Trump skulle gratulere Super Bowl-vinneren – måtte fjerne meldingen

Kansas City Chiefs vant Super Bowl for første gang på 50 år da de slo San Francisco 49ers 31–20. Men i etterkant var det president Donald Trump som stjal oppmerksomheten.

-

BOMMET HELT: Kansas City Chiefs jublet for Super Bowl-seier. Donald Trump gratulerte feil stat.

Foto: NTB / SCANPIX

Den amerikanske president, Donald Trump, tok til Twitter for å gratulere Kansas City Chiefs med seieren i den 54. Super Bowl-finalen.

Men da bommet han grovt.

– Dere spilte så bra for den store staten Kansas og for hele USA. Vårt land er stolte av dere, skrev Trump på Twitter.

Problemet er bare at både byen Kansas City og laget Chiefs er hjemmehørende i nabostaten Missouri. Dermed fikk han kjørt seg på sosiale medier.

Blant annet fra tidligere senator i Missouri Claire McCaskill.

Laster Twitter-innhold

«Det er Missouri din iskalde idiot», skriver hun på Twitter.

Presidenten ble raskt oppmerksom på tabben, slettet tweeten og la ut en ny melding.

Laster Twitter-innhold

Ellevilt comeback

Etter tre kvarter ledet San Francisco 49ers 20-10, men så skrudde forhåndsfavorittene på – med quarterback Patrick Mahomes og Damien Williams i spissen.

Da minuttet stod igjen på klokken, løp Williams inn til touchdown for Chiefs. Det var kronen på verket i det utrolige fjerde kvarteret der Chiefs hentet inn hele 21 poeng.

Norske Jan Stenerud spilte på Chiefs-laget som vant i 1970. Han var til stede og ble hedret før kampen. Etter det utrolige sistekvarteret, kunne også han slippe jubelen løs.

.

NORSK HELT: Jan Stenerud ble hedret før finalen. Han var på Kansas-laget som vant i 1970.

Foto: Anonymous / AP

For Chiefs vant 31–20 og tok sin første Super Bowl-seier siden Stenerud og co. gjorde det for 50 år siden.

 • Se historien om den norske skihopperen som ble NFL-stjerne nederst i saken.

– Vi gir aldri opp

Lenge var 24 år gamle Mahomes en skygge av seg selv, og gjorde flere feil. Men da det gjaldt som mest, skrudde han på.

– Treneren pusher oss til å være på vårt beste. Vi har et tankesett som sier at vi aldri skal gi opp, sa Mahomes under medaljeseremonien.

For det er noe med Chiefs-laget og det å aldri gi opp. Dette var tredje gang laget kom tilbake i sluttspillet etter å ha ligget under med mer enn ti poeng.

Super Bowl LIV - San Francisco 49ers v Kansas City Chiefs

MVP: Patrick Mahomes strålte da Kansas City Chiefs vant Super Bowl for første gang på femti år.

Foto: Andy Lyons / AFP

Quarterbacken var helt toneangivende i det fjerde kvarteret. Han stod bak det meste av angrepsspillet til Chiefs, som endelig skulle få løsnet opp et bunnsolid 49ers-forsvar.

Med det ble Mahomes kåret til den mest verdifulle spilleren i finalen. Han er tidenes yngste til å vinne både MVP-prisen i en finale og i NFL.

Han kom seg også inn på en annen eksklusiv liste. For før Mahomes, var Tom Brady og Ben Roethlisberger de eneste som har kunnet løfte Lombardi-trofeet før fylte 25 år.

– Ingen fortjener det mer enn ham

Den ene kunne juble for første gang, den andre måtte igjen føle på skuffelsen i en Super Bowl-finale.

– Ingen fortjener dette troféet mer enn ham, sa administrerende direktør i Chiefs Clark Hunt på podiet etter kampen.

Han snakket om Andy Reid, som har vært hovedtrener for Kansas City-laget siden 2013, og har vært trener i NFL siden 1983. Aldri før har han vunnet, men i sin kamp nummer 366 i ligaen fikk han omsider løfte Lombardi-trofeet.

49ers Chiefs Super Bowl Football

TRENERLEGENDE: Andy Reid kunne for første gang som hovedtrener juble for en seier i en Super Bowl-finale.

Foto: David J. Phillip / AP

Lenge så det ut til at 49ers skulle få feire sin første tittel på 25 år, og den sjette totalt. Men 49ers-trener Kyle Shanahan skulle igjen få en dårlig opplevelse i en Super Bowl-finale.

I 2017 var han en del av trenerteamet til Atlanta Falcons. Laget som gav opp tidenes største ledelse i en Super Bowl-finale, da de ledet 28–3 mot New England Patriots, men tapte 28–34.

Dermed ble historien den samme for Shanahan, som igjen måtte se sitt lag lede stort før siste kvarter, for så å måtte se tapt.

Han dro til USA med et skihopp-stipend i 1962. En tur til fotballbanen forandret livet hans 🏈 Super Bowl har fått sin første kvinnelige og åpent homofile trener: https://www.nrk.no/sport/1.14869960

Publisert av NRK Sport  Søndag 2. februar 2020

Siste nytt

 • Granerud tilbake i verdscupen

  Halvor Egner Granerud har hatt ein blytung sesong, men i Rasnov får Asker-hopparen sjansen i verdscupen for første gong i vinter. I tillegg drar Johann Forfang, Anders Håre, Marius Lindvik, Robin Pedersen og Daniel-André Tande til Romania kommande helg. Robert Johansson står over rennet.

  Hopplandslagets take off
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Reiten matchvinnar

  Guro Reiten scora vinnarmålet då Chelsea slo Liverpool 1–0 i den engelske FA-cupen måndag. Reiten og Maren Mjelde opererte på kvar sin kant av Chelsea sin midtbanefirar. Sigeren betyr at Chelsea spelar borte mot Everton i kvartfinalen.

  Guro Reiten
  Foto: Marit Sofie Strand / NRK
 • – Ny dopingsak i Sverige

  Den svenske avisen Dagens Nyheter skriver at nok en svensk idrettsutøver har testet positivt for doping. Dette blir bekreftet av det svenske friidrettsforbundet. Fra før har også den svenske bryteren Jenny Fransson og løperen Robel Fsiha testet postivt for doping. Avisen nevner ikke navnet på utøveren, men det skal være en friidrettsutøver med medalje fra det nasjonale svenske mesterskapet. Utøveren er ikke svensk statsborger, men skal være medlem av en svensk klubb. Vedkommende testet positivt på en prøve 17. desember.

Sendeplan

Kl. Program Kanal