stolpen.

Tre minutter før full tid fikk innbytter Sivert Solli en eventyrlig mulighet alene med keeper, men en god Samuel Radlinger ryddet opp.

Reduseringen kom aldri, og dermed tok Brann tre nye poeng.

Regner med gullkrav

– Det var deilig, det var en tøff kamp. Ranheim var gode, spesielt i etablert, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til MAX.

Nå regner han med gullfeber i Bergen.

– I Bergen er jo kravet gull uansett. Nå koker det i byen, og da øker presset. Så får vi se om vi er tøffe nok, sier Nilsen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Citroën sparket Kris Meek

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag