Normal

Feilfri Bø sikret Norges første seier for sesongen: – Det var i grevens tid

ANTERSELVA/OSLO (NRK): På ni dager har Johannes Thingnes Bø gått fra 37. plass og «krise» til seier og et «perfekt løp».

Johannes Thingnes Bø spurter fra Maillet og jubler for seier på fellesstarten i skiskyting.

SESONGENS FØRSTE: Etter to måneders venting, kunne en nordmann endelig juble for seier.

For ni dager siden var det full krise for Johannes Thingnes Bø. For etter å ha blitt nummer 37 på sprinten i Ruhpolding, ante han ikke hva som var galt.

Nå kan han derimot avblåse krisen, for i det siste individuelle rennet før VM starter i Hochfilzen 9. februar kunne Bø endelig juble for Norges første individuelle verdenscupseier denne sesongen.

Da Martin Fourcade skjøt seg bort fra tetkampen på herrenes fellesstart i Anterselva, sto Bø frem med feilfri skyting og et sluttrykk det luktet svidd av.

– Å herregud så deilig. Det er et helt perfekt løp, sier han til NRK etter sin 12. verdenscupseier i karrieren.

Les også: Skiskytterforbundet snur etter kritikk: – Jeg er positivt overrasket

– I grevens tid

I de fire siste rennene har Bø gått fra å bli nummer 37, 15, 14 og til å bli nummer én på én drøy uke. Den formkurven gjør forårets gullvinner trygg inn mot årets VM:

– Nå kommer VM, så det var i grevens tid. Med dette løpet gjør meg mer trygg på det som skal skje. Det har gått dårlig i det siste, men nå vant jeg igjen, så jeg er fornøyd, sier han.

Om det siste rennet hadde fortsatt som det gjorde i Ruhpolding, tror Bø han lett kunne stresset for å finne svar før mesterskapet i Hochfilzen. Nå kan han derimot puste lettet ut.

– Nå kan jeg på lik linje med de andre legge bena høyt og roe litt ned inn mot det som skal skje, sier han med et bredt smil.

Saken fortsetter etter videoen.

Johannes Thingnes Bø er strålende fornøyd med seieren på dagens fellesstart i skiskyting. Han knuste franske Maillon inn mot start.

PERFEKT: Johannes Thingnes Bø mener han gikk et perfekt løp.

Takker storebror

Mens lillebror Bø ser ut til å ha prikket inn formen før VM, er storebror Tarjei Bø ikke tatt ut til mesterskapet etter å ha fått sesonegn spolert av sykdom.

Tarjei hjalp likevel Bø frem til søndagens seier.

– Jeg tenkte at Tarjei så på hjemme, så han var på en måte på skuldra mi og pushet meg frem, sier han.

Sterk laginnsats

Emil Hegle Svendsen, Lars Helge Birkeland, Ole Einar Bjørndalen og franske Martin Fourcade skjøt seg ut av seierskampen på siste skyting, sto det mellom Bø og franske Quentin Fillon Maillet.

De knivet hele veien fra siste skyting, før Bø rykket fra franskmannen inn på stadion og endelig kunne løfte hendene for norsk seier.

Fillon Maillet ble nummer to og Anton Sjipulin nummer tre, mens Svendsen tok 4.-plassen.

Bjørndalen og Birkeland ble nummer ti og elleve.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ex-United-spiller tatt for doping

  Tidligere Manchester United-spiller Giuseppe Rossi har testet positivt på et forbudt medikament, bekrefter antidopingbyrået Nado Italia.

  Prøven skal ha vist spor av en type øyemedisin som kan brukes for å fjerne spor av andre stoffer.

  Rossi er klubbløs, men spilte for Genova da prøven ble tatt i mai.

  Giuseppe Rossi
  Foto: Simone Arveda / AP
 • Norsk junior på 5.-plass i VM

  Den belgiske favoritten Remco Evenepoel var i en klasse for seg i juniorenes temporitt i sykkel-VM tirsdag. Han var 1,24 minutter foran australske Lucas Plapp. Norske Søren Wærenskjold skuffet noe med sin 5.-plass. Han var 1,50 minutter bak vinneren.

  Søren Wærenskjold
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Havnaa med brukket tommel

  Kai Robin Havnaa ble i går operert etter smerter i tommelen under boksetrening. Undersøkelser viste en brukket tommel hos 29-åringen. Opptreningsperioden vil ta flere måneder, og dermed går han glipp av det store stevnet på hjemmebane i Arendal.

  Kai Robin Havnaa
  Foto: Sander Heggheim / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag
Team Ingebrigtsen