Hopp til innhold

Ble beskyldt for pinlig oppførsel under NM – nå slår Eckhoff tilbake

OBERHOF/OSLO (NRK): Tiril Eckhoff mener ekspertene som kritiserte henne for å prioritere trening i NM-løypene fremfor konkurranserenn, ville gjort det samme hvis de fortsatt var aktive.

Kvinner sprint skiskyting sesongåpning

VANSKELIG MED NM I JANUAR: – Det er vanskelig å få det til midt mellom så mange verdenscuprenn, sier Tiril Eckhoff.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Jeg skjønner at folk flest synes det er rart, men for meg var dette det eneste riktige. Jeg er veldig fornøyd med at jeg gjorde det sånn, så får de som er friske og raske stille til start i NM, så får jeg heller stille til start her, sier Tiril Eckhoff til NRK.

Hun måtte tåle kritikk da hun droppet NM del 1 på Ål forrige helg, og i stedet gikk en hard treningsøkt i NM-løypene samme dag.

– Enten går du alt, eller så må du plukke vekk noen renn, og da er det NM som har minst verdi for oss som går verdenscup, sier Johannes Thingnes Bø som heller ikke stilte til start på noen av NM-øvelsene.

Menn sprint skiskyting sesongåpning

STØTTER ECKHOFF: – Toppidretten i det er brutal, og av og til må vi være kyniske og velge vekk, sier Johannes Thingnes Bø.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Han støtter Eckhoffs prioritering, og har blant annet droppet verdenscupstafett fordi konkurranseprogrammet er så tett. I forhold blir det å stå over NM et enkelt valg for verdenscuplederen.

– Det kan ikke være sånn at vi skal gå NM og stå over verdenscup.

– Hadde ikke gått selv

NRKs ekspert Liv Grete Skjelbreid var blant dem som kritiserte Eckhoff. Hun karakteriserte Fossum-jentas oppførsel under NM som «pinlig».

Den beskrivelsen er Eckhoff uenig i.

– Nå kommer disse ekspertkommentatorene og sier «det er jævlig dårlig at du ikke går», sier Eckhoff, og fortsetter:

– Hvis Halvard Hanevold hadde gått verdenscup i dag, så hadde ikke han stilt han heller. Han hadde hatt fokus på verdenscup. Han gikk ikke alt i verdenscupen, han gikk bare VM og OL og gjorde det dritbra der, så han vet veldig godt hvordan det er.

Foreslår stipendkutt

Ingrid Landmark Tandrevold var den eneste av tolv eliteløpere som stilte til start på Ål, selv om arrangøren hadde en avtale med landslaget om at de skulle stille med alle utøverne.

NRKs ekspert Halvard Hanevold sier han ikke er overrasket over det som skjedde på Ål, og at han forstår utøverne som stod over veldig godt.

Halvard Hanevold

MÅ TRENE: NRKs ekspert Halvard Hanevold mener behovet for en treningsperiode før konkurransene i januar gjør det vanskelig å arrangere NM da.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Hanevold etterlyser tiltak fra Norges Skiskytterforbund med mål om å få flere landslagsløpere til å stille i NM.

– Man kan legge litt føringer fra forbundets side ved for eksempel å ha uttak rundt NM, og så kan man se for seg at deler av et løperstipend er knyttet til deltagelse i NM hvis det er veldig viktig for forbundet, sier han.

– I dag har løperne 130 000 i stipend. Kanskje kunne man hatt 110 000 som en basis, og så får man 20 000 hvis man stiller i NM.

– Måtte vært VM-uttak

– Hvis du ikke går verdenscup kan du tape enda mer enn 20 000, svarer Eckhoff til forslaget om stipendkutt.

Hun har ingen konkrete forslag til hva som må gjøres for å få eliteløperne til å stille til start i NM, men hadde NM vært en del av VM-uttaket, tror hun flere ville stilt. Det håper hun likevel ikke blir tilfellet i årene som kommer.

– For landslagsutøverne blir det veldig hardt å kjøre fire helger på rad. Det blir Tour de Ski ganger to. Det blir mange skirenn, lite hvile og mye reise, så totalbelastningen blir veldig stor, sier Eckhoff.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal