– Hjernen sluttet å fungere

Ann Kristin Aafedt Flatland sto over lørdagens fellesstart for å forberede seg til stafetten. Det hjalp ikke og hun måtte ut i strafferunde.

Ann Kristin Aafedt Flatland

Ann Kristin Aafedt Flatland var ikke fornøyd med etappen sin på VM-stafetten.

Foto: NRK

Ann Kristin Flatland

Etter gullet på mix-stafetten har Ann Kristin Flatland slitt i VM. Her kommer hun i mål på 15-kilomteren etter å ha skutt ti av 20 bom.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Både Aafedt Flatland og Fanny Welle-Strand Horn måtte ut i strafferunde og Norge endte til slutt på 6. plass, over to og et halvt minutt bak gullvinner Tysland.

– Jeg skjøt bra frem til stående, men så sluttet hjernen å fungere, sa Aafedt Flatland til NRK etter sin etappe.

VM startet bra for jenta fra Vik med gull på mix-stafetten, men etter det har det ikke stemt for 28-åringen.

Etter en skuffende 34. plass på sprinten droppet hun jaktstarten fordi hun «ikke hadde mer å gi». På 15-kilometeren bommet hun hele ti av 20 ganger og endte på 78. plass .

Kroppen fungerte ikke

De siste dagene har hun ikke følt seg i toppslag og hun sto over lørdagens fellesstart for å forberede seg til stafetten. Men det hjalp dessverre ikke og 28-åringen hadde ingen god dag i løypa på VMs siste konkurranse.

– Kroppen til Flatland fungerer ikke helt som den skal, understreket NRKs skiskytterekspert Liv Grete Poirée da Flatland vekslet på 8. plass nesten to minutter bak lederen.

Norge hang med i medaljekampen etter en bra første etappe av Synnøve Solemdal, men dessverre så raknet det litt både for Aafedt Flatland og Welle-Strand Horn.

Ville ha det moro

– Det er synd at Ann Kristin og jeg gjør det dårlig på standplass når Synnøve går bra. Det er bare snakk om ti skudd og det burde jeg klare, sier Fanny Welle-Strand Horn.

Tora Berger hadde ingen mulighet til å ta igjen teten da hun ble sendt ut på sin etappe.

– Jeg bestemte meg for å ha det artig da jeg gikk, og det klarte jeg. Beina er litt tunge etter gårsdagens fellesstart, sa Berger.

(Les videre under videoen!)

Video: Bergers første skyting

Video Tora Bergers første skyting

– Vil huske den etappen

Tyskland lå utenfor pallen da VM-dronningen Magdalena Neuner gikk ut på den siste etappen, men den tyske jenta imponeret stort og hentet inn forspranget til Ukraina som tok sølvet.

– Den siste etappen til Neuner er noe av det jeg kommer til å huske best fra dette mesterskapet, sa NRKs skiskytterekspert Liv Grete Poirée etter stafetten.

Video: Se Neuner sin kjempeavslutning

Video Tyskland suverene på skiskytingsstafetten

Saken oppdateres!

Siste nytt

 • Kristoffersen med knepent finaletap

  Henrik Kristoffersen har flere ganger sagt hva han mener om disiplinen, men fredag sikret han en sterk andreplass i parallellstorslalåm.

  Kristoffersen har aldri vunnet et parallellslalåmrenn. Han hadde fra før en 2.-plass som bestenotering.

  Alpinisten har flere ganger sagt at han ikke er noen tilhenger av disiplinen, som han mener handler mer om flaks enn om prestasjoner.

  Fredag så han imidlertid ut til å trives i parallell-løypa i Østerrike.

  Nordmannen kvalifiserte seg til finalen etter å ha vist svært sterk kjøring i semifinalen. I finalen møtte han Alexis Pinturault, som tok første stikk i duellen med 16 hundredeler.

  Franskmannen var også raskest i det andre møtet og vant dermed rennet. Kristoffersen ble slått med 11 hundredeler i østerrikske Lech.

  – Jeg er ganske fornøyd med dagen. Det er ingen skam å tape mot Alexis (Pinturault), men litt kjipt at det er i starten jeg ryker. Resten kjører jeg like fort som ham, men starten er tross alt en stor del av denne grenen, sier Kristoffersen.

  Henrik Kristoffersen
  Foto: Martti Kainulainen / AFP
 • Alle de norske hopperne gikk videre

  Alle de norske hopperne gikk videre til morgendagens renn, etter en lite spenstig kvalifisering.

  Halvor Egner Granerud ble beste norske og havnet på tredjeplass i kvalifiseringen, bak tyske Karl Geiger og polske Dawid Kubacki.

  Øvrig norske: Johann André Forfang ble nummer 15, Sander Vossan Eriksen nummer 24, Anders Håre nummer 30, Marius Lindvik nummer 38, Robert Johansson nummer 43 og Daniel-André Tande ble nummer 48 av de 50 som kvalifiserte seg.

  Det var i en liten periode knyttet spenning rundt Daniel-André Tande som var avhengig av at andre hoppet dårligere. Han kom seg videre han også, men freste etter at han hadde hoppet.

  – Nei, det er faktisk noe av det latterligste jeg har vært med på. Så lav fart med så mye bakvind over kulen. Det blir rett og slett for dumt, sa Tande til NRK, etter et skuffende hopp.

  Tande
  Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP
 • Strengere regime i toppfotballen

  Det har hopet seg opp med smittefilfeller i den norske toppfotballen de siste ukene.

  Nå gjør Norges Fotballforbund noen endringer i toppfotballens smittevernprotokoll. Det melder NFF selv i en pressemelding.

  – Vi gjør nå noen innstramminger og presiseringer i protokollene som vil gjelde i sesonginnspurten. Vi har fått god bistand fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet, og tar selvsagt deres innspill til følge i de oppdaterte protokollene, sier leder av konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn.

  Blant de nye endringene er at treningskamper nå kun tillates etter søknad. Det er også krav til negativ test før spillere kan gjenoppta trening etter symptomer på luftveisinfeksjon.

  Patrick Berg og Fredrik Bjørkan.
  Foto: Mats Torbergsen

Sendeplan

Kl. Program Kanal