Hopp til innhold

Feilfri Bø sikret Norges første seier for sesongen: – Det var i grevens tid

ANTERSELVA/OSLO (NRK): På ni dager har Johannes Thingnes Bø gått fra 37. plass og «krise» til seier og et «perfekt løp».

Johannes Thingnes Bø spurter fra Maillet og jubler for seier på fellesstarten i skiskyting.

SESONGENS FØRSTE: Etter to måneders venting, kunne en nordmann endelig juble for seier.

For ni dager siden var det full krise for Johannes Thingnes Bø. For etter å ha blitt nummer 37 på sprinten i Ruhpolding, ante han ikke hva som var galt.

Nå kan han derimot avblåse krisen, for i det siste individuelle rennet før VM starter i Hochfilzen 9. februar kunne Bø endelig juble for Norges første individuelle verdenscupseier denne sesongen.

Da Martin Fourcade skjøt seg bort fra tetkampen på herrenes fellesstart i Anterselva, sto Bø frem med feilfri skyting og et sluttrykk det luktet svidd av.

– Å herregud så deilig. Det er et helt perfekt løp, sier han til NRK etter sin 12. verdenscupseier i karrieren.

Les også: Skiskytterforbundet snur etter kritikk: – Jeg er positivt overrasket

– I grevens tid

I de fire siste rennene har Bø gått fra å bli nummer 37, 15, 14 og til å bli nummer én på én drøy uke. Den formkurven gjør forårets gullvinner trygg inn mot årets VM:

– Nå kommer VM, så det var i grevens tid. Med dette løpet gjør meg mer trygg på det som skal skje. Det har gått dårlig i det siste, men nå vant jeg igjen, så jeg er fornøyd, sier han.

Om det siste rennet hadde fortsatt som det gjorde i Ruhpolding, tror Bø han lett kunne stresset for å finne svar før mesterskapet i Hochfilzen. Nå kan han derimot puste lettet ut.

– Nå kan jeg på lik linje med de andre legge bena høyt og roe litt ned inn mot det som skal skje, sier han med et bredt smil.

Saken fortsetter etter videoen.

Johannes Thingnes Bø er strålende fornøyd med seieren på dagens fellesstart i skiskyting. Han knuste franske Maillon inn mot start.

PERFEKT: Johannes Thingnes Bø mener han gikk et perfekt løp.

Takker storebror

Mens lillebror Bø ser ut til å ha prikket inn formen før VM, er storebror Tarjei Bø ikke tatt ut til mesterskapet etter å ha fått sesonegn spolert av sykdom.

Tarjei hjalp likevel Bø frem til søndagens seier.

– Jeg tenkte at Tarjei så på hjemme, så han var på en måte på skuldra mi og pushet meg frem, sier han.

Sterk laginnsats

Emil Hegle Svendsen, Lars Helge Birkeland, Ole Einar Bjørndalen og franske Martin Fourcade skjøt seg ut av seierskampen på siste skyting, sto det mellom Bø og franske Quentin Fillon Maillet.

De knivet hele veien fra siste skyting, før Bø rykket fra franskmannen inn på stadion og endelig kunne løfte hendene for norsk seier.

Fillon Maillet ble nummer to og Anton Sjipulin nummer tre, mens Svendsen tok 4.-plassen.

Bjørndalen og Birkeland ble nummer ti og elleve.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Luton misset seiershattrick mot Everton

    Luton prøvde å slå Everton for tredje gang denne sesongen, men måtte nøye seg med 1-1 og er fortsatt på nedrykksplass i Premier League.

    I en kamp med mange store sjanser til begge lag tok Everton ledelsen på et VAR-straffespark midt i første omgang, men Elijah Adebayo utlignet da han knuste Ashley Young i en duell ved lengste stolpe, tok ned ballen og knallet den i mål.

    Luton måtte vinne for å klatre forbi Nottingham Forest og ta seg over nedrykksstreken, men er i stedet bak på målforskjell med en kamp mer spilt.

    Everton kom fra seier i tre strake hjemmekamper og har tross sine poengstraffer berget plassen. Likevel ville laget gjerne fortsette seiersstimen.

    UZxSU_N9CXo
    Foto: AP
  • Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

    En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

    Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

    Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

    Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)

    Z9MpMJjlMEg
    Foto: NTB
  • Stian Solberg ga ishockeylandslaget 1-0-seier over Latvia i forlengning

    Stian Solberg vant pucken, gikk fra egen halvdel og ga Norges ishockeylandslag 1-0-seier over Latvia etter 37 sekunder i forlengningen fredag.

    Det skjedde etter tre målløse perioder i Riga.

    Det norske laget gikk rett i strupen på bronsevinneren fra fjorårets VM og dominerte den første perioden. Norge vant skuddstatistikken i de første 20 minuttene 13-2, og supertalentet Michael Brandsegg-Nygård hadde to stolpetreff.

    Solberg er svært ettertraktet og kan i juni bli den første norske spiller som velges i første runde i NHL-draften.

    Lagene møtes igjen lørdag i generalprøven før elite-VM. Mandag offentliggjør landslagssjef Tobias Johansson troppen til mesterskapet i Tsjekkia. Norge spiller sin første kamp mot Sveits fredag 10. mai. (NTB)

    x0J7YQ1S8hE
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal