Hopp til innhold

Karlsson om Kalvå-klem: – Oi! Vil du gjøre meg nervøs?

For to dager siden ga koronasmittede Anne Kjersti Kalvå denne klemmen til Tour de Ski-leder Frida Karlsson. Nå varsler hun klemmeforbud.

klem til karlsson

BASELUSKUTVEKSLING?: Her er klemmen som gjør Frida Karlsson (til høyre) nervøs. Til venstre er koronasmittede Anne Kjersti Kalvå. Bildet er tatt for to dager siden i Oberstdorf.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Klemmeforbudet fra den svenske skiyndlingen kommer etter at Anne Kjersti Kalvå måtte avbryte Tour de Ski etter å ha testet positivt for covid-19. Litt senere kom også beskjeden om at Martin Løwstrøm Nyenget har testet positivt.

Kalvå har vært blant de argeste konkurrentene til Karlsson i sammendraget. Det innebærer også noen vennlige ord i målområdet. Skal vi tro Karlsson blir dette bak munnbind i fremtiden.

kalvå

SMITTET IGJEN: Nok en gang setter covid-19 en stopper for Kalvå.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Når NRK viser to dager gamle bilder fra Oberstdorf, hvor man ser Kalvå klemme Karlsson, skvetter svensken til.

Vil du gjøre meg nervøs nå?, spør Karlsson.

Det er ikke meningen, men blir det en slutt på dette nå?

Ja. Vi får holde oss unna. Vi får slutte med det nå, sier Karlsson.

Norges landslagslege Ove Feragen sier til NRK at det ikke er aktuelt å innføre klemmeforbud med begrunnelsen at idrettsglede og spontanitet er en del av skirenn.

Men at det kan være de gir løperne et lite hint om at det ikke er så lurt.

Krüger opplever koronamarerittet på nytt

En annen som også har latt seg skremme av koronaviruset er Simen Hegstad Krüger. Han opplever nå koronamarerittet på nytt.

For rett før OL i Beijing ble den ene langrennsløperen etter den andre koronapositiv. Til slutt testet også Krüger positivt.

Reisen til OL ble utsatt, men etter mye om og men kom 29-åringen seg til Kina, og på avslutningsdistansen endte Krüger opp med bronse.

Nå forteller han til NRK at han bodd med koronasmittede Nyenget.

– Det er kjedelig. Jeg håpet vi skulle være ferdig med det nå, men det er dessverre mye smitte ute og går. Jeg har holdt meg litt for meg selv, men jeg håper at det holder, sier Krüger.

Frykter du at du får det?

– Ja, selvfølgelig, det er ikke umulig det, fortsetter han.

korona

SMITTET: Anne Kjersti Kalvå og Martin Løwstrøm Nyenget har testet positivt på korona og må avbryte Tour de Ski.

Foto: NTB

Dette er nå den tredje personen som har fått påvist smitte i det norske langrennslandslaget. Mandag kom også nyheten om at landslagstrener Sjur Ole Svarstad hadde testet positivt.

– Tok det ganske tungt

Mens Krüger fortsatt er inne i kampen om å vinne sin første Tour de Ski sammenlagt, kun 32 sekunder bak lagkamerat Johannes Høsflot Klæbo, er den samme drømmen knust for Kalvå.

Hun reiste hjem fra Oberstdorf til Trondheim torsdag. Hun var nummer tre i sammendraget, 1.31 minutter bak svenske Frida Karlsson.

– Hun tok det ganske tungt. Hun var lei seg og skuffet. Det er naturlig når du ligger så godt an og blir tatt ut av spillet, og du i tillegg har dårlige minner fra i fjor, sier landslagstrener Stig Rune Kveen til NRK.

Ifølge landslagets mediekontakt, Gro Eide, ønsker ikke Kalvå å snakke med media torsdag. Koronaviruset satte også en stopper for Kalvås OL-deltakelse i Beijing i fjor.

5iPt5zJvkW4

SAMME KOHORT: Tiril Udnes Weng og Anne Kjersti Kalvå etter målgang på 20 km jaktstart.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Testes hver dag

Kveen bekrefter at Kalvå testet positivt på en rutinetest som ble tatt før utøverne skulle forflytte seg fra Oberstdorf til Val di Fiemme onsdag ettermiddag.

Kvinnenes langrennstrener Sjur Ole Svarstad testet også positivt for korona mandag.

– Vi hadde et testregime etter de høye smittetallene rundt oss. Etter at vi fikk det ene smittetilfellet har vi intensivert det enda litt mer. Nå testes alle hver dag, hver morgen, sier landslagslege Ove Feragen sier til NRK.

Vil du fraråde utøverne å klemme?

– Det er idrettsglede og spontanitet. Vi er opptatt av at det skal være gøy å være på skirenn også. Det vil være opp til hver enkelt utøver, men vi går ikke dit å forby å vise idrettsglede. Men vi kan komme med noen tips om å være enda mer OBS om å være nær hverandre, sier Feragen.

– Vi fortsetter våre strenge tiltak med små kohorter, munnbind og god håndhygiene. Alle har faste plasser i fast bil, faste bord plasseringer og vi har egne spiserom, sier langrennssjef i Norges Skiforbund Espen Bjervig til NRK.

Redsel i leiren

– Jeg er jo livredd for den coviden, jeg skal innrømme det. Det er et traume som ligger der, sa Kalvå til NRK før jul.

– Det er litt flashback til sist sesong, der det første man gjør når man står opp er å tenke på om man er frisk. Nå vil utøverne føle på det, sier Bjørn.

Heidi Weng, som fikk OL-drømmen knust sammen med Kalvå, har hatt det spesielt tøft under korona-årene og tiden i etterkant.

hw

KJIPT: Heidi Weng hadde det tungt etter at OL glapp på grunn av koronasykdom.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Da landslagstrener Sjur Ole Svarstad pådro seg koronasmitten mandag, kom de gamle tankene også tilbake for Weng.

– Det er klart at det har vært et langt og tøft år for min del. Det har vært noe stort sett hele tiden, hvis man får enda en nedtur nå så ville det vært kjipt, sa Weng til NRK etter onsdagens jaktstart.

Landslagsledelsen krysser nå fingrene for at Kalvå skal komme raskt tilbake i sporet.

Erfaringsmessig ser det ut til at runde to går en del bedre enn første gang man hadde infeksjon. Og vi håper jo det vil gjøre det nå, sier landslagslege Feragen.

Siste nytt

  • Golf-sjef: – Forstår om folk kaller meg en hykler

    PGA Tour-sjefen Jay Monahan skjønner at han blir kalt en hykler etter den kontroversielle avtalen om å slå golfturneringen sammen med LIV-touren.

    Det sier han i et intervju med den engelske avisen The Independent. Monahan forteller om et møte med flere av PGA-spillerne som han betegner som «intenst og opphetet».

    – Hver gang jeg har sagt noe, har jeg sagt det med den informasjonen jeg hadde på det tidspunktet. Jeg sa det som en som prøvde på å konkurrere på vegne av PGA-touren og våre spillere, sier Monahan til avisen.

    Golforganisasjonene PGA og LIV Golf offentliggjorde tirsdag til alles overraskelse at de har begravd stridsøksen. De har i stedet stiftet et felles selskap der de skal pleie felles kommersielle interesser og «forene golfen på global basis».

    Lukrative og omdiskuterte LIV er anklaget for å være et forsøk på sportsvasking fra saudiarabisk side, og nå blir PGA-touren anklaget for å ta imot skitne penger. (NTB)

    Saudi Tours Golf
    Foto: Seth Wenig / AP
  • Spansk motorsyklist døde under løp

    Den spanske motorsyklisten Raul Torras Martinez (46) døde tirsdag kveld under motorsykkelløpet Isle of Man TT.

    Det er BBC som melder om ulykken.

    46-åringen var den raskeste spanske føreren som deltok i årets løp, som er regnet som det farligste i verden.

    Martinez var en rutinert fører. Han debuterte i 2017 og hadde deltatt i til sammen 21 TT-løp.

    Ifølge BBC døde han under en bratt seksjon på den siste av tre omganger tirsdag. Nettopp tirsdag kjørte han sin raskeste omgang i TT-løpet på Isle of Man med en gjennomsnittsfart på 202 kilometer i timen. Hver enkelt omgang er 61 kilometer lang. (NTB)

  • Line Kloster på 2.-plass i B-heat i Spania

    Line Kloster ble nummer to i B-heatet på 400 meter under friidrettsstevnet i spanske Huelva tirsdag. Tiden 52,62 er et stykke bak hennes årsbestetid.

    Kloster har løpt på 52,15 denne sesongen.

    Laura Müller fra Tyskland vant B-heatet i Huelva på 52,24. Carmen Aviles fra Spania ble nummer tre med 52,73.

    Salwa Eid Naser fra Bahrain vant A-heatet med 49,78. Alle åtte i det heatet løp raskere enn Klosters tid, og de sju første løp under 52 sekunder. (NTB)

    r-J2F9SUpHk
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste