Hopp til innhold

Sier Knutsen la trener i bakken – Mourinho skal ha vært vitne

Bodø/Glimt politianmelder Romas keepertrener for det de mener var et fysisk angrep på Kjetil Knutsen. Samtidig krever Glimt at Uefa frigir videobevis av hendelsen.

Bodø/Glimt

BETENKT: Her er Kjetil Knutsen på sidelinjen under torsdagens kamp mot Roma. Temperaturen på benkene steg under og etter kamp.

Foto: Mats Torbergsen / NTB

– Alt kulminerte i et fysisk angrep på meg i spillertunnelen. Vanligvis er jeg slik av natur at jeg ville trukket meg unna. I dette tilfellet ble jeg fysisk angrepet. Han tok grep rundt halsen min og skjøv meg inn i veggen. Det er helt naturlig at jeg da måtte forsvare meg, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen i en pressemelding.

Daglig leder i Bodø/Glimt Frode Thomassen sier til NRK at Knutsen følte for å forsvare seg.

– Kjetil er en rolig og sindig mann. Det var gjentakende provokasjoner underveis, og da forsvarer man seg og legger vedkomne i bakken. Da får Kjetil luft og prøver å roe ned situasjonen, sier Thomassen.

– Så Knutsen legger keepertreneren i bakken?

– Det er det som skjer etter at han har gått til fysisk angrep på Kjetil. Det er for å roe ned situasjonen.

Uefa bekrefter fredag ettermiddag at de åpner disiplinærsak og skal undersøke de rapporterte hendelsene.

Mourinho skal ha sett hendelsen

Thomassen avviser at spillerne ble holdt igjen i garderoben, selv om flere av dem ikke møtte opp på pressekonferanse.

– Spillerne var inne og dusjet. Da episoden inntraff, var det Kjetil, Mourinho, et par fra støtteapparatet til Roma og en fra oss, forteller Glimt-toppen.

Fredag formiddag har klubben sittet i møter etter konflikten med Romas støtteapparat torsdag kveld.

Roma-kaptein Lorenzo Pellegrini påstod at lagets keepertrener ble angrepet av Glimt-trener Knutsen, men nå utdyper altså Knutsen sin versjon av saken.

Nuno Santos

AMPERT: Her er keepertrener Nuno Santos (t.v.) og Roma-trener José Mourinho ved benken rett etter sluttsignalet på Aspmyra torsdag.

Foto: Mats Torbergsen / NTB

Vil dele videobevis

Knutsen hevder at keepertreneren først sjikanerte ham underveis i kampen. Treneren forteller at han gjorde fjerdedommer og Uefas delegat oppmerksom på dette flere ganger.

«Roma bombarderer mediene med usannheter, i et forsøk på å skjule den usportslige oppførselen. Glimt vet at det eksisterer en video av hendelsen, som viser angrepet på Knutsen fra representanter for Romas støtteapparat. Denne videoen har klubben sett. Vi krever at offentligheten får tilgang til denne videoen som UEFA besitter», heter det i pressemeldingen.

NRK har fått bekreftet at bildene av hendelsen er overlevert til Uefa.

Politiet opplyste natt til fredag at Uefa vil opprette en disiplinærsak. Fredag ettermiddag kom bekreftelsen, og Uefa opplyser at de vil komme med mer informasjon senere.

NRK har også prøvd Romas presseavdeling både torsdag og fredag uten respons.

Roma med uttalelse

En god stund var de eneste ordene fra Roma-hold fra kapteinen Lorenzo Pellegrini, som etter kampen kommenterte angrepet mot Nuno Santos.

Men fredag kveld kom også Roma med en uttalelse. De bekreftet eller avkreftet ingenting, men understreket at de har forklart seg til alle parter som trenger det.

– Klubben stoler fullt og helt på at Uefa og deres instanser skal finne ut med klarhet hvor ansvaret ligger for hendelsen som oppstod. Vi har allerede beskrevet og forklart i detaljer til alle relevante parter på stedet, skrev den italienske klubben.

Gazzetta skrev fredag at ingen fra Roma har sett eller hørt om videobildene Bodø/Glimt omtaler.

«Roma er faktisk overrasket fordi de fortsatte å snakke med Uefa til klokken 01.20 i går kveld, og det var ingen representant for den norske klubben som snakket om disse bildene», skriver Gazzetta.

Ifølge sportsavisen hadde Nuno Santos tydelige tegn i ansiktet torsdag kveld, men det så ikke ut til å være spor etter dem da han landet på Fiumicino i Roma, skriver Gazzetta.

Frode Thomassen

REAGERER: Glimts daglige leder Frode Thomassen.

Foto: Andreas Nilsen Trygstad / NRK

– Helt uholdbart

Knutsen og Glimt beskriver episoden som «trakasserende oppførsel». Nå vil altså Glimt politianmelde Nuno Santos på bakgrunn av det fysiske angrepet.

– Det er helt uholdbart med en slik oppførsel. Dette er en systematisk provokasjon, manipulasjon og til slutt utøvelse av fysisk vold mot Kjetil Knutsen. Vi er trygge på at en objektiv instans vil gå forbi uriktige påstander fra Romas trenerteam, sier daglig leder i Glimt, Frode Thomassen.

Thomassen sier til NRK at han nå forventer reaksjoner fra Uefa. Han sier at klubben opplever tumultene som et regissert spill for å påvirke kampen.

Hvordan er dialogen med Roma?

