Bjørndalen blir med kona til OL: – Fint med ekstra støtte

OSLO/ANTHOLZ (NRK): Det blir OL-tur likevel på Ole Einar Bjørndalen. Der blir han støttespiller og treningspartner for kona Darja Domratsjeva.

VM i skiskyting 2017. Bjørndalen med kjæreste

SAMMEN TIL OL: Darja Domratsjeva og Ole Einar Bjørndalen sammen under VM i Hochfilzen i fjor.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Planen nå er at han blir med ja, sier Domratsjeva til NRK etter søndagens verdenscupseier på fellesstarten i Antholz.

Bjørndalen uttalte til VG tidligere i uken at det var opp til kona om han skulle reise til Pyeongchang eller ikke.

– Jeg må kjenne om det er riktig å dra dit eller ikke. Darja har et ekstremt press på seg, og det kan bli større hvis jeg er i nærheten, uttalte Bjørndalen.

Treningspartner

Nå forteller hviterussiske Domratsjeva at det er de to sammen som har tatt avgjørelsen om å reise til Sør-Korea.

– Det blir veldig fint å ha litt ekstra støtte i så viktige dager. Han kommer til å trene og følge min treningsplan uten at det betyr at vi trenger å trene sammen eller gjøre nøyaktig det samme hele tiden. Det blir fint å ha ham nær meg. Humør og god stemning, sier Domratsjeva.

Ole Einar Bjørndalen med full kontroll på både puls og pust inne på standplass.

– Hvordan takler han OL-vrakingen?

– Det er ikke en enkel situasjon for ham. Han er ikke enig i avgjørelsen, og det er fortsatt ganske ferskt. Men han er en veldig sterk mann. Jeg er stolt over hvordan han håndterer det.

Bjørndalen ønsker ikke å forstyrre det hviterussiske støtteapparatet, og skal på ingen måte fungere som en slags ekstra trener for kona under OL.

– Jeg har allerede en trener, og endrer ikke de planene bare fordi ektemannen min ikke får være med i OL-troppen, sier Domratsjeva.

Vant søndag

Marte Olsbu fikk én bom for mye, men imponerte i sporet og endte på jerdeplass på fellesstarten i Antholz. Darja Domratsjeva vant verdenscuprennet.

Olsbu gikk ut på fjerdeplass etter siste skyting, seks sekunder bak Wierer, og passerte italieneren på sisterunden, men verdenscupleder Kaisa Mäkäräinen kom bakfra og gikk forbi Olsbu.

– Jeg startet med én bom, og kom litt bakpå fra start, men jeg er fornøyd med en fjerdeplass, sier Olsbu til NRK.

Domratsjeva kontrollerte inn seieren elleve sekunder foran Anastasija Kuzmina.

Siste nytt

 • God start for Storhamar

  Storhamar valset over Stavanger Oilers, og vant den første NM-semifinalen 5–2. Hamar-laget vant både serie og NM-sluttspillet forrige sesong. Neste kamp mellom de to lagene spilles søndag i Stavanger.

  Storhamar
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Norge tapte mot Finland

  Det norske U21 landslaget i fotball er i Spania for å spille privatlandskamper mot Finland. I møte med Finland fikk de nordmennene det tøft. Til tross for tre mål, tapte laget 8–3. Mandag venter Russland på stadion Dama de Noche i Málaga.

  U21 fotball
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Klæbo vant prologen

  Johannes Høsflot Klæbo vant prologen i Quebec. Aleksandr Bolsjunov, som er hans nærmeste utfordrer i verdenscupen sammenlagt, ble nummer tre. Åtte nordmenn gikk til kvartfinalen. Det gjorde ikke Hans Christer Holund.

  Verdenscup langrenn sprint klassisk menn
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal