Johaug knuste Bjørgen i comebacket

Marit Bjørgen (40) hadde igjen startnummer på brystet, men fikk tøffest mulig motstand i sitt første renn siden NM i 2018. For Therese Johaug stilte også til start.

Therese Johaug og Marit Bjørgen

ETTER MÅL: Det var god stemning mellom Therese Johaug og Marit Bjørgen i målområdet.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Testløpet på rulleski gikk fra Årnes i Sørkedalen til Tryvannstårnet, og ble arrangert av Team Ragde Eiendom.

I motbakkeløpet endte Marit Bjørgen to minutter og to sekunder bak venninnen, Therese Johaug. Likevel mente Johaug at Bjørgen gjorde et veldig godt løp.

– Det er ikke langt unna. Jeg tok i alt jeg kunne, sier Johaug.

Nerver før start

Marit Bjørgen (40) kunne tidligere i år melde at hun er klar for et aldri så lite langløpseventyr for brødrene Anders og Jørgen Aukland sitt Team Ragde Eiendom.

Torsdag ettermiddag var comebacket et faktum. Et testløp på rulleski i regi av langløpslaget.

– Jeg er litt uvel, jeg er det. Men jeg har det i meg ennå, så nå får vi se om Johaug tør å stille til start, sier Bjørgen og ler før start.

Marit Bjørgen - testløp

Marit Bjørgen har vært ute av gamet i over to år. Sist hun deltok i en konkurranse var under NM i Alta april 2018

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Litt forsinket, men Therese Johaug tok Bjørgen sin utfordring.

– Er du redd for å tape?

– Du vet aldri, Bjørgen har trent, sier Johaug.

– Hvor mange minutt regner du med å slå ho med?

– Minutter? Nei, altså, hallo! Vi får ta resultatet når vi kommer i mål. Hun kommer til å stake bra opp der. Men jeg satser jo fortsatt, så jeg bør vel kanskje slå henne, sier Johaug.

Sist Bjørgen og Johaug møtte hverandre i en konkurranse, var så langt tilbake som under Oslo Skishow i juni 2015. Bjørgen var borte i 2016-sesongen for å bli mor for første gang. Da hun var tilbake i 2017- og 2018-sesongen var Johaug utestengt. Så la Bjørgen opp før Johaug var tilbake i 2019-sesongen.

Johaug kjente i likhet med Bjørgen på nervene.

Testløp

SPENTE FØR START: Marit Bjørgen og Therese Johaug hadde nerver før dagens testløp.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Jeg kjenner det selv. Når det er mot Bjørgen, så kommer nervene, sier Johaug.

– Positivt overrasket

Selv om Johaug var overlegen, så var hun mektig imponert over den tidligere lagvenninnen.

– Det er rått. Det er ikke annet å si. Hun har vært ute av sirkuset i to år og trening er ferskvare. Selv om hun har gått fort før, så må det legges ned en jobb. Jeg synes Marit går bra. Jeg er jo toppidrettsutøver, så jeg burde jo slå henne, sier Johaug.

Bjørgen er også ganske fornøyd, og føler at hun ligger greit i rute med tanke på vinteren som kommer.

– Jeg synes det har gått bra i høst. Jeg har vært med på noen av langturene sammen med gutta på Team Ragde og jeg har fått positive svar. Jeg har fått positive svar, men jeg har ikke noen anelse om hvordan nivået er på damesida. Så jeg vet ikke hvor fort man må gå, sier Bjørgen.

I målområdet stod også NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn. Han mener dagens resultat var forventet med tanke på at det var så mange motbakker. Han har likevel tro på Bjørgen inn mot vinteren.

Torgeir Bjørn
Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Marit har jo et kjempegodt grunnlag fra før. Hun viste litt annerledes teknikk enn det Therese hadde. I det Therese fløy litt lett opp, så var det tunge drag over Marit, men den «poweren» der er jo noe hun trenger i lange løp utover vinteren. Nok lange økter, så er hun i toppen i langløp også, sier Bjørn.

Siste nytt

 • Amerikaner vil kjøpe Rooneys klubb

  Den amerikanske forretningsmannen Chris Kirchner vil kjøpe den engelske fotballklubben Derby, som har legenden Wayne Rooney som trener.

  Kirchner, som har stiftet logistikkteknologi-selskapet Slync.io, har skrevet til klubbens supportere og opplyst at han ønsker å kjøpe klubben.

  Derby er satt under administrasjon og konkursbeskyttelse. Det har sørget for at klubben er blitt trukket tolv poeng og er sist i mesterskapsserien.

  Kirchner ber om godkjenning fra det engelske ligasystemet.

  – Jeg vil respektere den prosessen. Mitt team er uansett i gang med samtaler med alle involverte om hvor vi skal starte, skriver Kirchner.

  Han skriver videre at han særlig er imponert over holdningen til manager Wayne Rooney. (NTB)

  FILE PHOTO: Championship - Derby County v Stoke City
  Foto: Molly Darlington / Reuters
 • Sky: - United i kontakt med Conte

  Manchester United skal ha teke kontakt med italienske Antonio Conte (52), melder Sky Sports.

  Conte slutta som trenar for Milano-klubben Inter i sommar, eitt år før kontrakten gjekk ut, etter å ha leia klubben til tittelen i Serie A. Han har ingen ny klubb etter det, og har vore langt framme i spekulasjonanen om kven som skal ta over Manchester United dersom Ole Gunnar Solskjær får sparken.

  Conte leia også Chelsea til ligameisterskap i 2017.

  Antonio Conte
  Foto: JENNIFER LORENZINI / Reuters
 • Reiten drillet som venstreback

  Guro Reiten kan tirsdag skrive seg på lista over angrepsspillere som har spilt venstreback på kvinnelandslaget. Hun ble drillet der før Belgia-kampen.

  – Jeg gjør jobben jeg blir satt til, og i dag var det der, sa Reiten til NTB etter treningen på Ullevaal, der Norge skal ta imot den antatt hardeste rivalen i kampen om gruppeseier og VM-billett. Det kan bli en svært viktig kamp.

  – Julie Blakstad fikk en kraftig lårhøne mot Polen, og vi trengte å finne en løsning om hun ikke kan spille. Vi har vært innom flere ulike alternativer, men Guro har vært vingback i Chelsea i ganske mange kamper denne sesongen, så det føles ikke helt unaturlig å teste henne som back, sa Martin Sjögren til NTB.

  Han har ikke utelukket at Blakstad kan bli klar.

  – Hun testet seg i dag, og det så vel ut som det gikk ganske bra. Hun var iallfall med på trening, men jeg må gjøre en vurdering med det medisinske teamet og høre hva de mener. (NTB)

  Kvinnelandslaget fotball trener
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal