Hopp til innhold

Oprah om Armstrong-intervjuet: – Jeg trengte ikke å grave, han var veldig åpen

Oprah Winfrey sier Lance Armstrong «stod frem på en måte hun ikke hadde forventet» da hun intervjuet ham, og at både hun og tv-teamet ble overrasket over mange av svarene hans.

CYCLING-ARMSTRONG/ Handout photo of Lance Armstrong speaking with Oprah Winfrey in Austin

Oprah Winfrey intervjuet Lance Armstrong i to og en halv time, og sier syklisten fremsto svært godt forberedt til møtet.

Foto: George Burns / Reuters

– Det er det største intervjuet jeg har gjort i karrieren min, sier Oprah Winfrey om intervjuet hun i natt, norsk tid, gjorde med tidligere proffsyklist Lance Armstrong.

Hun gjestet tirsdag tv-programmet «CBS This Morning», hvor hun langt på vei bekrefter at Armstrong innrømmer omfattende dopingbruk i intervjuet.

– Alle lurer på om han svarer på ting. Jeg tror alle vil bli enige i at han leverte varene. Det gjorde han virkelig, sier Winfrey til CBS.

– Jeg hadde ikke forventet at han skulle stå frem på den måten han gjorde. Jeg ble overrasket. Både jeg og teamet mitt ble trollbundet av mange av svarene hans, sier hun.

Se intervjuet her (artikkelen fortsetter under):

Talkshowdronningen gjestet CBS's morgenprogramm CBS This Morning og snakket om hvordan hun opplevde intervjuet med Lance Armstrong. Se hele intervjuet her.

SE VIDEO: Oprah Winfrey forteller om intervjuet med Lance Armstrong.

Deler intervjuet opp i to program

Ifølge Winfrey var det ikke vanskelig å intervjue Armstrong.

– Jeg trengte ikke å grave, han var veldig åpen, forteller hun.

På spørsmål om hva hun tror er grunnen til at Armstrong ville gjøre intervjuet med henne akkurat nå, svarer Oprah at hun er usikker.

– Jeg tror kanskje han rett og slett følte seg klar, sier hun.

Talkshowdronningen intervjuet Armstrong i to og en halv time. Hun sier hun hadde hadde med seg hele 112 spørsmål - og fikk svar på samtlige.

Intervjuet blir først sendt på tv natt til fredag, norsk tid. På grunn av lengden og den store mengden informasjon, vil intervjuet bli delt opp i to programmer.

– Det er umulig å klippe i det, forklarer Winfrey.

Hun legger ikke skjul på at hun jobbet lenge for å lande intervjuavtalen. Armstrong besøkte henne i Maui i juleferien, hvor de skal ha diskutert premissene.

Klarte ikke å stanse lekkasjer

Oprah sier det var meningen å holde innholdet i intervjuet skjult frem til sending. I stedet lekket Armstrongs dopingsvar til pressen nesten umiddelbart etter opptak.

– Vi var blitt enige på forhånd om at ingenting fra intervjuet skulle komme ut, men da jeg landet i Chicago var det overalt.

Armstrong har i årevis benektet at han har dopet seg, til tross for massive beskyldninger fra både sykkelmiljøet og dopingmyndigheter.

I høst ble han dømt for doping til tross for at han aldri har levert en offisiell positiv dopingprøve, og fratatt blant annet sine syv seiere i Tour de France mellom 1999 og 2005.

Armstrong skal ha fortalt Winfrey at han dopet seg lenge før disse seierene - at han begynte allerede før han fikk kreft i 1996.

Siste nytt

  • Messi med utrolig assist-rekord i MLS

    Lionel Messi har blitt 36 år gammel, men den åttedobbelte vinneren av Gullballen leverer fremdeles på svært høyt nivå.

    Med ett mål og fem målgivende pasninger satte Messi flere rekorder i MLS da hans Inter Miami slo New York Red Bulls 6-2 lørdag.

    Både bidrag til seks mål, fem målgivende pasninger er rekorder i Major League Soccer. I tillegg er det ingen som tidligere har klart fem målgivende pasninger i én omgang.

    Luis Suárez noterte seg tre mål, og Matias Rojas scoret to. Alle kom etter at Inter Miami hadde ligger under 0-1 ved pause. (NTB)

    Lionel Messi
    Foto: AFP
  • Verstappen med sin syvende strake kvalifiserings-seier

    Max Verstappen i Red Bull-bilen overbeviste nok en gang under kvalifiseringen i Miami Grand Prix. Dermed ble det syvende strake start fra første startposisjon for Verstappen.

    – La oss fortsette denne gode trenden, sa Verstappen over lagradioen på Viaplay-sendingen.

    Ingen av førerne klarte å forbedre rundetiden sin på siste runde i Q3.

    Charles Leclerc var den som var nærmest nederlenderen. Etter første sektor var han bare åtte tusendeler bak, men etter en voldsom skrens i sving 15 måtte han nøye seg med andreplass i kvalifiseringen. Lagkamerat i Ferrari, Carlos Sainz, ble nummer tre.

    For Daniel Ricciardo ble det en skuffende kvalifisering. Han endte på 4. plass på sprintløpet tidligere lørdag, men røk ut etter Q1 sammen med Valtteri Bottas, Logan Sargeant, Kevin Magnussen og Guanyu Zhou. I Q2 røk disse ut: Lance Stroll, Pierre Gasly, Esteban Ocon, Alex Albon og Fernando Alonso.

    CUKXnB20R1A
    Foto: AFP
  • Graham Hansen med mål og assist – Barcelona ett poeng fra seriegullet

    Caroline Graham Hansen bidro med mål og assist da Barcelonas kvinnelag slo Granada 4-1. Nå er laget ett poeng fra et nytt seriegull.

    Real Madrid er 15 poeng bak med fem kamper igjen å spille. Ett Barcelona-poeng på lagets fire gjenstående kamper, eller et poengtap for Real Madrid, vil bety at Barcelona er mester for niende gang.

    Den norske landslagsstjernen scoret sitt 26. mål for Barcelona i ulike turneringer denne sesongen.

    Rop1_HGpc_o
    Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal