Hopp til innhold

Johaug knuste Bjørgen i comebacket

Marit Bjørgen (40) hadde igjen startnummer på brystet, men fikk tøffest mulig motstand i sitt første renn siden NM i 2018. For Therese Johaug stilte også til start.

Therese Johaug og Marit Bjørgen

ETTER MÅL: Det var god stemning mellom Therese Johaug og Marit Bjørgen i målområdet.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Testløpet på rulleski gikk fra Årnes i Sørkedalen til Tryvannstårnet, og ble arrangert av Team Ragde Eiendom.

I motbakkeløpet endte Marit Bjørgen to minutter og to sekunder bak venninnen, Therese Johaug. Likevel mente Johaug at Bjørgen gjorde et veldig godt løp.

– Det er ikke langt unna. Jeg tok i alt jeg kunne, sier Johaug.

Nerver før start

Marit Bjørgen (40) kunne tidligere i år melde at hun er klar for et aldri så lite langløpseventyr for brødrene Anders og Jørgen Aukland sitt Team Ragde Eiendom.

Torsdag ettermiddag var comebacket et faktum. Et testløp på rulleski i regi av langløpslaget.

– Jeg er litt uvel, jeg er det. Men jeg har det i meg ennå, så nå får vi se om Johaug tør å stille til start, sier Bjørgen og ler før start.

Marit Bjørgen - testløp

Marit Bjørgen har vært ute av gamet i over to år. Sist hun deltok i en konkurranse var under NM i Alta april 2018

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Litt forsinket, men Therese Johaug tok Bjørgen sin utfordring.

– Er du redd for å tape?

– Du vet aldri, Bjørgen har trent, sier Johaug.

– Hvor mange minutt regner du med å slå ho med?

– Minutter? Nei, altså, hallo! Vi får ta resultatet når vi kommer i mål. Hun kommer til å stake bra opp der. Men jeg satser jo fortsatt, så jeg bør vel kanskje slå henne, sier Johaug.

Sist Bjørgen og Johaug møtte hverandre i en konkurranse, var så langt tilbake som under Oslo Skishow i juni 2015. Bjørgen var borte i 2016-sesongen for å bli mor for første gang. Da hun var tilbake i 2017- og 2018-sesongen var Johaug utestengt. Så la Bjørgen opp før Johaug var tilbake i 2019-sesongen.

Johaug kjente i likhet med Bjørgen på nervene.

Testløp

SPENTE FØR START: Marit Bjørgen og Therese Johaug hadde nerver før dagens testløp.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Jeg kjenner det selv. Når det er mot Bjørgen, så kommer nervene, sier Johaug.

– Positivt overrasket

Selv om Johaug var overlegen, så var hun mektig imponert over den tidligere lagvenninnen.

– Det er rått. Det er ikke annet å si. Hun har vært ute av sirkuset i to år og trening er ferskvare. Selv om hun har gått fort før, så må det legges ned en jobb. Jeg synes Marit går bra. Jeg er jo toppidrettsutøver, så jeg burde jo slå henne, sier Johaug.

Bjørgen er også ganske fornøyd, og føler at hun ligger greit i rute med tanke på vinteren som kommer.

– Jeg synes det har gått bra i høst. Jeg har vært med på noen av langturene sammen med gutta på Team Ragde og jeg har fått positive svar. Jeg har fått positive svar, men jeg har ikke noen anelse om hvordan nivået er på damesida. Så jeg vet ikke hvor fort man må gå, sier Bjørgen.

I målområdet stod også NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn. Han mener dagens resultat var forventet med tanke på at det var så mange motbakker. Han har likevel tro på Bjørgen inn mot vinteren.

Torgeir Bjørn
Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Marit har jo et kjempegodt grunnlag fra før. Hun viste litt annerledes teknikk enn det Therese hadde. I det Therese fløy litt lett opp, så var det tunge drag over Marit, men den «poweren» der er jo noe hun trenger i lange løp utover vinteren. Nok lange økter, så er hun i toppen i langløp også, sier Bjørn.

Sportsnyheter

Her koker det over for Lukaku - Martinez gir seg etter belgisk sjokkexit

De er rangert som nummer to på Fifa-rankingen, men Belgia røk på hodet ut av gruppe F. Da sjokkexiten var et faktum, rant det over for stjernespissen Romelu Lukaku.

Siste nytt

 • Myhrvold og Harsem står over helgens verdenscup

  Mathilde Myhrvold og Kathrine Harsem mister helgens verdenscuprenn i Lillehammer. Myhrvold er forkjølet, mens Harsem har ryggpobblemer.

  Det opplyser Norges Skiforbund i en pressemelding torsdag.

  Maren Wangsteen, Julie Bjervig og Johanne Hauge Harviken er erstattere i konkurransene på hjemmebane.

  Wangsteen skal i stedet for Harsem gå fredagens 10 kilometer i fri teknikk, mens Bjervig skal gå distanserennet på søndag. Harviken erstatter Myhrvold på lørdagens konkurranse.

  Mathilde Myhrvold
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Tour de France dropper Champs-Elysees

  Tour de France skal ikke avsluttes i Paris for første gang på 119 år når rittet avsluttes i Nice i 2024-utgaven.

  Avgjørelsen ble presentert av arrangør ASO på en pressekonferanse torsdag.

  Rittet har blitt avsluttet i Paris siden 1905, men i 2024 må det gjøres endringer. Grunnen er at OLs åpningsseremoni skal avholdes på Champs-Élysées fem dager etter rittets slutt.

  Siste etappe av Tour de France har lenge blitt avsluttet nettopp på Champs-Élysées, men i 2024 skal sykkeleliten spurte om seieren i Nice.

  – Nice er en by som skinner og som er kjent over hele verden, sier rittsjef Christian Prudhomme.

  Rittet er tilbake i Paris i 2025. (NTB)

  Tour de France
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP
 • Tredjeplass for de norske skiskytterkvinnene

  Norge var langt ifra noen favoritt på dagens stafett, men de norske kvinnene leverte meget sterkt i de finske skoger.

  Ingrid Landmark Tandrevold og tyske Denise Herrmann-Wick var utrolig jevne på den siste etappen. Så jevne at de faktisk skjøt synkront på den liggende skytinga.

  – Det er synkronskyting her nå, sa Ingrid Glomnes på NRKs radiosending.

  Også på den siste skytinga var det jevnt, men Tandrevold trengte kun ett ekstraskudd kontra Herrmann-Wick sine to.

  Tandrevold vant duellen på standplass, men fikk ikke en stor nok luke til Herrmann-Wick, som tok hun igjen. Dermed ble Norge nummer tre.

  – Jeg er veldig stolt. Veldig fornøyd med den jobben og den lagbyggingen vi har gjort, som gjør at vi kun skyter tre ekstraskudd og går oss opp på pallen. Det synes jeg vi har all grunn til å være stolte av, sier Tandrevold til NRK.

  Ragnhild Femsteinevik var det mest usikre kortet på det norske laget. Men på sin tredjeetappe leverte hun varene. Ti treff og null bom var stor forbedring fra gårsdagens 68. plass på normaldistansen.

  – Det var veldig deilig i dag. Alle blinkene bare datt ned, så det var veldig bra. Disse jentene her er så gode. Vi har det skikkelig bra sammen, og vi presterer veldig bra. Det er deilig, sier Femsteinevik.

  Karoline Knotten gikk førsteetappen, og med unntak av to ekstraskudd gikk Knotten en meget god etappe og sendte Ida Lien ut i tet på den andre etappen.

  Også Lien leverte varene. Hun skjøt fullt hus på den første skytinga, men det store spørsmålstegnet var ståendeskytinga. Den fikset Lien med to ekstraskudd, og dermed kunne hun sende Femsteinevik ut i pallkamp på den tredje etappen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste