Hopp til innhold

- Romøren har fått nok straff

Espen Bredesen er overrasket over at Bjørn Einar Romøren blir straffet med å miste tre verdenscuprenn.

Bjørn Einar Romøren

Bjørn Einar Romøren får ikke hoppe de tre neste verdenscuprennene.

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Den tidligere storhopperen er overrasket over at Bjørn Einar Romøren blir straffet etter at han hoppet før Anette Sagen i den nye Holmenkollbakken.

På en pressekonferanse på Ullevaal stadion i kveld ble det klart at Romøren ikke får hoppe de tre neste verdenscuprennene, i Lahti og Kuopio.

- Jeg synes han har fått straff nok i seg selv, i og med at han har blitt hengt ut så til de grader i media. De burde heller ha tatt ham inn i varmen igjen, sier Espen Bredesen til NRK.

- Han har nok fått en lærepenge han aldri glemmer. Det tapte omdømmet han har fått kan det ta lang tid å bygge opp, mener Bredesen.

Les også: Romøren får ikke hoppe i Finland
Les også: Romøren hoppet først i nye Kollen

- Tøft å bli hengt ut i media

Bredesen har kritisert prøvehoppingen kraftig tidligere. Likevel trodde han ikke Romøren ville bli straffet.

- Han burde ikke ha hoppet, etter min mening burde ingen av de prøvehopperne som hoppet ha gjort det. Men jeg hadde håpet han hadde blitt tatt inn i varmen igjen med en gang, sier Bredesen, og legger til:

- Jeg har vært borti det å bli hengt ut i media selv, og vet at det kan være tøft. Det å bli hengt ut sånn, det må man nesten oppleve selv for å forstå.

Les også: - Hoppet er uinteressant
Les også: Romøren får ikke hoppe

- Synes du det er rart at Romøren får straff, og ikke folkene bak prøvehoppingen?

- Jeg sitter litt på utsiden, og har sett saken mest gjennom media. Som sagt så trodde jeg ikke Romøren skulle bli straffet. Nå håper jeg han blir tatt inn i varmen igjen. Jeg tror han er langt nede nå, avslutter Bredesen.

Les også: Hoppsjefen raser etter Romøren-hoppet
Les også: Romøren kan bli vraket i flere renn

Siste nytt

 • Hovland med ujevn sisterunde i Skottland – endte langt bak teten

  Viktor Hovland startet ujevnt og greide ikke å spille seg opp på resultatlisten på siste dag av Scottish Open søndag. Nordmannen endte på sju slag under par.

  Det holder til en foreløpig 46.-plass for nordmannen.

  Nordmannen var avspilt i kampen om en topplassering før søndagen. Han startet dagen med en bogey, før det ble birdie på hull tre og fire.

  På hull seks røk han på en dobbeltbogey, før det ble birdie på hull åtte og bogey på hull ni.

  På de siste ni gikk det bedre, og nordmannen avsluttet dagen på én under par etter to birdier og sju hull på par i løpet av siste halvdel av søndagen.

  Svenske Ludvig Åberg leder turneringen på 17 slag under par. Han er tett fulgt av stjernen Collin Morikawa.(NTB)

  Foo1o86EijI
  Foto: AP
 • Sandvolleyball: Anders Mol og Christian Sørum vant finalen i Wien

  Anders Mol og Christian Sørum vant finalen på verdenstouren i sandvolleyball i Wien mot polske Michal Bryl og Bartosz Losiak med settsifrene 25-23, 21-12.

  Det lover godt for et av Norges største gullhåp i sommerens OL i Paris, to uker før deres første kamp i lekene.

  Tittelforsvarerene fra sist OL hadde aldri tapt mot deres polske motstander før og var heller aldri særlig truet på sanden i Wien.

  Det første settet var riktignok jevnt og den polske duoen forsvarte noen setballer fra nordmennene, før Mol og Sørum sikret 25-23.

  I andre sett tok den norske duoen initiativet fra start og sikret seieren med 21-12.

  Søndagens finale var den norske duoens første på verdenstouren i sandvolleyball denne sesongen. Nordmennene har ikke fått deltatt i så mange turneringer som ønsket i år, etter at Mol pådro seg brudd i foten i mars.

  I Paris-OL kan duoen bli tidenes første sandvolleyballpar på herresiden som forsvarer et OL-gull.

  I Frankrike er de imidlertid ikke like store favoritter som sist. Den unge svenske duoen Jonatan Hellvig og David Åhman har tatt sandvolleyballverden med storm de siste årene og er verdensenere.

  Svenskene deltok ikke i Wien. (NTB)

  Mol Sørum
  Foto: NTB
 • Alcaraz løfter Wimbledon-trofeet for andre gang etter «finale-reprise»

  Det var nærmest som en reprise av fjorårets Wimbledon-finale da spanske Carlos Alcaraz (21) møtte serbiske Novak Djokovic (37) på gressmatta i London.

  Med celebre gjester som prinsesse Kate, Zendaya, Tom Cruise og Jack Grealish til stede, var det duket for tennisfest.

  Alcaraz, som nylig vant French Open, bød opp til dans og åpnet klart best. Djokovic ble brutt fire ganger i første og andre sett og slet med å holde tempoet til Alcaraz.

  – Det Alcaraz driver med i dag er tennis i særklasse, sa Discoverys tenniskommentator Ola Bentzen.

  Spanjolen vant både første og andre sett 6–2. I tredjesett hentet derimot Djokovic seg inn.

  Men serberen slet med backhand-baller, og tapte dyrebare poeng. Alcaraz tryllet på den andre siden frem det lille ekstra når han trengte det.

  – Jeg tror ikke jeg har sett Alcaraz spille bedre gresstennis enn det han gjør i dag. Alt han prøver på går inn her i dag, sa Bentzen da spanjolen slo til med en knallhard forehand da det sto 4-4 i tredje sett.

  Spanjolen gikk opp til 5-4 ledelse, og det hele kunne bli avgjort. Men Alcaraz misset på fire matchballer og Djokovic spilte seg tilbake i kampen.

  Tredje sett gikk dermed til tiebreak, men til slutt kunne 21-åringen juble. Alcaraz vinner Wimbledon for andre år på rad med settsifrene, 6-2, 6-2, 7-6 (7-4).

  – Det er en drøm for meg å vinne dette trofeet. Jeg sa det i et intervju da jeg var 12 år. Jeg lever drømmen, og det er en fantastisk følelse. Dette er den vakreste turneringen, banen og trofeet, sa Alacaraz etter seieren.

  Det er den unge spanjolens andre Wimbledon-seier og hans fjerde Grand Slam tittel.

  – Han fortjente absolutt å vinne i dag, sa Djokovic etter tapet.

  Den serbiske veteranen kan trøste seg med at han har vunnet den prestisjetunge engelske turneringen sju ganger tidligere, i tillegg har Djokovic totalt 24 Grand Slam titler.

  Tidligere søndag ble norske Nicolai Budkov Kjær historisk da han vant juniorklassen i turneringen.

  Carlos Alcaraz med Wimbledon-trofeet
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal