Hopp til innhold

Intens gullkamp: – Det er tidenes innspurt

Fire lag kjemper om gullet i Toppserien. Søndag møtes topplagene i oppgjør som kan bli helt avgjørende i kampen om å bli seriemester.

Topplagene i Toppserien 2020.

HVEM TAR GULLET? Vålerenga, LSK Kvinner, Avaldsnes og Rosenborg er kvartetten som med i gullkampen.

Foto: Roald/Hagen/Ness / NTB

De siste seks årene har LSK Kvinner vært nærmest utilnærmelige, men nå er det sjeldent åpent om seriemestertittelen.

Vålerenga, Rosenborg og Avaldsnes har nemlig alle gode muligheter til å vippe de regjerende mesterne ned fra tronen.

– Det er tidenes sesonginnspurt i Toppserien, konkluderer NRKs fotballekspert Morten Morisbak Skjønsberg.

Med kun tre kamper igjen er det fire poeng som skiller de fire beste lagene:

Laster innhold, vennligst vent..

Søndag er det innbyrdes oppgjør mellom topplagene. Rosenborg får besøk av Avaldsnes klokken 13.00, mens Vålerenga tar imot LSK Kvinner i det NRK1-sendte oppgjøret klokken 16.00.

Kniven på strupen

LSK Kvinner har med andre ord fortsatt sjansen til å forsvare tittelen, men da må gultrøyene trolig vinne de resterende kampene.

– Lillestrøm har vært litt skuffende. De har fortsatt sjansen til å melde seg på, men de må vinne for ikke å bli hektet av, påpeker Skjønsberg.

Trondheims-Ørn havnet på syvende plass i fjor. Klubben skiftet navn til Rosenborg i februar 2020. De hentet også inn flere nye spillere.

På ett år har de gått fra å ligge midt på tabellen til å være med i gullkampen.

– Rosenborg har vært den store overraskelsen i år. De bør også vinne søndag, fordi de har litt tøffere kampprogram med Sandviken i neste, sier Skjønsberg.

Toppserien for kvinner: Lyn - Rosenborg (1-4)

Julie Blakstad (i midten) står med syv mål og har vært en viktig spiller for Rosenborg denne sesongen.

Foto: Heiko Junge / NTB

Ekspertene: Vålerenga vinner

Vålerenga sitter altså i førersetet med tabelltopp på bedre målforskjell enn Rosenborg.

Skjønsberg påpeker at Oslo-laget har vært favoritter både før og underveis i sesongen.

– Vinner de søndag, tar de et langt steg, sier Skjønsberg, som holder en knapp på Vålerenga.

Det samme gjør ekspertkollega Carl-Erik Torp.

– Vålerenga virker mest stabile. De leder nå, og jeg tenker at de kommer seg greit gjennom kampen mot Lillestrøm, og så vinner de nok de resterende to kampene, sier Torp.

Torp gir lagene følgende prosents sannsynlighet for å bli seriemester: Vålerenga (60 prosent), Rosenborg (20), Avaldsnes (15) og LSK Kvinner (5).

Klepp og Sandviken spiller en viktig rolle i innspurten med kamper mot både Rosenborg og Avaldsnes.

Samtidig har Vålerenga på papiret det enkleste kampprogrammet:

I den andre enden av tabellen tok Røa et nytt steg mot nedrykk etter 3-1-tap hjemme for Lyn lørdag. Dermed er det fire poeng opp til Kolbotn på trygg plass med kun to serierunder igjen.

Samtidig er det klart at Stabæk er tilbake i Toppserien etter én sesong i 1.-divisjon. Lørdag sikret bærumsklubben opprykk med hele 7–0 over KIL/Hemne.

Siste nytt

 • PA: Presset Horner møtte Verstappens manager

  Red Bull-sjef Christian Horner skal mandag ha møtt Max Verstappens agent ansikt-til-ansikt i Dubai i et forsøk på å dempe spenningene rundt Formel 1-laget.

  Det er det britiske nyhetsbyrået PA som melder om samtalene som skal ha funnet sted i Midtøsten.

  Møtet mellom Horner og Verstappen-manager Raymond Vermeulen ble holdt kun 48 timer etter at Formel 1-stjernens far, Jos, uttalte at Red Bull vil «eksplodere» dersom Horner fortsetter som teamsjef.

  Ifølge PA opplysninger var verken Jos Verstappen eller sønnen til stede i Dubai mandag. Vermeulen representerte i stedet den regjerende verdensmesteren.

  Ifølge en kilde PA har vært i kontakt med skal samtalene ha «gått bra». Også flere andre ledere i Red Bull-systemet skal ha deltatt. (NTB)

  MuRbRxEufU4
  Foto: AP
 • VAR-motstanderne led nytt nederlag – Molde stemte for å beholde teknologien

  Molde Fotballklubb sa mandag ja til at den omstridte VAR-teknologien skal fortsette å bli benyttet i norsk fotball. Det ble klart på klubbens årsmøte.

  VAR-motstanden har vært til dels stor i deler av norsk fotball i lengre tid. Særlig fra supporterhold har det vært ytret misnøye med teknologien og anvendelsen av den.

  Så langt har imidlertid ingen klubber tatt et aktivt standpunkt mot VAR. Tidligere har Odd og 1. divisjonsklubben Aalesund på sine årsmøte stilt seg positiv til at bruken skal fortsette.

  Lsn5MqsUuaM
  Foto: NTB
 • BBC: Mektig motorsport-topp etterforskes

  Presidenten i Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) etterforskes for å ha påvirket utfallet av forrige sesongs Formel 1-løp i Saudi-Arabia, melder BBC.

  Den britiske allmennkringkasteren skriver at Mohammed Ben Sulayem skal ha grepet inn for å få annullert en tidsstraff veteranen Fernando Alonso ble ilagt i det aktuelle løpet.

  Opplysningene om FIA-presidentens innblanding skal ha kommet fra en varsler. BBC hevder å ha sett et dokument, som er sendt til FIAs etiske komité, der påstandene framkommer.

  Kanalen skriver at den uten hell forsøkt å få en kommentar fra både forbundet og Ben Sulayem. (NTB)

  kSykObywMsM
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal