Hat trick-Ohi senket Sarpsborg – feiret med Jesus-skjorte

NADDERUD/OSLO (NRK): Ohi Omoijuanfo har fått en drømmestart på Eliteserien med seks mål på fire kamper. Mandag senket han Sarpsborg iført Jesus-skjorte.

Ohi

HYLLET JESUS: Ohi Omoijuanfo scoret alle målene da Stabæk vant 3–0 over Sarpsborg. Etter kampen hyllet han Jesus.

Før eliteseriekampen var det overraskelseslaget og serielederen Sarpsborg 08 «alle» snakket om i Fotball-Norge.

Men etter oppgjøret var det Stabæk-spissen Ohi Omoijuanfo som var den store snakkisen.

Ohi Omoijuanfo

HERJET: Ohi Omoijuanfo.

23-åringen senket Sarpsborg ene og alene med tre mål og scoret dermed sitt andre «hat trick» til nå i sesongen. Første serierunde gjorde han det samme da Aalesund ble slått 3–1.

Ifølge storscoreren selv skal høyere makter ha en stor del av æren for at han nå storspiller. Da «Ohi» mottok hyllesten fra Stabæk-fansen etter kampen, var han nemlig iført en T-skjorte med teksten «100 prosent Jesus».

– Jeg har på meg denne T-skjorta fordi jeg er en sterkt troende kristen. Han må få lov til å ta del i feiringen når han er en så stor del av livet mitt. På skjorta står det at jeg stoler 100 prosent på Jesus, sier Stabæk-helten til NRK.

Har alltid Jesus-skjorta på seg

«Ohi», som han kalles, troner nå øverst på toppscorerlisten i Eliteserien med seks mål på fire kamper.

Han forteller at Jesus-skjorta er på under hver eneste kamp.

– Jeg har bare tatt den av en gang. Da fikk jeg gult kort, så jeg måtte vente til etter kampen med å gjøre det, smiler Stabæk-spissen.

– Hvor viktig er troen for deg?

– Troen gir meg styrke, disiplin og ro. Det er godt å ha noe å tro på, svarer han.

Stabæk-helten klarer ikke helt å forklare grunnen til at han nå er i praktslag.

– Hvis jeg hadde hatt svaret på det … Haha! Jeg tror har gjort de riktige tingene. Jeg er disiplinert og jobber hardt. Og jeg jobber ikke minst smart, sier han.

Sarpsborg-treneren uenig i utvisning

Stabæk-angriperen åpnet scoringskontoen en drøy halvtime ut i første omgang etter at han satte straffesparket han selv hadde skaffet.

Sigurd Rosted fikk rødt kort i den samme situasjonen, og dermed måtte Sarpsborg klare seg med ti mann resten av kampen.

– Jeg har bare sett situasjonen én gang og ut ifra den vinkelen jeg har - og hvordan han kommer inn i situasjonen på - synes jeg det er brutalt dømt, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke til NRK.

– Har du sagt det til dommeren?

– Nei, det har ikke noe for seg. Han står mye nærmere enn meg og han har sikkert gjort sine vurderinger ut ifra det han opplever der og da. Det oppleves brutalt fra der jeg står. Men jeg antar at det er 100 prosent riktig hvis ikke har han dummet seg ut, svarer Bakke.

Og med ti mann og en Stabæk-spiss i kjempeform ble det svært vanskelig for Sarpsborg.

«HAT TRICK»: Ohi Omoijuanfo ble hyllet av Stabæk-fansen etter scoringene mot Sarpsborg.

«Messi-klasse»

I det 73. minuttet viste «Ohi» og Hugo Vetlesen samspill i verdensklasse da de sistnevnte lobbet ballen over gjestenes forsvarere og traff foten til «Ohi» med en utsøkt pasning. Stabæk-spissen satte ballen enkelt til venstre for Sarpsborg-keeperen.

– Det var «Messi-Xavi-klasse»​ over den pasningen, sier «Ohi» til Eurosport.

Like før slutt gjorde Omoijuanfo ydmykelsen komplett da han ble spilt gjennom på åpen kasse av Njie og satte ballen sikkert i mål.

Stabæk går opp på en delt tredjeplass på tabellen – sammen med Sarpsborg – med ni poeng.

Stabæk-trener Toni Ordinas er på ingen måte overrasket over at «Ohi» har startet sesongen på den måten han har gjort.

– Jeg ser hvordan han jobber hver uke. Han jobber hardt og har arbeidet mye med det mentale etter fjorårets sesong. Han kommer til å bli en veldig god spiller, sier Ordinas.

• Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

– Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

– Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål tre minutter ut i spilleforlengelsen.

Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

Michael Brandsegg-Nygård
  • Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein.

I kampen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.

Nedregotten Skaslien
  • Norges ishockeykvinner vant etter straffer – styrer mot plass i elite-VM

Norge kan for første gang siden 1997 år bli å se i elite-VM i ishockey for kvinner. Etter straffeseier over Nederland er opprykkshåpet tent før siste runde.

Norge spiller for øyeblikket VM 1. divisjon i Østerrike og kjemper om opprykk sammen med flere andre lag.

Seieren over Nederland kom i en tett affære i Klagenfurt. Etter tre målløse perioder måtte lagene ut i forlengning og etter hvert straffer. Der ble Emilie Kruse og Mathea Fischer avgjørende for Norge med sine scoringer.

Med fredagens triumf ligger Norge to poeng bak Frankrike på tabelltopp etter fire kamper. Ungarn er to poeng bak Norge med én kamp mindre spilt, og dermed kan ungarerne klatre forbi med seier over Østerrike senere fredag.

Ungarn og Frankrike skal imidlertid møte hverandre i siste runde, og dessuten har Norge slått begge lag tidligere i turneringen.

Dermed trenger Norge å slå bunnlaget Sør-Korea etter ordinær tid for å sikre opprykket til elite-VM. Om lag ender likt på poeng, blir kampene innbyrdes tellende for å skille dem.

De to beste etter fem runder rykker opp til elite-VM i Tsjekkia neste år. (NTB)