Hopp til innhold

Hevder Telenor følte seg tvunget til å inngå en avtale med Kristoffersen

OSLO TINGRETT (NRK): Det var steile fronter da Norges Skiforbund og representantene til Henrik Kristoffersen møttes i Oslo Tingrett onsdag.

Red Bull-saken i Oslo Tingrett.

I RETTEN: Generalsekretær i Norges Skiforbund uttalte i retten at alpinistenes hovedsponsor følte seg presset til å inngå en avtale for å unngå å havne i dårlig søkelys.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Telenor ønsket ikke denne avtalen. Skiforbundet ønsket ikke denne avtalen. Det var bare Kristoffersen-leiren som ville dette, sier generalsekretær i Norges Skiforbund, Stein Opsal om avtalen som ligger til grunn for konflikten mellom partene.

Partene møttes i Oslo tingrett onsdag til muntlige forhandlinger.

Kristoffersen krever en midlertidig avgjørelse om han kan profilere sponsoren Red Bull på hjelmen til saken blir endelig avgjort i en hovedbehandling. Det er foreløpig ikke satt noen dato før saken kommer opp i sin fulle bredde i rettssystemet.

Alpinistenes hovedsponsor, Telenor, har tidligere uttalt at de jobbet aktivt for å hjelpe Henrik Kristoffersen med å løse sponsorkonflikten med skiforbundet.

– Telenor synes ikke det var greit at Henrik Kristoffersen ville inngå en avtale med Red Bull, fortalte Stein Opsal i sin vitneforklaring.

– Det er kun Kristoffersen-leiren som ønsker denne avtalen. Skiforbundet ønsker ikke denne. Det gjør heller ikke Telenor, fortsatte han.

Telenor følte seg, ifølge skiforbundet, tvunget til å inngå en avtale med Henrik Kristoffersen for å unngå å bli dratt inn i et negativt søksmål.

Telenor hadde vel ikke noe problem med at Henrik Kristoffersen inngikk en avtale med Red Bull? spurte advokaten til Kristoffersen.

– Der har det vært en misforståelse. Det ønsket de ikke, avsluttet Opsal i sin vitneforklaring.

Forskjellige forklaringer

Det står i sterk kontrast til det alpinistenes hovedsponsor og Henrik Kristoffersen selv uttalte da sponsorkonflikten ble kjent:

– En enstemmig alpinkomité mente at dette var en bra avtale, det samme mente hovedsponsor Telenor, har Kristoffersen uttalt tidligere.

– Vi har tatt initiativ sammen med alpinkomiteen for å se om det var mulig å komme frem til en løsning her. Telenor har også sett for seg løsninger med og uten hjelm, sa sponsorsjef i Telenor, Petter Svendsen.

Telenor var også villige til å reforhandle sin avtale med skiforbundet, men fikk nei til initiativet.

– Det var et møte hvor man på kort varsel jobbet med en skisse med en mulig løsning for Henrik Kristoffersen. Der kan man i etterkant se at det har vært noen misforståelser, legger sportssjef Claus Ryste til i sin vitneforklaring, før han fortsatte:

– Telenor ønsket ikke å komme i en omdømmekonflikt, og ønsket å være løsningsorienterte.

Telenor skal reforhandle avtalen neste år

Samarbeidsavtalen med forbundet varer frem til 2018, men skal reforhandles til neste år.

Saken med Henrik Kristoffersen vil ikke påvirke reforhandlingene. Men de vil be om en klarhet om hvilke rettigheter som tilbys inn mot markedet.

Det betyr at dersom Kristoffersen vinner gjennom med sin sak, vil Telenor vurdere hvor mye de skal betale for rettighetene i fremtiden.

– Da bør det være eventuelt likt for alle. Vi må vite om produktet selges med eller uten hjelm, og om noen skal inkluderes eller ikke inkluderes i den reforhandlede avtalen, har sponsorsjef Svendsen uttalt til NRK.

Siste nytt

  • Nytt blodig fall for Karlsson

    Den svenske langrennsstjernen har gjort det igjen. Akkurat som i fjor har hun gått på trynet med et blodig fall som resultat.

    I fjor på denne tiden la hun ut et bilde fra et fall i Östersund. Denne gangen er Bruksvallarna åstedet, skriver Aftonbladet.

    – Det begynner å bli en tradisjon, skriver hun selv på Instagram.

    «Rivstartar det nye treningsåret», har hun meldt på sin egen historie med et blodig bilde, men med et blidt fjes.

    Karlsson er for tiden på plass på det kjente svenske skistedet Bruksvallarna i forbindelse at årets treningssesong er i gang igjen. Karlsson er på det svenske landslaget i langrenn også denne sesongen. (NTB)

    Verdenscup i langrenn sprint
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Brann med skarp advarsel til fansen

    Brann fraråder på det sterkeste supportere om å kjøpe billetter til 16. mai-kampen mot Sandefjord på svartebørsen. Klubben påpeker at dette er ulovlig.

    Branns hjemmekamp på fotballens festdag ble som alltid utsolgt på svært kort tid. Nå har bergensklubben registrert at mange både ønsker å selge og kjøpe til billetter til langt over markedspris.

    På egne nettsider advarer Brann mot å la seg lokke av dette.

    «Kort tid etter at det åpne salget av billetter til 16. mai-kampen mot Sandefjord startet var det utsolgt, og det er mange som prøver desperat å sikre seg billetter. Brann vet også at flere tilbyr seg å selge sin plass til en grov overpris», skriver klubben i en uttalelse.

    Svartebørs-salg omtales videre som uakseptabelt og et brudd på norsk lov.

    (NTB)

    Eliteserien 2023: Hamkam - Brann
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Landslagsspiller drakk øl på tribunen i VM - ble utestengt fra landslaget i ett år

    21-åringene Philip Granath og Ole Julian Bjørgvik-Holm var igjen ikke med i troppen da den norske VM-troppen i ishockey ble presentert mandag.

    De to lovende spillerne spilte begge i VM i fjor, og på slutten av pressekonferansen avslørte landslagssjef Tobias Johansson grunnen: En disiplinær overtredelse under VM i fjor.

    Landslagssjefen ønsker overfor NRK ikke å si noe om den konkrete hendelsen, men omtaler det hele slik:

    – En oppførsel som vi ikke synes er verdig et landslag.

    NRK har kontaktet både Granath og Bjørgvik-Holm angående utestengelsen. Til TV 2 avslører Granath hvorfor han er utestengt.

    – Forrige VM var jeg og et par andre på tribunen og tok et par øl. Så det er den disiplinære overtredelsen, sier Granath til TV 2.

    Han fortsetter:

    – Det skjedde under en kamp vi så. Jeg spilte de første kamp og fikk beskjed om at jeg ikke skulle spille mer, så tok jeg en pils. Utrolig dumt og jeg angrer på det i etterkant. Står for det jeg gjorde, men hadde ikke gjort det igjen, sier han til TV 2.

    Johansson sier til NRK at han angrer på at de ikke vært åpne om årsaken utad tidligere, men at de står for avgjørelsen om å utestenge de to spillerne denne sesongen - en utestengelse som er over etter VM.

    – Jeg ønsker at jeg hadde gjort det annerledes. Kommunikasjonen har ikke vært bra, innrømmer Johansson.

    Granath
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal