Hopp til innhold

Solskjær om landslagsuttak: – Er du god nok, er du gammel nok

Verken Ole Gunnar Solskjær eller Vegard Forren vil snakke Erling Braut Haaland (18) inn på landslaget, men legger heller ikke skjul på at de mener han er god nok.

UEFA Europa League 2018/2019 tredje kvalifiseringsrunde, Molde - Hibernian.

MÅLKONGER: – Vi er veldig glad for at Erling blir hos oss ut sesongen. Han blir et viktig kontringsvåpen med sin bakromstrussel mot Zenit, sier Ole Gunnar Solskjær før Europa League-kvalifiseringen mot den russiske storklubben torsdag.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Troppen til UEFA Nations League-kampene mot Kypros (hjemme) og Bulgaria (borte) tas ut førstkommende tirsdag.

Solskjær trekker frem en kjent frase når han blir spurt om Erling Braut Haaland, som nylig skrev under for Red Bull Salzburg er for ung til å debutere for det norske A-landslaget:

– Er du god nok, er du gammel nok, sier Molde-treneren som selv var 23 år da han spilte sin første A-landskamp.

UEFA Europa League 2018/2019 tredje kvalifiseringsrunde, Molde - Hibernian.

MATCHVINNER: Mot Hibernian i Europa League-kvalifiseringen forrige uke viste Braut Haaland at han kan score andre steder enn i Eliteserien.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Ny generasjon

Manchester United-legenden sier videre at det er nok av gode eksempler på spillere som har fått sin debut for sent, men presiserer at han på ingen som helst måte har tenkt til å blande seg inn i jobben til Lars Lagerbäck.

Laster Twitter-innhold

– Jeg tar ut laget mitt, og der pleier Erling å være med. Vi har en ny ungdomsgenerasjon nå med Sander Berge (20), Martin Ødegaard (19) og Kristoffer Ajer (20). Erling kan bli den neste. Han kommer til å spille for landslaget en eller annen gang, men når det blir får være opptil Lars eller en etterkommer av ham.

Midtstopper Vegard Forren (30), som i november 2014 spilte sin siste av hittil 33 A-landskamper, er ikke i tvil om at hans 18 år gamle lagkamerat er god nok og aktuell.

UEFA Europa League 2018/2019 tredje kvalifiseringsrunde, Molde - Hibernian.

POTENSIAL: Vegard Forren, som sier han selv har et mål om å komme tilbake på landslaget, sier lagkameraten (i bakgrunnen) kommer til å bli bedre og bedre.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Nå skal ikke jeg stå her og ta ut laget, men at han er god nok er det ingen tvil om. Spillerne som scorer mål må være aktuelle, så får vi se om det er tiden for å få sjansen nå eller ikke, sier han.

Nestemann som banker på døren

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp tror ikke det vil komme voldsom kritikk dersom Erling Braut Haaland ikke blir tatt ut nå, men blir overrasket om han ikke er høyaktuell.

– Han har til de grader spilt seg inn i diskusjonen. Han er nestemann som banker på døra, sier Torp.

Han mener det er konkurransen snarere enn alderen som eventuelt vil hindre unggutten i å bli tatt ut, og tror sannsynligheten hadde vært større dersom det hadde dreid seg om privatlandskamper og ikke Nations League nå.

– Det er alltid en balansegang med hvor tidlig man bør slippe til, men med Braut Haaland er det neppe noe problem. Han er ikke bare et fysisk unikum, men også i hodet.

Carl-Erik Torp

IMPONERT: Carl-Erik Torp mener Braut Haaland bør være høyaktuell til landslagstroppen som tas ut førstkommende tirsdag.

Foto: NRK

– Spørsmålet er hvem som eventuelt skal ut. Vi må se på hvem konkurrentene er, mener Torp.

Én plass ledig?

I den siste landslagstroppen, mot Island og Panama rett før VM i juni, ble de fire spissplassene bekledd av Joshua King, Alexander Sørloth, Bjørn Maars Johnsen og Ola Kamara.

Torp mener de tre førstnevnte er bankers også nå, men at Braut Haaland kan være et alternativ til den siste plassen.

Kamara scoret hat trick mot Australia i mars, og har hatt en god sesong med 9 mål på 24 kamper for LA Galaxy, men imponerte ikke i junikampene og står uten klubbmål den siste måneden.

Braut Haaland på sin side har scoret på bestilling for Molde denne sesongen, i tillegg til 6 mål på 6 U19-landskamper.

Laster Twitter-innhold

– Jeg er tilhenger av elementet med at det blir satt av en plass til formspillere, sier Torp.

Siste nytt

  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP
  • Amnesty reagerer kraftig – Fifa forsvarer Saudi-avtale

    Amnesty reagerer kraftig på avtalen Fifa har inngått med det saudiarabiske oljeselskapet Aramco. Fifa peker på at den bidrar til global utvikling av fotballen.

    Avtalen mellom saudiarabiske Aramco og Fifa er den siste i rekken av oljestatens involvering i idrett.

    Nyhetsbyrået AP hevder at avtalen er den største Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har inngått med en sponsor om man regner per år.

    – Vi blir ikke lenger sjokkert over Saudi-Arabias bruk av sport som et PR-verktøy, og Fifa har til gode å imøtekomme bekymringer knyttet til saudiske myndigheters grove brudd på menneskerettighetene, sier prosjektleder Frank Conde Tangberg i Amnesty International til NTB.

    – Fifa har valgt å rulle ut den røde løperen for Saudi-Arabia som VM-vert og sponsor. Vi oppfordrer Fifa til å engasjere seg mer for å ta tak i risikoen knyttet til VM i 2034, sier Tangberg.

    NTB har kontaktet Fifa og spurt om forbundets respons på et samarbeid med Saudi-Arabia og bekymringene om brudd på menneskerettighetene.:

    – I tråd med vedtektene reinvesterer Fifa sine inntekter, inkludert inntektene fra Aramco-sponsingen, i å utvikle fotball over hele verden. Det er forventet at Fifa i 2023–2026 vil investere i overkant av 3,9 milliarder dollar i utvikling og utdanning, opplyser en talsperson i Fifa til NTB.

    – Dette inkluderer «Fifa Forward 3.0», fotballutviklingsfondet og andre initiativ som for eksempel å fremme kvinnefotball, dommerarbeid og teknisk utvikling. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal