NRK Meny
Normal

Bayern felt av Rafinhas tabbe – drømmeresultat for Real Madrid

Real Madrid kunne knapt drømme om et bedre utgangspunkt før returkampen på hjemmebane i mesterligaens semifinale.

FBL-EUR-C1-BAYERN MUNICH-REAL MADRID

GRUNN TIL Å GRATULERE: Cristiano Ronaldo og Toni Kroos omfavner Marco Asensio som akkurat har snudd kampen for Real Madrid.

Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Madrid-laget slo nemlig Bayern München 2–1 i München onsdag kveld.

– Det er fremdeles åpent, men Real Madrid er større favoritt enn de var før kampen, sier Rune Bratseth, i Viasat 4-studio.

– Det er ikke lett å snakke om nå, men jeg vet vi må score to mål i Madrid, sier Bayern Münchens målscorer Joshua Kimmich.

Det ble en meget begivenhetsrik første omgang. Riktig nok var det stillingskrig innledningsvis. Det viktigste som skjedde var at hjemmelaget måtte bytte ut en skadet Arjen Robben etter åtte minutter.

Etter 24 minutter eksploderte det.

James Rodríguez sendte av gårde en strålende bakromspasning som tok et Real Madrid-forsvar i ubalanse fullstendig på senga. Pasningen havnet hos høyreback Kimmich. Han hadde to pasningsalternativer inne i feltet.

Keylor Navas i Real Madrid-målet begynte å posisjonere seg for innlegg, og da benyttet Kimmich anledningen til å dundre ballen i nærmeste hjørne.

– James så jeg gikk på et dybdeløp, jeg kom én mot én og heldigvis scorer jeg, sier Kimmich til Viasat.

SOCCER-CHAMPIONS-BAY-MAD/

1-0: Joshua Kimmich setter ballen på innsiden av Keylor Navas og Bayern München tar ledelsen.

Foto: MICHAEL DALDER / Reuters

Grov feilpasning

Etter 33 minutter var Bayern bare et dårlig Franck Ribéry-touch fra å doble ledelsen, og i løpet av de neste ni minuttene skapte hjemmelaget ytterligere to gode sjanser.

Så dukket Real Madrid-backen Marcelo opp, og med venstrebeinet prikket han inn utlikningen etter 44 minutters spill.

Etter 57 minutters spill var kampen snudd. Det startet med en horribel feilpasning av Bayern München-back Rafinha. Ballen havnet hos innbytter Marco Asensio, som spilte vegg med Vazquez før han på strålende vis satte inn 2–1 for gjestene.

Ti minutter senere burde Bayern München ha slått tilbake, men måltjuvene Thomas Müller og Robert Lewandowski sto omtrent i veien for hverandre da ballen havnet i beina på dem bare en meter fra målstreken.

SOCCER-CHAMPIONS-BAY-MAD/

1-1: Marcelo finner ledig plass nede i Sven Ulreichs venstre hjørne.

Foto: MICHAELA REHLE / Reuters

Sløste

Så, etter 71 minutter, lå ballen igjen i nettet bak Sven Ulreich. Mens Ronaldo jublet, ble imidlertid målet annullert for hands.

Etter 87 minutters spill fikk Robert Lewandowski en ny sjanse til å redde kvelden for Bayern, men igjen misbrukte han en stor mulighet.

Dermed har Bayern München en enorm utfordring før returen i Madrid.

– Når man misbruker så mange målsjanser, er det ikke overraskende at man taper mot Real Madrid. Det er positivt at vi skaper så store sjanser, men på dette nivået må man utnytte sjansene, konstaterer Bayern-trener Jupp Heynckes.

FBL-EUR-C1-BAYERN MUNICH-REAL MADRID

1-2: Sven Ulreich strekker seg forgjeves etter skuddet fra Marco Asensio.

Foto: JAVIER SORIANO / AFP

Siste nytt

 • Solbakken hissa seg opp

  FC København vann 1–0 heime mot CSKA Sofia og 4–2 samanlagt i Europaligaen. Likevel var FCK-trenar Ståle Solbakken sint. Ifølgje NTB var grunnen at lagets scoring vart vist på storskjerm i Parken. Bileta viste at målscorar N'Doye står i offside.

  Ståle Solbakken
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix
 • Rønningen står over friidretts-NM

  Sprinteren Helene Rønningen er skadd og har meldt forfall til helgens NM i friidrett i Byrkjelo. Hun har fått en skade under i plantarfacien, bindevevshinnen som går under foten. Rønningen deltok på 100- og 200 meter under friidretts-EM i Berlin.

  Helene Rønningen, Bislett 2018
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Rosenborg enkelt videre

  Rosenborg hadde 2-0 å gå på fra den første kampen mot irske Cork i kvalifiseringen til europaligaen og gjorde jobben i den andre. Mål fra Besim Serbecic, Alexander Søderlung og Anders Trondsen sørget for 3-0 seier for trønderne og 5-0 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Cork City - Rosenborg
  Foto: Ryan Byrne / INPHO / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Styrkeløft
NM-veka: Styrkeløft, kvinner
NM-veka: Rugby, menn
Sport i dag med NM-veka
NM-veka: Rugby, finale for kvinner
NM-veka: Rugby, kvinner
NM-veka: El-innebandy, finale