NRK Meny
Normal

Gråtkvalt Bardal fortviler: – Selvtilliten har aldri vært min store fordel

Anders Bardal taklet ikke presset da han hadde sitt livs sjanse til å ta en individuell VM-medalje. Han hoppet nesten ti meter kortere i finaleomgangen enn i den første omgangen.

Video aed4149c-39fd-4f85-9be0-be80882ece45.jpg

7. PLASS: Anders Bardal hoppet seg ut av pallen i finaleomgangen i VM-rennet torsdag. Han lå på 3. plass etter første omgang, men i finaleomgangen hoppet han nesten ti meter kortere enn i sitt førstehopp og endte til slutt på 7. plass.

– Jeg føler jeg har sviktet både meg selv og alle som har kommet for å se på, sa Anders Bardal til NRK kort tid etter at han falt ned fra tredje til sjuende plass i VM-rennet i Holmenkollen.

Han hoppet nesten ti meter kortere i andre omgang og kjempet mot tårene da han møtte pressen.

– Det er veldig mye følelser i sving nå. Det var stor spenning før hoppet og når du ikke får ut det du er god for da kommer det litt følelser, sa en gråtkvalt Bardal.

(Les videre under bildet!)

Anders Bardal

FORTVILER: Her ser Anders Bardal på lystavlen at drømmen om VM-medalje brast. - Først var jeg oppgitt, men nå er jeg bare skuffa, sa Bardal da han møtte pressen etter hoppet.

Foto: MICHAEL DALDER / Reuters

– Det største du kan oppleve

Han var frykelig skuffet og slet med å forklare hvorfor han sviktet.

– Selvtilliten har aldri vært min store fordel, svarte 28-åringen ærlig på spørsmål om hvordan han taklet presset.

– Jeg hadde mye spenning i kroppen før det siste hoppet. Mer enn vanlig. Det er jo det største du kan oppleve det å sitte igjen på toppen å ha mulighet til å kjempe om VM-medalje på hjemmebane.

I motsetning til verdenscupvinner Thomas Morgenstern, som ledet etter førsteomgang, er ikke Bardal vant til å være blant topp tre etter første omgang. Han innrømmer at det var tøft.

– Jeg må vel gjennom det en del ganger for å få den nødvendige selvtiliten til å takle og sitte igjen på toppen som en av de siste. Jeg vet jeg kan takle presset, det har jeg bevist i litt mindre renn, men jeg er en type som trenger en del bekreftelser på at jeg er god nok, men den dagen selvtilliten er der - da smeller det forhåpentligvis, sier han.

 • Hva synes du om VM-hopprennet? Si din mening nederst i saken!
 • NRKs VM-quiz

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Sliter med ti meter

NRK.no har tidligere skrevet at det i gjennomsnitt er ti meter mellom Bardals to hopp i en konkurranse . Like før hoppuka denne sesongen sa han følgende om den dystre statistikken:

– Jeg må ha litt tid på å hoppe på meg ordentlig selvtillitt i konkurransene, men jeg tror det kommer til å komme etter hvert. Enten i VM eller før.

Dessverre så viser VM-rennet torsdag at han ikke er blitt bedre på dette: 133,5 meter i første omgang, men bare 125 meter i andre omgang er fasiten.

Han er så smerterlig klar over det selv, noe han ikke la skjul på etter rennet.

– Jeg skulle så gjerna ha klart å gjøre noe med det i dag, sa han.

Hva synes du om VM-hopprennet? Si din mening her!

Siste nytt

 • Toronto sikret kamp syv

  Toronto Maple Leafs slo Boston Bruins 3–1 i den sjette kampen i NHL-sluttspillet, og utlignet til 3–3 i kamper.

  Den syvende og avgjørende sluttspillkampen spilles i Boston i morgen.

  Toronto Maple Leafs
  Foto: Frank Gunn / AP
 • NFL-stjerne satser videre

  Den amerikanske quarterbacken Tom Brady (40) tar en ny sesong med New England Patriots i amerikansk fotball. Det melder hans agent til ESPN. Brady har vært proff i 18 år og har de fleste rekordene i NFL, blant annet med flest Super Bowl-seire (fem).

  SPO-FBN-SUPER-BOWL-LII---PHILADELPHIA-EAGLES-V-NEW-ENGLAND-PATRI
  Foto: Patrick Smith / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Mesterligaen: Semifinale Liverpool - Roma