Bjørgen overrasket over tiden opp til Johaug: – Jeg må hjem og trene

Marit Bjørgen blir helt satt ut når hun får beskjed om hvor langt bak hun var Therese Johaug i styrkeprøven Tryvann Opp på rulleski.

SUVEREN: Therese Johaug var i en egen klasse under Tryvann Opp.

– Oj, det var litt. Jeg hadde håpet på litt under to minutt. Det var mye. Jeg må hjem og trene, kom det spontant fra Bjørgen.

Hun har akkurat fått vite at hun kom i mål hele tre minutt og fire sekunder bak venninnen Therese Johaug på det 10,3 kilometer lange rulleskirennet fra Årnes i Sørkedalen til Tryvannstårnet i Oslo.

Under comebacket i fjorårets motbakkeløp endte Marit Bjørgen to minutt og to sekunder bak Therese Johaug.

Etter dette har tobarnsmoren trent langt mer systematisk og det var ventet at tiden opp til lagvenninnen skulle krympe og ikke øke i år.

– Det var nesten litt flaut, sa Bjørgen og lo.

Lot seg ikke stoppe av forkjølelse

Ragde Charge 2021

DUELL: Det ble ingen stor duell mellom Marit Bjørgen og Therese Johaug. Bjørgen kom i mål hele tre minutt bak venninnen.

Foto: Annika Byrde / NTB

For det ble aldri en reel duell mellom de to dronningene i norsk langrenn. Bjørgen ble hektet av alt fra første stavtak og fikk en stadig økene luke til Johaug og resten av hovedfeltet.

– Jeg så hun ikke så mye, sa Johaug med et smil om Bjørgen, før hun la til;

– Jeg var imponert. Hun har vert sterk på trening i vår og vi hadde flere gode stakeøkter sammen. Jeg vet hva hun er god for.

Bjørgen fortalte til NRK at hun har slitt med en forkjølelse siste dagene og at dette langt fra var hennes beste dag på jobb.

– Jeg klarte ikke å bli med i starten. Utliknet litt i bakken og tok inn to, men det er knalltøft. Å gå mot disse er brutalt.

Det var likevel aldri en mulighet å la en duell mot Johaug gå fra seg.

– Jeg var litt gira. Det gikk en fanken i meg og jeg hadde ingenting å tape. Men man får raskt svar når man går mot de beste.

Suveren Johaug

Johaug gikk alene over målstreken og nådde Tryvann etter 35 minutt og 51 sekund, som er en veldig sterk tid. Astri Øyre Slind tok andreplassen, 1,10 bak, mens tvillingsøster Silje Øyre Slind fulgte like bak.

Ragde Charge 2021

EGEN KLASSE: Ingen hadde sjans mot Therese Johaug i styrkeløpet Tryvann Opp.

Foto: Annika Byrde / NTB

Johaug mener Bjørgen kan få en bra vinter om hun holder seg frisk og får kontinuitet i treningen.

– Jeg tror hun kan hamle opp med de beste til vinteren. Men de som er der er vanvittig gode. Men det er ikke bare å gå og hente medaljer i Vasaloppet.

Og akkurat det vet også Bjørgen. Denne vinteren har hun sett seg som mål å gå minst fem langløp for Team Ragde. Først på programmet står det 70 kilometer lange Marcialonga i Italia.

– Målet er å være med å kjempe om pallen. Men jeg er imponert over det Astri viste her i dag. Jeg kommer nok ikke til å dominere.

Overraskende seier

Fossum-løperen Thomas Helland-Larsen viste muskler og tok en knallsterk seier i herreklassen. 23-åringen parkerte verdensmester Hans Christer Holund og resten av feltet.

Holund kom i mål 15 sekund bak, etterfulgt av Gaute Kvåle som nådde mål 21 sekund bak vinneren.

Ragde Charge 2021

OVERRASKET: Thomas Helland-Larsen tok seieren i herreklassen i Tryvann Opp.

Foto: Annika Byrde / NTB

– Det var tungt undervegs, men feitt å få de svarene man ville ha. Jeg hadde mål om å henge med, men det kjentes bra ut hele veien, sa Helland-Larsen til NRK.

