Hopp til innhold

AS Roma

  • Klubblegenden overtok etter Mourinho – har forlenget kontrakten

    Tidligere Roma-kaptein Daniele De Rossi har forlenget sin kontrakt som Roma-manager etter bare tre måneder. Det opplyser klubbens eiere.

    Ifølge eierne Dan og Ryan Friedkin har De Rossi skrevet under på en kontrakt som gjør at han fortsetter «etter denne sesongen og i overskuelig framtid».

    De Rossi tok over for José Mourinho som fikk sparken i januar. Kontrakten var da ut sesongen.

    Da lå Roma på 9.-plass og risikerte å gå glipp av spill i Europa kommende sesong. Med De Rossi ved roret har Roma rykket opp til 5.-plass og er med i kampen om en mesterligaplass.

    De Rossi har ledet Roma i 16 kamper i alle turneringer og notert seg for elleve seirer og tre uavgjort. Det eneste tapet i Serie A er mot serieleder Inter. Det andre var et 0-1-tap for Brighton i Europa League etter at Roma vant 4-0 i den første kampen. (NTB)

    Daniele De Rossi
    Foto: AP
  • Haavi-dobbel da Roma herjet med Inter

    Roma-kvinnene er på god vei mot tittelen i årets Serie A-sesong. Lørdag scoret Emilie Haavi to mål da de knuste Inter 6-1 på bortebane.

    Haavi scoret kampens to første mål etter 13 og 24 minutter, men det stoppet ikke der for bortelaget fra hovedstaden. Til slutt sto det 6-1 på måltavla, og nye tre poeng var sikret for Haavi og co. Også Benedetta Glionna noterte seg for to nettkjenninger.

    Haavi har scoret åtte mål denne sesongen. Anja Sønstevold og Noor Eckhoff startet begge for Inter, mens Mina Bergersen var ubenyttet reserve for Roma.

    Roma leder med elleve poeng når det gjenstår fem kamper av sluttspillet. Juventus jakter nærmest og har en kamp mindre spilt enn Roma. De to lagene møtes i neste runde på Romas hjemmebane. Der kan kampen om tittelen langt på vei avgjøres om poengene blir igjen i hovedstaden.

    Roma endte åtte poeng foran Juventus i grunnspillet, og laget har overtaket også i sluttspillet. (NTB)

    Trening med kvinnelandslaget i fotball
    Foto: Rodrigo Freitas / NTB
  • Haug scoret for Roma i cupen

    Sophie Román Haug (23) gjorde det siste målet i Romas 3-0-seier borte mot Arezzo i den italienske fotballcupen tirsdag.

    Scoringen hennes kom fire minutter på overtid. Det var Haugs femte Roma-mål denne sesongen.

    Hun spilte hele cupoppgjøret mot Serie B-motstand. Nylig var angriperen norsk målscorer i kvinnelandslagets 1-2-tap for Frankrike.

    Tirsdagens kamp var Romas første av to i cupturneringens gruppespill. Den neste er mot Como i januar. Vinnerne av hver pulje går til kvartfinalene.

    (©NTB)

    Sophie Roman Haug
    Foto: Rodrigo Freitas / NTB
  • Mourinho avlyste pressekonferanse

    Den italienske avisen Corriere dello Sport melder at José Mourinho har avlyst en planlagt pressekonferanse foran Serie A-kampen mot Salernitana, ifølge TV 2. Vanligvis møter han pressen dagen før kamp.

    Avisen skriver at Roma-treneren vil fokusere på trening, og at han trolig vil unngå spørsmål om bråket etter Bodø/Glimt-kampen.

    Europa conference leauge 2022: Bodø/Glimt - AS Roma (2-1)
    Foto: Mats Torbergsen / NTB
  • Abraham solgt til Roma

    Chelsea-spiss Tammy Abraham er solgt til Serie A-klubben Roma. Han har signert en kontrakt som strekker seg ut 2025/26-sesongen.

    Roma opplyser på sin hjemmeside at overgangen for 23-åringen er i boks for 40 millioner euro, omkring 415 millioner kroner.

    Spissen får nummer 9 på ryggen.

    – Du kan merke når en klubb virkelig vil ha deg, og Roma gjorde det klart umiddelbart, sier Abraham.

    Abraham endte med 30 mål på 82 kamper i alle turneringer for Chelsea. Han har tidligere vært på utlån i Swindon, Swansea og Aston Villa.

    Champions League - Chelsea Training. Tammy Abraham
    Foto: Carl Recine / Reuters

Sportsnyheter

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

Siste nytt

  • Norge avslutter EM-kvaliken i Bergen – første gang på fem år

    Norges fotballkvinner møter Nederland i den siste kvalifiseringskampen til fotball-EM. Det oppgjøret skal spilles på Brann stadion i Bergen.

    Det opplyser Norges Fotballforbund på sine nettsider. Kampen spilles 16. juli.

    – Jeg var selv til stede i Bergen i forbindelse med Champions League-kamp og fikk oppleve hvor stort engasjement og fotballinteresse det er i byen. Vi gleder oss til å komme dit og oppleve den fantastiske støtten selv. Dette kan bli en helt avgjørende kamp i en åpen gruppe, og derfor er det viktig at publikum hjelper oss ekstra på veien, sier landslagssjef Gemma Grainger.

    Sist de norske fotballkvinnene spilt landskamp i Bergen, var helt tilbake i 2019. Da slo de England 2-1 foran 10.830 tilskuere. (NTB)

    Norges landslag kvinner
    Foto: NTB
  • PST blir med OL-troppen til Paris: – Vi er godt ivaretatt

    En representant fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) skal oppholde seg i Paris under sommerlekene samtidig som de norske gullhåpene.

    Det opplyser toppidrettssjef Tore Øvrebø til NTB.

    – Det er et veldig flott samarbeid. Det øker opplevd trygghet i troppen, vi vet at vi er godt ivaretatt, sier Øvrebø.

    PST-representanten skal fungere som en forbindelse mellom sikkerhetsapparatet hos arrangøren, politimyndigheter og OL-troppen.

    Det er ikke unikt at PST er med den norske delegasjonen til lekene.

    Nå er lekene tilbake i Europa for første gang på ti år (Sotsji 2014), og det blir det første åpne OL siden 2018.

    – Det betyr at det er flere mulige kontaktpunkter mellom konkurransene og publikum. Det betyr at det må være en litt annen type sikkerhet enn vi har sett før. Det vil minne mer om London. Det gikk jo også bra, sier Øvrebø.

    I franske medier har sikkerhet og risiko for terror vært synlig i nyhetsbildet.

    Øvrebø
    Foto: NTB
  • FA-cupen kutter omkamper – vil skåne spillere etter nytt CL-format

    Omkamper i FA-cupen blir skrinlagt fra neste sesong, melder Det engelske fotballforbundet (FA) torsdag.

    Tiltaket om å avskaffe alle omspillskamper er en del av en ny avtale mellom FA og Premier League. I avtalen inngår det også at Premier League-klubbene skal betale ytterligere 450 millioner norske kroner som skal gå til grasrotfotballen hver sesong.

    FA hadde allerede skrotet omkamper fra femte runde og utover. Grepet med å droppe alle omkamper kommer som følge av de utvidede Uefa-turneringene.

    Neste sesong er det nytt format i mesterligaen, europaligaen og conferenceligaen som fører til enda flere kamper.

    FA informerte også om at alle rundene i cupen nå vil bli spilt i helger. Finalen skal spilles den nest siste helgen i Premier League-sesongen, på en lørdag uten noen toppkamper som skal spilles på samme dag. (NTB)

    Haaland
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal