- Ole Einar Bjørndalen sliter, har det tungt og vet ikke hvorfor

Han er en av tidenes mestvinnende skisportsutøvere. Men denne sesongen har vært tung for Ole Einar Bjørndalen. Nå sier lagkamerat Egil Hegle Svendsen at Bjørndalen er i villrede. Bjørndalen har det tungt, han sliter og han vet ikke hvorfor.

Ole Einar Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen kom på 24.plass i jaktstarten. Nå leter han etter formen som skal gi ham medalje.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

NRKs skiskytterekspert, Halvard Hanevold, mener det er en lang vei frem for at Ole Einar Bjørndalen skal innfri forhåpningene om medaljer under skiskytter-VM i russiske Khanty-Mansijsk. I helgen kom Bjørndalen på 24.plass på jaktstarten.

Emil Hegle Svendsen Tarjei Bø

Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø stortrives i russiske Khanty-Mansijsk.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

– Mange hadde et håp om at problemene vi så rundt juletider bare var en liten nedtur, og at han kunne slå tilbake i VM. Med en 24.plass i jaktstarten, da svinner håpet om en snarlig gjenreisning av Ole Einar Bjørndalen, sier Hanevold.

– Litt stang ut

Ole Einar Bjørndalen har vunnet jaktstarten i VM fire ganger på rad. Men i år har vi flere ganger hørt en rådvill skiskytterkonge. Også i går hadde han problemer med å finne forklaringar, etter at svært mange løpere kom foran ham i mål.

– Jeg følte jeg hadde bra form. Jeg hadde også gode ski. Men det er litt stang ut om dagen, sa Bjørndalen etter jaktstarten.

Les videre under videoen!

Video 1fa09133-b09d-4f1b-914e-83e949ec240a.jpg

– Er i villrede

Også lagkameratene ser at Ole Einar Bjørndalen sliter for tida. Emil Hegle Svendsen sier at Bjørndalen har det tungt nå.

– Vi merker forskjell på en som sliter og en som ikke gjør det. Du merker at han ikke er like glad som vanlig, sier Emil Hegle Svendsen.

– Hva gjør du for å få ham på rett kjøl?

– Det er vanskelig å hjelpe ham. Ingen vet hva som er galt. Vi skulle gjerne ha visst det, men det vet verken han selv eller jeg. Derfor er det vanskelig å hjelpe, sier Hegle Svendsen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Kan komme tilbake

Emil Hegle Svendsen sier at Ole Einar Bjørndalen er ydmyk og åpen for innspill fra andre. Men situasjonen er vanskelig.

– Ole Einar kan fortsatt komme tilbake. Man kan tippe over kanten. Men vi har ikke sett det siste av ham ennå.

– Hva mener du med å tippe over kanten?

– Det kommer en tid der kroppen sier ifra. Men Ole Einar har ikke kommet dit ennå. Han var så sterk i høst og tidlig i vinter. Det er umulig at han er ferdig. han har mer i seg, det er jeg sikker på, sier Emil hegle Svendsen.

– Kan tappe ham for energi

Denne sesongen har det meste handlet om den nye generasjonen skiskyttere, med Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen. Hanevold sier at stresset rundt det å prestere nå kan virke hemmende for Bjørndalen.

– Han har fått en litt annen posisjon i laget. Han strever med å komme tilbake både skytemessig og formmessig. Spørsmålet er om det tapper ham for energi, eller om det gir ham energi på den måten at han blir forbanna og gir ham lyst til å vise at han fortsatt kan dette, sier Hanevold.

Ole Einar Bjørndalen selv har ikke gitt opp håpet om en invividuell medalje. Han jobber nå med å gjenskape de gode erfaringene fra da han gikk fra seier til seier.

– VM har bare såvidt begynt. Nå tar jeg ett løp om gangen og så får vi oppsummere når VM er over. Jeg får gå tilbake til gamle, gode løp som jeg har gjort før og fokusere på det jeg er best på, sier Ole Einar Bjørndalen.

Siste nytt

 • Skuffende tap for Vipers

  Vipers Kristiansand fikk en smell i mesterligaen søndag. Borte mot kroatiske HC Podravka ble det 24-25-tap.

  Vipers står nå med en seier og ett tap på to kamper. Metz topper gruppa med to strake seirer.

   Ole Gustav Gjekstad ett
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Russland løste EM-billett

  Russland slo Kypros 5-0 borte, og slår følge med Belgia til EM fra kvalifiseringsgruppe I.

  Denis Tsjerysjev (2), Magomed Ozdojev, Artjom Dzjuba og Aleksandr Golovin scoret Russlands mål.

  Russland
  Foto: Yiannis Kourtoglou / Reuters
 • Åtte strake for Belgia

  Chelsea-spissen Michy Batshuayi og PSGs Thomas Meunier scoret målene da Belgia slo Kasakhstan 2–0 borte i EM-kvalifiseringen søndag.

  Belgia står med åtte seirer på åtte kamper i kvaliken.

  Michy Batshuayi
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal