Hopp til innhold

Her er Bjørndalens hemmelige supersko

Ole Einar Bjørndalen har - igjen - tatt med seg splitter nytt og uprøvd utstyr til et stort mesterskap. I Khanty-Mansijsk vurderer han å bruke en helt ny type skisko.

Video Bjørndalen fortsetter å fornye

Ole Einar Bjørndalen har med seg delvis egenutviklede sko til VM i skiskyting.

Illustrasjon: Skøytestøvler

Den vanligste varianten av skøytestøvler: Høye og stive.

Foto: DANIEL SANNUM-LAUTEN / Afp
Illustrasjon: Klassiske skisko

Den vanligste varianten av klassiskstøvler.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX
Bjørndalens nye sko

Skiskytterkeiserens nye sko.

- Det er en egen miks som vi har jobba med de siste ukene. Det blir spennende å prøve det ut, sier Bjørndalen til NRK.

Skiskytterkongen kommer direkte fra et 5-ukers treningsopphold i Italia, og vakte oppsikt blant pressen med sine spesielle skisko.

Framfor de vanlige, høye og stive skiskoene, hadde nemlig Bjørndalen på seg lave, joggesko-liknende sko. Over disse hadde han en slags gamasje med en skrumekanisme øverst.

- Det er en mekanisme som strammer foten godt til skoen, og den er interessant. Så får vi se om jeg kan gå fort med det, sier Bjørndalen, som ikke virker interessert i å forklare grundigere hvordan nyvinningen fungerer.

Les også:

- Tror det er brukbart

Det mest oppsiktsvekkende er likevel skoens lave høyde. Normalt er skøytestøvler høye for å gi stabilitet, mens klassisk-varianten er lavere. Selve skoen til Bjørndalen er lavere enn begge.

- Det er en veldig lav sko, men det er veldig stabilt det som er lagd, sier skiskytteren selv.

Han har stor tro på konseptet, men er ikke helt sikker på om han våger å bruke det i VM.

- Det er sånn fifty-fifty om jeg bruker det eller ikke. Vi må være litt nøytrale før start, men jeg tror det er brukbart, sier han.

Se hele troppen til Khanty-Mansijsk

- Har prøvd mye rart

Og det er slett ikke første gang Ole Einar Bjørndalen kommer med nytt og uprøvd utstyr til et stort mesterskap.

Før VM i Anterselva i 2007 testet han ut skisko med høye hæler, og i Vancouver-OL i fjor stilte han med delvis egenutviklede ski.

- Jeg har prøvd mye rart. Jeg har prøvd veldig mye rart. Jeg må være litt forsiktig med hva jeg starter med, men det her ser bra ut, sier Bjørndalen.

Så gjenstår det bare å se om skoene kan snu en hittil trasig sesong for Ole Einar Bjørndalen.

VM i skiskyting starter med blandet stafett torsdag. Ole Einar Bjørndalen skal gå denne sammen med Tarjei Bø, Ann Kristin Flatland og Tora Berger.

Den første herreøvelsen går av stabelen lørdag. Da skal Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og co jakte gull i 10 km sprint.

Kan Bjørndalen reise seg i VM? Og kommer skoene hans til å være avgjørende? Diskutér her!

Siste nytt

 • Annullert mål og tverrliggertreff for Strand Larsen

  Jørgen Strand Larsen var uhyre nær scoring da Celta Vigo røk 1-2 i bunnkampen mot Las Palmas i spansk fotball mandag. Kampen ble avgjort langt på overtid.

  Scoringen til grekeren Anastasios Douvikas midt i annen omgang så en stund ut til å ha avgjort kampen i Celtas favør. Seks minutter før full tid utlignet imidlertid Jonathan Vieira for vertene.

  Sju minutter på overtid var snuoperasjonen så et faktum for vertene. Vieira gjorde forarbeidet da Marc Cardona avgjorde kampen.

  Før scoringene kunne Jørgen Strand Larsen ha scoret både én og to ganger.

  Etter en drøy halvtimes spill i første omgang rundet østfoldingen Las Palmas-keeper Alvaro Valles og satte ballen i tomt mål. Scoringen ble imidlertid annullert etter VAR-sjekk.

  Videodommerne fant en situasjon i forkant av målet som etter gjentatte repriser ble vurdert til å kvalifisere til et frispark for hjemmelaget.

  Strand Larsen hamret også ballen i tverrliggeren før pause da han fikk sjansen til å avslutte fra god posisjon. (NTB)

  F8GWKNM8BDs
  Foto: NTB
 • Etterlengtet Mudryk-scoring i Chelsea-seier

  Chelsea utnyttet svakt forsvarsspill, scoret to ganger på 82 sekunder og tok sesongens andre seier da Fulham ble slått 2-0 i Premier League mandag.

  London-klubben og manager Mauricio Pochettino hadde ikke vunnet på tre kamper før derbyet mot Fulham. Der kom det tre svært kjærkomne poeng.

  Scoringene som avgjorde kampen kom på rappen litt før halvspilt første omgang. Først scoret ukraineren Mykhajlo Mudryk sitt første mål for Chelsea etter å ha blitt presist og vakkert framspilt av lagkamerat Levi Colwill.

  Deretter ga Fulham-veteranen Tim Ream bort ballen i eget forsvar og fulgte opp med å skyte den via Chelsea-spiss Armando Broja og i mål da han skulle forsøke å rydde opp i egen bommert.

  Skåret i gleden for Pochettinos menn var at målscorer Broja måtte forlate banen midtveis i annen omgang med en skade. Angriperen er akkurat tilbake i spill etter en alvorlig kneskade. Nå kan et nytt avbrekk være på trappene. (NTB)

  CFI60mwrltg
  Foto: AP
 • Værproblemer for Ødegaards Arsenal

  Martin Ødegaard og Arsenal fikk en mer trøblete reise enn planlagt til tirsdagens mesterligamøte med franske Lens.

  Flyet med London-klubbens spillere skulle etter planen sette kursen mot Nord-Frankrike mandag ettermiddag, men dårlig vær skapte utfordringer, melder TV 2.

  Manager Mikel Arteta hadde bebudet pressekonferanse på fransk jord mandag kveld, men den seansen måtte skyves. Det måtte også et planlagt intervju med nettopp TV 2.

  Årsaken var at Arsenal-flyet fortsatt ikke hadde kommet seg avgårde.

  Ifølge britiske medier skal det være dårlig vær ved flyplassen i Luton, der Arsenal skal fly fra, som er grunnen til problemene og utsettelsene. Ved 20-tiden var det ikke avgjort om Arsenal-spillerne ville komme seg avgårde mandag. (NTB)

  cc-CZ5awnxA
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste