Armstrong: – Jeg la alle kortene på bordet

Lance Armstrong har gitt sin første kommentar etter intervjuet med Oprah Winfrey. Han sier han fortalte alt i det mye omtalte intervjuet som skal sendes på TV natt til fredag.

Lance Armstrong og Oprah Winfrey

Lance Armstrong ble intervjuet av Oprah Winfrey denne uken. Der snakket han før første gang ut om dopingskandalen etter rapportene fra USADA.

Foto: George Burns / Reuters

Armstrong ble intervjuet av talkshowdronningen Oprah Winfrey i to og en halv time mandag. Ifølge en kilde innrømmet den tidligere proffsyklisten dopingmisbruk som aktiv.

I en SMS til nyhetsbyrået AP skriver Armstrong følgende om intervjuet: – Jeg la alle kortene på bordet, og når det blir sendt, kan folk selv avgjøre hva de synes.

Dette er første gang Armstrong kommenterer intervjuet etter at det ble gjort.

Svarte anonym kilde

Kort tid etter at intervjuet ble gjort, kom de første opplysningene om at Armstrong innrømmet dopingbruk overfor Winfrey. Talkshowdronningen gikk selv langt i å bekrefte Armstrongs innrømmelser da hun snakket om intervjuet like etter.

En kilde har imidlertid sagt til New York Daily News at Armstrong holdt kortene tett til brystet under intervjuet.

Det er denne opplysningen Armstrong reagerer på, og som fikk ham til å uttale seg til AP.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet.)

Talkshowdronningen gjestet CBS's morgenprogramm CBS This Morning og snakket om hvordan hun opplevde intervjuet med Lance Armstrong. Se hele intervjuet her.

Her forteller Oprah Winfrey om intervjuet med Lance Armstrong og hvordan det kom i stand.

Søksmål

Armstrong ble fratatt sine sju sammenlagtseirer i Tour de France og utestengt på livstid fra idretten etter at en rapport fra USAs antidopingbyrå (USADA) avdekket omfattende dopingmisbruk i US Postal-laget, som 41-åringen syklet for tidligere.

Så fort nyheten om den påståtte innrømmelsen kom, ble det varslet om gigantsøksmål mot Armstrong fra både den amerikanske regjerningen og en delstat i Australia.

Siste nytt

 • Arsenal og Ødegaard ute

  Arsenal er ute av Europaligaen etter at det andre semifinale-oppgjeret mot Villarreal enda 0–0. Det spanske laget leia 2–1 etter det første oppgjeret, og sjølv om Arsenal hadde sine sjansar så lukkast dei ikkje med å få ballen i mål. Martin Ødegaard hadde ein relativt anonym kveld for heimelaget, og blei bytta ut etter om lag halvspelt andre omgang med det som såg ut som ein liten smell. Villarreal møter Manchester United i finalen i Gdansk 26. mai

  Europa League - Semi Final Second Leg - Arsenal v Villarreal
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Solskjær til sin første finale

  Ole Gunnar Solskjær skal leie Manchester United i sin første finale. For sjølv om dei tapa 3–2 i det andre semifinale-oppgjeret i Europaligaen mot Roma, så vann dei 8–5 samanlagt. Edinson Cavani blei tomålsskårar for United. Bryan Cristante, Edin Dzeko og eit sjølvmål av Alex Telles stod for Roma sine mål.

  I finalen i Gdansk 26. mai møter dei Villarreal.

  Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United
 • Ishockeylandslaget fikk bank

  Etter to hederlige tap mot Sverige i sine første landskamper på 15 måneder måtte Norges ishockeykrigere torsdag se seg slått 4–0 av Danmark.

  Oppgjøret i Bitcoin Arena (!) i Rungsted var målløst og situasjonsfattig i drøyt to perioder, men da var det hjemmelaget som koblet grepet. Den siste perioden ble tung for de norske med fire baklengsmål, 3–15 i skudd og matchstraff på keeper Henrik Haukeland. (NTB).

  VM-oppkjøring ishockey, menn: Norge - Sverige
  Foto: Fredrik Hagen / Norges Ishockeyforbund / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal