Ski-VM tok krefter fra Emil

Hegle Svendsen var sliten etter alt styret rundt mulig deltagelse i VM-stafetten i langrenn.

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen kunne stolt vise fram medaljefangsten fra VM i skiskyting, noen medalje fra ski-VM ble det ikke

Foto: ALEXANDER DEMIANCHUK / Reuters

- Jeg var ganske sliten etter den første uka i VM etter alt oppstyret med langrennsstafetten, sier Emil Hegle Svendsen til NRK etter at VM i skiskyting er over.

Etter mye om og men ble skiskytter Emil Hegle Svendsen ble tatt ut i VM-troppen i langrenn for å gå 3. etappen i fri teknikk, men etter at både Sjur Røthe og Tord Asle Gjerdalen viste oppløftende takter i på 30 kilometeren tidlig i mesterskapet, ble det bestemt at en av de skulle gå på stafettlaget og Hegle Svendsen ble vraket.

Han fikk dermed lengre tid til å forbrede seg til mesterskapet i Khanty-Mansijsk hvor han til slutt sikret seg to gull og en sølv, men innrømmer nå at energien han la ned i forbindelse med ski-VM, kostet krefter.

- Det tok mye energi, men det var bra lærdom det også, innrømmer Hegle Svendsen.

Krevde Oslo-opplegget mer enn du hadde regnet med på forhånd?

- Det gjorde det, altså, selv om jeg ikke hadde trodd det, sier han.

Fornøyd med VM

Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø er meget godt fornøyd med at Norge fikk med seg 8 medaljer i Khanty-Mansijsk og ser fram til å komme hjem til Norge og Holmenkollen til helgen. Begge synes det var stort å følge VM-festen i hovedstaden, begge ble inspirert til å gjøre store ting i Sibir.

Selv om folk brukte mye tid i Kollen sist, håper begge at de har litt krefter igjen til å følge verdenscupavslutningen i skiskyting.

- Håper folk tar seg en tur til Kollen denne helgen også for å se stor idrett. Vi skal underholde det vi kan, sier Hegle Svendsen til NRK.

Tarjei Bø leder verdenscupen sammenlagt og han gleder seg til å avgjøre på hjemmebane.

- Tror det fortsatt ligger noen igjen oppi skauen der. Hvis kun de som ligger igjen der trekker ned mot stadion, så tror jeg det blir nok, sier Bø.

Nett-TV: Svendsen rykket ga gull

Video Svendsen rykket og tok VM-gull

Siste nytt

 • – Blatter og Platini etterforskes

  De tidligere fotballtoppene Sepp Blatter og Michel Platini kan igjen være i trøbbel. Ifølge nyhetsbyrået AFP gransker påtalemyndighetene i Sveits dem begge for bedrageri.

  Det får nyhetsbyrået AP bekreftet i en uttalelse fra den sveitsiske påtalemyndigheten.

  Blatter og Platini er begge blitt avhørt i Bern de siste ukene. Flere vitner har også måttet svare på spørsmål.

  Inntil for fem år siden var Blatter og Platini to av fotballens mektigste menn.

  Blatter måtte gå av som president for Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) og Platini måtte forlate Det europeiske fotballforbundet (Uefa) etter at skandalesaker om korrupsjon begynte å rulle.

  Platini og Blatter
  Foto: DESK / Afp
 • Kristoffersen med knepent finaletap

  Henrik Kristoffersen har flere ganger sagt hva han mener om disiplinen, men fredag sikret han en sterk andreplass i parallellstorslalåm.

  Kristoffersen har aldri vunnet et parallellslalåmrenn. Han hadde fra før en 2.-plass som bestenotering.

  Alpinisten har flere ganger sagt at han ikke er noen tilhenger av disiplinen, som han mener handler mer om flaks enn om prestasjoner.

  Fredag så han imidlertid ut til å trives i parallell-løypa i Østerrike.

  Nordmannen kvalifiserte seg til finalen etter å ha vist svært sterk kjøring i semifinalen. I finalen møtte han Alexis Pinturault, som tok første stikk i duellen med 16 hundredeler.

  Franskmannen var også raskest i det andre møtet og vant dermed rennet. Kristoffersen ble slått med 11 hundredeler i østerrikske Lech.

  – Jeg er ganske fornøyd med dagen. Det er ingen skam å tape mot Alexis (Pinturault), men litt kjipt at det er i starten jeg ryker. Resten kjører jeg like fort som ham, men starten er tross alt en stor del av denne grenen, sier Kristoffersen.

  Henrik Kristoffersen
  Foto: Martti Kainulainen / AFP
 • Alle de norske hopperne gikk videre

  Alle de norske hopperne gikk videre til morgendagens renn, etter en lite spenstig kvalifisering.

  Halvor Egner Granerud ble beste norske og havnet på tredjeplass i kvalifiseringen, bak tyske Karl Geiger og polske Dawid Kubacki.

  Øvrig norske: Johann André Forfang ble nummer 15, Sander Vossan Eriksen nummer 24, Anders Håre nummer 30, Marius Lindvik nummer 38, Robert Johansson nummer 43 og Daniel-André Tande ble nummer 48 av de 50 som kvalifiserte seg.

  Det var i en liten periode knyttet spenning rundt Daniel-André Tande som var avhengig av at andre hoppet dårligere. Han kom seg videre han også, men freste etter at han hadde hoppet.

  – Nei, det er faktisk noe av det latterligste jeg har vært med på. Så lav fart med så mye bakvind over kulen. Det blir rett og slett for dumt, sa Tande til NRK, etter et skuffende hopp.

  Tande
  Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal