Gråtkvalt Bardal fortviler: – Selvtilliten har aldri vært min store fordel

Anders Bardal taklet ikke presset da han hadde sitt livs sjanse til å ta en individuell VM-medalje. Han hoppet nesten ti meter kortere i finaleomgangen enn i den første omgangen.

Video aed4149c-39fd-4f85-9be0-be80882ece45.jpg

7. PLASS: Anders Bardal hoppet seg ut av pallen i finaleomgangen i VM-rennet torsdag. Han lå på 3. plass etter første omgang, men i finaleomgangen hoppet han nesten ti meter kortere enn i sitt førstehopp og endte til slutt på 7. plass.

– Jeg føler jeg har sviktet både meg selv og alle som har kommet for å se på, sa Anders Bardal til NRK kort tid etter at han falt ned fra tredje til sjuende plass i VM-rennet i Holmenkollen.

Han hoppet nesten ti meter kortere i andre omgang og kjempet mot tårene da han møtte pressen.

– Det er veldig mye følelser i sving nå. Det var stor spenning før hoppet og når du ikke får ut det du er god for da kommer det litt følelser, sa en gråtkvalt Bardal.

(Les videre under bildet!)

Anders Bardal

FORTVILER: Her ser Anders Bardal på lystavlen at drømmen om VM-medalje brast. - Først var jeg oppgitt, men nå er jeg bare skuffa, sa Bardal da han møtte pressen etter hoppet.

Foto: MICHAEL DALDER / Reuters

– Det største du kan oppleve

Han var frykelig skuffet og slet med å forklare hvorfor han sviktet.

– Selvtilliten har aldri vært min store fordel, svarte 28-åringen ærlig på spørsmål om hvordan han taklet presset.

– Jeg hadde mye spenning i kroppen før det siste hoppet. Mer enn vanlig. Det er jo det største du kan oppleve det å sitte igjen på toppen å ha mulighet til å kjempe om VM-medalje på hjemmebane.

I motsetning til verdenscupvinner Thomas Morgenstern, som ledet etter førsteomgang, er ikke Bardal vant til å være blant topp tre etter første omgang. Han innrømmer at det var tøft.

– Jeg må vel gjennom det en del ganger for å få den nødvendige selvtiliten til å takle og sitte igjen på toppen som en av de siste. Jeg vet jeg kan takle presset, det har jeg bevist i litt mindre renn, men jeg er en type som trenger en del bekreftelser på at jeg er god nok, men den dagen selvtilliten er der - da smeller det forhåpentligvis, sier han.

 • Hva synes du om VM-hopprennet? Si din mening nederst i saken!
 • NRKs VM-quiz

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Sliter med ti meter

NRK.no har tidligere skrevet at det i gjennomsnitt er ti meter mellom Bardals to hopp i en konkurranse . Like før hoppuka denne sesongen sa han følgende om den dystre statistikken:

– Jeg må ha litt tid på å hoppe på meg ordentlig selvtillitt i konkurransene, men jeg tror det kommer til å komme etter hvert. Enten i VM eller før.

Dessverre så viser VM-rennet torsdag at han ikke er blitt bedre på dette: 133,5 meter i første omgang, men bare 125 meter i andre omgang er fasiten.

Han er så smerterlig klar over det selv, noe han ikke la skjul på etter rennet.

– Jeg skulle så gjerna ha klart å gjøre noe med det i dag, sa han.

Hva synes du om VM-hopprennet? Si din mening her!

Siste nytt

 • Wold ferdig i Spania

  Landslagsspelaren Ingrid Moe Wold er ferdig i spanske Madrid CFF, etter berre nokre få kampar for klubben.

  Wold fekk proffdraumen oppfylt då ho gjekk frå LSK til Madrid i januar. Men etter berre to månader blei ligaen i Spania innstilt på grunn av koronaepidemien.

  Då overgangsvindauget opna i juni, skreiv klubben at ho er mellom mange som ikkje får ny kontrakt.

  Ingrid Moe Wold har 73 landskampar for Norge.

  Ingrid Moe Wold
  Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix
 • Medier: Meling klar for Nimes

  Birger Meling er klar for den franske klubben Nimes. 25-åringen har skrevet under på en treårsavtale med klubben som ble nummer 18 i Ligue 1 sist sesong. Det skriver både NTB og VG mandag formiddag.

  Ifølge NTB blir Meling presentert senere mandag.

  Birger Meling
  Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK
 • Hovland klatra til 42.plass

  Etter Viktor Hovlands 12.-plass i PGA-turneringa i Detroit er nordmannen nummer 42 på verdsrankingen. Det er tre plassar opp frå juni, då han skreiv historie som første nordmann i historia inne på topp 50 i PGA.

  Hovland har klatra raskt på PGA-rankingen. For eitt og eit halvt år sidan var han nummer 1157.

  Også Kristoffer Ventura klatra på lista i helga. Han blei nummer 21 i Detroit, og er nummer 170.

  Viktor Hovland
  Foto: Gregory Shamus / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal