Ski-VM tok krefter fra Emil

Hegle Svendsen var sliten etter alt styret rundt mulig deltagelse i VM-stafetten i langrenn.

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen kunne stolt vise fram medaljefangsten fra VM i skiskyting, noen medalje fra ski-VM ble det ikke

Foto: ALEXANDER DEMIANCHUK / Reuters

- Jeg var ganske sliten etter den første uka i VM etter alt oppstyret med langrennsstafetten, sier Emil Hegle Svendsen til NRK etter at VM i skiskyting er over.

Etter mye om og men ble skiskytter Emil Hegle Svendsen ble tatt ut i VM-troppen i langrenn for å gå 3. etappen i fri teknikk, men etter at både Sjur Røthe og Tord Asle Gjerdalen viste oppløftende takter i på 30 kilometeren tidlig i mesterskapet, ble det bestemt at en av de skulle gå på stafettlaget og Hegle Svendsen ble vraket.

Han fikk dermed lengre tid til å forbrede seg til mesterskapet i Khanty-Mansijsk hvor han til slutt sikret seg to gull og en sølv, men innrømmer nå at energien han la ned i forbindelse med ski-VM, kostet krefter.

- Det tok mye energi, men det var bra lærdom det også, innrømmer Hegle Svendsen.

Krevde Oslo-opplegget mer enn du hadde regnet med på forhånd?

- Det gjorde det, altså, selv om jeg ikke hadde trodd det, sier han.

Fornøyd med VM

Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø er meget godt fornøyd med at Norge fikk med seg 8 medaljer i Khanty-Mansijsk og ser fram til å komme hjem til Norge og Holmenkollen til helgen. Begge synes det var stort å følge VM-festen i hovedstaden, begge ble inspirert til å gjøre store ting i Sibir.

Selv om folk brukte mye tid i Kollen sist, håper begge at de har litt krefter igjen til å følge verdenscupavslutningen i skiskyting.

- Håper folk tar seg en tur til Kollen denne helgen også for å se stor idrett. Vi skal underholde det vi kan, sier Hegle Svendsen til NRK.

Tarjei Bø leder verdenscupen sammenlagt og han gleder seg til å avgjøre på hjemmebane.

- Tror det fortsatt ligger noen igjen oppi skauen der. Hvis kun de som ligger igjen der trekker ned mot stadion, så tror jeg det blir nok, sier Bø.

Nett-TV: Svendsen rykket ga gull

Video Svendsen rykket og tok VM-gull

Siste nytt

 • Mol kåret til verdens beste

  Anders Mol er kåret til årets sandvolleyballspiller av Det internasjonale sandvolleyballforbundet (FIVB) for andre året på rad.

  22-åringen fikk flest stemmer av spillere og trenere under prisutdelingen i Lausanne i Sveits tirsdag. Dermed fikk han det gjeve beviset på at han var bestemann i verdensserien sist sesong, melder NTB.

  Anders Mol
  Foto: Pavel Golovkin / AP
 • Nederland vant i håndball-VM

  Nederland utklasset Sør-Korea i håndball-VM og vant 40-33. Det betyr at Norge ikke kan komme til semifinalen med tap mot Tyskland onsdag. Nederlenderne var helt overlegne mot Sør-Korea. Kampene senere onsdag avgjør om nederlenderne går til cupspillet eller ikke.

  Russland imponerte stort og kjørte over Spania med 36-26 i den andre gruppen i hovedrunden. Vinner Norge sin pulje, venter russerne først tidligst i en finale eller bronsekamp.

  Sverige har sjansen til å nå semifinalen, men må vinne over Montenegro for klare det.

  For Norge gjelder disse forutsetningene før Tyskland-kampen:

  To poeng (seier) betyr norsk gruppeseier og semifinale mot lag nummer to i den andre puljen.

  Uavgjort gir også norsk gruppeseier og semifinale mot den andre puljetoeren.

  Tap for Norge medfører at Tyskland vinner gruppen og at det norske laget ikke kommer til semifinalen. (NTB)

  Nederland, håndball-VM
  Foto: Charly Triballeau / AFP
 • Minnesota Wild tapte på straffeslag

  Mats Zuccarellos Minnesota Wild ble først fullstendig overkjørt av gjestene Anaheim Ducks, men reiste seg på slutten. Likevel tapte de kampen 2-3 på straffe. Mats Zuccarello var 20 minutter og 23 sekunder på isen.

  Mats Zuccarello
  Foto: Tom Olmscheid / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal