NRK Meny
Normal

Bayern felt av Rafinhas tabbe – drømmeresultat for Real Madrid

Real Madrid kunne knapt drømme om et bedre utgangspunkt før returkampen på hjemmebane i mesterligaens semifinale.

FBL-EUR-C1-BAYERN MUNICH-REAL MADRID

GRUNN TIL Å GRATULERE: Cristiano Ronaldo og Toni Kroos omfavner Marco Asensio som akkurat har snudd kampen for Real Madrid.

Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Madrid-laget slo nemlig Bayern München 2–1 i München onsdag kveld.

– Det er fremdeles åpent, men Real Madrid er større favoritt enn de var før kampen, sier Rune Bratseth, i Viasat 4-studio.

– Det er ikke lett å snakke om nå, men jeg vet vi må score to mål i Madrid, sier Bayern Münchens målscorer Joshua Kimmich.

Det ble en meget begivenhetsrik første omgang. Riktig nok var det stillingskrig innledningsvis. Det viktigste som skjedde var at hjemmelaget måtte bytte ut en skadet Arjen Robben etter åtte minutter.

Etter 24 minutter eksploderte det.

James Rodríguez sendte av gårde en strålende bakromspasning som tok et Real Madrid-forsvar i ubalanse fullstendig på senga. Pasningen havnet hos høyreback Kimmich. Han hadde to pasningsalternativer inne i feltet.

Keylor Navas i Real Madrid-målet begynte å posisjonere seg for innlegg, og da benyttet Kimmich anledningen til å dundre ballen i nærmeste hjørne.

– James så jeg gikk på et dybdeløp, jeg kom én mot én og heldigvis scorer jeg, sier Kimmich til Viasat.

SOCCER-CHAMPIONS-BAY-MAD/

1-0: Joshua Kimmich setter ballen på innsiden av Keylor Navas og Bayern München tar ledelsen.

Foto: MICHAEL DALDER / Reuters

Grov feilpasning

Etter 33 minutter var Bayern bare et dårlig Franck Ribéry-touch fra å doble ledelsen, og i løpet av de neste ni minuttene skapte hjemmelaget ytterligere to gode sjanser.

Så dukket Real Madrid-backen Marcelo opp, og med venstrebeinet prikket han inn utlikningen etter 44 minutters spill.

Etter 57 minutters spill var kampen snudd. Det startet med en horribel feilpasning av Bayern München-back Rafinha. Ballen havnet hos innbytter Marco Asensio, som spilte vegg med Vazquez før han på strålende vis satte inn 2–1 for gjestene.

Ti minutter senere burde Bayern München ha slått tilbake, men måltjuvene Thomas Müller og Robert Lewandowski sto omtrent i veien for hverandre da ballen havnet i beina på dem bare en meter fra målstreken.

SOCCER-CHAMPIONS-BAY-MAD/

1-1: Marcelo finner ledig plass nede i Sven Ulreichs venstre hjørne.

Foto: MICHAELA REHLE / Reuters

Sløste

Så, etter 71 minutter, lå ballen igjen i nettet bak Sven Ulreich. Mens Ronaldo jublet, ble imidlertid målet annullert for hands.

Etter 87 minutters spill fikk Robert Lewandowski en ny sjanse til å redde kvelden for Bayern, men igjen misbrukte han en stor mulighet.

Dermed har Bayern München en enorm utfordring før returen i Madrid.

– Når man misbruker så mange målsjanser, er det ikke overraskende at man taper mot Real Madrid. Det er positivt at vi skaper så store sjanser, men på dette nivået må man utnytte sjansene, konstaterer Bayern-trener Jupp Heynckes.

FBL-EUR-C1-BAYERN MUNICH-REAL MADRID

1-2: Sven Ulreich strekker seg forgjeves etter skuddet fra Marco Asensio.

Foto: JAVIER SORIANO / AFP

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal