Bø hørte ikke sekundering – sølvet glapp med fire tideler

ÖSTERSUND/OSLO (NRK): Tarjei Bø forteller at publikum overdøvet sekunderingen under innspurten på VM-normalen, hvor 30-åringen til slutt var fire fattige tideler fra sølvet.

tarjei etter normalen

TOK BRONSE: Tarjei Bø var helt ferdig etter å ha kjempet med Vladimir Iliev om sølvet på normaldistansen.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Det var bjellespill som gjorde at all sekundering forsvant, men jeg skjønte at jeg gikk jevnt da jeg kom over toppen der, og jeg gikk alt jeg hadde, sier Bø om tidsdramaet.

Han kjempet en innbitt kamp med Vladimir Iliev på den siste runden. Til slutt var det bulgareren som vant duellen om sølvet med fire tideler.

– Helt ærlig trodde jeg Tarjei kom til å ta sølvet, sier Iliev.

VM 20 km

SEIGT: Tarjei Bø måtte presse seg hardt den siste runden for å sikre VM-medalje.

Trodde han var fem sekunder bak

Til tross for at det hverken var fulle tribuner, eller et stort antall tilskuere ute i skogen onsdag, var det likevel nok bråk til at Bø sleit med å få med seg sekunderingene til blant annet idrettssjef Odd-Bjørn Hjelmeset.

– Det var masse skriking og skråling, så jeg hørte lite. Jeg trodde Odd-Bjørn sa at jeg var fem sekunder bak, men skjønte etterhvert at han hadde ment tideler.

Likevel er han strålende fornøyd med en tredjeplass, få dager etter jaktstarten han selv omtaler som en fiasko.

– Da var det gullet og bronsen som glapp. I dag er det litt likegyldig om det blir sølv eller bronse. Det er en personlig seier.

Takker kjæresten

gita og tarjei

PAR: Tarjei Bø takker kjæresten Gita Simonsen for støtten i det som har vært en vanskelig sesong for skiskytteren.

Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Søndag tapte Bø spurtoppgjøret om bronsemedaljen på jaktstarten. Etterpå trillet tårene for stryningen. Dermed smakte det ekstra godt med medalje på normaldistansen etter kun én bom på standplass.

– Det har vært en tøff oppladning og en tøff førstehelg. Jeg må takke lagkamerater, familien min og spesielt kjæresten min, Gita, som har støttet meg og fått meg i godt humør igjen, sier Bø.

– Han har selv følt at det har vært litt stang ut, men det er ikke flaks at han har vært i de posisjonene han har vært i. Jeg har sagt at han har vært flink og får til dette, sier Gita Simonsen til NRK og legger til at hun er stolt av kjæresten.

Arnd Peiffer ble verdensmester etter fire fulle hus.

Full stopp på siste runde for Christiansen

Vetle Sjåstad Christiansen gikk også for medalje etter å ha skutt 20 treff.

Dessverre sa det fullstendig stopp ute i sporet for Christiansen. I tyngre og tyngre snøvær, ble den kuperte løypa for tøff for 26-åringen.

Etter rennet kunne han fortelle at han allerede på den tredje runden var så sliten at han holdt på å spy.

– Du fikk det litt tungt?

– Litt tungt? Det er en underdrivelse. Jeg tror jeg omtrent stoppet opp. Men det gjør ikke noe når Tarjei tar medalje. Det er helt rått. Jeg gråt en liten skvett for ham etter jaktstarten, og så blir det en gledeståre i dag, sier Christiansen.

VM skiskyting 2019. Normaldistanse menn. Vetle Sjåstad Christiansen

TUNGT: Vetle Sjåstad Christiansen hadde det tungt i langrennssporet.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Etter sprinten sa Christiansen at Johannes Thingnes Bøs gull var verdens mest fortjente.

– Jeg sier det samme i dag. Tarjei har kjempet hardt. Jeg kjenner igjen følelsen og vet hvordan han har det. Jeg er veldig glad på hans vegne. Jeg føler nesten det er jeg som har tatt bronse, sier han.

Thingnes Bø går singel blandet stafett

Johannes Thingnes Bø måtte se sine medaljesjanser gå fløyten etter tre bom totalt. To av dem kom på første stående skyting. Likevel bekrefter Thingnes Bø at det er han som går torsdagens singel blandet stafett sammen med Marte Olsbu Røiseland.

– Nå er det bare rett hjem igjen og få tilbake eksplosiviteten i beina igjen. Det var seigt her ute i dag. Den restitusjonsjobben blir viktig nå. Hvis du er ekstra fokusert så har du den lille ekstra fordelen mot konkurrentene, sier Thingnes Bø.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Firmino fikset Liverpool-seier

  Liverpool måtte kjempe lenge før de halte i land sesongens 22. ligaseier, og laget er nå ubeseiret de siste 40 kampene. Jordan Henderson sendte Liverpool i en oppskriftsmessig ledelse da han stanget inn et hjørnespark etter åtte minutter. Men Wolverhampton slo tilbake i andreomgang. Lynhurtige Adama Traoré slo inn et innlegg som fant pannebrasken til Raúl Jiménez som utlignet for hjemmelaget. I sluttminuttene avgjorde den brasilianske-spissen Roberto Firmino med en perlescoring da han dunket ballen opp i krysset med venstrebeinet.

  Roberto Firmino ble den store Liverpool-helten
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Hovland fire slag bak i Dubai

  Viktor Hovland åpnet Dubai Desert Classic med en runde ett slag under par i vanskelige spilleforhold. Han er på delt 18.-plass etter de første 18 hullene, og er fire slag bak ledende Thomas Pieters. Turneringen i Dubai inngår i europatouren og varer til søndag. Forrige uke slet Hovland i sin sesongdebut. Da klarte han ikke cuten i Abu Dhabi. (NTB)

  Viktor Hovland spiller turnering i Dubai
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Sørloth til kvartfinale

  Klubben til Alexander Sørloth, Trabzonspor, er videre til kvartfinale i den Tyrkiske cupen etter straffesparkkonkurranse. I det første oppgjøret mot Denizlispor vant klubben til Sørloth 2-0, men fikk det langt tøffere torsdag. Denizlispor skaffet seg en tidlig 2-0 ledelse, men i andreomgang fikk nordmannen muligheten fra straffemerket. Den reddet keeper og det stod 2-0 til Denizlispor etter full tid. Dermed måtte kampen avgjøres på straffesparkkonkurranse, og der var Trabzonspor best. Sørloth spilte hele kampen, men tok ikke en av de avgjørende straffene.

  Alexander Sørloth spilte hele kampen
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal