Hopp til innhold

Ski-VM tok krefter fra Emil

Hegle Svendsen var sliten etter alt styret rundt mulig deltagelse i VM-stafetten i langrenn.

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen kunne stolt vise fram medaljefangsten fra VM i skiskyting, noen medalje fra ski-VM ble det ikke

Foto: ALEXANDER DEMIANCHUK / Reuters

- Jeg var ganske sliten etter den første uka i VM etter alt oppstyret med langrennsstafetten, sier Emil Hegle Svendsen til NRK etter at VM i skiskyting er over.

Etter mye om og men ble skiskytter Emil Hegle Svendsen ble tatt ut i VM-troppen i langrenn for å gå 3. etappen i fri teknikk, men etter at både Sjur Røthe og Tord Asle Gjerdalen viste oppløftende takter i på 30 kilometeren tidlig i mesterskapet, ble det bestemt at en av de skulle gå på stafettlaget og Hegle Svendsen ble vraket.

Han fikk dermed lengre tid til å forbrede seg til mesterskapet i Khanty-Mansijsk hvor han til slutt sikret seg to gull og en sølv, men innrømmer nå at energien han la ned i forbindelse med ski-VM, kostet krefter.

- Det tok mye energi, men det var bra lærdom det også, innrømmer Hegle Svendsen.

Krevde Oslo-opplegget mer enn du hadde regnet med på forhånd?

- Det gjorde det, altså, selv om jeg ikke hadde trodd det, sier han.

Fornøyd med VM

Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø er meget godt fornøyd med at Norge fikk med seg 8 medaljer i Khanty-Mansijsk og ser fram til å komme hjem til Norge og Holmenkollen til helgen. Begge synes det var stort å følge VM-festen i hovedstaden, begge ble inspirert til å gjøre store ting i Sibir.

Selv om folk brukte mye tid i Kollen sist, håper begge at de har litt krefter igjen til å følge verdenscupavslutningen i skiskyting.

- Håper folk tar seg en tur til Kollen denne helgen også for å se stor idrett. Vi skal underholde det vi kan, sier Hegle Svendsen til NRK.

Tarjei Bø leder verdenscupen sammenlagt og han gleder seg til å avgjøre på hjemmebane.

- Tror det fortsatt ligger noen igjen oppi skauen der. Hvis kun de som ligger igjen der trekker ned mot stadion, så tror jeg det blir nok, sier Bø.

Nett-TV: Svendsen rykket ga gull

Video Svendsen rykket og tok VM-gull

Siste nytt

 • Annullert mål og tverrliggertreff for Strand Larsen

  Jørgen Strand Larsen var uhyre nær scoring da Celta Vigo røk 1-2 i bunnkampen mot Las Palmas i spansk fotball mandag. Kampen ble avgjort langt på overtid.

  Scoringen til grekeren Anastasios Douvikas midt i annen omgang så en stund ut til å ha avgjort kampen i Celtas favør. Seks minutter før full tid utlignet imidlertid Jonathan Vieira for vertene.

  Sju minutter på overtid var snuoperasjonen så et faktum for vertene. Vieira gjorde forarbeidet da Marc Cardona avgjorde kampen.

  Før scoringene kunne Jørgen Strand Larsen ha scoret både én og to ganger.

  Etter en drøy halvtimes spill i første omgang rundet østfoldingen Las Palmas-keeper Alvaro Valles og satte ballen i tomt mål. Scoringen ble imidlertid annullert etter VAR-sjekk.

  Videodommerne fant en situasjon i forkant av målet som etter gjentatte repriser ble vurdert til å kvalifisere til et frispark for hjemmelaget.

  Strand Larsen hamret også ballen i tverrliggeren før pause da han fikk sjansen til å avslutte fra god posisjon. (NTB)

  F8GWKNM8BDs
  Foto: NTB
 • Etterlengtet Mudryk-scoring i Chelsea-seier

  Chelsea utnyttet svakt forsvarsspill, scoret to ganger på 82 sekunder og tok sesongens andre seier da Fulham ble slått 2-0 i Premier League mandag.

  London-klubben og manager Mauricio Pochettino hadde ikke vunnet på tre kamper før derbyet mot Fulham. Der kom det tre svært kjærkomne poeng.

  Scoringene som avgjorde kampen kom på rappen litt før halvspilt første omgang. Først scoret ukraineren Mykhajlo Mudryk sitt første mål for Chelsea etter å ha blitt presist og vakkert framspilt av lagkamerat Levi Colwill.

  Deretter ga Fulham-veteranen Tim Ream bort ballen i eget forsvar og fulgte opp med å skyte den via Chelsea-spiss Armando Broja og i mål da han skulle forsøke å rydde opp i egen bommert.

  Skåret i gleden for Pochettinos menn var at målscorer Broja måtte forlate banen midtveis i annen omgang med en skade. Angriperen er akkurat tilbake i spill etter en alvorlig kneskade. Nå kan et nytt avbrekk være på trappene. (NTB)

  CFI60mwrltg
  Foto: AP
 • Værproblemer for Ødegaards Arsenal

  Martin Ødegaard og Arsenal fikk en mer trøblete reise enn planlagt til tirsdagens mesterligamøte med franske Lens.

  Flyet med London-klubbens spillere skulle etter planen sette kursen mot Nord-Frankrike mandag ettermiddag, men dårlig vær skapte utfordringer, melder TV 2.

  Manager Mikel Arteta hadde bebudet pressekonferanse på fransk jord mandag kveld, men den seansen måtte skyves. Det måtte også et planlagt intervju med nettopp TV 2.

  Årsaken var at Arsenal-flyet fortsatt ikke hadde kommet seg avgårde.

  Ifølge britiske medier skal det være dårlig vær ved flyplassen i Luton, der Arsenal skal fly fra, som er grunnen til problemene og utsettelsene. Ved 20-tiden var det ikke avgjort om Arsenal-spillerne ville komme seg avgårde mandag. (NTB)

  cc-CZ5awnxA
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste