Hopp til innhold

Sølv og bronse i Khanty-Mansijsk

Både Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø kom på pallen i dagens VM-jaktstart i Khanty-Mansijsk. Franske Martin Fourcade tok gullet.

Video To medaljer på jaktstarten

Se innspurten på nytt!

Fourcade gikk ut 13 sekunder bak Peiffer, men gikk ikke forbi før etter fjerde og siste skyting.

Peiffer kom inn til skytebanen alene, men bommet. Dermed ga han gruppen bak, med blant annet Bø, Svendsen og Fourcade, muligheten til å snappe gullet med feilfri skyting.

Martin Fourcade lot seg ikke be to ganger, feide ned alle fem blinkene og gikk alene hele den siste runden og i mål.

Bø og Svendsen bommet også én gang hver, men tok raskt igjen Peiffer på sisterunden.

- Jeg hadde bra kontroll på stående egentlig, men jeg ble kanskje litt for offensiv og skjøt litt for fort, sier Tarjei Bø til NRK.

Saken fortsetter under videoen!

Video - Taktisk spurtseier på oppløpet

Se intervju med to spøkefulle medaljører etter jaktstarten.

Sinna Peiffer

Hegle Svendsen viste seg sterkest i innspurten, og distansierte de to andre før oppløpet. Tarjei Bø spurtslo Peiffer og sikret bronsen. Tyskeren var forbannet etter målgang, etter at Bø ventet til siste sekund før han valgte spor på oppløpet.

- Jeg var ganske taktisk der, og valgte med vilje ikke spor før jeg måtte. Det var en taktisk seier, Halvard Hanevold er sikkert fornøyd med meg, ler Bø.

Han forteller at han hadde lite krefter igjen da lagkamerat Svendsen rykket fra, men noe nektet han likevel å gi fra seg.

- Akkurat da brydde jeg meg ikke om jeg ble to eller tre. Men han tyskeren skulle jeg slå, sier Bø.

Saken fortsetter under videoen!

Video Bøe og Hegle Svendsen med én bom hver

Siste skyting: Her avgjøres rennet.

Feilfrie på liggende

Bø og Hegle Svendsen gikk ut som henholdsvis nummer tre og nummer fem, begge mer eller mindre halvminuttet bak fredagens gullvinner Arnd Peiffer. De gikk sammen nesten hele løpet.

- Det var artig å gå sammen, og vi hadde planlagt det på forhånd. Det var artig at begge kom på pallen også, sier Emil Hegle Svendsen til NRK.

Nordmennene skøt godt på liggende, og plaffet begge ned samtlige ti blinker. På stående snek det imidlertid seg inn et par bom. Begge bommet én gang hver på hver skyting.

Hegle Svendsen innrømmet etter løpet at kampen om plassen på langrennsstafetten har tæret på kreftene.

- Jeg er utrolig godt fornøyd med sølvet. Det har tatt mer krefter enn jeg trodde med de Kollen-greiene. Det er mange som har ment mye rart, og det tapper for energi, sier han til NRK.

- Har du ikke fått forberedt deg ordentlig?

- Joda, treningsmessig er jeg bra forberedt, men det er kjipt når ting tapper deg i hodet, sier han.

Nye medaljesjanser

Nå ser medaljegutta fram mot 20-kilometeren på tirsdag.

- Vi har gode sjanser der. Om vi skyter 19 eller 20 blinker blir det fort medalje, sier Hegle Svendsen.

- Emil trenger 20. Jeg trenger 19, parerer Bø.

- Han er tøff i kjeften, men ikke så tøff i spurten, svarer Svendsen, med klar adresse til det som nettopp har skjedd.

Saken fortsetter under videoen!

Video 84e35ac4-0ef2-4cda-b6b0-7d27bcb579ba.jpg

Se intervju med en skuffet Bjørndalen etter jaktstarten.

Skuffet Bjørndalen

Like munter var ikke Ole Einar Bjørndalen, som havnet på 24. plass - over to og et halvt minutt bak seirende Fourcade.

- Det var en hard dag i dag. Jeg har jobba hardt for å komme i fysisk form, men i dag fungerer det ikke i det hele tatt, sier han til NRK.

Han har ingen god forklaring på hvorfor det er sånn.

- Jeg vet da søren hva det er. Nå skal jeg koble helt av før 20-kilometeren, sier Bjørndalen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Gratulér Bø og Svendsen med medaljene her!

Sportsnyheter

Magnus Carlsen og Gary Kasparov

Carlsen-klippet går viralt igjen og igjen – gav opp å stoppe delinga

Magnus Carlsen er eit internasjonalt fenomen, også utanfor sjakkverda. Spesielt eitt klipp går støtt og stadig som ei farsott i sosiale medium.

Siste nytt

 • Ramos' selvmål sprakk Nyland-nullen mot Barcelona

  Ørjan Nyland stengte Sevilla-buret i 75 minutter borte mot Barcelona, men ble tatt på feil fot da Sergio Ramos løp ballen i eget nett.

  Selvmålet kom da sensasjonen Lamine Yamal (16) fikk hodet på et godt innlegg og traff Ramos. Sevillas stopperveteran satte ufrivillig ballen bak Nyland.

  Gjestene hadde holdt unna et stadig skarpere Barcelona-kjør, men måtte gi tapt til slutt.

  Baklengsmålet var Nylands andre etter tre La Liga-kamper. Norges landslagsmålvakt har gjort gode opptredener etter at han nylig fikk sjansen i Sevilla.

  Før pause var João Félix nærmest scoring. Barcelonas innleide angriper traff undersiden av tverrliggeren, mens Lucas Ocampos var farligst for Sevilla og tvang Marc-André ter Stegen til å gjøre en solid redning fra kort hold.

  Barcelona topper tabellen med 20 poeng fra åtte kamper. De regjerende mesterne har vunnet mange jevne oppgjør hittil i sesongen. Sevilla står med beskjedne sju poeng.

  Til uken skal begge lag spille bortekamper i Champions League. Barcelona skal opp mot Porto, mens Sevilla møter PSV Eindhoven. (NTB)

  Nyland
  Foto: PAU BARRENA / AFP
 • Ryerson med utrolig soloscoring i sterk Dortmund-seier

  Julian Ryerson spilte hele kampen da Borussia Dortmund vant 3-1 borte mot Hoffenheim fredag.

  Med det er også Dortmund oppe på en foreløpig tabelltopp før resten av den sjette runden fullføres i tysk Bundesliga. Dortmund står med 14 poeng (fire seirer og to uavgjorte) på seks kamper.

  Det var Niclas Füllkrug som sendte Dortmund i ledelsen i kampens 18. minutt, etter at han og Julian Brandt utnyttet en feil i Hoffenheim-forsvaret.

  Andrej Kramaric utlignet på straffe like etter, men på overtid i første omgang sendte Marco Reus Dortmund tilbake i ledelsen da han var først på en løs ball inne i feltet.

  Dortmunds Ramy Bensebaini fikk rødt kort 20 minutter før slutt, men istedenfor Hoffenheim-scoring, var det Julian Ryerson som punkterte kampen fire minutter på overtid.

  Lyngdølen vant ballen like utenfor egen 16-meter og klarte å gå hele veien, før han fra 10 meter trillet ballen mellom beina til Jonas Baumann i Hoffenheim-målet.

  – Det er et av de verste målene som er scoret av en nordmann noen gang, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

  – Han kommer til å huske det målet der resten av livet, sa Sundet videre.

  Fredagens kamp var Ryersons 100. i tysk Bundesliga. Det er nordmannens andre scoring for Dortmund etter overgangen i vinter.

  Tysk Bundesliga sendes på Viaplay.

 • Magnus Carlsen misset på to matchballer – finaletap i Champions Chess Tour

  For første gang i år kom Magnus Carlsen til kort i en avgjørende tittelkamp i Champion Chess Tour. På veien kastet han bort to seiersmuligheter.

  Utfallet var svært overraskende. Maxime Vachier-Lagrave måtte vinne to finalekamper for å nekte Carlsen årets fjerde CCT-triumf, og den bragden greide franskmannen å utføre.

  I begge oppgjør vant han åpningspartiet med svarte brikker, og det var nøkkelen til fredagens suksess. I tillegg gjorde Carlsen flere grove feil.

  Nordmannen tapte den første finalekampen 1,5-2,5 i en serie på best av fire partier. Han spilte tre strake remis etter den skjeve starten.

  Nederlaget betød ikke slutten på Carlsens tittelsjanser. Han kom til superfinalen som ubeseiret, og det ga ham en fordel med to matchballer. Han utnyttet ikke noen av dem.

  Den andre finalekampen ble spilt som best av to. Carlsen måtte derfor vinne med svarte brikker for å utligne Vachier-Lagraves overtak. Det endte i stedet med nok et tapt parti. (NTB)

  Magnus Carlsen
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste