Hopp til innhold

Bolt til Andre (21): – Hva driver du med?

RIO DE JANEIRO (NRK): Andre De Grasse (21) ser plutselig ut som en reell utfordrer til Usain Bolt. Han prøvde seg allerede i semifinalen på 200-meter.

Usain Bolt og Andre De Grasse

SE, EN UTFORDRER! Usain Bolt gliser ned mot Andre De Grasse på slutten av semifinalen på 200-meter.

Foto: Matt Dunham / Ap

– Det var meningen at han skulle roe ned. Jeg sa «Hva driver du med? Det er en semifinale!». Men jeg tror han hadde lyst til å utfordre meg, sier Usain Bolt.

Andre De Grasse har bare drevet med friidrett i fire år, så kanskje han ikke visste hvordan man oppfører seg i en semifinale.

Den spede ferskingen kom nesten helt opp på siden av verdens raskeste mann, og Bolt la merke til hva som var i ferd med å skje. De to begynte å stirre og glise mot hverandre mens de spurtet alt de hadde i stedet for å cruise inn til sikre finaleplasser.

De Grasse og Bolt

Andre De Grasse og Usain Bolt koste seg på slutten av 200-meteren. Bolt hadde kontroll - men måtte ta seg sammen de siste meterne.

Foto: PEDRO UGARTE / Afp

Til slutt var jamaicaneren bare to hundredeler foran på tiden 19,78. De Grasse satte canadisk rekord på 19,80.

– Det var helt unødvendig av ham å løpe sånn. Jeg vet ikke hva han prøvde på, men han er bare en unggutt. Han er fantastisk, sier Bolt til OL-arrangøren.

Forsmak på finalen?

Selv uten erfaring er De Grasse i ferd med å seile opp som Bolts eneste utfordrer.

– Jeg føler meg helt fantastisk, det beste jeg noen gang har følt meg i livet mitt. Jeg vil bare fortsette å utfordre Usain, sier De Grasse til NRK.

Unggutten er litt rotete i løpestilen, og havner ofte bak i starten. Men han har vist enorm toppfart i Rio. Mannen som blir kalt Bolts arvtager tok bronse på 100-meter, og er nok enda bedre på 200.

– Jeg ville sette personlig rekord i semifinalen for å føle meg klar til i morgen. Det var et ganske godt løp, men jeg har fortsatt masse å gå på, sier De Grasse.

Den unge canadieren er altså i så god form at han kan sette nasjonale rekorder bare for å sikre seg godfølelsen.

Ingen andre skiller seg ut

Ingen andre var i nærheten av semifinale-tidene til de to smilende duellantene. Både Justin Gatlin og Yohan Blake røk ut, mens Lashawn Merritt var eneste konkurrent under 20 blank (19,94).

Bolt er klar over hvem han må passe på i feltet. Han tullet og pratet med De Grasse både før og etter start.

– Jeg har mer å gå på i svingen, så hvis jeg kan få til hele løpet mitt, har jeg gode muligheter til å ta medalje. Til og med gull.

– Det så ut som dere hadde det gøy?

– Ja, vi bare koser oss. Han er en fin fyr, og jeg vil bare nyte ethvert øyeblikk med ham, for det er ikke lenge til han er borte, sier De Grasse.

Siste nytt

  • Ny teknikktrener for alpinkvinnene: – Glade for at vi er attraktive for de beste trenerne i verden

    Østerrikske Johannes Zöchling (44) har blitt ansatt som ny hovedtrener for de norske alpinkvinnenes teknikklag.

    Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

    – Vi er glade for at Johannes velger å bli med oss og ser fram til å få han på laget. «Hannes» har en sterk og variert bakgrunn, med gode resultater, forteller alpinsjef Claus Johan Ryste.

    Zöchling kommer fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han har jobbet i ulike roller de siste 15 årene. Blant annet har han hatt ansvaret for kvinnenes teknikklag i seks år, mens han de siste tre sesongene har hatt ansvar for rekrutteringslandslaget på herresiden.

    Østerrikeren tar over for Janne Haralla, som har fått en rolle i den amerikanske superstjernen, Mikaela Shiffrins, lag. (NTB)

    Thea Louise Stjernesund i Kranjska Gora
    Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters
  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal