Romøren får ikke hoppe

Bjørn Einar Romøren hopper ikke i Holmenkollen onsdag kveld.

Bjørn Einar Romøren

Bjørn Einar Romøren har forklart seg om prøvehoppingen i Kollen til hoppsjefen (Arkivfoto).

Foto: Josefsen / Scanpix

Det er sportssjef Clas Brede Bråthen som har bedt Oslo Kommune om å ta Romøren av startlisten når nye Holmenkollen offisielt åpner i kveld.

– Som en følge av turbulensen etter gårsdagens testhopp, kommer jeg ikke til å hoppe i kveldens offisielle åpning. Det er en beslutning jeg har respekt og forståelse for, sier Romøren i en pressemelding.

Les hele pressemeldingen her: Pressemeldingen fra Romøren

Han fortsetter:

– Anette Sagen fortjener all den oppmerksomheten hun kan få, og jeg ønsker ikke at min eventuelle tilstedeværelse skal overskygge hennes fullt fortjente historiske øyeblikk ytterligere, skriver Romøren i en pressemelding.

Anette Sagen

Anette Sagen sier hun er skuffet over prøvehoppingen, men at hun likevel gleder seg til å hoppe onsdag kveld (Arkivfoto).

Foto: Scanpix

Prøvehopper i Kollen

Her er en av prøvehopperne som prøvde bakken tirsdag kveld.

Foto: Scanpix
Les også:

Nett-TV: Se hele åpningsseremonien fra Holmenkollen direkte klokken 19:00 (Ukommentert)

Nett-Tv: Se Anette Sagen åpne nye Holmenkollen 19:30 (Kommentert av Arne Scheie)

– Det var ikke dette han ville

Hoppernes sportssjef Clas Brede Bråthen snakket med Romøren etter prøvehoppingen tirsdag kveld.

– Han er veldig lei seg, sier Bråthen til NTB.

Romøren hoppet først av prøvehopperne som var i bakken tirsdag kveld. Men det er Anette Sagen som er valgt som den første offisielle hopperen i bakken.

– Jeg har snakket med ham. Det var ikke dette han ville, sier Brede Bråthen.

Tidligere i dag sa hoppsjefen til NRK at saken kommer til å få konsekvenser for Romøren.

– Den slags form for illojalitet og respektløshet - det er ikke den slags adferd vi ønsker å identifisere oss med.

– Hvis det er en sabotasje eller et kupp, så tror jeg faktisk at det er en handling som aller mest kommer til å gå utover Kollenhopp-miljøet og deres ledere, sa Brede Bråthen til NRK.

Avviser at de valgte Romøren

NRK har vært i kontakt med flere kilder som sier at lederen for Kollenhopp, Roar Gaustad, tok avgjørelsen om at Bjørn Einar Romøren hoppet først.

Selskapet hadde i lang tid tatt til orde for at nettopp Romøren burde få åpne bakken.

Men Gaustad sier til NRK at Kollenhopp ikke hadde noe med rekkefølgen på prøvehopperne. Utover det vil han ikke kommentere saken.

Les mer: Romøren hoppet først i nye Kollen

Det har kommet sterke reaksjoner på at Romøren hoppet først. En av kritikerne er faren til Anette Sagen, som mener det var illojalt gjort.

Les mer: Pappa Sagen: – Illojale drittsekker

Anette Sagen sier at hun er lei seg for at denne saken overskygger åpningen av nye Holmenkollen, og sier hun uansett gleder seg til å være første offisielle hopper ut fra den nye Holmenkollbakken.

Sportsnyheter

Joshua King slo tilbake etter marerittår: – Følte jeg hadde noe å bevise

Det er gått ti måneder siden Joshua King sist scoret et mål. Mot gamleklubben Everton slo han skikkelig tilbake og ble matchvinner med et hat trick.

Siste nytt

 • Zlatan med mål og selvmål

  Zlatan Ibrahimovic scoret for begge lag da han spilte fra start i Serie A for første gang på nesten et halvt år. Milan vant så vidt mot ni Bologna-spillere.

  Det endte 4-2 til gjestene etter to sene mål. Ibrahimovic fastsatte selv resultatet.

  40-åringen var i Milans startoppstilling for første gang siden 9. mai, etter å ha kvittet seg med skaden som kostet ham slutten av forrige sesong, sommerens EM-sluttspill og begynnelsen av denne sesongen.

  Det begynte bra, da han spilte fram Rafael Leão til ledermålet etter et kvarter. Det så mørkt ut for hjemmelaget Bologna da midtstopper Adama Soumaoro fikk rødt kort noen minutter senere, og Milan-kaptein David Calabria doblet ledelsen før pause.

  I det 49. minutt rotet Ibrahimovic det til på defensiv dødball. Nicolas Dominguez slo inn, og svensken stusset ballen i eget mål. Det inspirerte Bologna, som bare tre minutter senere utlignet ved Musa Barrow.

  I det 58. minutt fikk Bologna-kaptein Roberto Soriano marsjordre for en stygg stempling, og hjemmelaget måtte spille den siste drøye halvtimen med ni mann.

  Milan slet likevel med å avgjøre, men i det 84. minutt kom ledermålet signert Ismael Bennacer. I siste ordinære minutt gjorde Ibrahimovic 4-2 med assist fra samme Bennacer.

  Serie A - Bologna v AC Milan
  Foto: Jennifer Lorenzini / Reuters
 • Mead hjelpte England til seier

  Arsenal-spissen Beth Mead stråla då Englands beste kvinner entra Wembley for første gang på to år.

  I VM-kvalifiseringskampen mot Nord-Irland var stillinga 0–0 då Mead entra bana etter 63 spelte minutt. Eit kvarter seinare leda England 4–0, og Mead hadde skåra eit hat trick.

  Beth England skåra det siste målet for England, som no har ein målskilnad på 22–0 i VM-kvalifiseringa, og styrer mot eit nytt meisterskap.

  Beth Mead
  Foto: BAPTISTE FERNANDEZ / Icon Sport
 • Ulrikke Eikeri skriver historie

  Ulrikke Eikeri og hennes australske makker Ellen Perez vant Tenerife Ladies Open. Dette er den første WTA-tittelen som deles ut til en norsk kvinne.

  WTA er det øverste nivået i kvinnetennis.

  I finalen slo Eikeri og Perez det ukrainske makkerparet Lyudmyla Kichenok og Marta Kostyuk 2-0 i sett.

  Seieren kommer kun tre måneder etter at hun nådde sin første finale i WTA.

  Cleveland Championships - Day 6
  Foto: Lauren Bacho / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal