Hopp til innhold

Sier Knutsen la trener i bakken – Mourinho skal ha vært vitne

Bodø/Glimt politianmelder Romas keepertrener for det de mener var et fysisk angrep på Kjetil Knutsen. Samtidig krever Glimt at Uefa frigir videobevis av hendelsen.

Bodø/Glimt

BETENKT: Her er Kjetil Knutsen på sidelinjen under torsdagens kamp mot Roma. Temperaturen på benkene steg under og etter kamp.

Foto: Mats Torbergsen / NTB

– Alt kulminerte i et fysisk angrep på meg i spillertunnelen. Vanligvis er jeg slik av natur at jeg ville trukket meg unna. I dette tilfellet ble jeg fysisk angrepet. Han tok grep rundt halsen min og skjøv meg inn i veggen. Det er helt naturlig at jeg da måtte forsvare meg, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen i en pressemelding.

Daglig leder i Bodø/Glimt Frode Thomassen sier til NRK at Knutsen følte for å forsvare seg.

– Kjetil er en rolig og sindig mann. Det var gjentakende provokasjoner underveis, og da forsvarer man seg og legger vedkomne i bakken. Da får Kjetil luft og prøver å roe ned situasjonen, sier Thomassen.

– Så Knutsen legger keepertreneren i bakken?

– Det er det som skjer etter at han har gått til fysisk angrep på Kjetil. Det er for å roe ned situasjonen.

Uefa bekrefter fredag ettermiddag at de åpner disiplinærsak og skal undersøke de rapporterte hendelsene.

Mourinho skal ha sett hendelsen

Thomassen avviser at spillerne ble holdt igjen i garderoben, selv om flere av dem ikke møtte opp på pressekonferanse.

– Spillerne var inne og dusjet. Da episoden inntraff, var det Kjetil, Mourinho, et par fra støtteapparatet til Roma og en fra oss, forteller Glimt-toppen.

Fredag formiddag har klubben sittet i møter etter konflikten med Romas støtteapparat torsdag kveld.

Roma-kaptein Lorenzo Pellegrini påstod at lagets keepertrener ble angrepet av Glimt-trener Knutsen, men nå utdyper altså Knutsen sin versjon av saken.

Nuno Santos

AMPERT: Her er keepertrener Nuno Santos (t.v.) og Roma-trener José Mourinho ved benken rett etter sluttsignalet på Aspmyra torsdag.

Foto: Mats Torbergsen / NTB

Vil dele videobevis

Knutsen hevder at keepertreneren først sjikanerte ham underveis i kampen. Treneren forteller at han gjorde fjerdedommer og Uefas delegat oppmerksom på dette flere ganger.

«Roma bombarderer mediene med usannheter, i et forsøk på å skjule den usportslige oppførselen. Glimt vet at det eksisterer en video av hendelsen, som viser angrepet på Knutsen fra representanter for Romas støtteapparat. Denne videoen har klubben sett. Vi krever at offentligheten får tilgang til denne videoen som UEFA besitter», heter det i pressemeldingen.

NRK har fått bekreftet at bildene av hendelsen er overlevert til Uefa.

Politiet opplyste natt til fredag at Uefa vil opprette en disiplinærsak. Fredag ettermiddag kom bekreftelsen, og Uefa opplyser at de vil komme med mer informasjon senere.

NRK har også prøvd Romas presseavdeling både torsdag og fredag uten respons.

Roma med uttalelse

En god stund var de eneste ordene fra Roma-hold fra kapteinen Lorenzo Pellegrini, som etter kampen kommenterte angrepet mot Nuno Santos.

Men fredag kveld kom også Roma med en uttalelse. De bekreftet eller avkreftet ingenting, men understreket at de har forklart seg til alle parter som trenger det.

– Klubben stoler fullt og helt på at Uefa og deres instanser skal finne ut med klarhet hvor ansvaret ligger for hendelsen som oppstod. Vi har allerede beskrevet og forklart i detaljer til alle relevante parter på stedet, skrev den italienske klubben.

Gazzetta skrev fredag at ingen fra Roma har sett eller hørt om videobildene Bodø/Glimt omtaler.

«Roma er faktisk overrasket fordi de fortsatte å snakke med Uefa til klokken 01.20 i går kveld, og det var ingen representant for den norske klubben som snakket om disse bildene», skriver Gazzetta.

Ifølge sportsavisen hadde Nuno Santos tydelige tegn i ansiktet torsdag kveld, men det så ikke ut til å være spor etter dem da han landet på Fiumicino i Roma, skriver Gazzetta.

Frode Thomassen

REAGERER: Glimts daglige leder Frode Thomassen.

Foto: Andreas Nilsen Trygstad / NRK

– Helt uholdbart

Knutsen og Glimt beskriver episoden som «trakasserende oppførsel». Nå vil altså Glimt politianmelde Nuno Santos på bakgrunn av det fysiske angrepet.

– Det er helt uholdbart med en slik oppførsel. Dette er en systematisk provokasjon, manipulasjon og til slutt utøvelse av fysisk vold mot Kjetil Knutsen. Vi er trygge på at en objektiv instans vil gå forbi uriktige påstander fra Romas trenerteam, sier daglig leder i Glimt, Frode Thomassen.

Thomassen sier til NRK at han nå forventer reaksjoner fra Uefa. Han sier at klubben opplever tumultene som et regissert spill for å påvirke kampen.

Hvordan er dialogen med Roma?

De har nå prøvd å fortelle sin historie. Det har opprørt oss litt. Det å gå i dialog med dem ser jeg ikke hva skal komme ut av. Vi er opptatt av å tenke fremover, sier Thomassen.

Nordland politidistrikt skriver i en pressemelding klokken 15.09 at politiet per nå ikke har mottatt noen anmeldelse.

Når politiet kom til stedet var situasjonen under kontroll, og det var ikke nødvendig for politiet å gripe fysisk inn på stedet. Politiet fikk forklaring fra de aktuelle partene på stedet, og det var ikke behov for ytterligere tiltak, heter det i pressemeldingen.

Samtidig understreker politiet at enhver part kan anmelde slike forhold i ettertid.

Politiet involvert

Politiet bekreftet allerede torsdag at det var en «tildragelse mellom de to lagene» i spillertunnelen etter kampen, men episoden ble omtalt som «knuffing» – og ikke vold. Ingen av klubbene anmeldte saken på dette tidspunktet.

Da Knutsen møtte pressen etter kampen sent torsdag kveld, var ikke beskyldningene fra Roma kjent. Men Knutsen fortalte selv om amper stemning mellom ham og Roma-benken.

– Det var en assistent som oppførte seg som en tulling. Han hakket på meg før kampen og holder på med det under hele kampen. Det er så lite fair play som det går an å forstyrre min jobb. Det kokte over to ganger, sa Knutsen.

– Du sa det kokte over for deg. Sa du noe til dem? spurte en reporter.

– Ja, jeg var ikke helt uskyldig, jeg heller. Så ærlig må vi være.

– Sa du «fuck off» eller noe slikt?

– Det var ikke så langt unna. Det får bli med at det i hvert fall var noe i nærheten. Men hvis en står og hugger på deg i ganske lang tid, da ble det tydelig tale fra Knutsen, synes jeg, sa Knutsen om seg selv.

Siste nytt

 • Keepertabbe ødela mektig engelsk snuoperasjon

  Luke Shaw, Mason Mount og Harry Kane scoret da England snudde 0-2 til 3-2 mot Tyskland i nasjonsligaen mandag. En keepertabbe ga så 3-3 i en ellevill kamp.

  Premier League-stjernene Ilkay Gündogan og Kai Havertz scoret hvert sitt mål i første halvdel av annen omgang og så ut til å ha påført England en ny tung nedtur i generalprøven foran sluttspillet i Qatar. Så tok kampen fullstendig fyr.

  En forrykende avslutning på kampen ga det engelske laget solid og etterlengtet vind i VM-seilene, selv om seieren glapp på tampen.

  Først dukket Manchester United-backen Luke Shaw opp på bakerste stolpe og satte inn reduseringen til 1-2. Deretter kombinerte innbytterne Bukayo Saka og Mason Mount fint, før sistnevnte hamret inn utligningen fra litt distanse. Da var det et kvarter igjen å spille på Wembley.

  Ni minutter før full tid var snuoperasjonen et faktum da dommeren måtte ha VAR-hjelp for å avdekke straffesparket Jude Bellingham hadde skaffet i duellen med en tysk forsvarsspiller.

  Fra krittmerket var Harry Kane iskald.

  Da så kampen ut til å være avgjort, men den gang ei. Like etter det engelske ledermålet ga Englands keeper Nick Pope en svak retur på en avslutning og forærte Kai Havertz muligheten til å utligne. Tyskeren takket for tilbudet og slo til. (NTB)

  Britain England Germany Nations League Soccer
  Foto: Alastair Grant / AP
 • Stjerneduellen avlyst: - Feiging

  Tungvektsboksaren Tyson Fury seier det ikkje blir noko britisk stjernemøte mellom han sjølv og Anthony Joshua fordi kontraktsfristen er gått ut.

  Joshua sa så seint som søndag at han akta å signere kontrakten som vil realisere tungvektsduellen mot Fury. Samtidig sette Fury måndag klokka 17 britisk tid som frist for at papira måtte vere underteikna.

  Då den omtalte fristen var gått ut, var etter seiande ingenting på plass.

  – Det er offisielt. D-dagen har kome og gått. Det har passert klokka 17 måndag, og ingen kontrakt er underteikna. Det er offisielt over for Joshua, seier Fury i eit innlegg på Instagram.

  – Han er no ute i kulda saman med ulveflokken. Gløym det. Idiot. Feiging, heldt tungvektstjerna fram.

  Vidare ønskte han Joshua lykke til med den vidare karrieren og livet.

  Joshua var på si side tydeleg søndag på at ting ville ta noko tid. Han viste til at juridiske rådgivarar jobba med kontrakten.

  Tyson Fury og Anthony Joshua
  Foto: FAYEZ NURELDINE] [RINGO CHIU / AFP
 • Treigt dansk billettsal til fotball-VM

  Det danske herrelandslaget i fotball er populært, men førebels er det berre selt 2000 billettar til danske fans før det omstridde VM-sluttspelet i Qatar.

  Det gir eit snitt på færre enn 700 billettar fordelt på dei tre gruppespelkampane til Danmark. Direktør Jakob Jensen i Det danske fotballforbundet (DBU) opplyser om billettsalet til Ekstra Bladet.

  – Vi gir gjerne danskane rettleiing om opphaldet, men vi arrangerer ingen fanzoner eller har andre aktivitetar i Qatar, for vi ønsker ikkje å støtte opp om landet, seier Jensen til avisa.

  Det er under to månader til fotball-VM. Kritikken av Qatar, i tillegg til dyre hotellprisar, har vore med på å skremme vekk danske supporterar, skriv nyheitsbyrået Ritzau.

  Ifølge Ekstra Bladet kan danske supporterar i teorien legge beslag på mellom 3000 og 5000 billettar til kvar kamp. DBU har fråssagt seg rettane til å distribuere billettane.

  Danmark jubler
  Foto: RITZAU SCANPIX DENMARK / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste