Bjørgen overrasket over tiden opp til Johaug: – Jeg må hjem og trene

Marit Bjørgen blir helt satt ut når hun får beskjed om hvor langt bak hun var Therese Johaug i styrkeprøven Tryvann Opp på rulleski.

SUVEREN: Therese Johaug var i en egen klasse under Tryvann Opp.

– Oj, det var litt. Jeg hadde håpet på litt under to minutt. Det var mye. Jeg må hjem og trene, kom det spontant fra Bjørgen.

Hun har akkurat fått vite at hun kom i mål hele tre minutt og fire sekunder bak venninnen Therese Johaug på det 10,3 kilometer lange rulleskirennet fra Årnes i Sørkedalen til Tryvannstårnet i Oslo.

Under comebacket i fjorårets motbakkeløp endte Marit Bjørgen to minutt og to sekunder bak Therese Johaug.

Etter dette har tobarnsmoren trent langt mer systematisk og det var ventet at tiden opp til lagvenninnen skulle krympe og ikke øke i år.

– Det var nesten litt flaut, sa Bjørgen og lo.

Lot seg ikke stoppe av forkjølelse

Ragde Charge 2021

DUELL: Det ble ingen stor duell mellom Marit Bjørgen og Therese Johaug. Bjørgen kom i mål hele tre minutt bak venninnen.

Foto: Annika Byrde / NTB

For det ble aldri en reel duell mellom de to dronningene i norsk langrenn. Bjørgen ble hektet av alt fra første stavtak og fikk en stadig økene luke til Johaug og resten av hovedfeltet.

– Jeg så hun ikke så mye, sa Johaug med et smil om Bjørgen, før hun la til;

– Jeg var imponert. Hun har vert sterk på trening i vår og vi hadde flere gode stakeøkter sammen. Jeg vet hva hun er god for.

Bjørgen fortalte til NRK at hun har slitt med en forkjølelse siste dagene og at dette langt fra var hennes beste dag på jobb.

– Jeg klarte ikke å bli med i starten. Utliknet litt i bakken og tok inn to, men det er knalltøft. Å gå mot disse er brutalt.

Det var likevel aldri en mulighet å la en duell mot Johaug gå fra seg.

– Jeg var litt gira. Det gikk en fanken i meg og jeg hadde ingenting å tape. Men man får raskt svar når man går mot de beste.

Suveren Johaug

Johaug gikk alene over målstreken og nådde Tryvann etter 35 minutt og 51 sekund, som er en veldig sterk tid. Astri Øyre Slind tok andreplassen, 1,10 bak, mens tvillingsøster Silje Øyre Slind fulgte like bak.

Ragde Charge 2021

EGEN KLASSE: Ingen hadde sjans mot Therese Johaug i styrkeløpet Tryvann Opp.

Foto: Annika Byrde / NTB

Johaug mener Bjørgen kan få en bra vinter om hun holder seg frisk og får kontinuitet i treningen.

– Jeg tror hun kan hamle opp med de beste til vinteren. Men de som er der er vanvittig gode. Men det er ikke bare å gå og hente medaljer i Vasaloppet.

Og akkurat det vet også Bjørgen. Denne vinteren har hun sett seg som mål å gå minst fem langløp for Team Ragde. Først på programmet står det 70 kilometer lange Marcialonga i Italia.

– Målet er å være med å kjempe om pallen. Men jeg er imponert over det Astri viste her i dag. Jeg kommer nok ikke til å dominere.

Overraskende seier

Fossum-løperen Thomas Helland-Larsen viste muskler og tok en knallsterk seier i herreklassen. 23-åringen parkerte verdensmester Hans Christer Holund og resten av feltet.

Holund kom i mål 15 sekund bak, etterfulgt av Gaute Kvåle som nådde mål 21 sekund bak vinneren.

Ragde Charge 2021

OVERRASKET: Thomas Helland-Larsen tok seieren i herreklassen i Tryvann Opp.

Foto: Annika Byrde / NTB

– Det var tungt undervegs, men feitt å få de svarene man ville ha. Jeg hadde mål om å henge med, men det kjentes bra ut hele veien, sa Helland-Larsen til NRK.

Holund var også imponert av sprinteren.

– Veldig sterkt. Hadde veddet mye på at han ikke skulle slå meg i dag. Det er gøy å se at han har tatt ordentlige steg.

Siste nytt

 • Norsk turner til VM-finale

  Sofus Heggemsnes kvalifiserte seg til mangekampfinalen i VM i turn i Japan. Heggemsnes endte på en 19. plass i kvalifiseringen med en poengsum på 80,498.

  Herrenes mangekampfinale er på fredag.

  Team Tokyo OL 2020. Sofus Heggemsnes
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Avblåser nytt møte

  Torsdagens møte mellom hoppsjef Clas Brede Bråthen og Norges Skiforbund blir ikke noe av.

  Det opplyser Bråthens advokat Marit Håvemoen til NTB. Bråthen bekrefter overfor NRK at han ikke skal i møte torsdag.

  Etter sist ukes drøftelsessamtaler var partene enige om et nytt møte torsdag for at Bråthen skulle få gi kommentarer til diverse dokumenter som i etterkant ble oversendt fra Norges Skiforbunds (NSF) advokater, forklarer Håvemoen.

  «Det er meldt tilbake til NSFs advokater at det ikke er nødvendig med et slikt møte, men at Bråthen vil inngi skriftlige kommentarer i løpet av uken», skriver Håvemoen i en SMS til NTB.

  Håvemoen opplyser også at det er gitt beskjed om at «Bråthen gjerne stiller i et møte senere hvis NSF ønsker det etter å ha gjennomgått den skriftlige tilbakemeldingen».

  Sist torsdag satt Bråthen i et 3,5 timer langt møte med skiforbundet og uttalte etterpå at han fikk snakket godt ut. Et drøftelsesmøte kan være første skritt på veien i en oppsigelsesprosess.

  – Vi vil forelegge resultatene av utredning og undersøkelser og forhold som kan utgjøre grunnlaget for å avslutte arbeidsforholdet med Clas Brede Bråthen, sa skiforbundets advokat Nina G. Sandnes til NTB før møtet sist uke.

  Hun har foreløpig ikke hatt anledning til å svare på NTBs henvendelser onsdag.

  Clas Brede Bråthen
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Bruce ferdig i Newcastle

  Steve Bruce er ikke lenger hovedtrener for Newcastle.

  Det opplyser klubben i en pressemelding.

  Newcastle opplyser at avgjørelsen er tatt i fellesskap og at jakten på ny trener er iverksatt.

  Klubben ble sist uke kjøpt opp av det saudiarabiske oljefondet. Flere medier har meldt at de ønsker en mer merittert trener.

  Newcastle ligger på 18. plass etter åtte serierunder med kun tre poeng. Graeme Jones leder laget i helgens kamp mot Crystal Palace.

  FILE PHOTO: Pre Season Friendly - Hibernian v Newcastle United
  Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal