NRK Meny
Normal

Ski-VM tok krefter fra Emil

Hegle Svendsen var sliten etter alt styret rundt mulig deltagelse i VM-stafetten i langrenn.

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen kunne stolt vise fram medaljefangsten fra VM i skiskyting, noen medalje fra ski-VM ble det ikke

Foto: ALEXANDER DEMIANCHUK / Reuters

- Jeg var ganske sliten etter den første uka i VM etter alt oppstyret med langrennsstafetten, sier Emil Hegle Svendsen til NRK etter at VM i skiskyting er over.

Etter mye om og men ble skiskytter Emil Hegle Svendsen ble tatt ut i VM-troppen i langrenn for å gå 3. etappen i fri teknikk, men etter at både Sjur Røthe og Tord Asle Gjerdalen viste oppløftende takter i på 30 kilometeren tidlig i mesterskapet, ble det bestemt at en av de skulle gå på stafettlaget og Hegle Svendsen ble vraket.

Han fikk dermed lengre tid til å forbrede seg til mesterskapet i Khanty-Mansijsk hvor han til slutt sikret seg to gull og en sølv, men innrømmer nå at energien han la ned i forbindelse med ski-VM, kostet krefter.

- Det tok mye energi, men det var bra lærdom det også, innrømmer Hegle Svendsen.

Krevde Oslo-opplegget mer enn du hadde regnet med på forhånd?

- Det gjorde det, altså, selv om jeg ikke hadde trodd det, sier han.

Fornøyd med VM

Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø er meget godt fornøyd med at Norge fikk med seg 8 medaljer i Khanty-Mansijsk og ser fram til å komme hjem til Norge og Holmenkollen til helgen. Begge synes det var stort å følge VM-festen i hovedstaden, begge ble inspirert til å gjøre store ting i Sibir.

Selv om folk brukte mye tid i Kollen sist, håper begge at de har litt krefter igjen til å følge verdenscupavslutningen i skiskyting.

- Håper folk tar seg en tur til Kollen denne helgen også for å se stor idrett. Vi skal underholde det vi kan, sier Hegle Svendsen til NRK.

Tarjei Bø leder verdenscupen sammenlagt og han gleder seg til å avgjøre på hjemmebane.

- Tror det fortsatt ligger noen igjen oppi skauen der. Hvis kun de som ligger igjen der trekker ned mot stadion, så tror jeg det blir nok, sier Bø.

Nett-TV: Svendsen rykket ga gull

Video Svendsen rykket og tok VM-gull

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal