Hopp til innhold

Amerikansk fotball

  • Brady hedres med statue: – Den største i historien

    NFL-legenden Tom Brady ble onsdag innlemmet i New England Patriots' Hall of Fame. Nå får han en fire meter høy statue utenfor klubbens stadion. Den skal installeres i løpet av kommende sesong.

    Brady er en av NFL-historiens beste quarterbacker og ledet Patriots til seks titler på 20 sesonger.

    – Statuen vil stå alene utenfor vår Hall of Fame for å symbolisere hans posisjon. Ikke kun som den største i klubbens historie, men som den største i NFLs historie, sa Kraft.

    Dessuten skal Bradys draktnummer 12 pensjoneres i klubben. Det betyr at ingen noen gang får bruke det.

    – Det er vanskelig for meg å uttrykke min takknemlighet for hvordan tiden min her har formet meg, sa Brady.

    Brady la opp i 2022 etter to sesonger i Tampa Bay Buccaneers. Han stoppet på sju Super Bowl-titler og ble beste spiller fem av gangene. (NTB)

    Tom Brady
    Foto: AP
  • NFL-stjernens tale ryster idrettsverden – 160.000 krever at han sparkes

    NFL-stjernen Harrison Butker har skapt kontrovers etter at han holdt en tale ved Benedictine College i Kansas, USA forrige lørdag.

    I den 20 minutter lange talen sa han blant annet at han mente at de kvinnelige studentenes viktigste rolle i livet ville være husmor, ifølge BBC.

    Butker kritiserte også abort, LGBT- og Pride-arrangementer, surrogati, «degenererte kulturelle verdier», «farlige kjønnsideologier» og «tyranniet av mangfold, rettferdighet og inkludering» i talen sin.

    Butker har spilt for fotballaget Kansas City Chiefs siden 2017, og i 2020 vant Butker og laget sin første Super Bowl på 50 år.

    Nå har omtrent 160.000 mennesker signert en underskriftskampanje for å få den 28 år gamle spilleren sparket fra klubben.

    Klubben har ikke kommentert saken, og ligaen NFL har uttalt at dette er en «personlig» sak, og at hans synspunkter ikke her NFLs.

    Lagkameratene hans i Chiefs har stort sett holdt seg stille om oppstyret. Quarterback Patrick Mahomes sa til radioprogrammet The Pat McAfee Show at han sjelden snakker med sin lagkamerat.

    – Ærlig talt, jeg snakker ikke med Harrison hele året. Jeg lar ham bare gjøre sin greie, sa Mahomes ifølge BBC.

    Chiefs Butker Football
    Foto: Charlie Riedel / AP
  • Forlenger med storklubben – får superlønn

    Travis Kelce tar to nye år hos Superbowl-mester Kansas City Chiefs. Den amerikanske NFL-stjernen, som også er kjent som Taylor Swifts kjæreste, har signert en avtale som gir ham hele 34,3 millioner dollar, eller 378 millioner kroner etter dagens kurs. Det opplyser NFL selv på sine nettsider, ifølge danske Ritzau.

    Kelce, som er tight end, har spilt 11 sesonger i NFL. Avtalen gjør han til en av de best betalte spillerne i denne posisjonen.

    Travis Kelce
    Foto: PATRICK T. FALLON / AFP
  • Superbowl-vinner skal ha stukket av fra bilulykke: – Tar fullt ansvar

    NFL-stjernen Rashee Rice (23) beklager for sin rolle i en bilulykke der han og en annen bilfører angivelig stakk av etter å ha forårsaket en kjedekollisjon.

    – Jeg har i dag møtt etterforskere fra Dallas politidistrikt angående lørdagens ulykke. Jeg tar fullt ansvar for min rolle i denne saken, og vil fortsette å samarbeide med de nødvendige myndigheter, skriver Rice i en Instagram-story onsdag kveld.

    Rice er såkalt wide receiver i Kansas City Chiefs, og han spilte da laget vant Superbowl i februar.

    Sist helg var han involvert i en ulykke på motorveien i Dallas som førte til mindre skader for fire personer. Nyhetsbyrået AP og en rekke andre internasjonale medier skriver at Rice stakk av etter ulykken.

    Hendelsen oppsto da to sportsbiler, en Lamborghini og en Chevrolet Corvette, kjørte for fort og skapte en kjedekollisjon der fire andre biler ble truffet.

    – Jeg beklager så mye til alle som ble rammet av lørdagens ulykke, skriver Rice.

    Flere medier kobler Rice til Corvetten, og skriver at myndighetene mener at han satt bak rattet på den bilen.

    Personene i de to sportsbilene dro fra stedet uten å oppgi informasjon eller kartlagge om andre hadde behov for legehjelp etter ulykken.

    En advokat som jobber for Rice, sa tidligere i uken at NFL-stjernen samarbeider med politiet, men uten å utdype. Kansas City Chiefs opplyser at klubben er klar over ulykken, men ønsker heller ikke å kommentere ytterligere. (NTB/NRK)

    Rashee Rice
    Foto: JAMIE SQUIRE / AFP
  • Kansas City Chiefs vant Superbowl

    Kansas City Chiefs vant finalen i amerikansk fotball 25-22 over San Francisco 49ers. Kampen ble avgjort på overtid.

    Superbowl regnes som en av verdens største årlige idrettsbegivenheter, og avslutter sesongen i fotballigaen NFL.

    Super Bowl LVIII - San Francisco 49ers v Kansas City Chiefs

    Kansas City Chiefs vant Super Bowl – første på 20 år til å forsvare tittelen

    Da det gjaldt som mest sto superstjernen Patrick Mahomes frem. 28-åringen ledet Kansas City Chiefs til deres andre strake Super Bowl-seier.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal