Hopp til innhold

NFL-stjernens tale ryster idrettsverden – 160.000 krever at han sparkes

NFL-stjernen Harrison Butker har skapt kontrovers etter at han holdt en tale ved Benedictine College i Kansas, USA forrige lørdag.

I den 20 minutter lange talen sa han blant annet at han mente at de kvinnelige studentenes viktigste rolle i livet ville være husmor, ifølge BBC.

Butker kritiserte også abort, LGBT- og Pride-arrangementer, surrogati, «degenererte kulturelle verdier», «farlige kjønnsideologier» og «tyranniet av mangfold, rettferdighet og inkludering» i talen sin.

Butker har spilt for fotballaget Kansas City Chiefs siden 2017, og i 2020 vant Butker og laget sin første Super Bowl på 50 år.

Nå har omtrent 160.000 mennesker signert en underskriftskampanje for å få den 28 år gamle spilleren sparket fra klubben.

Klubben har ikke kommentert saken, og ligaen NFL har uttalt at dette er en «personlig» sak, og at hans synspunkter ikke her NFLs.

Lagkameratene hans i Chiefs har stort sett holdt seg stille om oppstyret. Quarterback Patrick Mahomes sa til radioprogrammet The Pat McAfee Show at han sjelden snakker med sin lagkamerat.

– Ærlig talt, jeg snakker ikke med Harrison hele året. Jeg lar ham bare gjøre sin greie, sa Mahomes ifølge BBC.

Chiefs Butker Football
Foto: Charlie Riedel / AP

Siste nytt

  • Graham Hansen scoret sesongens 21. seriemål - blir toppscorer i Spania

    Det skal et lite mirakel til for at Caroline Graham Hansen ikke tar toppscorertittelen i den spanske toppdivisjonen for første gang. Søndag scoret hun da Barcelona slo Valencia i siste kamp.

    Før kampen lå Graham Hansen og lagvenninne Salma Paralluelo likt med 20 mål. Paralluelo var ikke i troppen, og dermed hadde den norske stjernen sjansen til å ta tittelen alene.

    Men hun måtte vente lenge på å juble. Først i det 88. minutt kom scoringen for den norske kvinnen, da hun fastsatte resultatet til 3-0.

    Graham Hansen endte dermed ligasesongen på 21 mål. Sevilla-spiller Christina Martin-Prieto står med 16 mål før hun spiller sesongavslutningen mot Athletic Bilbao klokken 17 søndag. Dermed skal det mye til for at hun nekter norsk toppscorertittel.

    Caroline Graham Hansen, her fra mesterligafinalen 2024
    Foto: BILDBYRÅN
  • Person skoten av politiet før EM-kamp

    Ein mann væpna med øks skal ha blitt skoten i ein storstilt politiaksjon i Hamburg søndag ettermiddag.

    Over 40.000 fans skal ha feira fredeleg i den nederlandske fansona før EM-oppgjeret mellom Polen og Nederland seinare i dag, melder den tyske avisa Bild.

    Rundt 12.30 måtte politiet aksjonere mot ein opprørsk mann som angreip fans.

    Politiet skal ifølge den tyske avisa Bild først brukt peparspray mot angriparen, før dei måtte trekke til skytevåpen. Fleire skot skal ha blitt fyrt av før mannen til slutt fall i bakken.

    wBZHsAmWqpo

    Mann med hakke skutt av politiet i EM-publikums­sone i Hamburg

    En mann bevæpnet med en hakke ble skutt i en stor politiaksjon i Hamburg søndag ettermiddag.

  • Aregawi med sensasjonelt comeback åtte år etter dopingsaken

    Mellomdistanseløperen Abeba Aregawi (33) var lørdag tilbake med 31.05 på 10 kilometer. Det er bestenotering i svensk friidrett, men ikke offisiell rekord.

    Aregawi avsluttet satsingen etter en omfattende dopingsak i 2016. 33-åringen ble til slutt frikjent for bruk av det forbudte stoffet meldonium, men den Etiopia-fødte svensken bestemte seg for ikke å fortsette. Hun deltok i sitt siste løp i 2015.

    Men i helgen var hun tilbake på friidrettsbanen, og det med et smell. På en 10 kilometer i Frankrike lørdag fikk hun opp tiden 31.05 minutter, noe som er 17 sekunder raskere enn Meraf Bahtas svenske rekord. Den blir fortsatt stående.

    Aregawi er ikke registrert i det svenske friidrettsforbundet og kan dermed ikke sette nasjonale rekorder.

    – Vi ble gjort oppmerksomme på at hun skulle delta for en uke siden. Vi hadde ingen indikasjoner på det og det kom virkelig som en overraskelse. Jeg har hatt lite kontakt med henne. Det er en sterk prestasjon, sier forbundets generalsekretær Stefan Olsson i en uttalelse.

    Han vet ikke hva Aregawi tenker om fremtiden.

    – Vi får følge henne opp og høre hva hun har av planer, sier Olsson.

    Aregawi har en rekke medaljer på 1500 meter. Det ble OL-bronse i 2012 og VM-gull både utendørs og innendørs i årene etterpå. OL-bronsen tok hun mens hun representerte Etiopia. Hun ble svensk statsborger i 2013. (NTB)

    Abeba Aregawi
    Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal