Hopp til innhold

- Romøren ble brukt av Kollenhopp

Hoppkomiteen i Norges Skiforbund mener Bjørn Einar Romøren har latt seg bruke av Kollenhopp.

Bjørn Einar Romøren

Bjørn Einar Romøren er blitt brukt, mener leder i hoppkomiteen.

Foto: Martin Meissner / Scanpix/AP

Leder i Hoppkomiteen i Skiforbundet, Steinar Jonannessen, mener at hopperen har vært en del av et større spill.

- Saken handler ikke bare om Bjørn Einar Romøren, den er mye større enn som så. Han har tydeligvis latt seg bruke, sånn som det ser ut for oss nå. Men vi skal komme tilbake til hvordan vi skal reagere, sier han.

Steinar Johannessen

Steinar Johannessen.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

- Har vært viktig å få Romøren først

Johannessen går hardt ut mot Kollenhopp.

- Det er tydelig at det har vært viktig for dette Kollenhopp-miljøet å få Bjørn Einar ut først, til tross for kommunens opplegg og innstilling rundt åpningen, sier han.

Hopprennet i Kollen skulle bli en fest, men det endte i totalt kaos da det ble klart at Romøren var den første testhopperen i den nye Holmenkollbakken.

Video nsps_upload_2010_3_3_19_43_34_2815.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Se Sagen hoppe i Holmenkollen.

Må komme en reaksjon

Reaksjonene lot ikke vente på seg. Først ble han utestengt fra åpningssermonien, og nå ventes det flere sanksjoner.

Johannesen er opprørt over det han mener er et tilitsbrudd og varsler at dette kan få større konsekvenser for Kollenhopp.

- Det som vi ser alvorlig på er det tillitsbruddet vi opplever at Kollenhopp har gjort i denne saken, men det trenger vi litt mer tid på å behandle. Det er en tyngre sak, men det er i hvert fall min holdning, at her må det komme en reaksjon.

Får vite straffen i dag

Johannessen forteller at Bjørn Einar Romøren får vite sin straff i løpet av dagen.

- Det blir en reaksjon, det blir det, sier han.

- Kommer Romøren til å dra til Lahti sammen med resten av hopplaget?

- Det skal dere få vite i løpet av dagen, svarer han kort.

- Vi har fått enormt mange reaksjoner fra hele landet, og folk er meget indignert og skuffet over måten denne festen og markeringen med Anette som førstehopper ble spolert, legger han til.

Video nsps_upload_2010_3_3_19_47_23_2817.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Romøren ber om unnskyldning i Dagsrevyen.

Sportsnyheter

Football, UEFA Women's Euro Qualifier, Norway - Netherlands

Rister på hodet av nederlandsk stjerne: – Må se kampen igjen for å skjønne hva hun mener

Norge slapp igjen inn mål på slutten av kampen mot Nederland tirsdag. Dermed må Norge ut i et omspill om de siste EM-plassene.

sAHG6WZzpK4

Skistjerna har store søvnproblem: – Ein blir nesten galen av det

Anne Kjersti Kalvå har måtte ty til både medisinar og hjelp for å takle søvnproblem. – Det er utfordrande, seier langrennsløparen til NRK.

X6_EWO3VmzI

Ferdig som England-sjef: – Det er på tide med forandring

Gareth Southgate trekker seg som engelsk landslagssjef etter finaletapet mot Spania. Ekspertene er klare på hvem de ønsker som arvtager.

Siste nytt

 • Grøndahl og Blonz herjet da Norge slo Spania: – En god dag på jobben

  Alexander Blonz herjet i første omgang, mens Tobias Grøndahl ble norsk toppscorer da Spania ble slått 35-29 i tirsdagens OL-oppkjøringskamp i håndball.

  Lagene er i hver sin gruppe i OL-turneringen. Tirsdag imponerte de norske klart mest da lagene målte krefter halvannen uke før avkast i Frankrike.

  Blonz scoret sju mål på åtte avslutninger før han hvilte mye av den andre omgangen. Da benyttet Grøndahl anledningen til å bli toppscorer. Han endte med ni mål på ti avslutninger. Han hadde også åtte assist og ble kåret til Norges beste.

  – Dette var en god dag på jobben. Særlig når vi vet at vi historisk sett har slitt mot Spania. Vi spilte en fantastisk kamp. Det var kontrollert, men også med litt ekstra trøkk og tempo, sa Grøndahl til TV 2. (NTB)

  tobias Grøndahl
  Foto: NTB
 • Mørk briljerte: Norge slo Danmark i OL-test

  Nora Mørk førte an med åtte scoringer da Norges håndballkvinner slo Danmark 26-24 i siste hjemmekamp før OL.

  12 dager før lagene møtes i OL var det en jevn dyst i Gjøvik Fjellhall. Danmark ledet det meste av første omgang, men Norge scoret omgangens tre siste mål og gikk til pause med 13-12-ledelse.

  Tidlig i den andre omgangen hadde Norge flere ganger to måls ledelse, slik Danmark hadde hatt før pause, men greide ikke å rykke ytterligere fra.

  13 minutter ut i omgangen gikk danskene opp i 19-20 og fikk sin første ledelse siden 11-12, men Stine Bredal Oftedal og Kari Brattset Dale vendte raskt til norsk ledelse igjen.

  Danskene kom ikke ajour igjen. Camilla Herrem kontret inn 24-22 etter å ha stjålet ballen i et dansk angrep, og derfra så ikke Norge seg tilbake. En ny kontring avsluttet av Dale ga 25-22 og kampens første tremålsledelse.

  Mørk (8) og Dale (6) var klare toppscorere på det norske laget. Åtte andre spillere tegnet seg også i målprotokollen med ett eller to mål.

  Norge og Danmark møtes en gang til før avreise til Paris. Det blir på dansk parkett i Hillerød torsdag. (NTB)

  Mørk
  Foto: NTB
 • Beskyldes for rasistiske kommentarer mot franske spillere

  Det argentinske fotballandslaget vant nylig Copa America og feiret vilt etter bragden. Men video fra spillerbussen har de siste dagene sirkulert, der spillerne angivelig skal ha sunget diskriminerende mot franske fotballspillere.

  Det hevder i hvert fall det franske fotballforbundet, som nå varsler søksmål etter det de mener er rasistiske og diskriminerende kommentarer fra argentiske landslagsspillere.

  – Presidenten i det franske fotballforbundet, Philippe Diallo, fordømmer på det sterkeste uakseptable rasistiske og diskriminerende kommentarer som ble gjort av spillerne mot det franske laget, heter det i en uttalelse.

  De skriver videre at de har varslet søksmålet overfor både det argentiske fotballforbundet og Fifa.

  Det argentinske fotballforbundet har foreløpig ikke kommentert saken.

  Argentina v Colombia - CONMEBOL Copa America USA 2024: Final
  Foto: MEGAN BRIGGS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal