Hopp til innhold

Bayern felt av Rafinhas tabbe – drømmeresultat for Real Madrid

Real Madrid kunne knapt drømme om et bedre utgangspunkt før returkampen på hjemmebane i mesterligaens semifinale.

FBL-EUR-C1-BAYERN MUNICH-REAL MADRID

GRUNN TIL Å GRATULERE: Cristiano Ronaldo og Toni Kroos omfavner Marco Asensio som akkurat har snudd kampen for Real Madrid.

Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Madrid-laget slo nemlig Bayern München 2–1 i München onsdag kveld.

– Det er fremdeles åpent, men Real Madrid er større favoritt enn de var før kampen, sier Rune Bratseth, i Viasat 4-studio.

– Det er ikke lett å snakke om nå, men jeg vet vi må score to mål i Madrid, sier Bayern Münchens målscorer Joshua Kimmich.

Det ble en meget begivenhetsrik første omgang. Riktig nok var det stillingskrig innledningsvis. Det viktigste som skjedde var at hjemmelaget måtte bytte ut en skadet Arjen Robben etter åtte minutter.

Etter 24 minutter eksploderte det.

James Rodríguez sendte av gårde en strålende bakromspasning som tok et Real Madrid-forsvar i ubalanse fullstendig på senga. Pasningen havnet hos høyreback Kimmich. Han hadde to pasningsalternativer inne i feltet.

Keylor Navas i Real Madrid-målet begynte å posisjonere seg for innlegg, og da benyttet Kimmich anledningen til å dundre ballen i nærmeste hjørne.

– James så jeg gikk på et dybdeløp, jeg kom én mot én og heldigvis scorer jeg, sier Kimmich til Viasat.

SOCCER-CHAMPIONS-BAY-MAD/

1-0: Joshua Kimmich setter ballen på innsiden av Keylor Navas og Bayern München tar ledelsen.

Foto: MICHAEL DALDER / Reuters

Grov feilpasning

Etter 33 minutter var Bayern bare et dårlig Franck Ribéry-touch fra å doble ledelsen, og i løpet av de neste ni minuttene skapte hjemmelaget ytterligere to gode sjanser.

Så dukket Real Madrid-backen Marcelo opp, og med venstrebeinet prikket han inn utlikningen etter 44 minutters spill.

Etter 57 minutters spill var kampen snudd. Det startet med en horribel feilpasning av Bayern München-back Rafinha. Ballen havnet hos innbytter Marco Asensio, som spilte vegg med Vazquez før han på strålende vis satte inn 2–1 for gjestene.

Ti minutter senere burde Bayern München ha slått tilbake, men måltjuvene Thomas Müller og Robert Lewandowski sto omtrent i veien for hverandre da ballen havnet i beina på dem bare en meter fra målstreken.

SOCCER-CHAMPIONS-BAY-MAD/

1-1: Marcelo finner ledig plass nede i Sven Ulreichs venstre hjørne.

Foto: MICHAELA REHLE / Reuters

Sløste

Så, etter 71 minutter, lå ballen igjen i nettet bak Sven Ulreich. Mens Ronaldo jublet, ble imidlertid målet annullert for hands.

Etter 87 minutters spill fikk Robert Lewandowski en ny sjanse til å redde kvelden for Bayern, men igjen misbrukte han en stor mulighet.

Dermed har Bayern München en enorm utfordring før returen i Madrid.

– Når man misbruker så mange målsjanser, er det ikke overraskende at man taper mot Real Madrid. Det er positivt at vi skaper så store sjanser, men på dette nivået må man utnytte sjansene, konstaterer Bayern-trener Jupp Heynckes.

FBL-EUR-C1-BAYERN MUNICH-REAL MADRID

1-2: Sven Ulreich strekker seg forgjeves etter skuddet fra Marco Asensio.

Foto: JAVIER SORIANO / AFP

Siste nytt

 • Forbannet Hovland midt i fiaskorunde: – Så jævlig dårlig du er

  Viktor Hovland hadde en mildt sagt tung dag på jobb under majorturneringen The Masters fredag kveld norsk tid. Allerede på det første hullet kom en forsmak på det som var i vente, da han gikk av med en såkalt bogey. Det vil si at han brukte ett slag «for mye». På hull to ble vondt til betydelig verre, og etter banens fem første hull, lå han hele sju slag over par.

  – Den verste starten i manns minne, kommenterte Discovery-ekspert Per Haugsrud.

  – Et sjokk for systemet, supplerte kollega Henrik Bjørnstad.

  Hovland var avhengig av å pynte på scoren for å kvalifisere seg til turneringens to siste dager, men da han vartet opp med nok et skjevt utslag i sterk vind på den allerede fryktinngytende golfbanen Augusta, rant det over for 26-åringen.

  – Det er så sjukt. Det er så sjukt, ropte han i fortvilelse, før han utbrøt:

  – Så jævlig dårlig du er i golf!

  Discovery-ekspert Marius Thorp fikk med seg utbruddet:

  – Det er en reaksjon på at han ikke får til det han vil. Han vet nok godt at han ikke er jævlig dårlig i golf, sa han under kanalens studiosending.

  Avslutningen ble også et mareritt for mannen som skrev norsk idrettshistorie så sent som i august, og en dobbeltbogey på hull 15 fjernet alt håp om at han skulle klare cuten.

  Hovland hadde ikke misset en cut siden Scottish Open sommeren 2022, men nå går altså Masters-helgen uten nordmannen. Bare topp 50 får være med lørdag og søndag, og fredagens fiaskorunde sendte Hovland ned på en delt 71.-plass (runden pågår fortsatt).

  I tillegg til tidlig hjemreise, betyr resultatet ny verstenotering i en profesjonell turnering. Den forrige var en runde på 80 slag under Porsche European Open tilbake i 2018. Fasiten fredag er 81 slag, ni over par.

  Trioen i tet ligger på seks slag under par.

  Viktor Hovland, The Masters
  Foto: JAMIE SQUIRE / AFP
 • Strand Larsen-mål ikke nok for Celta Vigo

  Jørgen Strand Larsen notert seg med én scoring da Celta Vigo tapte 1-2 borte mot Real Betis i La Liga fredag kveld.

  Haldenserens scoring kom imidlertid ett minutt på overtid, og da ble det fryktelig kort tid for gjestene å snu kampen.

  Scoringen kom da nordmannen styrte inn en rakett fra Franco Cervi. Nettkjenningen var Strand LArsens 11. i ligaen denne sesongen.

  Fra før hadde Juan Miranda sendt vertene i ledelsen etter 53 minutter, før Nabil Fekir doblet en halvtime senere.

  Celta ligger på 17.-plass på La Liga-tabellen og har virkelig kniven på strupen for å unngå nedrykk. Det skiller bare tre poeng ned til Cádiz på nedrykksplass.

  Betis ligger på sin side helt oppe på 7.-plass og er for virkelig med i kampen om europaspill neste sesong. (NTB)

  Strand Larsen
  Foto: Reuters
 • Delte serien i jakt på VM-plass

  Håvard Sandstad Eidsmo (Freidig) og Eirik Langedal Breivik (NTNUI) delte seieren i sprintløpet i Halden O-meeting, den første viktige konkurransen på norsk jord i orienteringssesongen.

  Dermed har de festet grepet om to av de åtte ledige plassene til verdenscupåpningen i Sveits og Italia, konkurranser hvor det er viktig å prestere for å få en plass i troppen til VM i Skottland i sommer.

  I kvinneklassen tok Andrine Benjaminsen (Lillomarka) en klar seier.

  Håvard Sandstad Eidsmo og Eirik Langedal Breivik
  Foto: Ivar Haugen / NOF

Sendeplan

Kl. Program Kanal