Hopp til innhold

Intens gullkamp: – Det er tidenes innspurt

Fire lag kjemper om gullet i Toppserien. Søndag møtes topplagene i oppgjør som kan bli helt avgjørende i kampen om å bli seriemester.

Topplagene i Toppserien 2020.

HVEM TAR GULLET? Vålerenga, LSK Kvinner, Avaldsnes og Rosenborg er kvartetten som med i gullkampen.

Foto: Roald/Hagen/Ness / NTB

De siste seks årene har LSK Kvinner vært nærmest utilnærmelige, men nå er det sjeldent åpent om seriemestertittelen.

Vålerenga, Rosenborg og Avaldsnes har nemlig alle gode muligheter til å vippe de regjerende mesterne ned fra tronen.

– Det er tidenes sesonginnspurt i Toppserien, konkluderer NRKs fotballekspert Morten Morisbak Skjønsberg.

Med kun tre kamper igjen er det fire poeng som skiller de fire beste lagene:

Laster innhold, vennligst vent..

Søndag er det innbyrdes oppgjør mellom topplagene. Rosenborg får besøk av Avaldsnes klokken 13.00, mens Vålerenga tar imot LSK Kvinner i det NRK1-sendte oppgjøret klokken 16.00.

Kniven på strupen

LSK Kvinner har med andre ord fortsatt sjansen til å forsvare tittelen, men da må gultrøyene trolig vinne de resterende kampene.

– Lillestrøm har vært litt skuffende. De har fortsatt sjansen til å melde seg på, men de må vinne for ikke å bli hektet av, påpeker Skjønsberg.

Trondheims-Ørn havnet på syvende plass i fjor. Klubben skiftet navn til Rosenborg i februar 2020. De hentet også inn flere nye spillere.

På ett år har de gått fra å ligge midt på tabellen til å være med i gullkampen.

– Rosenborg har vært den store overraskelsen i år. De bør også vinne søndag, fordi de har litt tøffere kampprogram med Sandviken i neste, sier Skjønsberg.

Toppserien for kvinner: Lyn - Rosenborg (1-4)

Julie Blakstad (i midten) står med syv mål og har vært en viktig spiller for Rosenborg denne sesongen.

Foto: Heiko Junge / NTB

Ekspertene: Vålerenga vinner

Vålerenga sitter altså i førersetet med tabelltopp på bedre målforskjell enn Rosenborg.

Skjønsberg påpeker at Oslo-laget har vært favoritter både før og underveis i sesongen.

– Vinner de søndag, tar de et langt steg, sier Skjønsberg, som holder en knapp på Vålerenga.

Det samme gjør ekspertkollega Carl-Erik Torp.

– Vålerenga virker mest stabile. De leder nå, og jeg tenker at de kommer seg greit gjennom kampen mot Lillestrøm, og så vinner de nok de resterende to kampene, sier Torp.

Torp gir lagene følgende prosents sannsynlighet for å bli seriemester: Vålerenga (60 prosent), Rosenborg (20), Avaldsnes (15) og LSK Kvinner (5).

Klepp og Sandviken spiller en viktig rolle i innspurten med kamper mot både Rosenborg og Avaldsnes.

Samtidig har Vålerenga på papiret det enkleste kampprogrammet:

I den andre enden av tabellen tok Røa et nytt steg mot nedrykk etter 3-1-tap hjemme for Lyn lørdag. Dermed er det fire poeng opp til Kolbotn på trygg plass med kun to serierunder igjen.

Samtidig er det klart at Stabæk er tilbake i Toppserien etter én sesong i 1.-divisjon. Lørdag sikret bærumsklubben opprykk med hele 7–0 over KIL/Hemne.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal