Hopp til innhold

Smilte og smilte, men det hjalp ikke

Da de norske hopperne satt på bommen og så utover folkehavet i Holmenkollen, klistret alle sammen på seg et stivt smil. Det skulle hjelpe mot presset.

Smil Bardal Evensen Hilde Jacobsen

Anders Bardal (øverst t.v.), Tom Hilde, Johan Remen Evensen og Anders Jacobsen smilte alle på bommen før de hoppet i Holmenkollen torsdag.

Foto: NRK

- Det er noe vi gjør bevisst for å senke skulderne og å vise gleden ved å drive med det vi gjør. Det er jo moro med en eneste stor folkefest, vi storkoser oss, sier Anders Bardal til nrk.no.

Bardal er skuffet når han sier dette. Minutter tidligere har han nemlig rotet det til i andrehoppet slik at tredjeplassen fra førsteomgang ble til en syvendeplass til slutt.

- I dag ble det litt mye alvor, sier han.

- Ablegøyer

Men Bardal var ikke den eneste nordmannen som var skuffet etter rennet. Tom Hilde ble til slutt nummer ti, men følte ikke han fikk ut alt i konkurransen.
Men også han smilte på bommen.

- Landslagstrener Mika Kojonkoski gjør alt han kan for at gutta skal trekke på smilebåndet på bommen. I dag smilte jeg fordi sjefen selv var litt bajas på trenertribunen. Han gjorde noen ablegøyer.

- Hva gjør han?

- Det er noen interne spøker vi har gående, men jeg vil ikke gå inn på hva han gjorde, for da tråkker jeg på noen tær, sier Hilde og ler.

Har smilt gjennom VM

Ifølge Hilde er dette noe Kojonkoski har drevet med også tidligere i mesterskapet. Blant annet gjorde han det samme under lagkonkurransen i den lille bakken, der Norge til slutt ble nummer to.

- Han gjør det for å få opp humøret hos oss hopperne, for å få oss til å slappe av og nyte øyeblikket i stedet for å være anspent. Det hjelper for meg, sier Hilde.

Smilingen på bommen er noe de norske hopperne har begynt med i forbindelse med VM.

- Du er fri

Mika kojonkoski

Landslagssjef Mika Kojonkoski mener det er et godt tegn når elevene hans smiler på bommen før de skal hoppe.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Under lagkonkurransen i Midtstubakken leverte Anders Bardal solid hopping. Den gang mente trener Mika Kojonkoski at smilingen og holdningen han leste ut av dette var en av årsakene.

- Du er fri og du tror på det grunnleggende. Andres´ smil er basert på den holdningen, sa Kojonkoski til NRK.

Selv om det ikke hjalp de hopperne å smile på bommen foran mellom 30.000 og 40.000 tilskuere torsdag, føler han seg trygg på at det hjelper.

- Vi har nok jobbet litt mer med humøret under dette mesterskapet enn tidligere. Vi har fått beskjed om å smile og tenke på hvor heldig vi er som får være med på dette. Jeg har fått beskjed om å gjøre det i tidligere renn også og da har det som regel gått litt bedre.

Holmenkollen folkehav

Arrangørene vet foreløpig ikke hvor mange som så hopprennet i Holmenkollen torsdag ettermiddag, men anslår at det dreier seg om et sted mellom 30.000 og 40.000.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Siste nytt

  • Norsk hockey-tap i Ungarn

    Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

    Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

    Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

    Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
    Foto: Alf Simensen / NTB
  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Zuccarello vil spille ishockey-VM for Norge

    Mats Zuccarello åpner for å spille årets ishockey-VM for Norge «om han blir tatt ut på laget».

    Minnesota Wild er ikke med i årets NHL-sluttspill. Derfor er kalenderen fri for landslagsoppdrag for nordmannen. Han har ikke spilt VM for Norge siden i Russland i 2016.

    – Det er lenge siden han har kunnet representere landslaget og har lyst til det nå, bekrefter Zuccarello-agent Kevin Skabo til nitten.no fredag ettermiddag.

    Zuccarello spilte og scoret da det ble tap for Seattle Kraken i sesongens siste kamp i grunnspillet for Minnesota Wild. De var aldri skikkelig med i kampen om en plass i sluttspillet.

    Under fredagens pressekonferanse kom han ifølge journalisten Michael Russo med følgende melding som Russo har lagt på X.

    – Han sa at han spiller for Norge i VM om han kommer med på laget, skriver Russo.

    (NTB)

    NHL: Minnesota Wild at Tampa Bay Lightning
    Foto: Kim Klement Neitzel / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal