Hopp til innhold

Sier Knutsen la trener i bakken – Mourinho skal ha vært vitne

Bodø/Glimt politianmelder Romas keepertrener for det de mener var et fysisk angrep på Kjetil Knutsen. Samtidig krever Glimt at Uefa frigir videobevis av hendelsen.

Bodø/Glimt

BETENKT: Her er Kjetil Knutsen på sidelinjen under torsdagens kamp mot Roma. Temperaturen på benkene steg under og etter kamp.

Foto: Mats Torbergsen / NTB

– Alt kulminerte i et fysisk angrep på meg i spillertunnelen. Vanligvis er jeg slik av natur at jeg ville trukket meg unna. I dette tilfellet ble jeg fysisk angrepet. Han tok grep rundt halsen min og skjøv meg inn i veggen. Det er helt naturlig at jeg da måtte forsvare meg, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen i en pressemelding.

Daglig leder i Bodø/Glimt Frode Thomassen sier til NRK at Knutsen følte for å forsvare seg.

– Kjetil er en rolig og sindig mann. Det var gjentakende provokasjoner underveis, og da forsvarer man seg og legger vedkomne i bakken. Da får Kjetil luft og prøver å roe ned situasjonen, sier Thomassen.

– Så Knutsen legger keepertreneren i bakken?

– Det er det som skjer etter at han har gått til fysisk angrep på Kjetil. Det er for å roe ned situasjonen.

Uefa bekrefter fredag ettermiddag at de åpner disiplinærsak og skal undersøke de rapporterte hendelsene.

Mourinho skal ha sett hendelsen

Thomassen avviser at spillerne ble holdt igjen i garderoben, selv om flere av dem ikke møtte opp på pressekonferanse.

– Spillerne var inne og dusjet. Da episoden inntraff, var det Kjetil, Mourinho, et par fra støtteapparatet til Roma og en fra oss, forteller Glimt-toppen.

Fredag formiddag har klubben sittet i møter etter konflikten med Romas støtteapparat torsdag kveld.

Roma-kaptein Lorenzo Pellegrini påstod at lagets keepertrener ble angrepet av Glimt-trener Knutsen, men nå utdyper altså Knutsen sin versjon av saken.

Nuno Santos

AMPERT: Her er keepertrener Nuno Santos (t.v.) og Roma-trener José Mourinho ved benken rett etter sluttsignalet på Aspmyra torsdag.

Foto: Mats Torbergsen / NTB

Vil dele videobevis

Knutsen hevder at keepertreneren først sjikanerte ham underveis i kampen. Treneren forteller at han gjorde fjerdedommer og Uefas delegat oppmerksom på dette flere ganger.

«Roma bombarderer mediene med usannheter, i et forsøk på å skjule den usportslige oppførselen. Glimt vet at det eksisterer en video av hendelsen, som viser angrepet på Knutsen fra representanter for Romas støtteapparat. Denne videoen har klubben sett. Vi krever at offentligheten får tilgang til denne videoen som UEFA besitter», heter det i pressemeldingen.

NRK har fått bekreftet at bildene av hendelsen er overlevert til Uefa.

Politiet opplyste natt til fredag at Uefa vil opprette en disiplinærsak. Fredag ettermiddag kom bekreftelsen, og Uefa opplyser at de vil komme med mer informasjon senere.

NRK har også prøvd Romas presseavdeling både torsdag og fredag uten respons.

Roma med uttalelse

En god stund var de eneste ordene fra Roma-hold fra kapteinen Lorenzo Pellegrini, som etter kampen kommenterte angrepet mot Nuno Santos.

Men fredag kveld kom også Roma med en uttalelse. De bekreftet eller avkreftet ingenting, men understreket at de har forklart seg til alle parter som trenger det.

– Klubben stoler fullt og helt på at Uefa og deres instanser skal finne ut med klarhet hvor ansvaret ligger for hendelsen som oppstod. Vi har allerede beskrevet og forklart i detaljer til alle relevante parter på stedet, skrev den italienske klubben.

Gazzetta skrev fredag at ingen fra Roma har sett eller hørt om videobildene Bodø/Glimt omtaler.

«Roma er faktisk overrasket fordi de fortsatte å snakke med Uefa til klokken 01.20 i går kveld, og det var ingen representant for den norske klubben som snakket om disse bildene», skriver Gazzetta.

Ifølge sportsavisen hadde Nuno Santos tydelige tegn i ansiktet torsdag kveld, men det så ikke ut til å være spor etter dem da han landet på Fiumicino i Roma, skriver Gazzetta.

Frode Thomassen

REAGERER: Glimts daglige leder Frode Thomassen.

Foto: Andreas Nilsen Trygstad / NRK

– Helt uholdbart

Knutsen og Glimt beskriver episoden som «trakasserende oppførsel». Nå vil altså Glimt politianmelde Nuno Santos på bakgrunn av det fysiske angrepet.

– Det er helt uholdbart med en slik oppførsel. Dette er en systematisk provokasjon, manipulasjon og til slutt utøvelse av fysisk vold mot Kjetil Knutsen. Vi er trygge på at en objektiv instans vil gå forbi uriktige påstander fra Romas trenerteam, sier daglig leder i Glimt, Frode Thomassen.

Thomassen sier til NRK at han nå forventer reaksjoner fra Uefa. Han sier at klubben opplever tumultene som et regissert spill for å påvirke kampen.

Hvordan er dialogen med Roma?

De har nå prøvd å fortelle sin historie. Det har opprørt oss litt. Det å gå i dialog med dem ser jeg ikke hva skal komme ut av. Vi er opptatt av å tenke fremover, sier Thomassen.

Nordland politidistrikt skriver i en pressemelding klokken 15.09 at politiet per nå ikke har mottatt noen anmeldelse.

Når politiet kom til stedet var situasjonen under kontroll, og det var ikke nødvendig for politiet å gripe fysisk inn på stedet. Politiet fikk forklaring fra de aktuelle partene på stedet, og det var ikke behov for ytterligere tiltak, heter det i pressemeldingen.

Samtidig understreker politiet at enhver part kan anmelde slike forhold i ettertid.

Politiet involvert

Politiet bekreftet allerede torsdag at det var en «tildragelse mellom de to lagene» i spillertunnelen etter kampen, men episoden ble omtalt som «knuffing» – og ikke vold. Ingen av klubbene anmeldte saken på dette tidspunktet.

Da Knutsen møtte pressen etter kampen sent torsdag kveld, var ikke beskyldningene fra Roma kjent. Men Knutsen fortalte selv om amper stemning mellom ham og Roma-benken.

– Det var en assistent som oppførte seg som en tulling. Han hakket på meg før kampen og holder på med det under hele kampen. Det er så lite fair play som det går an å forstyrre min jobb. Det kokte over to ganger, sa Knutsen.

– Du sa det kokte over for deg. Sa du noe til dem? spurte en reporter.

– Ja, jeg var ikke helt uskyldig, jeg heller. Så ærlig må vi være.

– Sa du «fuck off» eller noe slikt?

– Det var ikke så langt unna. Det får bli med at det i hvert fall var noe i nærheten. Men hvis en står og hugger på deg i ganske lang tid, da ble det tydelig tale fra Knutsen, synes jeg, sa Knutsen om seg selv.

Siste nytt

  • Vålerenga-spissen slo tilbake i enkel cupseier

    Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier. For Mees Rijks ble det en liten revansj etter helgens utvisning mot Lyn.

    Rijks ble slaktet av egen sportssjef etter sitt røde kort i helgens byderby. Nederlenderen ble utvist på stillingen 1-0 til VIF, og kampen endte til slutt 1-1.

    Torsdag fikk Rijks æren av å score Vålerengas siste i 4-0-seieren mot Oppsal.

    – Det har ikke vært lett de siste dagene siden det røde kårtet. Sånn er spillet. Det har vært en spesiell uke, sier Rijks til TV 2.

    Tidligere i kampen hadde Jones El-Abdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad og Aleksander Hammer Kjelsen scoret Vålerengas tre første mål.

    Neste uke får Vålerenga besøk av Tromsø i cupens tredje runde.

    NM i fotball 2024: Oppsal - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB
  • Fifa har inngått gigantavtale med saudiarabisk oljeselskap

    Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har signert en kontrakt med oljeselskapet Saudi Aramco ut 2027.

    Den fire år lange avtalen skal innebære at Saudi Aramco blir en Fifa-partner i turneringer som VM for menn i 2026 og VM for kvinner i 2027.

    Noe beløp er ikke kjent, men ifølge nyhetsbyrået AP er det den største avtalen Fifa har inngått med en sponsor om man regner årlig verdi.

    Avtalen har vært ventet siden i fjor høst. Da ble Saudi-Arabia bekreftet som arrangørland til fotball-VM for menn i 2034.

    – Dette partnerskapet vil hjelpe Fifa til å lykkes med å gjennomføre sine flaggskipsturneringer, sier Fifa-president Gianni Infantino i en uttalelse.

    Oljestaten Saudi-Arabia har pumpet inn milliarder inn i idretter over hele verden som golf, fotball, motorsport og kampsport.

    Idrett er ett av satsingsområdene i det regimet kaller «Visjon 2030», en økonomisk plan som skal bygge nye næringer og skape arbeidsplasser. Saudi-Arabia er i en årrekke blitt kritisert for brudd på menneskerettighetene og vært anklaget for å drive med sportsvasking.

    Statseide Aramco eier laget Al-Qadsiah, som leder nivå to i hjemlig liga, og bygger et stadion i byen Dammam hvor det skal spilles kamper i Asian Cup om tre år. Trolig også i VM i 2034.

    – Gjennom dette partnerskapet med Fifa tar vi sikte på å bidra til fotballutvikling og utnytte sportens kraft for å utgjøre en forskjell over hele verden, sier Aramco-president Amin H. Nasser.

    (NTB)

    yxSHGc2NkxA
    Foto: AP
  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Flere medier skriver at Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndtering av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

    Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal