NRK Meny
Normal

– Merkelige påstander fra skiforbundet

OSLO TINGRETT (NRK): Henrik Kristoffersens far slår tilbake mot skiforbundets påstander om at Telenor følte seg presset av alpinistens stevning.

Lars Kristoffersen

MENER SKIFORBUNDET TAR FEIL: Lars Kristoffersen mener påstandene fra skiforbundet ikke har rot i virkeligheten.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Det kom frem en del påstander i går som jeg synes er merkelige.

– Hvilke påstander?

– Først denne påstanden om at Telenor følte seg presset på grunn av vår stevning. Det skjønner jeg ikke, sier Lars Kristoffersen til NRK.

Han stirrer tomt ut i luften, før han griper pennen og noterer ned det Norges Skiforbunds advokat sier.

– Telenor var i en presset situasjon. De ønsket ikke avtalen og oppfattet ikke dette som en vinn-vinn-situasjon. Hvis retten går med på kravet fra Kristoffersen, vil det være et inngrep i Telenors avtaler, sier advokat Per Andreas Bjørgan.

Uenige om Telenor ble presset

Partene i rettssal 227 har i to dager argumentert for sine saker, men det er gårsdagens vitneforklaringer Henrik Kristoffersens far har bitt seg merke i.

– Telenor synes ikke det var greit at Henrik Kristoffersen ville inngå en avtale med Red Bull. De følte seg tvunget for unngå å bli dratt inn i et negativt søksmål, fortalte generalsekretær Stein Opsal i sin vitneforklaring.

Det mener Kristoffersen ikke har rot i virkeligheten.

– Det er en merkelig påstand fordi Telenor hele veien har vært positive og løsningsorienterte. De følte ikke seg presset av vår stevning, kontrer han.

Slitsomt og tungt

Faren til Henrik Kristoffersen er tydelig preget av konflikten med skiforbundet, som har havnet i Oslo tingrett for en midlertidig avgjørelse.

Retten skal ta stilling til om den 22 år gamle alpinisten får inngå en sponsoravtale med Red Bull frem til det foreligger en dom i hovedsaken.

– Det er klart dette er slitsomt. Det er tungt, og vi skulle gjerne vært foruten dette, avslutter Kristoffersen.

Red Bull-saken i Oslo Tingrett.

SAKSØKT: Norges Skiforbund er saksøkt av alpinist Henrik Kristoffersen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Siste nytt

 • Rosenborg enkelt videre

  Rosenborg hadde 2-0 å gå på fra den første kampen mot irske Cork i kvalifiseringen til europaligaen og gjorde jobben i den andre. Mål fra Besim Serbecic, Alexander Søderlung og Anders Trondsen sørget for 3-0 seier for trønderne og 5-0 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Cork City - Rosenborg
  Foto: Ryan Byrne / INPHO / NTB scanpix
 • Iuel står over 400 meter hekk i NM

  Det skriver Norges Friidrettsforbund i en pressemelding. Iuel har pådratt seg en rift i en hinne under foten, og siden skaden er i landingsfoten på hekk har hun blitt rådet til å ikke løpe 400 meter hekk. Hun håper likevel å kunne løpe 400 meter flatt i NM.

  Friidretts-EM: Amalie Iuel løper semifinale på 400 meter hekk
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Eiking vurderer å bryte Arctic Race

  Odd Christian Eiking fikk en smertefull åpning på Arctic Race. Nå spøker det for fortsettelsen i rittet. – Jeg hadde fryktelig vondt i sittesårene, sier Eiking til TV 2. Det er uklart om Eiking, som har slitt med sittesår i hele sommer, stiller til start på fredagens 2. etappe.

  Eiking
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld