Hopp til innhold

Karlsson om Kalvå-klem: – Oi! Vil du gjøre meg nervøs?

For to dager siden ga koronasmittede Anne Kjersti Kalvå denne klemmen til Tour de Ski-leder Frida Karlsson. Nå varsler hun klemmeforbud.

klem til karlsson

BASELUSKUTVEKSLING?: Her er klemmen som gjør Frida Karlsson (til høyre) nervøs. Til venstre er koronasmittede Anne Kjersti Kalvå. Bildet er tatt for to dager siden i Oberstdorf.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Klemmeforbudet fra den svenske skiyndlingen kommer etter at Anne Kjersti Kalvå måtte avbryte Tour de Ski etter å ha testet positivt for covid-19. Litt senere kom også beskjeden om at Martin Løwstrøm Nyenget har testet positivt.

Kalvå har vært blant de argeste konkurrentene til Karlsson i sammendraget. Det innebærer også noen vennlige ord i målområdet. Skal vi tro Karlsson blir dette bak munnbind i fremtiden.

kalvå

SMITTET IGJEN: Nok en gang setter covid-19 en stopper for Kalvå.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Når NRK viser to dager gamle bilder fra Oberstdorf, hvor man ser Kalvå klemme Karlsson, skvetter svensken til.

Vil du gjøre meg nervøs nå?, spør Karlsson.

Det er ikke meningen, men blir det en slutt på dette nå?

Ja. Vi får holde oss unna. Vi får slutte med det nå, sier Karlsson.

Norges landslagslege Ove Feragen sier til NRK at det ikke er aktuelt å innføre klemmeforbud med begrunnelsen at idrettsglede og spontanitet er en del av skirenn.

Men at det kan være de gir løperne et lite hint om at det ikke er så lurt.

Krüger opplever koronamarerittet på nytt

En annen som også har latt seg skremme av koronaviruset er Simen Hegstad Krüger. Han opplever nå koronamarerittet på nytt.

For rett før OL i Beijing ble den ene langrennsløperen etter den andre koronapositiv. Til slutt testet også Krüger positivt.

Reisen til OL ble utsatt, men etter mye om og men kom 29-åringen seg til Kina, og på avslutningsdistansen endte Krüger opp med bronse.

Nå forteller han til NRK at han bodd med koronasmittede Nyenget.

– Det er kjedelig. Jeg håpet vi skulle være ferdig med det nå, men det er dessverre mye smitte ute og går. Jeg har holdt meg litt for meg selv, men jeg håper at det holder, sier Krüger.

Frykter du at du får det?

– Ja, selvfølgelig, det er ikke umulig det, fortsetter han.

korona

SMITTET: Anne Kjersti Kalvå og Martin Løwstrøm Nyenget har testet positivt på korona og må avbryte Tour de Ski.

Foto: NTB

Dette er nå den tredje personen som har fått påvist smitte i det norske langrennslandslaget. Mandag kom også nyheten om at landslagstrener Sjur Ole Svarstad hadde testet positivt.

– Tok det ganske tungt

Mens Krüger fortsatt er inne i kampen om å vinne sin første Tour de Ski sammenlagt, kun 32 sekunder bak lagkamerat Johannes Høsflot Klæbo, er den samme drømmen knust for Kalvå.

Hun reiste hjem fra Oberstdorf til Trondheim torsdag. Hun var nummer tre i sammendraget, 1.31 minutter bak svenske Frida Karlsson.

– Hun tok det ganske tungt. Hun var lei seg og skuffet. Det er naturlig når du ligger så godt an og blir tatt ut av spillet, og du i tillegg har dårlige minner fra i fjor, sier landslagstrener Stig Rune Kveen til NRK.

Ifølge landslagets mediekontakt, Gro Eide, ønsker ikke Kalvå å snakke med media torsdag. Koronaviruset satte også en stopper for Kalvås OL-deltakelse i Beijing i fjor.

5iPt5zJvkW4

SAMME KOHORT: Tiril Udnes Weng og Anne Kjersti Kalvå etter målgang på 20 km jaktstart.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Testes hver dag

Kveen bekrefter at Kalvå testet positivt på en rutinetest som ble tatt før utøverne skulle forflytte seg fra Oberstdorf til Val di Fiemme onsdag ettermiddag.

Kvinnenes langrennstrener Sjur Ole Svarstad testet også positivt for korona mandag.

– Vi hadde et testregime etter de høye smittetallene rundt oss. Etter at vi fikk det ene smittetilfellet har vi intensivert det enda litt mer. Nå testes alle hver dag, hver morgen, sier landslagslege Ove Feragen sier til NRK.

Vil du fraråde utøverne å klemme?

– Det er idrettsglede og spontanitet. Vi er opptatt av at det skal være gøy å være på skirenn også. Det vil være opp til hver enkelt utøver, men vi går ikke dit å forby å vise idrettsglede. Men vi kan komme med noen tips om å være enda mer OBS om å være nær hverandre, sier Feragen.

– Vi fortsetter våre strenge tiltak med små kohorter, munnbind og god håndhygiene. Alle har faste plasser i fast bil, faste bord plasseringer og vi har egne spiserom, sier langrennssjef i Norges Skiforbund Espen Bjervig til NRK.

Redsel i leiren

– Jeg er jo livredd for den coviden, jeg skal innrømme det. Det er et traume som ligger der, sa Kalvå til NRK før jul.

– Det er litt flashback til sist sesong, der det første man gjør når man står opp er å tenke på om man er frisk. Nå vil utøverne føle på det, sier Bjørn.

Heidi Weng, som fikk OL-drømmen knust sammen med Kalvå, har hatt det spesielt tøft under korona-årene og tiden i etterkant.

hw

KJIPT: Heidi Weng hadde det tungt etter at OL glapp på grunn av koronasykdom.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Da landslagstrener Sjur Ole Svarstad pådro seg koronasmitten mandag, kom de gamle tankene også tilbake for Weng.

– Det er klart at det har vært et langt og tøft år for min del. Det har vært noe stort sett hele tiden, hvis man får enda en nedtur nå så ville det vært kjipt, sa Weng til NRK etter onsdagens jaktstart.

Landslagsledelsen krysser nå fingrene for at Kalvå skal komme raskt tilbake i sporet.

Erfaringsmessig ser det ut til at runde to går en del bedre enn første gang man hadde infeksjon. Og vi håper jo det vil gjøre det nå, sier landslagslege Feragen.

Sportsnyheter

UEFA Euro 2024 Qualifiers - Group H - Kazakhstan v Denmark

Hareide om Danmark-smell: – Et sjokk for danskene

Alt så ut til å gå mot en oppskriftsmessig seier for Danmark, men så kollapset gjestene fullstendig mot Kasakhstan.

Siste nytt

 • Mol og Sørum tapte finalen i Mexico

  Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum tapte mot svenske Jonatan Hellvig og David Åhman i finalen i verdenstourturneringen i Mexico søndag.

  Det var duket for en spennende finale i mexicanske Tepic søndag kveld. Mol og Sørum tapte for den unge svenske duoen i semifinalen i EM i München i fjor, og gjentar tapet i årets finale.

  Nordmennene klarte aldri å nå opp til svenskene, og tapte i det første settet 21–16.

  Heller ikke i det andre settet klarte nordmennene å vippe kampen i sin favør. Til slutt ble det tap 21–15.

  Dermed ender den norske duoen med en sølvplassering i turneringen.

  Åhman (21) og Hellvig (21) har tatt sandvolleyballverden med storm det siste året og vil trolig fortsette å være en tøff konkurrent for den norske toppduoen i flere år fram i tid.

  Mol og Sørum er regjerende olympiske mestere og har vunnet en rekke turneringer på verdenstouren. De vant årets første Elite16-turnering i Doha i starten av februar. (NTB)

  EM Sandvolley München 2022
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Antonio Conte ferdig som Tottenham-manager

  Den italienske trenerstjernen Antonio Conte er ferdig som trener i Premier League-klubben Tottenham.

  London-klubben bekrefter beslutningen om å avslutte samarbeidet med italieneren på sine nettsider søndag kveld.

  De opplyser videre at Contes assistenttrener Cristian Stellini skal lede laget ut sesongen. Tidligere Tottenham-spiller Ryan Mason skal være hans assistent.

  – Vi har ti kamper igjen av sesongen og kjemper for en mesterligaplass. Vi alle trenger å stå i dette sammen, sier styreleder Daniel Levy i en uttalelse.

  Conte ble ansatt som Tottenham-manager i november 2021. Han erstattet da Nuno Espírito Santo.

  Italieneren klarte aldri lede de liljehvite til det som ville vært et svært etterlengtet trofé. Det er han samtidig ikke alene om å ha slitt med. Tottenham har bare vunnet ett trofé de siste 20 årene.

  Etter at Tottenham spilte 3-3 hjemme mot tabelljumbo Southampton lørdag, serverte manager Conte en verbal kraftsalve av sjeldent merke mot både egne spillere og klubben.

  – Jeg ser mange selvopptatte spillere, og spillere som ikke vil hjelpe hverandre og spille med hjertet. Jeg er skikkelig opprørt, sa italieneren.

  London-klubben ligger i øyeblikket på fjerdeplass i Premier League. 17 poeng skiller opp til Arsenal på tabelltoppen. Ned til Newcastle på plassen bak er det fem poeng.

  Nylig røk klubben ut av Champions League etter å ha tapt over to kamper mot Milan. (NTB)

  FILE PHOTO: Premier League - Southampton v Tottenham Hotspur
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters
 • Ronaldo-dobbel i målshow

  Cristiano Ronaldo og Portugal fortsetter å vise god scoringsform i EM-kvalifiseringen. Søndag ble Luxembourg knust 6-0 på bortebane.

  Portugal har møtt de to av de dårligste lagene i pulja så langt (Liechtenstein og Luxembourg), men målteften er det ingenting å si på.

  Ronaldo scoret to mål i begge kampene som endte med solide seirer i favør portugiserne, og de har ikke sluppet inn mål. Roberto Martínez fått en flott start som portugisisk landslagssjef. Han var ferdig i Belgia etter et skuffende VM i Qatar like før jul. (NTB)

  Cristiano Ronaldo
  Foto: KENZO TRIBOUILLARD / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste