NRK Meny
Normal

Bolt til Andre (21): – Hva driver du med?

RIO DE JANEIRO (NRK): Andre De Grasse (21) ser plutselig ut som en reell utfordrer til Usain Bolt. Han prøvde seg allerede i semifinalen på 200-meter.

Usain Bolt og Andre De Grasse

SE, EN UTFORDRER! Usain Bolt gliser ned mot Andre De Grasse på slutten av semifinalen på 200-meter.

Foto: Matt Dunham / Ap

– Det var meningen at han skulle roe ned. Jeg sa «Hva driver du med? Det er en semifinale!». Men jeg tror han hadde lyst til å utfordre meg, sier Usain Bolt.

Andre De Grasse har bare drevet med friidrett i fire år, så kanskje han ikke visste hvordan man oppfører seg i en semifinale.

Den spede ferskingen kom nesten helt opp på siden av verdens raskeste mann, og Bolt la merke til hva som var i ferd med å skje. De to begynte å stirre og glise mot hverandre mens de spurtet alt de hadde i stedet for å cruise inn til sikre finaleplasser.

De Grasse og Bolt

Andre De Grasse og Usain Bolt koste seg på slutten av 200-meteren. Bolt hadde kontroll - men måtte ta seg sammen de siste meterne.

Foto: PEDRO UGARTE / Afp

Til slutt var jamaicaneren bare to hundredeler foran på tiden 19,78. De Grasse satte canadisk rekord på 19,80.

– Det var helt unødvendig av ham å løpe sånn. Jeg vet ikke hva han prøvde på, men han er bare en unggutt. Han er fantastisk, sier Bolt til OL-arrangøren.

Forsmak på finalen?

Selv uten erfaring er De Grasse i ferd med å seile opp som Bolts eneste utfordrer.

– Jeg føler meg helt fantastisk, det beste jeg noen gang har følt meg i livet mitt. Jeg vil bare fortsette å utfordre Usain, sier De Grasse til NRK.

Unggutten er litt rotete i løpestilen, og havner ofte bak i starten. Men han har vist enorm toppfart i Rio. Mannen som blir kalt Bolts arvtager tok bronse på 100-meter, og er nok enda bedre på 200.

– Jeg ville sette personlig rekord i semifinalen for å føle meg klar til i morgen. Det var et ganske godt løp, men jeg har fortsatt masse å gå på, sier De Grasse.

Den unge canadieren er altså i så god form at han kan sette nasjonale rekorder bare for å sikre seg godfølelsen.

Ingen andre skiller seg ut

Ingen andre var i nærheten av semifinale-tidene til de to smilende duellantene. Både Justin Gatlin og Yohan Blake røk ut, mens Lashawn Merritt var eneste konkurrent under 20 blank (19,94).

Bolt er klar over hvem han må passe på i feltet. Han tullet og pratet med De Grasse både før og etter start.

– Jeg har mer å gå på i svingen, så hvis jeg kan få til hele løpet mitt, har jeg gode muligheter til å ta medalje. Til og med gull.

– Det så ut som dere hadde det gøy?

– Ja, vi bare koser oss. Han er en fin fyr, og jeg vil bare nyte ethvert øyeblikk med ham, for det er ikke lenge til han er borte, sier De Grasse.

Siste nytt

 • TV 2: IOC avviser Bjørndalen-plass

  Det er ikke aktuelt at Ole Einar Bjørndalen kan få friplass til OL av IOC, melder TV 2.

  – Det er ingen invitasjonsplasser i de olympiske vinterleker, sier en talsperson for IOCs medieteam til TV 2.

  NRK meldte tirsdag at IOC vurderte å gi Bjørndalen en friplass i OL.

  Ole Einar Bjørndalen
  Foto: Sven Hoppe / AP
 • Pietilä-Holmner legger opp

  Den svenske alpinisten Maria Pietilä-Holmner har bestemt seg for å legge opp. Hun har ikke klart å komme tilbake etter en ryggskade. Holmner debuterte i verdenscupsammenheng allerede som 16-åring i 2002. Hun har fått med seg 207 verdenscuprenn.

  Maria Pietilä Holmner
  Foto: Pontus Lundahl / Tt / NTB scanpix
 • Ewan vant på hjemmebane

  Australieren Caleb Ewan vant 2.-etappe av etapperittet Tour Down Under. Han overtok samtidig ledertrøyen i rittet. Lagkameraten Daryl Impey ble nummer to. Tyske André Greipel ble tidlig frakjørt og mistet dermed sin sammenlagtledelse til Ewan.

  Caleb Ewan
  Foto: David Mariuz / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal