Benzema sendte Real Madrid til sin tredje strake finale etter semifinaledrama

Den avgjørende mesterligasemifinalen mellom Real Madrid og Bayern München ble et fyrverkeri av en fotballkamp.

SOCCER-CHAMPIONS-MAD-BAY/

SLO TIL MED TO: Karim Benzema scoret to da det gjaldt som mest for Real Madrid.

Foto: JUAN MEDINA / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Det var ikke engang spilt tre minutter på Santiago Bernabéu da håpet virkelig ble tent for Bayern München, som tapte 1–2 i første oppgjør, etter scoring av Joshua Kimmich.

Og selv om håpet levde helt til fløyta gikk, var det, noe overraskende, to mål fra mye kritiserte Karim Benzemas som ble avgjørende etter 90 minutter med ellevill angrepsfotball.

– Det er en fantastisk semifinale vi har vært igjennom her, slo Viasat-ekspert Vidar Davidsen fast.

Real Madrid skal spille sin tredje strake finale etter 2–2 i returoppgjøret i semifinalen i mesterligaen.

– Jeg er stolt. Vi viste lidenskap og ofret oss. Det kostet oss mye å nå denne finalen, men vi visste hele tiden at vi kunne klare det. Nå håper vi på nok en tittel, sier kaptein Sergio Ramos.

Laster Twitter-innhold

– Det er selvfølgelig ikke flaks når det skjer år etter, men jeg synes ikke Real Madrid er like overbevisende som i fjor, sier Rune Bratseth i Viasats studio.

Festfotball fremover

Den første omgangen begynte svært fartsfylt. Sergio Ramos var ikke med på notene da Thiago Alcântara slo inn fra høyre. Han klarerte ballen rett i beina på Joshua Kimmich, som banket inn ledelse til Bayern München fra kloss hold etter snaue tre minutter.

SOCCER-CHAMPIONS-MAD-BAY/

PANGÅPNING: Joshua Kimmich sendte Bayern München i ledelsen etter tre minutter.

Foto: PAUL HANNA / Reuters

Samme mann scoret kampens første mål også i den første kampen, men som da slo Real Madrid tilbake. Men bare åtte minutter senere slo Marcelo inn i boksen. Der kom Karim Benzema i fart og headet inn utligningen.

– Jeg vet ikke om det er nerver, men begge lag gjør merkelige ting her ute. Forsvarsspillet har vært under enhver kritikk så langt, påpekte NRKs kommentator Olav Traaen.

Laster Twitter-innhold

Men så skrudde gjestene opp tempoet, og da fulgte vertene opp med å gjøre det samme. Det ga festfotball fremover på banen, som kunne ledet til mål i begge ender.

Størst var Bayern Münchens trippelmulighet etter 33 minutter da Robert Lewandowski ble sendt alene igjennom. Keylor Navas reddet, men returen var innom både Thomas Müller og James Rodríguez uten at noen av dem klarte å få ballen i nettet.

Keepertabbe i første minutt

SOCCER-CHAMPIONS-MAD-BAY/

BLE HAN HØRT? Cristiano Ronaldo.

Foto: JUAN MEDINA / Reuters

Den andre omgangen fikk en scoring enda raskere enn den første.

Bayern-keeper Sven Ulreich fikk et halvfarlig tilbakespill før minuttet var spilt, og så ut til i et lite øyeblikk å ha glemt at han ikke kunne plukke den med hendene. Så gled han, ballen gikk under kroppen og Benzema utnyttet gavebakken til det fulle.

– Det var en gigatabbe av keeper, sa Viasat-ekspert Vidar Davidsen.

Fem minutter senere ropte Bayern på straffe da Lewandowski gikk ned inne i boksen, men dommeren vinket spillet videre.

Cristiano Ronaldo, som var nærmest usynlig i den første omgangen, brant så en enorm mulighet alene med keeper to minutter senere, og slik fortsatte det.

62 minutter var spilt da det i stedet stod 2–2. Utleid fra Real Madrid, kjempet Rodrigues inn utligningen som gjorde at laget bare trengte ett mål for å ta seg videre til finalen.

Det var de også veldig nære ved å få, flere ganger, men Navas stod stadig i veien for de mange forsøkene. Dermed endte kampen 2–2, og det tyske lagets finaledrøm ble nok en gang knust.

– De spilte fantastisk fotball og skapte mange sjanser. Vi var bare mer effektive, og kanskje var vi ikke det beste laget, men jeg synes vi var bedre i dag enn forrige uke, sier tidligere Bayern-spiller Toni Kroos til Viasat.

 • Enten Roma eller Liverpool blir motstander i finalen i ukrainske Kiev den 26. mai. Det første oppgjøret endte 5–2 til Liverpool. Kampen hører du på NRK Sport og nrk.no fra kl. 20.40 onsdag.

Siste nytt

 • Poengløs Zuccarello

  Mats Zuccarello og Minnesota Wild tapte 5-3 for Chicago Blackhawks i natt. Zuccarello hadde ingen poeng i kampen, men lagkamerat Eric Staal scoret sitt NHL-poeng nummer 1000 i karrieren.

  Wild Blackhawks Hockey
  Foto: Paul Beaty / AP
 • Strandberg til italiensk fotball

  Stefan Strandberg har signert for Trapani i italiensk Serie B. Strandbergs kontrakt med russiske Krasnodar gikk ut i sommer, og han har siden vært uten arbeidsgiver. Midtstopperen har 10 landskamper for Norge. (NTB)

  Fotball herrer, A-landslaget trener på Ullevaal stadion.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Kamp avbroten etter stygge tilrop

  2. divisjonskampen i Spania mellom Rayo Vallecano og Albacete blei avbroten ved pause på grunn av stygge tilrop frå publikum til Albacetes ukrainske spelar Roman Zozulia (biletet).

  Begge laga bad i pausen dommaren bryte av kampen.

  Zozulia spela nokre kampar for Rayo i 2017. Då ville nokre av fansen også ha han bort frå klubben på grunn av det dei meinte var høgre-ekstreme synspunkt, noko han sjølv avviste.

  Roman Zozulia
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal