NRK Meny
Normal

– Hjernen sluttet å fungere

Ann Kristin Aafedt Flatland sto over lørdagens fellesstart for å forberede seg til stafetten. Det hjalp ikke og hun måtte ut i strafferunde.

Ann Kristin Aafedt Flatland

Ann Kristin Aafedt Flatland var ikke fornøyd med etappen sin på VM-stafetten.

Foto: NRK

Ann Kristin Flatland

Etter gullet på mix-stafetten har Ann Kristin Flatland slitt i VM. Her kommer hun i mål på 15-kilomteren etter å ha skutt ti av 20 bom.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Både Aafedt Flatland og Fanny Welle-Strand Horn måtte ut i strafferunde og Norge endte til slutt på 6. plass, over to og et halvt minutt bak gullvinner Tysland.

– Jeg skjøt bra frem til stående, men så sluttet hjernen å fungere, sa Aafedt Flatland til NRK etter sin etappe.

VM startet bra for jenta fra Vik med gull på mix-stafetten, men etter det har det ikke stemt for 28-åringen.

Etter en skuffende 34. plass på sprinten droppet hun jaktstarten fordi hun «ikke hadde mer å gi». På 15-kilometeren bommet hun hele ti av 20 ganger og endte på 78. plass .

Kroppen fungerte ikke

De siste dagene har hun ikke følt seg i toppslag og hun sto over lørdagens fellesstart for å forberede seg til stafetten. Men det hjalp dessverre ikke og 28-åringen hadde ingen god dag i løypa på VMs siste konkurranse.

– Kroppen til Flatland fungerer ikke helt som den skal, understreket NRKs skiskytterekspert Liv Grete Poirée da Flatland vekslet på 8. plass nesten to minutter bak lederen.

Norge hang med i medaljekampen etter en bra første etappe av Synnøve Solemdal, men dessverre så raknet det litt både for Aafedt Flatland og Welle-Strand Horn.

Ville ha det moro

– Det er synd at Ann Kristin og jeg gjør det dårlig på standplass når Synnøve går bra. Det er bare snakk om ti skudd og det burde jeg klare, sier Fanny Welle-Strand Horn.

Tora Berger hadde ingen mulighet til å ta igjen teten da hun ble sendt ut på sin etappe.

– Jeg bestemte meg for å ha det artig da jeg gikk, og det klarte jeg. Beina er litt tunge etter gårsdagens fellesstart, sa Berger.

(Les videre under videoen!)

Video: Bergers første skyting

Video Tora Bergers første skyting

– Vil huske den etappen

Tyskland lå utenfor pallen da VM-dronningen Magdalena Neuner gikk ut på den siste etappen, men den tyske jenta imponeret stort og hentet inn forspranget til Ukraina som tok sølvet.

– Den siste etappen til Neuner er noe av det jeg kommer til å huske best fra dette mesterskapet, sa NRKs skiskytterekspert Liv Grete Poirée etter stafetten.

Video: Se Neuner sin kjempeavslutning

Video Tyskland suverene på skiskytingsstafetten

Saken oppdateres!

Siste nytt

 • Sesongen trolig over for «Ox»

  Liverpool-spiller Alex Oxlade-Chamberlain ble båret ut av banen etter 18 minutter spill i mesterligasemifinalen mot Roma tirsdag. Til tross for 5-2-seier, var «Ox»' kneskade et skår i gleden for manager Jürgen Klopp.

  – Vi mistet en fantastisk spiller i kveld, sa Klopp etter kampen og fortalte at spilleren trolig er ute resten av sesongen.

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Panathinaikos utestengt

  Den greske klubben Panathinaikos er utestengd frå den neste europeiske turneringa dei kvalifiserer seg for dei tre neste sesongane, har UEFA bestemt.

  Årsaka er at dei ikkje har makta å få orden på økonomien, og har brote dei såkalla økonomisk fair play-reglane.

 • Sandnes Ulfs første poengtap

  Med 0-0 mot HamKam på Hamar tapte Sandnes Ulf sine første poeng i årets 1. divisjon, etter tre sigrar i sesongopninga.

  Sandnes-laget er dermed på tredjeplass, på målskilnaden bak Aalesund og Notodden. HanKam er framleis utan siger, men har tre uavgjorte.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid