Hopp til innhold

Romøren får ikke hoppe

Bjørn Einar Romøren hopper ikke i Holmenkollen onsdag kveld.

Bjørn Einar Romøren

Bjørn Einar Romøren har forklart seg om prøvehoppingen i Kollen til hoppsjefen (Arkivfoto).

Foto: Josefsen / Scanpix

Det er sportssjef Clas Brede Bråthen som har bedt Oslo Kommune om å ta Romøren av startlisten når nye Holmenkollen offisielt åpner i kveld.

– Som en følge av turbulensen etter gårsdagens testhopp, kommer jeg ikke til å hoppe i kveldens offisielle åpning. Det er en beslutning jeg har respekt og forståelse for, sier Romøren i en pressemelding.

Les hele pressemeldingen her: Pressemeldingen fra Romøren

Han fortsetter:

– Anette Sagen fortjener all den oppmerksomheten hun kan få, og jeg ønsker ikke at min eventuelle tilstedeværelse skal overskygge hennes fullt fortjente historiske øyeblikk ytterligere, skriver Romøren i en pressemelding.

Anette Sagen

Anette Sagen sier hun er skuffet over prøvehoppingen, men at hun likevel gleder seg til å hoppe onsdag kveld (Arkivfoto).

Foto: Scanpix

Prøvehopper i Kollen

Her er en av prøvehopperne som prøvde bakken tirsdag kveld.

Foto: Scanpix
Les også:

Nett-TV: Se hele åpningsseremonien fra Holmenkollen direkte klokken 19:00 (Ukommentert)

Nett-Tv: Se Anette Sagen åpne nye Holmenkollen 19:30 (Kommentert av Arne Scheie)

– Det var ikke dette han ville

Hoppernes sportssjef Clas Brede Bråthen snakket med Romøren etter prøvehoppingen tirsdag kveld.

– Han er veldig lei seg, sier Bråthen til NTB.

Romøren hoppet først av prøvehopperne som var i bakken tirsdag kveld. Men det er Anette Sagen som er valgt som den første offisielle hopperen i bakken.

– Jeg har snakket med ham. Det var ikke dette han ville, sier Brede Bråthen.

Tidligere i dag sa hoppsjefen til NRK at saken kommer til å få konsekvenser for Romøren.

– Den slags form for illojalitet og respektløshet - det er ikke den slags adferd vi ønsker å identifisere oss med.

– Hvis det er en sabotasje eller et kupp, så tror jeg faktisk at det er en handling som aller mest kommer til å gå utover Kollenhopp-miljøet og deres ledere, sa Brede Bråthen til NRK.

Avviser at de valgte Romøren

NRK har vært i kontakt med flere kilder som sier at lederen for Kollenhopp, Roar Gaustad, tok avgjørelsen om at Bjørn Einar Romøren hoppet først.

Selskapet hadde i lang tid tatt til orde for at nettopp Romøren burde få åpne bakken.

Men Gaustad sier til NRK at Kollenhopp ikke hadde noe med rekkefølgen på prøvehopperne. Utover det vil han ikke kommentere saken.

Les mer: Romøren hoppet først i nye Kollen

Det har kommet sterke reaksjoner på at Romøren hoppet først. En av kritikerne er faren til Anette Sagen, som mener det var illojalt gjort.

Les mer: Pappa Sagen: – Illojale drittsekker

Anette Sagen sier at hun er lei seg for at denne saken overskygger åpningen av nye Holmenkollen, og sier hun uansett gleder seg til å være første offisielle hopper ut fra den nye Holmenkollbakken.

Siste nytt

 • Saltvik Pedersen til topps i verdenscupåpningen

  Paraalpinist Jesper Saltvik Pedersen suste ned til seier i storslalåmrennet for sittende i verdenscupåpningen i sveitsiske St. Moritz torsdag.

  Nordmannen vant på tiden 2.02,68 og slo annenmann Jeroen Kampschreur med 42 hundredeler. Nederlenderen er Saltvik Pedersens argeste konkurrent og regjerende sammenlagtvinner av verdenscupen.

  Italienske René De Silvestro ble treer, 3,58 sekunder bak Saltvik Pedersen.

  Saltvik Pedersen tok sist vinter fire gull i Paralympics i Beijing. Før det vant han tre gull og tok to sølv i para-VM i snøsport på hjemmebane på Lillehammer. (NTB)

  Jesper Saltvik Pedersen vant sesongens første verdenscuprenn.
  Foto: NSF
 • Tidligere langrennsstjerne forbløffet skiskytterne: – Blir irritert

  På en dag der de norske ikke fikk full klaff på sprinten, var det en tidligere langrennsløper som imponerte i østerrikske Hochfilzen. Slovenske Anamarija Lampic gikk sitt aller første verdenscuprenn som skiskytter, og med fullt hus på første skyting gikk hun ut til klar ledelse.

  – Jeg er også i sjokk. Jeg var ikke forberedt på dette, sier Lampic til NRK.

  Sloveneren forteller at hun bare har trent på stående skyting siden september og fikk også tre bom på andre tur innom standplass. Men raskeste langrennstid av samtlige, sikret en imponerende femteplass.

  – Jeg er fornøyd med stående, det var tre bom, men det kunne også vært fem, sier Lampic og ler.

  Ekspertene lot seg uansett imponere.

  – Nok en gang: Jeg må si jeg er veldig imponert over det hun får til i sitt første verdenscuprenn i skiskyting, sier NRKs skiskytterekspert Synnøve Solemdal.

  Det er utklassing når vi snakker om verdenscup, sier hun om langrennstiden.

  Karoline Knotten, med to fulle hus, ble beste nordmann med åttendeplass.

  – Jeg blir irritert fordi jeg føler det vi driver med er ganske vanskelig, og så kommer bare Lampic og gjør det der, sier Knotten til NRK.

  Ingrid Landmark Tandrevold ble nummer 13 på dagens løp. Tandrevold skjøt fullt hus på liggende, men på stående ble det én bom. Både hun og Knotten skaffet seg likevel et godt utgangspunkt før jaktstarten lørdag.

  Tyske Denise Herrmann-Wick, som også tidligere var langrennsløper, tok seieren, mens tjekkiske Marketa Davidova og franske Julia Simon ble nummer to og tre.

  Alle de norske tok seg videre til lørdagens jaktstart. Karoline Erdal endte på 24.-plass, Emilie Aagheim Kalkenberg på 28.-plass, Ida Lien på 39.-plass og Ragnhild Femsteinevik på 58.-plass.

 • Ronaldo bryter tausheten etter avis-påstander

  Cristiano Ronaldo hyller landslaget sitt Portugal i et innlegg på Instagram torsdag.

  – En nasjon for modig til å bli skremt av noen motstandere. Et lag som skal kjempe til siste slutt. Tro sammen med oss. Kom igjen Portugal, står det blant annet i Ronaldos innlegg.

  Meldingen kommer etter at Ronaldo ble benket i kampen mot Sveits, der Portugal vant 6-1. Den portugisiske storavisen A Bola hevder at Ronaldo ønsket å reise hjem etter benkingen. Det portugisiske forbundet benektet dette kort tid etterpå.

  Ronaldo ble benket dagen etter å ha blitt slaktet av egen landslagssjef Fernando Santos. Han reagerte på oppførselen til Ronaldo, da han viste stor misnøye etter å ha blitt byttet ut mot Sør-Korea etter drøye timen spilt.

  Portugiseren har ikke uttalt seg før nå etter den overraskende benkingen mot Sveits.

  Det har stormet rundt Ronaldo de siste ukene etter at han gikk hardt ut mot Manchester United og sa at han følte seg forrådt. For to uker siden var han ferdig i klubben.

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - Portugal v Switzerland
  Foto: SUHAIB SALEM / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste