– Merkelige påstander fra skiforbundet

OSLO TINGRETT (NRK): Henrik Kristoffersens far slår tilbake mot skiforbundets påstander om at Telenor følte seg presset av alpinistens stevning.

Lars Kristoffersen

MENER SKIFORBUNDET TAR FEIL: Lars Kristoffersen mener påstandene fra skiforbundet ikke har rot i virkeligheten.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Det kom frem en del påstander i går som jeg synes er merkelige.

– Hvilke påstander?

– Først denne påstanden om at Telenor følte seg presset på grunn av vår stevning. Det skjønner jeg ikke, sier Lars Kristoffersen til NRK.

Han stirrer tomt ut i luften, før han griper pennen og noterer ned det Norges Skiforbunds advokat sier.

– Telenor var i en presset situasjon. De ønsket ikke avtalen og oppfattet ikke dette som en vinn-vinn-situasjon. Hvis retten går med på kravet fra Kristoffersen, vil det være et inngrep i Telenors avtaler, sier advokat Per Andreas Bjørgan.

Uenige om Telenor ble presset

Partene i rettssal 227 har i to dager argumentert for sine saker, men det er gårsdagens vitneforklaringer Henrik Kristoffersens far har bitt seg merke i.

– Telenor synes ikke det var greit at Henrik Kristoffersen ville inngå en avtale med Red Bull. De følte seg tvunget for unngå å bli dratt inn i et negativt søksmål, fortalte generalsekretær Stein Opsal i sin vitneforklaring.

Det mener Kristoffersen ikke har rot i virkeligheten.

– Det er en merkelig påstand fordi Telenor hele veien har vært positive og løsningsorienterte. De følte ikke seg presset av vår stevning, kontrer han.

Slitsomt og tungt

Faren til Henrik Kristoffersen er tydelig preget av konflikten med skiforbundet, som har havnet i Oslo tingrett for en midlertidig avgjørelse.

Retten skal ta stilling til om den 22 år gamle alpinisten får inngå en sponsoravtale med Red Bull frem til det foreligger en dom i hovedsaken.

– Det er klart dette er slitsomt. Det er tungt, og vi skulle gjerne vært foruten dette, avslutter Kristoffersen.

Red Bull-saken i Oslo Tingrett.

SAKSØKT: Norges Skiforbund er saksøkt av alpinist Henrik Kristoffersen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Siste nytt

 • Snowboardstjerne har fått kreft

  Den canadiske snowboardstjernen Max Parrot har fått diagnosen hodgkins lymfom. Det er en type lymfekreft. 24-åringen mister resten av sesongen mens han får behandling. Parrot vant sølv i slopestyle i OL i fjor, og er femdobbel gullvinner i X-Games.

  Den canadiske snowboardstjernen Max Parrot
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Graham Hansen best da Norge vant

  Caroline Graham Hansen strålte og scoret to mål da Norges kvinnelandslag i fotball vant 3-1 over Skottland i VM-oppkjøringskampen i La Manga. Det var Norges første seier siden VM-billetten ble sikret i september. Tirsdag er det kamp mot VM-klare Canada.

  Fotball VM-kvalifiseringskamp kvinner: Norge - Nederland.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • WADA får dopingdataene fra Moskva

  WADA melder på sin hjemmeside at de nå har fått tilgang til analyser og data fra det stengte dopinglaboratoriet i Moskva. Dette kan styrke sjansene for at russisk idrett blir tatt inn i varmen igjen og får delta i internasjonale mesterskap i fremtiden.

  Dopinglaboratoriet i Moskva
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal