Fire kanonskudd og et soloraid: Stem på årets mål i Toppserien 2020

Her kan du være med på å stemme fram årets mål i Toppserien 2020. Vinneren offentliggjøres lørdag 12. desember.

Toppserien fotball 2020: Rosenborg - Lillestrøm (1-1)

KANDIDAT: Rosenborgs Elin Sørum står bak en av kandidatene til årets mål i Toppserien. Se 20-åringens fulltreffer lenger ned i saken.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Prisen for årets mål er en av mange priser som Toppserien deler ut i sesongen 2020. Fra før har prisen for året spiller i 1. divisjon (Melissa Bjånesøy) blitt delt ut.

Juryen skal også dele ut pris for årets gjennombrudd, årets trener, årets spiller og årets toppscorer. I kategorien årets mål kan du være med på å bestemme. Bare husk å stemme før midnatt torsdag kveld.

Se de fem kandidatene under, og gi din stemme nederst i saken.

Elin Sørum, Rosenborg

 • 20-åringen som med sitt Rosenborg endte på sølvplass i Toppserien 2020, har notert seg for tre scoringer denne sesongen. Blant dem, denne praktfulle avslutningen i lengste kryss fra spiss vinkel. Dette var kampens siste mål i RBKs 3–0-seier over Lyn i den 14. serierunden.

Cecelia Kizer, Kolbotn

 • Den 23 år gamle amerikaneren som har spilt i den amerikanske toppserien, har tre nettkjenninger for Kolbotn denne sesongen. Dette nydelige soloraidet gjennom forsvaret til Avaldsnes var et av dem. Scoringen kom i den 14. serierunden i Kolbotns 2–1-tap mot nevnte Avaldsnes.

Elisabeth Terland, Klepp

 • 19-åringen på Klepp har funnet veien til motstanderens mål fem ganger denne sesongen. Blant disse var dette vakre skuddet i krysset, etter flott fotarbeid. Målet ble et trøstemål i 2–1-tapet mot Avaldsnes i den 9. serierunden.

Rikke Nygard, Arna-Bjørnar

 • 20-åringen som signerte for Vålerenga i september, startet sesongen hos Arna-Bjørnar. Der fant hun veien til nettmaskene to ganger. Dette skuddet i krysset mot Lyn i den 7. serierunden var den første scoringen i Arna-Bjørnars 2–1-seier over hovedstadslaget.

Katarina Sunde, Arna-Bjørnar

 • Katarina Sundes Arna-Bjørnar nådde kvartfinalen i cupen, men ble slått ut av Avaldsnes. I Toppserien denne sesongen har 23-åringen notert seg for to scoringer, og begge kom i kampen mot Kolbotn i den 8. serierunden. Den ene som vi kan se her er en vakker avslutning som går via tverrliggeren og i nettet. Arna-Bjørnar vant kampen 3–2.

Juryen består av Terje Alstad, sportsdatasjef i NTB, Sindre Vian, tidligere skribent for Toppfotball Kvinner, Carina Olset, programleder i NRK og Carl-Erik Torp, NRKs fotballekspert.

Sportsnyheter

Carlsen vant tidenes lengste VM-parti: – Veldig, veldig deilig

Magnus Carlsen gjorde grove tabber og var i tidsnød, men slo knallhardt tilbake og vant det sjette VM-partiet. Etterpå var han lettet, utslitt og fornøyd.

Siste nytt

 • Djokovic og Serbia ute av Davis Cup

  Novak Djokovic og Serbia klarte ikke å komme seg forbi Kroatia i semifinalen i Davis Cup og tapte 2-1.

  Borna Gojo startet den gode dagen for Kroatia da han slo Dusan Lajovic i tre sett. Deretter utlignet verdensstjernen Djokovic med seier mot Marin Cilic i strake sett.

  Djokovic har hatt en strålende sesong i single og har vunnet fem titler på ATP-touren. I ATP-finalen i Torino nylig fikk han det imidlertid ikke helt til å stemme. Han ble slått ut av tyske Alexander Zverev i semifinalen.

  Spain Davis Cup Tennis
  Foto: Bernat Armangue / AP
 • Wiklund tok ny norsk rekord

  Skøytekometen Ragne Wiklund smadret den norske rekorden på 3000 meter i Salt Lake City. Hun gikk inn til tiden 3.55,51.

  Hun gikk i par med tsjekkiske Martina Sablikova.

  – Det var helt perfekt, Jeg hadde tenkt å åpne på 30-lav-runder, det var veldig deilig at jeg fikk til rundetidene. Jeg synes jeg løste det bra, sier Wiklund til Viaplay.

  Den forrige rekorden hadde også Wiklund, og var på 3.58,95. Det betyr med andre ord at hun slo sin gamle rekord med over tre sekunder.

  World cup speed skating
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Tre norske videre på Lillehammer

  Det ble litt blandet drops fra de norske hoppkvinnene i verdenscupen på Lillehammer.

  Silje Opseth hadde dagens tredje beste hopp, og tok seg videre til lørdagens konkurranse sammen med Anna Odine Strøm og Thea Minyan Bjørseth.

  Heidi Dyhre Tråserud, Frida Berger, Karoline Skatvedt og Ingrid Hordvik Kleven havnet langt ned på resultatlista, og er ikke med videre.

  Verdenscup Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal