Hopp til innhold

– Hjernen sluttet å fungere

Ann Kristin Aafedt Flatland sto over lørdagens fellesstart for å forberede seg til stafetten. Det hjalp ikke og hun måtte ut i strafferunde.

Ann Kristin Aafedt Flatland

Ann Kristin Aafedt Flatland var ikke fornøyd med etappen sin på VM-stafetten.

Foto: NRK

Ann Kristin Flatland

Etter gullet på mix-stafetten har Ann Kristin Flatland slitt i VM. Her kommer hun i mål på 15-kilomteren etter å ha skutt ti av 20 bom.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Både Aafedt Flatland og Fanny Welle-Strand Horn måtte ut i strafferunde og Norge endte til slutt på 6. plass, over to og et halvt minutt bak gullvinner Tysland.

– Jeg skjøt bra frem til stående, men så sluttet hjernen å fungere, sa Aafedt Flatland til NRK etter sin etappe.

VM startet bra for jenta fra Vik med gull på mix-stafetten, men etter det har det ikke stemt for 28-åringen.

Etter en skuffende 34. plass på sprinten droppet hun jaktstarten fordi hun «ikke hadde mer å gi». På 15-kilometeren bommet hun hele ti av 20 ganger og endte på 78. plass .

Kroppen fungerte ikke

De siste dagene har hun ikke følt seg i toppslag og hun sto over lørdagens fellesstart for å forberede seg til stafetten. Men det hjalp dessverre ikke og 28-åringen hadde ingen god dag i løypa på VMs siste konkurranse.

– Kroppen til Flatland fungerer ikke helt som den skal, understreket NRKs skiskytterekspert Liv Grete Poirée da Flatland vekslet på 8. plass nesten to minutter bak lederen.

Norge hang med i medaljekampen etter en bra første etappe av Synnøve Solemdal, men dessverre så raknet det litt både for Aafedt Flatland og Welle-Strand Horn.

Ville ha det moro

– Det er synd at Ann Kristin og jeg gjør det dårlig på standplass når Synnøve går bra. Det er bare snakk om ti skudd og det burde jeg klare, sier Fanny Welle-Strand Horn.

Tora Berger hadde ingen mulighet til å ta igjen teten da hun ble sendt ut på sin etappe.

– Jeg bestemte meg for å ha det artig da jeg gikk, og det klarte jeg. Beina er litt tunge etter gårsdagens fellesstart, sa Berger.

(Les videre under videoen!)

Video: Bergers første skyting

Video Tora Bergers første skyting

– Vil huske den etappen

Tyskland lå utenfor pallen da VM-dronningen Magdalena Neuner gikk ut på den siste etappen, men den tyske jenta imponeret stort og hentet inn forspranget til Ukraina som tok sølvet.

– Den siste etappen til Neuner er noe av det jeg kommer til å huske best fra dette mesterskapet, sa NRKs skiskytterekspert Liv Grete Poirée etter stafetten.

Video: Se Neuner sin kjempeavslutning

Video Tyskland suverene på skiskytingsstafetten

Saken oppdateres!

Siste nytt

 • Annullert mål og tverrliggertreff for Strand Larsen

  Jørgen Strand Larsen var uhyre nær scoring da Celta Vigo røk 1-2 i bunnkampen mot Las Palmas i spansk fotball mandag. Kampen ble avgjort langt på overtid.

  Scoringen til grekeren Anastasios Douvikas midt i annen omgang så en stund ut til å ha avgjort kampen i Celtas favør. Seks minutter før full tid utlignet imidlertid Jonathan Vieira for vertene.

  Sju minutter på overtid var snuoperasjonen så et faktum for vertene. Vieira gjorde forarbeidet da Marc Cardona avgjorde kampen.

  Før scoringene kunne Jørgen Strand Larsen ha scoret både én og to ganger.

  Etter en drøy halvtimes spill i første omgang rundet østfoldingen Las Palmas-keeper Alvaro Valles og satte ballen i tomt mål. Scoringen ble imidlertid annullert etter VAR-sjekk.

  Videodommerne fant en situasjon i forkant av målet som etter gjentatte repriser ble vurdert til å kvalifisere til et frispark for hjemmelaget.

  Strand Larsen hamret også ballen i tverrliggeren før pause da han fikk sjansen til å avslutte fra god posisjon. (NTB)

  F8GWKNM8BDs
  Foto: NTB
 • Etterlengtet Mudryk-scoring i Chelsea-seier

  Chelsea utnyttet svakt forsvarsspill, scoret to ganger på 82 sekunder og tok sesongens andre seier da Fulham ble slått 2-0 i Premier League mandag.

  London-klubben og manager Mauricio Pochettino hadde ikke vunnet på tre kamper før derbyet mot Fulham. Der kom det tre svært kjærkomne poeng.

  Scoringene som avgjorde kampen kom på rappen litt før halvspilt første omgang. Først scoret ukraineren Mykhajlo Mudryk sitt første mål for Chelsea etter å ha blitt presist og vakkert framspilt av lagkamerat Levi Colwill.

  Deretter ga Fulham-veteranen Tim Ream bort ballen i eget forsvar og fulgte opp med å skyte den via Chelsea-spiss Armando Broja og i mål da han skulle forsøke å rydde opp i egen bommert.

  Skåret i gleden for Pochettinos menn var at målscorer Broja måtte forlate banen midtveis i annen omgang med en skade. Angriperen er akkurat tilbake i spill etter en alvorlig kneskade. Nå kan et nytt avbrekk være på trappene. (NTB)

  CFI60mwrltg
  Foto: AP
 • Værproblemer for Ødegaards Arsenal

  Martin Ødegaard og Arsenal fikk en mer trøblete reise enn planlagt til tirsdagens mesterligamøte med franske Lens.

  Flyet med London-klubbens spillere skulle etter planen sette kursen mot Nord-Frankrike mandag ettermiddag, men dårlig vær skapte utfordringer, melder TV 2.

  Manager Mikel Arteta hadde bebudet pressekonferanse på fransk jord mandag kveld, men den seansen måtte skyves. Det måtte også et planlagt intervju med nettopp TV 2.

  Årsaken var at Arsenal-flyet fortsatt ikke hadde kommet seg avgårde.

  Ifølge britiske medier skal det være dårlig vær ved flyplassen i Luton, der Arsenal skal fly fra, som er grunnen til problemene og utsettelsene. Ved 20-tiden var det ikke avgjort om Arsenal-spillerne ville komme seg avgårde mandag. (NTB)

  cc-CZ5awnxA
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste