NRK Meny
Normal

Vil slå sammen politiet på Agder med Vestlandet

Politiet i Agder bør slås sammen med distriktene Rogaland og Haugaland og Sunnhordland. Det mener Politidirektør Odd Reidar Humlegård.

Odd Reidar Humlegård

Politidirektør Odd Reidar Humlegård går inn for at politiet skal organiseres i seks distrikter mot dagens 27 (arkivfoto). Nå ber han Agder se vestover.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Politidirektør Odd Reidar Humlegård mener at Agder politidistrikt i dag er for lite robust til å stå alene.

Derfor oppfordrer han til å se på mulighetene for å gå sammen med Rogaland politidistrikt, og Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Agder for lite

Odd Reidar Humlegård

Politidirektør Odd Reidar Humlegård.

Foto: Sjur Ø. Knudsen

– Min bekymring for Agder er at dette politidistriktet blir stående alene og ikke blir en del av noe større. Det å være alene i de neste 15–20 årene blir etter min mening for spedt. Min oppfordring er at Agder slår seg sammen med Rogaland politidistrikt, samt Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, sier Humlegård til politi.no.

Humlegård tror og håper at strukturendringene i politiet vil bli behandlet i Stortinget i løpet av høsten 2014.

– Det er viktig at vi får en rask politisk beslutning, og vårt håp er at vi får en slik avklaring før jul, sier Humlegård.

Han ser ingen grunn til å vente til årsskifte 2015/16 med å slå sammen politidistriktene til større enheter, men han understreker at dette er opp til politikerne.

– Skal vi få den ønskede effekten rundt sammenslåing av politidistrikter, er det viktig å se noen år fram i tid. Vi må tenke langsiktig, og da er min oppfatning at Agder i det lange løp vil stå best ved å slå seg sammen med andre politidistrikt, sier Humlegård.

Positiv politimester

Kirsten Lindeberg

Politimester i Agder Kirsten Lindeberg synes det kan være lurt å se vestover ved en sammenslåing av politidistrikter.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Politimester i Agder politidistrikt Kirsten Lindeberg vil ikke avvise tanken om å se vestover.

– Vi har allerede et godt samarbeid med Rogaland på en del fagområder, og temaet har også vært diskutert i ledergruppen. At politidirektøren nå anbefaler oss å se mot vest, er både spennende og fornuftig, sier Lindeberg.

I politianalysen ligger det forslag om å redusere antall politidistrikt fra 27 til seks. Agder er i analysen foreslått å gå sammen med Telemark, Vestfold og Buskerud.

Lindeberg har tidligere støttet forslaget om å redusere antall politidistrikter til seks.