De har nå prøvd å fortelle sin historie. Det har opprørt oss litt. Det å gå i dialog med dem ser jeg ikke hva skal komme ut av. Vi er opptatt av å tenke fremover, sier Thomassen.

Nordland politidistrikt skriver i en pressemelding klokken 15.09 at politiet per nå ikke har mottatt noen anmeldelse.

Når politiet kom til stedet var situasjonen under kontroll, og det var ikke nødvendig for politiet å gripe fysisk inn på stedet. Politiet fikk forklaring fra de aktuelle partene på stedet, og det var ikke behov for ytterligere tiltak, heter det i pressemeldingen.

Samtidig understreker politiet at enhver part kan anmelde slike forhold i ettertid.

Politiet involvert

Politiet bekreftet allerede torsdag at det var en «tildragelse mellom de to lagene» i spillertunnelen etter kampen, men episoden ble omtalt som «knuffing» – og ikke vold. Ingen av klubbene anmeldte saken på dette tidspunktet.

Da Knutsen møtte pressen etter kampen sent torsdag kveld, var ikke beskyldningene fra Roma kjent. Men Knutsen fortalte selv om amper stemning mellom ham og Roma-benken.

– Det var en assistent som oppførte seg som en tulling. Han hakket på meg før kampen og holder på med det under hele kampen. Det er så lite fair play som det går an å forstyrre min jobb. Det kokte over to ganger, sa Knutsen.

– Du sa det kokte over for deg. Sa du noe til dem? spurte en reporter.

– Ja, jeg var ikke helt uskyldig, jeg heller. Så ærlig må vi være.

– Sa du «fuck off» eller noe slikt?

– Det var ikke så langt unna. Det får bli med at det i hvert fall var noe i nærheten. Men hvis en står og hugger på deg i ganske lang tid, da ble det tydelig tale fra Knutsen, synes jeg, sa Knutsen om seg selv.

Sportsnyheter

 Emilia Nilsson Garip

Svensk medaljehåp til sykehus etter dette

Emilia Nilsson Garip fikk et ublidt møte med stupebrettet under tremetersfinalen i EM. Svensken slo føttene kraftig i sammenstøtet og måtte trekke seg.

Euro 2024 - Netherlands v France

Situasjonen skapte heftig debatt – beklaget til lagkompis

«Alle» trodde Nederland hadde scoret et mulig seiersmål i gigantoppgjøret mot Frankrike. Dommerens beslutning får flere til å se rødt.

ZOKFsoCpFpY

Utspel vekker oppsikt – no blir England-sjefen latterleggjort

Presset på Gareth Southgate aukar. No blir han skulda for å «stå med skjegget i postkassa» etter oppsiktsvekkande eksperimentering.

Siste nytt

 • Svensk medaljehåp sendt til sykehus etter dette

  Emilia Nilsson Garip fikk et ublidt møte med stupebrettet under tremetersfinalen i EM. Svensken slo føttene kraftig i sammenstøtet og ble tvunget til å avbryte konkurransen. Det skriver SVT.

  – Det var skummelt og jeg var litt i sjokk, sier Garip til kanalen.

  Stuperen lå på medaljeplass da ulykken skjedde. Hun ble kort tid etter sendt til sykehus i Beograd.

  Garip forteller at hun er ved godt mot.

  – Jeg slo meg bare litt. Jeg fikk noen riper og vonde føtter, men det er det. Jeg kan snart kunne hoppe igjen, sier Garip.

  Det gikk langt bedre for vår egen Helle Tuxen. Hun gråt gledestårer etter å ha tatt sølvmedalje under EM fredag.

   Emilia Nilsson Garip
  Foto: OLIVER BUNIC
 • Polsk supporter alvorlig skadd etter fall fra tribune under EM-kamp

  En polsk fotballfan pådro seg alvorlige skader etter å ha falt mer enn tre meter på Olympiastadion i Berlin under EM-kampen mot Østerrike fredag.

  En talsmann for brannvesenet opplyser til det tyske nyhetsbyrået DPA at mannen falt rundt tre meter ned i en passasje mellom tribunen og banen.

  Tilskueren var en kort stund bevisstløs etter episoden, før han ble fraktet til sykehus med det som omtales som ulike, men ikke spesifiserte skader.

  Årsaken til ulykken er ikke kjent, men Berlin-politiet sier at de utelukker at flere enn den skadde var involvert.

  Østerrike slo Polen 3–1 i Berlin fredag.

  (NTB)

  3ZXU-iLjXZU
  Foto: AP
 • Gullvinneren disket etter sykkelsti-drama i dansk mesterskap

  Johan Price-Pejtersen trodde han hadde tatt tempogullet under det danske mesterskapet i sykling. Så ble han diskvalifisert etter å ha tatt seg til mål via sykkelstier.

  Price-Pejtersen, som er lagkamerat med norske Torstein Træen i sykkellaget Bahrain-Victorious, passerte målstreken til bestetid i temporittet i Herning.

  Etter å ha jublet for gullet kom kontrameldingen. Juryen valgte å diske 25-åringen fordi han delvis hadde benyttet sykkelstier underveis i traseen.

  Dermed gikk det danske mesterskapet i stedet til langt mer profilerte og meritterte Mattias Skjelmose. Han sykler for stjernemannskapet Lidl-Trek.

  En annen av Danmarks fremste sykkelstjerner, Kasper Asgreen, ble flyttet opp fra bronse- til sølvplass etter diskvalifikasjonen av Price-Pejtersen.

  (NTB)

  ODOB78hZg0Q
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal