NRK Meny
Normal

Mener Brækhus er ringrusten

DETROIT/BERLIN/OSLO (NRK): I slutten av februar bokser Cecilia Brækhus (34) sin første kamp siden 2014. Eksperter frykter hun har vært for lenge borte, og er rusten.

Brækus

FORRIGE SEIER: Cecilia Brækhus har ikke gått en kamp siden hun slo Jennifer Retzke i november 2014.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Når Cecilia Brækhus går i ringen mot Chris Namus (28) den 27. februar, er det 455 dager siden hun sist bokset en kamp.

NRK møter den ubeseirede boksedronningen under trening både i amerikanske Detroit og hjembyen Berlin. 34-åringen er endelig klar for comebacket.

– Akkurat nå føler jeg meg veldig fin. Det føles ikke som jeg har vært borte en gang, forteller hun.

– Kan gå på en smell

Ekspertene frykter derimot at det har gått for lang tid.

Ole Klemetsen

I TVIL: Tidligere proffbokser Ole Klemetsen.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

– Å være borte fra ringen i 15 måneder, gjør at du er ringrusten. Det er lang tid. Det er dessuten et hav mellom trening og kamp, sier tidligere proffbokser Roar Petjamaa.

– Det er veldig farlig å gå for lenge uten kamp. Da kan du fort gå på en smell, mener Ole Klemetsen.

Brækhus har slitt med skader siden hun slo tyske Jennifer Retzke i slutten av november i 2014. En ny kamp er stadig blitt utsatt.

– Det er lenge, og jeg vet at mange spekulerte i om jeg var ferdig, hadde for mange skader, og at jeg ringrusten. Men det må jeg riste av meg og bare konsentrere meg om det jeg gjør på trening hver dag, sier hun.

Ny hverdag i Detroit

Treningshverdagen er blitt en annen, etter at hun brøt samarbeidet med boksepromotør Team Sauerland i april i fjor. I stedet ble Vladimir Klitsjkos selskap K2 Brækhus nye promotor. Siden august har hun trent med Klitsjkos trener, amerikanske Johnathon Banks.

Han holder til i den amerikanske byen Detroit i Michigan. En by ikke bare kjent for nedlagte bilfabrikker, men også for boksing. Mye av dagen tilbringes på legendariske Kronk Gym.

– Jeg er vant til å være i et gym, sammen med verdens- og europamestre, som er helt lukket. Her er dørene åpne for alle. Barn, voksne, amatører, profesjonelle trener om hverandre. Vi er som en stor familie, sier Brækhus med et smil.

Brækhus Banks

NYTT LIV: Boksetrener Johnathon Banks under trening sammen med Cecilia Brækhus i Kronk Gym i Detroit.

Foto: Kyrre Merg

Banks er også med Brækhus til Berlin i kampoppkjøringen.

– Hvis det er noen effekt, så er det mentalt, ikke fysisk. Hun jobber hardt og er motivert, sier treneren, som mener kampfølelsen kommer tilbake så fort eleven trer inn i ringen.

Vil motbevise

Selv føler Brækhus seg sikker på seier.

– Hva andre mener, bruker jeg ikke tid og krefter på. Det blir veldig morsomt den 27. februar, for da kommer jeg definitivt til å motbevise skeptiske stemmer.

Og nå kan ingenting stoppe henne.

– Jeg kommer til å gå i den ringen, uansett om det er med armen i fatle.

 • Hele reportasjen om Cecilia Brækhus, ser du i Sportsrevyen søndag klokken 19.45.

Siste nytt

 • Norendal brøt IOCs sponsorregler

  Silje Norendal (24) har en privat sponsoravtale med Under Armour og reklamerte synlig for utstyrsleverandøren under forrige ukes slopestylefinale, skriver TV2. Det er brudd på regelverket til IOC. Men det får ingen konsekvenser for snowboardstjernen.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Snowboard kvinner.
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Skuffet Falk sendes hjem

  Den svenske langrennsløperen Hanna Falk får ikke gå flere distanser i OL. 28-åringen var langt nede etter å ha blitt vraket til stafetten lørdag. Anna Haag ble valgt foran løpere som Ida Ingemarsdotter og Falk på førsteetappen.

  VINTER-OS 2018 SKIDOR LÄNGD FRISTIL
  Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / NTB scanpix
 • Hockeylag får ikke lov å håndhilse

  USAs hockeylag har fått beskjed om å «fist-bumpe» med hverandre i stedet for håndhilse, for å unngå spredning av noroviruset, som er svært smittsomt. Så langt er det bekreftet 283 tilfeller smittet av viruset, som nå oppholder seg i karantene.

  Pyeongchang Olympics US Zapolski
  Foto: Peter Kneffel / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang