NRK Meny
Normal

Svendsen spurtslått av Tyskland på stafetten

ANTERSELVA/OSLO (NRK) Emil Hegle Svendsen og tyske Simon Schempp gikk ut helt likt fra siste skyting. Men i spurten hadde ikke Svendsen tempoet til sin tyske kollega.

MÅLFOTO SVENDSEN

På den åttende og siste skytingen kom Emil Hegle Svendsen og Simon Schempp inn til siste stående skyting med kun et par sekunders mellomrom.

Svendsen bommet to ganger, mens tyskeren fikk én bom. Begge løperne traff sin blink akkurat samtidig, og dermed ble det en ren langrennsduell på den siste runden.

Nordmannen var først inn på stadion og på oppløpet, men ble passert av Schempp på de siste meterne.

– Han var litt sterkere. Jeg har ikke noe annen forklaring enn det. Jeg måtte passe på at jeg ikke gikk på han. Da hadde jeg trynet. Så jeg mistet litt moment der, sa Svendsen til NRK etter løpet.

Det ble to bom på Emil Hegle Svendsen, mens Schempp nøyer seg med en bom. Da er forspranget borte, og lagene går helt likt ut. Dette blir spennende frem mot mål!

Ut i drømmeposisjon

En kjempeetappe fra Johannes Thingnes Bø sendte en uthvilt Svendsen ut i en drømmeposisjon før den siste etappen. Norges ankermann sto over gårsdagens 20-kilometer for å spare krefter.

Svendsen hadde 17,7 sekunder ned til Schempp ved siste veksling.

Begge skjøt fullt hus på liggende skyting, men tyskeren knappet inn ledelsen til 12,7 sekunder. Dermed lå det an til en sekundstrid på den siste runden.

Strålende åpningsetappe

Lars Helge Birkeland gikk en solid norsk åpningsetappe. Én bom gjorde at han måtte tråkke til inn mot første veksling for å ta igjen teten.

– Det var steinhardt. Jeg måtte gå på skikkelig på slutten for at ikke avstanden til Russland og Tysland skulle bli for stor, sa han til NRK.

Henrik L'Abée-Lund var andre nordmann ut i Italia. Selv med én bom på første skyting og tre på andre, ble ikke avstanden frem til teten den helt store.

– Jeg gjorde det spennende for meg selv med den bommen. Jeg følte at jeg hadde god kontroll, men da jeg bommet den siste kom skjelven mer og mer i beina. Det var nære på, og jeg er fryktelig glad for at den siste gikk ned, sa han til NRK.

Henrik må bruke alle ekstraskuddene for å få ned blinkene på stående.

Kanonetappe fra Bø

Thingnes Bø bommet én gang på sitt første besøk på standplass, men benyttet ekstraskuddet godt og var fattige to sekunder bak.

Inn til den sjette skytingen kom Arnd Peiffer og Thingnes Bø inn samtidig. Nordmannen skjøt fullt hus, mens tyskeren måtte tåle én bom. Dermed ledet Norge stafetten med seks sekunder. En drøy kilometer senere var ledelsen doblet i sporet.

– Planen var å gå det som en sprint. Langrennsformen er bra. En stafett passer meg bedre ettersom den er litt mer eksplosiv, sa Thingnes Bø til NRK etter sin tredjeetappe.

Kun en helsprekk fra Svendsen kunne ødelegge stafetten, mente Thingnes Bø. Sprekken kom aldri, men i spurten måtte nordmannen se seg slått av Schempp.

Johannes Thingnes Bø med fullt hus! Får drøye seks sekunder ned til Peiffer etter sjette skyting. Russland faller til over halvminuttet bak.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08
 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Positiv b-prøve for Krusjelnitskij

  Aleksandr Krusjelnitskijs b-prøve viser spor av meldonium. Det bekrefter Russlands olympiske komite i en pressemelding. Krusjelnitskij spilte for OURs lag i mixed curling, som tok bronse.

  Hvis laget nå diskvalifiseres, blir det norsk bronse.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Mester mot legende i vintersport
Mester mot legende i vintersport