Holund var også imponert av sprinteren.

– Veldig sterkt. Hadde veddet mye på at han ikke skulle slå meg i dag. Det er gøy å se at han har tatt ordentlige steg.

Siste nytt

 • Verstappen viste fingeren

  På dagens trening mellom VM-rivalene Max Verstappen og Lewis Hamilton økte temperaturen ytterligere mellom de to.

  De to kjørte side om side gjennom hele langsiden, før Hamilton kjørte på innsiden av Verstappen. Det irriterte nederlenderen så mye at han viste fingeren til rivalen.

  På radioen freste Verstappen.

  – Dumme idiot, hørte man på sendingen til Viasat.

  Rivalene har vært i flere sammenstøt tidligere i sesongen. På Silverstone (England) kjørte Hamilton inn i Verstappen, slik at nederlenderen måtte bryte løpet. På Monzabanen (Italia) var rollene byttet om, og Verstappens dekk holdt på å treffe nakken til Hamilton.

  Verstappen gikk nylig ut og sa han hadde trukket seg fra Netflix-serien «Drive to survive», fordi han mente de diktet opp rivaliseringer.

  Max Verstappen
  Foto: Umit Bektas / AFP
 • Arsenal kjørte over Villa

  Martin Ødegaard var plassert på benken fra start for Arsenal mot Aston Villa, og fikk se hjemmelaget spille festfotball.

  Thomas Partey headet inn kampens første scoring etter 23 minutter. Dette var hans første scoring for London-klubben etter overgangen forrige sommer.

  Rett før pause fikk Arsenal en kontroversiell straffe etter at dommeren sjekket en situasjonen med VAR-skjermen. Pierre-Emerick Aubameyang sitt forsøk ble først reddet, men han satte inn sin egen retur.

  I andre omgang kontret Emile Smith Rowe inn 3-0. Ødegaard entret banen etter 68 minutter, uten å involvere seg kraftig.

  Jacob Ramsey reduserte med et vakkert skudd ti minutter før slutt, men Arsenal kontrollerte inn til en 3-1 seier.

  Med det klatrer Arsenal opp på en niendeplass på tabellen, før resten av lagene i Premier League spiller i løpet av helgen.

  Emile Smith Rowe
  Foto: Glyn Kirk / AFP
 • Ruud på pallen i verdenscupåpningen

  Friskikjøreren Birk Ruud slo solid tilbake etter et mislykket finaleforsøk og ble nummer tre i fredagens big air-konkurranse i verdenscuppremieren i Sveits.

  21-åringen fra Bærum kom skjevt ut i finalen i Chur. Der bommet han og fikk bare 28,00 i poengscore, men i det andre og siste forsøket viste Ruud helt andre takter.

  En bunnsolid gjennomkjøring ga ham en score på 97,25. Det holdt til ledelse, men Ruud så både canadiske Teal Harle (98,00) og østerrikske Matej Svancer (99,00) ta seg forbi på tampen.

  – Det er utrolig deilig å starte verdenscupsesongen med pallplassering. Dette var et fantastisk event med tusenvis av tilskuere, og jeg fikk ut det beste ut ifra omstendighetene. Jeg må si meg meget godt fornøyd, sa Ruud etter rennet.

  Kvalifiseringen skulle egentlig vært gjort unna på dagtid, men det siste heatet ble forsinket i mange timer på grunn av røffe vindforhold. Ruud var best i det første heatet med poengsummen 97,00.

  Tess Ledeux fra Frankrike tok big air-seieren i kvinneklassen. Hun greide 95,25 som bestenotering og vant foran Sarah Höfflin (Sveits) og Elena Gaskell (Canada).

  Sandra Eie var Norges representant i finalen. Hun endte på femteplass med 84,75 som beste resultat. I likhet med Ruud feilet Eie i det første forsøket.

  Tidligere på dagen greide ikke Johanne Killi å ta seg videre fra kvalifiseringen. Det var Dombås-jentas comeback etter en kneskade.

  X-Games Hafjell, Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal