Senket Ranheim med to mål: – Vi er et maskinlag

Brann leder eliteserien i fotball etter å påført overraskelseslaget Ranheim årets første hjemmetap. Steffen Lie Skålevik ble dagens mann med to scoringer.

Branns Steffen Lie Skålevik scorer 0-1

EFFEKTIV: Steffen Lie Skålevik scoret med både hode og bein mot Ranheim.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Etter seier i den utsatte kampen fra første serierunde topper Brann tabellen tre poeng foran Molde. Bergenserne står med fem seirer og én uavgjort.

– Det kjennes godt, jeg var litt skuffet søndag etter et par brente sjanser, sier matchvinner Steffen Lie Skålevik til MAX etter kampen.

Tomålsscoreren deler imidlertid æren med hele laget.

– Vi er et veldig solid lag fra forsvar til angrep, det spiller ikke så stor rolle hvem som scorer. Vi jobber steinhardt, vi er et maskinlag. Vi er avhengig av alle, vi har ikke mange luksusspillere, påpeker han.

Holdt unna

Brann tok ledelsen etter 24 minutters spill. Skålevik fikk stå umarkert på bakerst stolpe på et innlegg fra Gilbert Koomson og headet i mål via hanskene til Ranheim-keeper Even Barli.

Ti minutter ut i andre omgang var samme mann frampå igjen. Brann angrep hurtig på høyresiden, Taijo Teniste slo et innlegg 45 grader inn i boksen og der kom Skålevik på et perfekt timet løp og satte inn 2–0.

Etter 73 minutters spill kunne Ranheim skapt nytt liv i kampen, men den harde headingen fra Kristoffer Løkberg gikk utenfor stolpen.

Tre minutter før full tid fikk innbytter Sivert Solli en eventyrlig mulighet alene med keeper, men en god Samuel Radlinger ryddet opp.

Reduseringen kom aldri, og dermed tok Brann tre nye poeng.

Regner med gullkrav

– Det var deilig, det var en tøff kamp. Ranheim var gode, spesielt i etablert, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til MAX.

Nå regner han med gullfeber i Bergen.

– I Bergen er jo kravet gull uansett. Nå koker det i byen, og da øker presset. Så får vi se om vi er tøffe nok, sier Nilsen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Gaviria mister Tour de France

  UAE-rytter Fernando Gaviria blir ikke skadefri i tide til Tour de France, ifølge avisen El Tiempo. Det betyr flere spurtsjanser for Alexander Kristoff.

  Gaviria er i utgangspunktet tiltenkt jobben som spurter i UAE-laget i Frankrike, men problemer med et kne tvang ham til å bryte Giro d'Italia.

  CYCLING-FRANCE/
  Foto: BENOIT TESSIER / Reuters
 • To dager, to årsbeste i verden

  Elaine Thompson (26), regjerende OL-mester på både 100 og 200 meter, viste storform i det jamaicanske mesterskapet i helga. Mandag morgen, norsk tid, tok hun gullet på 200 meter på tiden 22,00. Det er ny årsbeste i verden. Det samme var det da hun lørdag vant 100-meteren på 10,73.

  X90050
  Foto: Lucy Nicholson / Reuters
 • Marta med flammende tale

  Brasil-stjerne Marta måtte innse at gulldrømmen brast med tapet for Frankrike i åttedelsfinalen. Etterpå talte 33-åringen til najonens unge spillere. – Kvinnefotballen trenger all støtte den kan få. Og dere unge fotballkvinner, dere må jobbe hardere og anstrenge dere mer. Dere må ønske mer, trene mer, være klare for å spille hvert eneste minutt i 90 minutter, pluss 30 minutter ekstratid, sa Marta.

  – Vi må gråte i begynnelsen, slik at vi kan smile til slutt, sa Brasil-stjernen.

  Marta
  Foto: YVES HERMAN / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal