Hopp til innhold

- Ole Einar Bjørndalen sliter, har det tungt og vet ikke hvorfor

Han er en av tidenes mestvinnende skisportsutøvere. Men denne sesongen har vært tung for Ole Einar Bjørndalen. Nå sier lagkamerat Egil Hegle Svendsen at Bjørndalen er i villrede. Bjørndalen har det tungt, han sliter og han vet ikke hvorfor.

Ole Einar Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen kom på 24.plass i jaktstarten. Nå leter han etter formen som skal gi ham medalje.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

NRKs skiskytterekspert, Halvard Hanevold, mener det er en lang vei frem for at Ole Einar Bjørndalen skal innfri forhåpningene om medaljer under skiskytter-VM i russiske Khanty-Mansijsk. I helgen kom Bjørndalen på 24.plass på jaktstarten.

Emil Hegle Svendsen Tarjei Bø

Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø stortrives i russiske Khanty-Mansijsk.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

– Mange hadde et håp om at problemene vi så rundt juletider bare var en liten nedtur, og at han kunne slå tilbake i VM. Med en 24.plass i jaktstarten, da svinner håpet om en snarlig gjenreisning av Ole Einar Bjørndalen, sier Hanevold.

– Litt stang ut

Ole Einar Bjørndalen har vunnet jaktstarten i VM fire ganger på rad. Men i år har vi flere ganger hørt en rådvill skiskytterkonge. Også i går hadde han problemer med å finne forklaringar, etter at svært mange løpere kom foran ham i mål.

– Jeg følte jeg hadde bra form. Jeg hadde også gode ski. Men det er litt stang ut om dagen, sa Bjørndalen etter jaktstarten.

Les videre under videoen!

Video 1fa09133-b09d-4f1b-914e-83e949ec240a.jpg

– Er i villrede

Også lagkameratene ser at Ole Einar Bjørndalen sliter for tida. Emil Hegle Svendsen sier at Bjørndalen har det tungt nå.

– Vi merker forskjell på en som sliter og en som ikke gjør det. Du merker at han ikke er like glad som vanlig, sier Emil Hegle Svendsen.

– Hva gjør du for å få ham på rett kjøl?

– Det er vanskelig å hjelpe ham. Ingen vet hva som er galt. Vi skulle gjerne ha visst det, men det vet verken han selv eller jeg. Derfor er det vanskelig å hjelpe, sier Hegle Svendsen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Kan komme tilbake

Emil Hegle Svendsen sier at Ole Einar Bjørndalen er ydmyk og åpen for innspill fra andre. Men situasjonen er vanskelig.

– Ole Einar kan fortsatt komme tilbake. Man kan tippe over kanten. Men vi har ikke sett det siste av ham ennå.

– Hva mener du med å tippe over kanten?

– Det kommer en tid der kroppen sier ifra. Men Ole Einar har ikke kommet dit ennå. Han var så sterk i høst og tidlig i vinter. Det er umulig at han er ferdig. han har mer i seg, det er jeg sikker på, sier Emil hegle Svendsen.

– Kan tappe ham for energi

Denne sesongen har det meste handlet om den nye generasjonen skiskyttere, med Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen. Hanevold sier at stresset rundt det å prestere nå kan virke hemmende for Bjørndalen.

– Han har fått en litt annen posisjon i laget. Han strever med å komme tilbake både skytemessig og formmessig. Spørsmålet er om det tapper ham for energi, eller om det gir ham energi på den måten at han blir forbanna og gir ham lyst til å vise at han fortsatt kan dette, sier Hanevold.

Ole Einar Bjørndalen selv har ikke gitt opp håpet om en invividuell medalje. Han jobber nå med å gjenskape de gode erfaringene fra da han gikk fra seier til seier.

– VM har bare såvidt begynt. Nå tar jeg ett løp om gangen og så får vi oppsummere når VM er over. Jeg får gå tilbake til gamle, gode løp som jeg har gjort før og fokusere på det jeg er best på, sier Ole Einar Bjørndalen.

Siste nytt

 • Djokovic klar for finale etter skadedrama

  Novak Djokovic er klar for finalen i Roland Garros etter å ha slått verdensener Carlos Alcaraz 3-6, 7-5, 1-6, 1-6.

  Spanjolen måtte flere ganger få medisinsk behandling i det tredje settet og det var lenge usikkert om Alcaraz kunne gjennomføre kampen.

  Han holdt seg flere ganger til leggen og så ut til å få krampe. Spanjolen fikk også behandling av låret.

  – Jeg kan ikke spille som dette, sa Alcaraz etter det andre gamet i det tredje settet.

  Publikum likte dårlig at Alcaraz var ute på banen igjen etter bare noen minutter med behandling og buet på verdenseneren. Det tok litt tid før dommeren fikk roet publikum og kampen kunne fortsette.

  Etter det tredje settet gikk spanjolen i garderoben og brukte god tid, men da han til syvende og sist kom ut ble han møtt med jubel fra publikum.

  I det fjerde settet hadde ikke Alcaraz mye å stille opp med og Djokovic surfet inn til finale der han kan møte Casper Ruud. Nordmannen møter Alexander Zverev senere fredag kveld.

  France Tennis French Open
  Foto: Thibault Camus / AP
 • Inter-trener om Haaland: – Vi har planlagt noe

  Erling Braut Haaland er blant spillerne Inter må stoppe lørdag, hvis de skal vinne finalen i Mesterligaen. Ifølge Inter-trener Simone Inzaghi er det italienske laget godt forberedt på hva som kommer.

  – Vi vet hvor sterk Haaland er. Vi har planlagt noe for å holde ham i ro, selv om hele Inter må være god til å begrense ham og hele laget deres. De forsvarer seg bra, de angriper bra. Vi skal forsøke å spille vår fotball, sier Inzaghi på en pressekonferanse fredag.

  Champions League - Final - Manchester City Media Day
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Uno-X-duo klatret i sammendraget

  Det norske profflaget Uno-X kom seg ikke med i bruddet på den sjette etappen i Critérium du Dauphiné. Dermed startet de en lengre jakt på bruddet, men til slutt var det de tre bruddrytterne Georg Zimmermann, Mathieu Burgaudeau og Jonathan Castroviejo som gjorde opp om seieren.

  Av dem var Zimmermann sterkest, mens en gruppe på 19 ryttere fulgte bak de tre. Der satt både Tobias Halland Johannessen og Torstein Træen og de to Uno-X-rytterne klatret henholdsvis to og tre plasser i sammendraget, til 10. og 13. plass.

  Johannessen ble også nummer ti i rittet i fjor. Da vant han også ungdomstrøya i rittet. Før de siste to etappene er han to sekunder bak Mikkel Bjerg i ungdomskonkurransen.

  Det er en annen danske, Jonas Vingegaard, som leder sammenlagt etter seks av åtte etapper.

  Tobias Halland Johannessen
  Foto: Marit Hommedal / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste