Hopp til innhold

- Ole Einar Bjørndalen sliter, har det tungt og vet ikke hvorfor

Han er en av tidenes mestvinnende skisportsutøvere. Men denne sesongen har vært tung for Ole Einar Bjørndalen. Nå sier lagkamerat Egil Hegle Svendsen at Bjørndalen er i villrede. Bjørndalen har det tungt, han sliter og han vet ikke hvorfor.

Ole Einar Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen kom på 24.plass i jaktstarten. Nå leter han etter formen som skal gi ham medalje.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

NRKs skiskytterekspert, Halvard Hanevold, mener det er en lang vei frem for at Ole Einar Bjørndalen skal innfri forhåpningene om medaljer under skiskytter-VM i russiske Khanty-Mansijsk. I helgen kom Bjørndalen på 24.plass på jaktstarten.

Emil Hegle Svendsen Tarjei Bø

Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø stortrives i russiske Khanty-Mansijsk.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

– Mange hadde et håp om at problemene vi så rundt juletider bare var en liten nedtur, og at han kunne slå tilbake i VM. Med en 24.plass i jaktstarten, da svinner håpet om en snarlig gjenreisning av Ole Einar Bjørndalen, sier Hanevold.

– Litt stang ut

Ole Einar Bjørndalen har vunnet jaktstarten i VM fire ganger på rad. Men i år har vi flere ganger hørt en rådvill skiskytterkonge. Også i går hadde han problemer med å finne forklaringar, etter at svært mange løpere kom foran ham i mål.

– Jeg følte jeg hadde bra form. Jeg hadde også gode ski. Men det er litt stang ut om dagen, sa Bjørndalen etter jaktstarten.

Les videre under videoen!

Video 1fa09133-b09d-4f1b-914e-83e949ec240a.jpg

– Er i villrede

Også lagkameratene ser at Ole Einar Bjørndalen sliter for tida. Emil Hegle Svendsen sier at Bjørndalen har det tungt nå.

– Vi merker forskjell på en som sliter og en som ikke gjør det. Du merker at han ikke er like glad som vanlig, sier Emil Hegle Svendsen.

– Hva gjør du for å få ham på rett kjøl?

– Det er vanskelig å hjelpe ham. Ingen vet hva som er galt. Vi skulle gjerne ha visst det, men det vet verken han selv eller jeg. Derfor er det vanskelig å hjelpe, sier Hegle Svendsen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Kan komme tilbake

Emil Hegle Svendsen sier at Ole Einar Bjørndalen er ydmyk og åpen for innspill fra andre. Men situasjonen er vanskelig.

– Ole Einar kan fortsatt komme tilbake. Man kan tippe over kanten. Men vi har ikke sett det siste av ham ennå.

– Hva mener du med å tippe over kanten?

– Det kommer en tid der kroppen sier ifra. Men Ole Einar har ikke kommet dit ennå. Han var så sterk i høst og tidlig i vinter. Det er umulig at han er ferdig. han har mer i seg, det er jeg sikker på, sier Emil hegle Svendsen.

– Kan tappe ham for energi

Denne sesongen har det meste handlet om den nye generasjonen skiskyttere, med Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen. Hanevold sier at stresset rundt det å prestere nå kan virke hemmende for Bjørndalen.

– Han har fått en litt annen posisjon i laget. Han strever med å komme tilbake både skytemessig og formmessig. Spørsmålet er om det tapper ham for energi, eller om det gir ham energi på den måten at han blir forbanna og gir ham lyst til å vise at han fortsatt kan dette, sier Hanevold.

Ole Einar Bjørndalen selv har ikke gitt opp håpet om en invividuell medalje. Han jobber nå med å gjenskape de gode erfaringene fra da han gikk fra seier til seier.

– VM har bare såvidt begynt. Nå tar jeg ett løp om gangen og så får vi oppsummere når VM er over. Jeg får gå tilbake til gamle, gode løp som jeg har gjort før og fokusere på det jeg er best på, sier Ole Einar Bjørndalen.

Siste nytt

 • Ny opptur for Manchester United

  Manchester United fikk en ny opptur da Crystal Palace ble slått 3-0 i ligacupen.

  Erik ten Hag sendte et United-lag med både Harry Maguire og Mason Mount på banen fra start i den eneste kampen mellom to Premier League-lag tirsdag. Alejandro Garnacho satte inn ledermålet snaut midtveis i første omgang da han omsatte et innlegg fra Diogo Dalot.

  Casemiro nikket inn 2-0 etter en snau halvtime på innlegg fra Mount, og tidlig i 2. omgang punkterte Anthony Martial kampen med assist fra Casemiro.

  United brøt en rekke på tre strake tap med sliteseieren over Burnley lørdag. (NTB)

  rXvoOqlFr40
  Foto: AP
 • Magnus Carlsen vant på utrolig vis – klar for finale

  Magnus Carlsen vant semifinalen mot Jan Nepomnjasjtsjij i den sjette Champions Chess-turneringen og er på vei mot en ny topplassering.

  Etter remis i de to første partiene vant Carlsen det tredje med hvite brikker etter 47 trekk. Nepomnjasjtsjij måtte vinne det siste ordinære partiet og skaffet seg et stort overtak. På et tidspunkt sto han fem bønder over på brettet, men Carlsen forsvarte seg ypperlig i en tilsynelatende tapt stilling og sikret remis etter 129 trekk.

  Carlsen har vunnet tre av de fire CCT-turneringene han har deltatt i tidligere i år, og ble nummer tre i den siste. Onsdag møter han Maxime Vachier-Lagrave i første finale.

  Siden det spilles etter dobbelt utslagssystem, er det ikke over enten han vinner eller taper da. Vinner han, får han to muligheter til å sikre turneringsseieren mot vinneren av taperrunden.

  Taper han for Vachier-Lagrave, må han vinne to kamper i taperrunden og deretter slå Vachier-Lagrave to ganger for å gå helt til topps. (NTB)

  9NJzb0THUzc
  Foto: NTB
 • Opptur for Nyland og Sevilla

  Ørjan Nyland fikk nok en kamp mellom stengene da Sevilla slo Almería 5-1 og tok et langt steg bort fra bunnstriden i La Liga.

  Den norske landslagsmålvakten voktet Sevilla-målet for annen kamp på rad. Etter å ha holdt nullen i den målløse debutkampen mot Osasuna slapp han inn sitt første mål, men det kom på straffespark og da kampen allerede var avgjort.

  Nyland var etter det velplasserte straffesparket fra Luis Suárez, men manglet noen centimeter på å nå helt fram. Straffesparket ble dømt etter at Nyland enkelt fanget et innlegg. Bak ryggen hans var nemlig Suárez felt av Jesus Navas.

  Da ledet Sevilla allerede 4-0. I det 7. minutt nikket Youssef En-Nesyri inn returen fra tverrliggeren etter at Loïc Bades hodestøt på et hjørnespark.

  Minuttet senere doblet Dodi Lukebakio da han gjorde to lekre dragninger og skjøt i krysset. Samme mann hadde litt senere en akrobatisk avslutning på innlegg fra Erik Lamela, men keeper Luis Maximiano gjorde en kjemperedning.

  Suso sørget for at det sto 3-0 til pause, og tidlig i 2. omgang økte Lamela via en motspiller. Etter reduseringen satte Kike Salas punktum. (NTB)

  Fotball, EM-kvalifisering: Norge - Georgia (2-1)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Harviken oppløst i tårer etter å ha blitt «syndebukk» 00:58
Neste