Andrine Hegerberg om filmingen: – For oss er det mer flaut å bli liggende

Kylian Mbappé og Neymar har begge fått mye tyn for å overspille i VM. Det finnes ikke i kvinnefotballen, mener Andrine Hegerberg.

Andrine Hegerberg og Neymar

KRITISK: Andrine Hegerberg er kritisk til filmingen under VM.

Foto: NTB scanpix / AFP PHOTO

Så langt i VM har kun Neymar fått tyn for voldsom overspilling. Fredag kastet Kylian Mbappé seg på filmebølgen i kampen mellom Uruguay og Frankrike.

Så omdiskutert er temaet, at det ble diskutert i fredagens Dagsnytt 18.

Andrine Hegerberg, som selv spiller for PSG, mener man ikke finner mye av denne typen filming i kvinnefotballen.

– Helt ærlig, så gjør du ikke det. Nå skal ikke jeg sammenligne dame og herrefotball. Men for oss er det mer flaut å bli liggende etter en kakk, enn å ikke komme seg fort opp igjen. Hvis du har vondt klarer du ikke å rulle rundt så mange ganger, sier Hegerberg.

– Det er derfor jeg tror at VAR kan være en bra ting. Du ser også at Mbappé får veldig vondt på et lite slag der han også. Man må være nødt til å verne denne sporten og underholdningsverdien fordi folk vil ikke sitte å se på 14 minutter med rulling, fortsetter Hegerberg.

– Vi må tåle slikt som dette

Leo Doria, redaktør for heiabrasil.no, mener på den andre siden at dette er noe man burde tolerere og at det er viktig å nevne hvor mange ganger Neymar faktisk blir felt.

– Vi må tåle slikt som dette. Det blir mye fysisk hardt spill mot en veldig teknisk fotballspiller som til slutt kanskje benytter seg av det. Han har nok blitt felt rundt 23 ganger i tillegg til andre ganger han har fått litt bank og det ikke har blitt blåst.

Samtidig mener han at media er med på å ta fokuset vekk fra hvordan han egentlig presterer på banen.

– Det blir fort litt ensporet, at man kun fokuserer på dette mens han fortsatt gjør fantastiske ting på banen, sier Doria.

morten og leo

DAGSNYTT 18: Morten Morisbakk Skjønsberg og Leo Doria etter Neymar-debatten hos Dagsnytt 18.

Foto: Hans Andreas Solbakken

– Kan legge bort det tullet.

Fredag kveld røk Brasil ut av VM mot Belgia, og to ganger hevdet Neymar at han skulle hatt straffe. Dommeren var ikke enig, og mye tydet på at han nok en gang overspilte.

NRKs fotballekspert, Morten Morisbak Skjønsberg, mener filmingen er noe Neymar bør slutte med.

– Han er en så god fotballspiller, så jeg føler han kan legge bort det tullet.

– Tror du individuelle forskjeller eller kulturforskjeller kan være avgjørende?

– Det kan være begge deler. Det var vel en undersøkelse i Aftenposten her som viste at smerteterskel lå på samme nivå som vennene du har. Ofte så er det nok individuelle forskjeller og Neymar ser ut til å ha en lav smerteterskel eller eventuelt et godt hjerte for skuespill, sier Skjønsberg.

Siste nytt

 • Magnus Carlsen og So like langt

  Magnus Carlsen og Wesley So spilte 2-2 i den første finaleduellen i Champion Chess Tour søndag. Finalen avgjøres mandag.

  Det ble uavgjort uten at noen av partiene gikk til remis. Carlsen vant sine to partier med hvite brikker, og det samme gjorde So. (NTB)

  Magnus Carlsen med ny turnering
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Stygg hodeskade i Premier League

  Arsenal røk på et nytt tap i Premier League søndag kveld. Mot Wolverhampton var det derimot ikke resultatet som fikk mest oppmerksomhet.

  I starten av kampen kolliderte Arsenals midtstopper David Luiz og Wolverhamptons spiss Raúl Jiménez stygt inne i Arsenals felt.

  Begge ble liggende nede en stund, men det var Jiménez det så ut som det gikk verst ut over. Luiz spilte resten av kampen med bandasje på hodet, mens Jiménez måtte forlate banen på båre med oksygenmaske og nakkekrage.

  Det så langt ifra bra ut da meksikaneren forlot banen, men senere søndag kveld melder Sky at Jiménez er ved bevissthet på sykehuset og responderer bra på behandlingen.

  4NptqS_L3aI
  Foto: JOHN WALTON / AFP
 • Overtidsdrama for Vålerenga

  Vålerenga kunne skaffe seg en luke ned til Rosenborg i medaljekampen i eliteserien. Trønderne tapte nemlig 5–1 mot seriemester Bodø/Glimt tidligere søndag, og Vålerenga ville med seier mot Sarpsborg 08 ha fire poeng ned til Rosenborg på fjerdeplass.

  Lenge så det ut til at Vålerenga ikke skulle få med seg noe som helst fra kveldskampen, men så dukket Felix Myhre opp på overtid og utlignet.

  Men overtidsdramaet var ikke ferdig der. Like etterpå så Vålerenga ut til å ha tatt med seg alle poengene, da Bård Finne pirket ballen over mållinjen. På en annen linje sto derimot assistentdommeren og vinket med flagget, og målet ble korrekt annullert for offside.

  Dermed endte det 1–1 etter noen høydramatiske sluttminutter i Oslo.

  Molde har festet et godt grep om sølvet, mens både Vålerenga, Rosenborg, Kristiansund og Odd fortsatt kjemper en hard kamp om den siste medaljen.

  Qamf5OO4EQ0
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal