Hopp til innhold

Fire kanonskudd og et soloraid: Stem på årets mål i Toppserien 2020

Her kan du være med på å stemme fram årets mål i Toppserien 2020. Vinneren offentliggjøres lørdag 12. desember.

Toppserien fotball 2020: Rosenborg - Lillestrøm (1-1)

KANDIDAT: Rosenborgs Elin Sørum står bak en av kandidatene til årets mål i Toppserien. Se 20-åringens fulltreffer lenger ned i saken.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Prisen for årets mål er en av mange priser som Toppserien deler ut i sesongen 2020. Fra før har prisen for året spiller i 1. divisjon (Melissa Bjånesøy) blitt delt ut.

Juryen skal også dele ut pris for årets gjennombrudd, årets trener, årets spiller og årets toppscorer. I kategorien årets mål kan du være med på å bestemme. Bare husk å stemme før midnatt torsdag kveld.

Se de fem kandidatene under, og gi din stemme nederst i saken.

Elin Sørum, Rosenborg

 • 20-åringen som med sitt Rosenborg endte på sølvplass i Toppserien 2020, har notert seg for tre scoringer denne sesongen. Blant dem, denne praktfulle avslutningen i lengste kryss fra spiss vinkel. Dette var kampens siste mål i RBKs 3–0-seier over Lyn i den 14. serierunden.

Cecelia Kizer, Kolbotn

 • Den 23 år gamle amerikaneren som har spilt i den amerikanske toppserien, har tre nettkjenninger for Kolbotn denne sesongen. Dette nydelige soloraidet gjennom forsvaret til Avaldsnes var et av dem. Scoringen kom i den 14. serierunden i Kolbotns 2–1-tap mot nevnte Avaldsnes.

Elisabeth Terland, Klepp

 • 19-åringen på Klepp har funnet veien til motstanderens mål fem ganger denne sesongen. Blant disse var dette vakre skuddet i krysset, etter flott fotarbeid. Målet ble et trøstemål i 2–1-tapet mot Avaldsnes i den 9. serierunden.

Rikke Nygard, Arna-Bjørnar

 • 20-åringen som signerte for Vålerenga i september, startet sesongen hos Arna-Bjørnar. Der fant hun veien til nettmaskene to ganger. Dette skuddet i krysset mot Lyn i den 7. serierunden var den første scoringen i Arna-Bjørnars 2–1-seier over hovedstadslaget.

Katarina Sunde, Arna-Bjørnar

 • Katarina Sundes Arna-Bjørnar nådde kvartfinalen i cupen, men ble slått ut av Avaldsnes. I Toppserien denne sesongen har 23-åringen notert seg for to scoringer, og begge kom i kampen mot Kolbotn i den 8. serierunden. Den ene som vi kan se her er en vakker avslutning som går via tverrliggeren og i nettet. Arna-Bjørnar vant kampen 3–2.

Juryen består av Terje Alstad, sportsdatasjef i NTB, Sindre Vian, tidligere skribent for Toppfotball Kvinner, Carina Olset, programleder i NRK og Carl-Erik Torp, NRKs fotballekspert.

Siste nytt

 • United-helt ut mot gamleklubben

  Roy Keane gir Manchester United det glatte lag etter en dramatisk vei til FA-cupfinalen. Han mener klubben spilte som om den var fra nivå to.

  Den harde dommen leverte han til ITV etter søndagens semifinale på Wembley. Keane hadde da akkurat sett gamleklubben så vidt ta seg forbi Coventry etter straffesparkkonkurranse.

  Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid.

  – De var heldige til slutt. Byttene og det første målet ga Coventry troen tilbake. Plutselig så de ut som et Premier League-lag i ekstraomgangene, mens United så ut som et lag fra Championship (nivå to), sa Keane og fortsatte:

  – Vi har de samme diskusjonene om Manchester United hver uke. Du vet aldri hva du får fra dem.

  Coventry traff tverrliggeren og fikk en scoring i det 121. minutt annullert for offside etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

  FA-cupen er klubbens siste tittelsjanse denne sesongen. I ligaen ligger United helt nede på 7.-plass.

  – Manchester Uniteds spillere og supportere tok ikke av fordi de visste at de var heldige i dag. Til slutt var de nærmest flaue, men jobben ble gjort. De tok seg til cupfinalen, sa Keane.

  Iren spilte for United fra 1993 til 2005 og var klubbkaptein i store deler av perioden. Han vant blant annet Premier League sju ganger.

  (NTB)

  IKKE IMPONERT: Roy Keane er nådeløs i sin dom over Erling Braut Haaland.
  Foto: NICK POTTS / AFP
 • Norsk tenåring rankes høyt før NHL-draften

  Oslo-gutten og Mora-løperen Michael Brandsegg-Nygård (18) kan bli hentet av en klubb i verdens beste ishockeyliga allerede til sommeren.

  I forrige uke ble NHLs endelige liste over såkalte «Draft Prospects» til sommerens draft klar, og der markerer den unge nordmannen seg i toppen. Blant de internasjonale utespillerne, altså ikke-nordamerikanerne, rangeres Brandsegg-Nygård på 5.-plass.

  Brandsegg-Nygård er sønn av den mangeårige Vålerenga-spilleren Kjell Richard Nygård og er født og oppvokst i Oslo. Han spilte juniorhockey i VIF før han flyttet til Sverige og Mora foran 2022/23-sesongen.

  På nivå to i Sverige har han fått et gjennombrudd det siste året. Han noterte 18 målpoeng på 41 kamper i grunnserien og ytterligere ti poeng på tolv kamper i sluttspillet.

  Brandsegg-Nygård var også god for Norge i junior-VM og har allerede debutert for landslaget på seniornivå.

  Han har selv et mål om å bli valgt i første runde i NHL-draften. Det har ingen nordmann blitt tidligere.

  – Nå har jeg skrudd hodet til at jeg skal gå i første runde. Da vil jeg så klart bli veldig skuffet om det ikke skjer noe, sa han til TV 2 i november.

  Ytterligere to nordmenn er inne blant de 100 største internasjonale talentene inn mot NHL-draften. Vålerenga-backen Stian Solberg ligger på 20.-plass, mens Lørenskog-løper Mathias Dehli rangeres som nummer 80. De er også 18 år gamle.

  Den russiske KHL-backen Anton Silajev topper rankingen blant de europeiske spillere. Blant nordamerikanerne levnes Macklin Celebrini fra universitetet i Boston størst sjanser i draften.

  Selve NHL-draften skjer 28. og 29. juni, trolig i Las Vegas. Før det skal det holdes draftlotteri for å avgjøre rekkefølgen NHL-lagene får velge i. (NTB)

  Michael Brandsegg-Nygård
  Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB
 • Sju døde i rallycrossulykke på Sri Lanka

  ju personer mistet livet og 20 ble skadd da en rallycrossbil skled av banen og traff tilskuere og funksjonærer under et løp på Sri Lanka søndag.

  Flere tusen var til stede under Fox Hill Supercross-løpet i byen Diyatawala, rundt 18 mil øst for hovedstaden Colombo.

  Det er ikke kjent hva som førte til ulykken, men politiet sier en av bilene kjørte av banen og traff flere tilskuere og funksjonærer. Fire av dem som mistet livet, var funksjonærer, sier politiets talsperson Nihal Thalduwa. Han legger til at tilstanden er kritisk for tre av de skadde.

  Ulykken skjedde i det 17. av 24 planlagte løp. Konkurransen ble innstilt etter ulykken, som etterforskes av politiet. (NTB)

  xrt4M8zFRIw
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal