NRK Meny
Normal

Brækhus i superform før «århundrets kamp»: – Ikke sett maken

TORREVIEJA (NRK): Cecilia Brækhus (34) har flyttet treningscampen til Spania. Det har gitt resultater. Boksedronningen imponerer voldsomt på trening og føler seg bedre enn noensinne.

Cecilia Brækhus

SISTE INNSPURT: Cecilia Brækhus har lagt treningen til Spania før den historiske boksekampen i Oslo 1. oktober.

Foto: Ali Iqbal Tahir, NRK

– Jeg har ikke sett maken. Aldri før har jeg sett en utøver som klarer å gi så mye i en periode med tung trening. Det er helt utrolig, utbryter veterantrener Ulf Johansen.

Sammen med boksetrener Jonathan Banks er han på stranda i Torrevieja på løpetrening med Cecilia Brækhus. Johansen har arrangert treningsleiren i Spania, hvor grovarbeidet gjøres før den historiske kampen i Oslo.

– Jeg har aldri følt meg bedre. Varmen her gjør noe med deg. Jeg har mer overskudd, mindre skader og resituterer raskere. Jeg merker det fra dag til dag at jeg ikke trenger like lang tid før jeg kan begynne på harde økter igjen, sier Cecilia Brækhus.

Det er fem måneder siden Brækhus sist var i aksjon, men det går alt annet enn nedover med den norske boksestjernen, som imponerer trenerene med arbeidet hun legger ned.

– Jo mer arbeid hun gjør her, jo enklere blir det i ringen. Så enkelt er det, ler Johansen.

Cecilia Brækhus har flyttet treningskampen til solfylte strender i Spania, for å få best mulig oppladning til den første boksekampen i Norge på 35 år. Det varme klimaet har gitt bedre treningsresultater.

I VARMEN: – Jeg har mer overskudd, mindre skader og resituterer raskere, sier Cecilia Brækhus om treningsleiren i Spania.

Flyttet treningscampen til Spania

– Du er i bra form, sier Banks og ler.

Amerikaneren, som også er trener for tungvektsbokseren Vladimir Klitsjko, har nettopp spurtslått Brækhus på trening. Det lar han ikke gå upåaktet hen.

– Jeg slo deg likevel. Selv om du er i bedre form enn noensinne.

Hvordan ligger hun an foran kampen 1. oktober?

– Hun er foran skjema og gjør mer enn det som er planlagt. Jeg er veldig fornøyd med jobben hun gjør på trening. Hun gjør det bedre på alle tester, og blir bare bedre og bedre med årene, sier amerikaneren.

Brækhus trenere

ERFARING: Boksetrenerne Ulf Johansen og Jonathan Banks følger Brækhus tett før storkampen i Oslo.

Foto: Ali Iqbal Tahir, NRK

Varmen på treningsleir har gitt resultater

Det er bare en drøy måned til hun skal i ringen i Oslo mot veteranen Anne-Sophie Mathis.

Samme dame tapte på poeng mot Brækhus da de møttes i Danmark for fire år siden - i det som er ansett som en av de største kvinnekampene i boksing noensinne.

– Denne gangen blir det enklere enn sist, forsikrer Johansen, og får støtte fra boksetrener Banks.

– Vi kommer til å vinne.

Å, er du så sikker?

– Jeg har alltid troen på mitt produkt, sier Banks, før han begynner å forklare.

– Hvis du snekrer sammen en stol så vil du gjerne at den skal være best mulig. Når du tar den med deg verden over vil du anbefale folk å bruke stolen din. Fordi du det vet at den er behagelig, trygg og god. Det samme er det med boksing og Brækhus. Derfor kan jeg senke skuldrene og ikke være redd for at noen skal falle når de setter seg i stolen min.

Siste nytt

 • Zucca-lagkamerat bytter klubb

  Rick Nash, som seks ganger har vært på All Star-laget i NHL, forlater New York Rangers. Han skal framover spille for Boston Bruins. Det bekrefter Zuccarellos klubb søndag. Nash forsvinner i bytte mot Ryan Spooner, Matt Beleske og Ryan Lindgren.

  NHL: Philadelphia Flyers at New York Rangers
  Foto: Brad Penner / Reuters
 • Pedersen perset på 60 meter hekk

  Isabelle Pedersen satte personlig rekord med tiden 7,92 og ble nummer tre på 60 meter hekk under verdenstourstevnet innendørs i Glasgow søndag. Prestasjonen lover godt foran innendørs-VM i Birmingham. Mesterskapet starter førstkommende torsdag.

  Athletics - Glasgow Indoor Grand Prix
  Foto: Lee Smith / Reuters
 • Styrer mot stort underskudd

  De foreløpige regnskapstallene fra Norges Cykleforbund viser et underskudd på 17,5 millioner kroner. Egenkapitalen er borte, og sykkel-VM i Bergen får skylden, skriver NTB.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsrevyen
OL-magasin spesial