Hopp til innhold

Amerikansk fotball

 • Kansas City Chiefs vant Superbowl

  Kansas City Chiefs vant finalen i amerikansk fotball 25-22 over San Francisco 49ers. Kampen ble avgjort på overtid.

  Superbowl regnes som en av verdens største årlige idrettsbegivenheter, og avslutter sesongen i fotballigaen NFL.

 • Mahomes og Kelce satte rekord da Chiefs vant NFL-drama

  Patrick Mahomes kastet to touchdownpasninger til Travis Kelce da tittelforsvarer Kansas City Chiefs slo Buffalo Bills 27-24 i en thriller av en NFL-kvartfinale.

  Det var 15. og 16. touchdownpasning mellom de to i sluttspillkamper, og dermed slo de rekorden til legendene Tom Brady og Rob Gronkowski (New England Patriots og Tampa Bay Buccaneers). I VIP-rommet feiret Kelces kjæreste Taylor Swift, selv om Kelces bror Jason, som også er NFL-stjerne, stjal rampelyset jublende i bar overkropp klemt opp mot vinduet.

  Chiefs møter toppseedede Baltimore Ravens i semifinalen om en uke. (NTB)

  Patrick Mahomes
  Foto: AP
 • San Francisco 49ers vant

  Christian McCaffrey scoret to touchdown, mens Dre Greenlaw hadde to ballerobringer da San Francisco 49ers slo Green Bay Packers 24-21 i NFL-kvartfinalen.

  Packers ledet mye av kampen og truet med å stå for en historisk bedrift. Laget kunne blitt det første som har tatt seg til semifinale i sluttspillet etter å ha tapt seks av sine ni første kamper i grunnserien.

  7.-seedede Packers knuste Dallas Cowboys på bortebane i første runde og gjorde livet surt også for toppseedede Niners i øsregnet i California. Hjemmelagets quarterback Brock Purdy var langt fra sitt beste, men han regisserte angrepet som endte med at McCaffrey løp inn vinnerpoengene fra 6 yards med 1.07 minutt igjen.

  Packers hadde alle sine timeouts og tid til å slå tilbake, men avgjørelsen falt da en pasning fra quarterback Jordan Love havnet i hendene på Niners-forsvarer Greenlaw 34 sekunder før slutt.

  zRNxm7u6Xl0
  Foto: AP
 • Jackson avgjorde for Ravens

  Lamar Jackson kastet to touchdownpasninger og løp inn ytterligere to sekspoengere da Baltimore Ravens slo Houston Texans 34-10 i NFL-kvartfinalen.

  Jackson har i en ellers strålende karriere slitt i sluttspillet. Ravens-quarterbacken gikk av banen som taper i tre av sine fire tidligere sluttspillkamper, men lørdag førte han det toppseedede hjemmelaget trygt til semifinale.

  Ravens har hjemmefordel også i semifinalen neste søndag. Motstander blir Buffalo Bills eller tittelforsvarer Kansas City Chiefs, som møtes søndag. Vinnerne av semifinalene går til det som kalles Super Bowl.

  aVlmXEIlUkc
  Foto: AP
 • Ferdig i Patriots etter 24 år

  Bill Belichick (71) er et ikon i NFL. Torsdag ble det klart at han er ferdig som New England Patriots-trener etter over to tiår og seks Superbowl-titler.

  Belichick hadde opprinnelig ett år til i kontrakten, men etter møter med Patriots-eier Robert Kraft denne uken, er det klart at partene skiller lag.

  – Jeg ønsker å takke Robert for muligheten jeg har fått her. Vi har fått til veldig mye og jeg vil ha med meg disse minnene resten av livet, sa Belichick på en pressekonferanse torsdag.

  Veteranen står med 333 triumfer som trener inkludert NFL-sluttspillet. Bare Don Shula har flere i historien med sine 347.

  ESPN skriver at Belichick nå ser mot å finne seg et nytt lag. Flere NFL-klubber har nylig sparket sine trenere etter en mislykket jakt på sluttspillplass. (NTB)

  Bill Belichick
  Foto: Elise Amendola / AP

Siste nytt

 • Bayern bekrefter: Tuchel ferdig etter sesongen

  Bayern München-trener Thomas Tuchel fredes ut sesongen. Men etter det er han ferdig.

  Det bekrefter Bayern i en pressemelding onsdag formiddag.

  Den tyske trenerens kontrakt strekker seg i utgangspunkt til sommeren 2025, men partene har blitt enige om å gå hvert til sitt denne sommeren.

  Den siste tiden har spekulasjonene rundt Tuchels fremtid i den tyske storklubben rast, og det skal ha blitt holdt flere møter om hans fremtid den siste tiden.

  Konklusjonen skal være at Tuchel får lede Bayern ut inneværende sesong, men at han er ferdig i sommer.

  Bayern har slitt den siste tiden og har tapt sine tre siste kamper: Først et ydmykende 0-3-tap mot serieleder Bayer Leverkusen, etterfulgt av et 0-1-tap mot Lazio i Mesterligaen, og denne helgen et 2-3-tap mot Bochum.

  Bayern er på ute av cupen og på bakbeina i både ligaen og i Mesterligaen, og situasjonen har blitt beskrevet som kritisk for et seiersvant Bayern.

  Hvem som blir Tuchels etterfølger gjenstår å se, men både Xabi Alonso og Hansi Flick har blitt hyppig nevnt den siste tiden.

  Bayern München-trener Thomas Tuchel.
  Foto: AP
 • TV 2: Søker om mesterligafinale på Ullevaal

  Oslo og Ullevaal Stadion kan bli stedet der mesterligafinalen for kvinner i 2026 eller 2027 kan finne sted.

  – Utviklingen i internasjonal kvinnefotball går rekordfort, og de beste lagene i Mesterligaen spiller på et skyhøyt nivå. Mesterligaen for kvinner har på rekordtid blitt stort sportslig, kommersielt og publikumsmessig, sier fotballpresident Lise Klaveness til TV 2.

  Nylig ble Norge droppet i samarbeidet med Danmark og Sverige til søknaden om felles EM for kvinner i 2029, men nå har altså Klaveness sett muligheter for å arrangere en mesterligafinale i stedet.

  – Det å få arrangere den største internasjonale klubbfinalen på norsk jord vil selvsagt gi en folkefest på Ullevaal stadion, og i Oslo by, men det viktigste er å stimulere enda flere norske jenter og klubber til å skape glede, drømmer og fellesskap, sier Lise Klaveness.

  Lise Klaveness
  Foto: NTB
 • Bekrefter hopplaget til Oberstdorf

  Norge sender Halvor Egner Granerud, Marius Lindvik, Johann André Forfang, Kristoffer Eriksen Sundal, Sindre Ulven Jørgensen og Robin Pedersen til verdenscuprennene i Oberstdorf.

  Det bekrefter Norges utstyrssjef Magnus Brevig til NRK.

  Laget er det samme som lå ute en liten stund tirsdag, men som senere ble fjernet fra Skiforbundets sider.

  De seks hopperne reiste til Tyskland onsdag, uten landslagstrener Alexander Stöckl eller sporssjef Clas Brede Bråthen.

  For regjerende verdenscupvinner Granerud så blir det hans første verdenscuprenn siden han kom på 18. plass i Zakopane 21. januar.

  Granerud
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal