Hopp til innhold

Amerikansk fotball

 • Brady og Bucs spiller historisk kamp i München

  Tom Brady og hans Tampa Bay Buccaneers møter Seattle Seahawks i München 13. november i den første NFL-kamp spilt på tysk jord.

  Det meldte ligaen onsdag. Brady, regnet som tidenes beste spiller i amerikansk fotball, la egentlig opp etter forrige sesong, men ombestemte seg og går på en ny sesong selv om han fyller 45 år før sesongstart.

  Kampen i München spilles på fotballklubben Bayern Münchens hjemmebane. Det blir en av fem grunnseriekamper som spilles utenfor USA kommende sesong.

  Det skal spilles tre kamper i London og en i Mexico by.

  To kamper spilles på Tottenhams hjemmebane. Det er Minnesota Vikings mot New Orleans Saints 2. oktober og New York Giants mot Green Bay Packers en uke senere. Denver Broncos møter Jacksonville Jaguars på Wembley 30. oktober. (NTB)

  Draft Buccaneers Preview Football
  Foto: Steve Luciano / AP
 • Brady overrasker – gjør comeback

  Tom Brady, den mestvinnende NFL-spilleren gjennom tidene, legger ikke opp likevel. Den kommende sesongen gjør 44-åringen comeback for Tampa Bay Buccaneers.

  Det skriver quarterbacken på Twitter søndag kveld. Brady kunngjorde at han ville legge opp 1. februar, men etter to måneder i tenkeboksen har han ombestemt seg.

  – I løpet av disse to månedene har jeg innsett at min plass fortsatt er på banen og ikke på tribunen. Den tiden vil komme, men den er ikke nå, skriver Brady.

  Brady er allment anerkjent som tidenes beste i amerikansk fotball. Han har vunnet sju superbowltitler og blitt kåret til mest verdifulle spiller i finalen fem ganger. Brady har spilt 14 NFL-semifinaler og vunnet 10 av dem og blitt mester i tre ulike tiår.

  Da alle trodde Brady var ferdig i NFL, ble den siste touchdown-ballen solgt for en mildt sagt svimlende sum.

  ESPN meldte at ballen ble solgt for 518 000 dollar, altså 4,6 millioner kroner. (NTB / NRK)

  Buccaneers Brady Returns Football
  Foto: Mark LoMoglio / AP
 • Rams møter Bengals i Superbowl

  Los Angeles Rams er klare for Superbowl etter å ha slått San Francisco 49ers 20-17 natt til mandag norsk tid. I NFL-finalen venter Cincinnati Bengals.

  Superbowl skal spilles på Los Angeles Rams' hjemmearena. Dermed blir Rams det andre laget i NFL-historien som får spille finalen på hjemmebane, etter at Tampa Bay Buccaneers gjorde det for et knapt år siden. Da endte Buccaneers opp med å vinne NFL-tittelen. (NTB)

  49ers Rams Football
  Foto: Marcio Jose Sanchez / AP
 • Bengals til Superbowl etter enormt comeback

  Cincinnati Bengals lå under 3-21 mot storfavoritt Kansas City Chiefs, men kom tilbake og vant NFL-semifinalen 27-24 etter forlengning.

  Evan McPherson sparket vinnerpoengene fra 31 yards etter at Bengals-forsvarer Vonn Bell hadde brutt en pasning fra Chiefs-quarterback Patrick Mahomes, som sluknet helt etter en strålende start.

  Publikum jublet vilt da Chiefs vant myntkastet og fikk ballen først i forlengningen. Alle trodde at superstjernen Mahomes ville føre laget sitt til touchdown akkurat som i det ville dramaet mot Buffalo Bills sist helg, men i stedet havnet den første pasningen som ble fanget i hendene til Bell. (NTB)

  Bengals Chiefs Football
  Foto: Eric Gay / AP
 • Tom Brady avsluttar karrieren

  Tom Brady (44), allment kjend som tidenes beste spelar i den amerikanske fotballigaen NFL, legg opp. Det melder ESPN laurdag kveld.

  Brady har vunne NFL-tittelen sju gonger, seinast med Tampa Bay Buccaneers i februar 2021. No legg han hjelmen og resten av utstyret på hylla, melder ESPN-journalist Adam Schefter på Twitter.

  Bradys siste kamp blir dermed Tampa Bay Buccaneers' tap for Los Angeles Rams i NFL-kvartfinalen sist søndag. Han hjelpte Buccaneers å hente opp 24 poeng og utlikne til 27–27 før Rams avgjorde med eit trepoengspark i sluttsekundane.

  Etter kampen blei det stilt spørsmål ved om Brady kom til å fortsette karrieren, og no tyder det meste på at den er over.

  Brady debuterte i ligaen i 2000, etter å ha blitt vald som nummer 199 i draften av New England Patriots. Saman med Patriots vann han seks NFL-titlar og skaffa seg status som beste quarterback nokosinne før han bytta klubb til Buccaneers før førre sesong.

  Det enda med ny NFL-tittel på første forsøk i Florida. Det var klubbens første tittel sidan Bucs vant Superbowl i 2003.

  Tom Brady
  Foto: USA Today Sports / Reuters

Siste nytt

 • Wimbledon får millionbot – ankar

  Wimbledon-arrangørane ankar bota dei har fått frå WTA (det internasjonale tennisforbundet for kvinner) for å stenge ute deltakarar frå Russland og Belarus.

  Det britiske tennisforbundet får 750.000 dollar i bot, og arrangøren i Wimbledon 250.000 dollar, melder Daily Mail.

  Wimbledon-arrangørane, saman med arrangørane av oppvarmingsturneringane i Birmingham, Eastbourne og Nottingham, stengde ute spelarar frå dei to landa, til protestar frå dei internasjonale forbunda både for kvinner (WTA) og menn (ATP).

  Toppspelarar som Daniil Medvedev og Viktoryja Azarenka fekk derfor ikkje delta.

  WTA og ATP tok frå Wimbledon ranking-poeng på grunn av det.

  Men britisk tennis har sterk ryggdekning av den britiske regjeringa, som reagerer sterkt på bota.

  – Dei (arrangørane) skulle hatt honnør for det dei gjorde, ikkje bot, seier kulturminister Nadine Dorries.

  Det er enno ikkje kjent om ATP vil bøtlegge Wimbledon, men det er venta ein reaksjon derfrå også.

  Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Alberto Pezzali / AP
 • To Blink-spelarar avsluttar kontraktane

  Madhu og Håvard Lorentsen har valt å avslutte kontraktane sine med Stjørdals-Blink etter at klubben kravde at alle spelarane gjekk ned til minstelønn.

  «Stjørdals-Blink Fotball har etter felles semje med Madhu og Håvard Lorentsen avslutta kontraktsforholdet for dei to. Spelarane er dermed ferdige som Blink-spelarar i denne omgang», skriv klubben på si heimeside.

  På klubbens nettside kom det onsdag fram at spelargruppa ikkje godtar minsteløn. Tidlegare i juni forklarte styreleiar Erling Johansen i Stjørdals-Blink at lønsredusering og minsteløn var eit av tiltaka for å redde klubbens økonomi.

  Ifølgje TV 2 ville bruttoløna då ligge på 4.000 kroner.

  Lorentsen signerte for Blink sommaren 2020, medan Madhu kom til klubben før 2022-sesongen.

  Stjørdals-Blink
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Kampar kan ryke

  Kristiansund sin heimekamp mot Tromsø torsdag er i fare på grunn av streiken i SAS. Dagleg leiar Øyvind Alapnes i Tromsø seier til NRK at dei skal gjere alt dei kan for å komme seg avgårde, men at dette blir utfordrande. Tromsø skulle bli verande i fylket vårt fram til kampen i Molde på søndag, og den kampen kan også bli vanskeleg å få gjennomført. Molde sin kamp mot Jerv på onsdag går som oppsett, då Jerv skal reise med Widerøe, melder TV2.

  Øyvind Alapnes
  Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste