• Klubblegenden overtok etter Mourinho – har forlenget kontrakten

Tidligere Roma-kaptein Daniele De Rossi har forlenget sin kontrakt som Roma-manager etter bare tre måneder. Det opplyser klubbens eiere.

Ifølge eierne Dan og Ryan Friedkin har De Rossi skrevet under på en kontrakt som gjør at han fortsetter «etter denne sesongen og i overskuelig framtid».

De Rossi tok over for José Mourinho som fikk sparken i januar. Kontrakten var da ut sesongen.

Da lå Roma på 9.-plass og risikerte å gå glipp av spill i Europa kommende sesong. Med De Rossi ved roret har Roma rykket opp til 5.-plass og er med i kampen om en mesterligaplass.

De Rossi har ledet Roma i 16 kamper i alle turneringer og notert seg for elleve seirer og tre uavgjort. Det eneste tapet i Serie A er mot serieleder Inter. Det andre var et 0-1-tap for Brighton i Europa League etter at Roma vant 4-0 i den første kampen. (NTB)

Daniele De Rossi
  • Haavi-dobbel da Roma herjet med Inter

Roma-kvinnene er på god vei mot tittelen i årets Serie A-sesong. Lørdag scoret Emilie Haavi to mål da de knuste Inter 6-1 på bortebane.

Haavi scoret kampens to første mål etter 13 og 24 minutter, men det stoppet ikke der for bortelaget fra hovedstaden. Til slutt sto det 6-1 på måltavla, og nye tre poeng var sikret for Haavi og co. Også Benedetta Glionna noterte seg for to nettkjenninger.

Haavi har scoret åtte mål denne sesongen. Anja Sønstevold og Noor Eckhoff startet begge for Inter, mens Mina Bergersen var ubenyttet reserve for Roma.

Roma leder med elleve poeng når det gjenstår fem kamper av sluttspillet. Juventus jakter nærmest og har en kamp mindre spilt enn Roma. De to lagene møtes i neste runde på Romas hjemmebane. Der kan kampen om tittelen langt på vei avgjøres om poengene blir igjen i hovedstaden.

Roma endte åtte poeng foran Juventus i grunnspillet, og laget har overtaket også i sluttspillet. (NTB)

Trening med kvinnelandslaget i fotball
  • Haug scoret for Roma i cupen

Sophie Román Haug (23) gjorde det siste målet i Romas 3-0-seier borte mot Arezzo i den italienske fotballcupen tirsdag.

Scoringen hennes kom fire minutter på overtid. Det var Haugs femte Roma-mål denne sesongen.

Hun spilte hele cupoppgjøret mot Serie B-motstand. Nylig var angriperen norsk målscorer i kvinnelandslagets 1-2-tap for Frankrike.

Tirsdagens kamp var Romas første av to i cupturneringens gruppespill. Den neste er mot Como i januar. Vinnerne av hver pulje går til kvartfinalene.

(©NTB)

Sophie Roman Haug
  • Mourinho avlyste pressekonferanse

Den italienske avisen Corriere dello Sport melder at José Mourinho har avlyst en planlagt pressekonferanse foran Serie A-kampen mot Salernitana, ifølge TV 2. Vanligvis møter han pressen dagen før kamp.

Avisen skriver at Roma-treneren vil fokusere på trening, og at han trolig vil unngå spørsmål om bråket etter Bodø/Glimt-kampen.

Europa conference leauge 2022: Bodø/Glimt - AS Roma (2-1)
  • Abraham solgt til Roma

Chelsea-spiss Tammy Abraham er solgt til Serie A-klubben Roma. Han har signert en kontrakt som strekker seg ut 2025/26-sesongen.

Roma opplyser på sin hjemmeside at overgangen for 23-åringen er i boks for 40 millioner euro, omkring 415 millioner kroner.

Spissen får nummer 9 på ryggen.

– Du kan merke når en klubb virkelig vil ha deg, og Roma gjorde det klart umiddelbart, sier Abraham.

Abraham endte med 30 mål på 82 kamper i alle turneringer for Chelsea. Han har tidligere vært på utlån i Swindon, Swansea og Aston Villa.

Champions League - Chelsea Training. Tammy Abraham

• Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

Årsaken var at båten var for full.

Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)