Amerikansk fotball

 • Vil ikke spre smitte – trekker seg

  Oppstarten av proffidrettene har skapt diskusjoner i USA. Nå varsler den populære Kansas City Chiefs-spilleren Laurent Duvernay-Tardif (29) at han trekker seg fra årets NFL-sesong på grunn av koronapandemien. Han vil heller bruke sin sivile utdannelse som lege i tiden framover.

  – Å ha vært i frontlinja under spillepausen har gitt meg et annet perspektiv på pandemien og det stresset den utgjør for individer og hele helsevesenet. Jeg kan ikke tillate meg å potensielt spre viruset i vårt miljø bare for å få utøve sporten jeg elsker. Hvis jeg skal ta risiko, er det for å hjelpe pasienter, skriver Duvernay-Tardif i en uttalelse.

  Jan 29, 2020; Miami, Florida, USA; Kansas City Chiefs offensive guard Laurent Duvernay-Tardif
  Foto: Kirby Lee / NTB Scanpix
 • Signerte milliardkontrakt

  Patrick Mahomes har skrevet under på en 10 år lang kontraktsforlengelse med Kansas City Chiefs. Avtalen er den største som er inngått i idrettshistorien.

  Quarterbacken var den store stjerna da Kansas City Chiefs vant sin første Super Bowl siden 1970 i februar. Fram til kontraktsslutt i 2031 kan Mahomes tjene opptil 503 millioner dollar, over 4,7 milliarder kroner, og er garantert over 4 milliarder i løpet av kontraktsperioden.

  Den tidligere rekorden ble holdt av baseballspiller Mike Trout som signerte en kontrakt verdt 425 millioner dollar i 2019.

  Til sammenligning tjener Cristiano Ronaldo 1,2 milliarder kroner på sin fireårskontrakt med Juventus fram til 2022 .Den største kontrakten fotballhistorien til nå signerte Gareth Bale da han skrev under en 6-årskontrakt med Real Madrid verdt 146 millioner dollar i 2013.

  Super Bowl LIV - San Francisco 49ers v Kansas City Chiefs
  Foto: Andy Lyons / AFP
 • NFL beklager motstand mot kneling

  Lederen for det amerikanske fotballforbundet, Roger Goodell, sier nå at det var galt å nekte spillere å delta i fredelige protester mot rasisme ved å knele under nasjonalsangen. I en video beklager Goodell at forbundet ikke lyttet til spillerne.

 • Brady og Patriots skiller lag

  New England Patriots-legenden Tom Brady gir seg i NFL-klubben etter 20 sesonger, bekrefter 42-åringen selv i sosiale medier, men han legger ikke opp.

  Brady har vunnet seks Superbowl-titler med klubben og er av mange regnet som den beste quarterbacken i amerikansk fotballs historie. I et følelsesladd innlegg takker Brady alle sine lagkamerater, trenere og andre samarbeidspartnere for de siste 20 årene i karrieren.  – Jeg er takknemlig for alt dere har lært meg, og jeg har lært av alle. Dere har latt meg ta ut hele mitt potensial, og det er alt en spiller kan håpe om, skriver Brady, som også takker fansen i en egen melding.

  Sist sesong røk Patriots ut av NFL-sluttspillet med et skuffende tap mot Tennessee Titans i første runde.

  Tom Brady og New England Patriots skiller lag
  Foto: Elise Amendola / AP

Siste nytt

 • Ull/Kisa-protest avvist

  Det var etter 1. divisjonskampen mellom Sandnes Ulf og Ull/Kisa 27. juli at Jessheim-klubben sendte inn en protest med tre ulike protestgrunnlag. Alle hadde sitt utspring i at Sandnes Ulf skal ha brukt fire stopp i spillet for å foreta spillebytter, i strid med gjeldende regler for innbytter. Doms- og sanksjonsutvalget har enstemmig kommet fram til at protesten avvises, og at kampresultatet blir stående med 2-1 i til Sandnes Ulf. (©NTB)

  jmblU5wgQH4
  Foto: Carina Johansen / Carina Johansen
 • Eckhoff syk med urinveisinfeksjon

  Tiril Eckhoff har fått en urinveisinfeksjon og er dermed usikker på om hun stiller til start i helgens øvelser under Blinkfestivalen.

  Ekchoff går ikke torsdagens motbakkerenn i Lysebotn.

  – Hun har fått en urinveisinfeksjon og er ellers i fin form,men har valgt å stå over Lysebotn i morgen og vurder løpende om hun stiller i Sandnes fredag og lørdag sammen med helseteamet vårt, sier kommunikasjonssjef i skiskytterforbundet, Emilie Nordskar.

  Tiril Eckhoff
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Wild nær comeback

  Vancouver Canucks utlignet til 1-1 i kamper i NHLs åttendedelsfinaler med 4-3-seier over Minnesota Wild.

  Vancouver hadde en komfortabel 4-1-ledelse i sluttminuttene, men to sene scoringer av Kevin Fiala gjorde det spennende i sluttsekundene.

  Mats Zuccarello spilte omkring 15 minutter i oppgjøret uten å notere seg for målpoeng.

  qnusVEAGIlM
  Foto: CODIE MCLACHLAN / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal