- Ole Einar Bjørndalen sliter, har det tungt og vet ikke hvorfor

Han er en av tidenes mestvinnende skisportsutøvere. Men denne sesongen har vært tung for Ole Einar Bjørndalen. Nå sier lagkamerat Egil Hegle Svendsen at Bjørndalen er i villrede. Bjørndalen har det tungt, han sliter og han vet ikke hvorfor.

Ole Einar Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen kom på 24.plass i jaktstarten. Nå leter han etter formen som skal gi ham medalje.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

NRKs skiskytterekspert, Halvard Hanevold, mener det er en lang vei frem for at Ole Einar Bjørndalen skal innfri forhåpningene om medaljer under skiskytter-VM i russiske Khanty-Mansijsk. I helgen kom Bjørndalen på 24.plass på jaktstarten.

Emil Hegle Svendsen Tarjei Bø

Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø stortrives i russiske Khanty-Mansijsk.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

– Mange hadde et håp om at problemene vi så rundt juletider bare var en liten nedtur, og at han kunne slå tilbake i VM. Med en 24.plass i jaktstarten, da svinner håpet om en snarlig gjenreisning av Ole Einar Bjørndalen, sier Hanevold.

– Litt stang ut

Ole Einar Bjørndalen har vunnet jaktstarten i VM fire ganger på rad. Men i år har vi flere ganger hørt en rådvill skiskytterkonge. Også i går hadde han problemer med å finne forklaringar, etter at svært mange løpere kom foran ham i mål.

– Jeg følte jeg hadde bra form. Jeg hadde også gode ski. Men det er litt stang ut om dagen, sa Bjørndalen etter jaktstarten.

Les videre under videoen!

Video 1fa09133-b09d-4f1b-914e-83e949ec240a.jpg

– Er i villrede

Også lagkameratene ser at Ole Einar Bjørndalen sliter for tida. Emil Hegle Svendsen sier at Bjørndalen har det tungt nå.

– Vi merker forskjell på en som sliter og en som ikke gjør det. Du merker at han ikke er like glad som vanlig, sier Emil Hegle Svendsen.

– Hva gjør du for å få ham på rett kjøl?

– Det er vanskelig å hjelpe ham. Ingen vet hva som er galt. Vi skulle gjerne ha visst det, men det vet verken han selv eller jeg. Derfor er det vanskelig å hjelpe, sier Hegle Svendsen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Kan komme tilbake

Emil Hegle Svendsen sier at Ole Einar Bjørndalen er ydmyk og åpen for innspill fra andre. Men situasjonen er vanskelig.

– Ole Einar kan fortsatt komme tilbake. Man kan tippe over kanten. Men vi har ikke sett det siste av ham ennå.

– Hva mener du med å tippe over kanten?

– Det kommer en tid der kroppen sier ifra. Men Ole Einar har ikke kommet dit ennå. Han var så sterk i høst og tidlig i vinter. Det er umulig at han er ferdig. han har mer i seg, det er jeg sikker på, sier Emil hegle Svendsen.

– Kan tappe ham for energi

Denne sesongen har det meste handlet om den nye generasjonen skiskyttere, med Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen. Hanevold sier at stresset rundt det å prestere nå kan virke hemmende for Bjørndalen.

– Han har fått en litt annen posisjon i laget. Han strever med å komme tilbake både skytemessig og formmessig. Spørsmålet er om det tapper ham for energi, eller om det gir ham energi på den måten at han blir forbanna og gir ham lyst til å vise at han fortsatt kan dette, sier Hanevold.

Ole Einar Bjørndalen selv har ikke gitt opp håpet om en invividuell medalje. Han jobber nå med å gjenskape de gode erfaringene fra da han gikk fra seier til seier.

– VM har bare såvidt begynt. Nå tar jeg ett løp om gangen og så får vi oppsummere når VM er over. Jeg får gå tilbake til gamle, gode løp som jeg har gjort før og fokusere på det jeg er best på, sier Ole Einar Bjørndalen.

Siste nytt

 • Para-VM på Lillehammer utsettes

  Para-VM i snøsport er utsatt til 2022. Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

  VM skulle etter planen arrangeres på Lillehammer i februar neste år.

  – Vi vet hvor mye arrangementet betyr for mange og forstår godt skuffelsen over å måtte vente et helt år, men mesterskapets omfang, varighet og kompleksitet lar seg ikke forene med smittesituasjonen nasjonalt og internasjonalt. Risikoen for smittespredning hos frivillige, utøvere og i lokalsamfunnet gjør det ikke forsvarlig å gjennomføre som planlagt, sier skipresident Erik Røste i pressemeldingen.

  Verdenscup paralangrenn
  Foto: Norges Skiforbund / NTB
 • Rambo vender hjem til Runar

  Håndballprofilen Christoffer Rambo gir seg i den tyske bundesligaklubben Minden etter inneværende sesong. Karrieren fortsetter hjemme i Norge for Runar.

  Minden bekrefter i en melding på sine nettsider onsdag at Rambo er inne i sin siste sesong for klubben.

  31 år gamle Rambo har vært proff i Tyskland de åtte siste sesongene. I løpet av 184 kamper for Minden har han scoret 780 mål.

  Den sterke skytteren har også vært sentral på det norske landslaget. 208 mål på 93 kamper er fasiten der.

  Christoffer Rambo
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Australian Open blir trolig utsatt

  Tennisturneringen Australian Open blir trolig utsatt med en uke eller to. Casper Ruud og de andre tennisstjernene vet foreløpig ikke hvordan året vil se ut.

  Turneringen var planlagt å starte 18. januar, men idrettsminister i delstaten Victoria, Martin Pakula, uttalte onsdag at det «mest sannsynlig» blir en forsinkelse.

  Melbourne har kun nylig åpnet delvis opp etter måneder med full nedstenging på grunn av koronapandemien. I åtte måneder har Australia nærmest vært stengt fra resten av verden med et innreiseforbud for alle som ikke bor i landet.

  Casper Ruud
  Foto: Jil Yngland / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal