Vil ha Aas-Hansen som partisekretær i Ap

Aust-Agder Arbeiderparti foreslår Astri Aas-Hansen fra Lillesand, nå bosatt i Asker, som ny partisekretær i Ap etter Raymond Johansen.

Astrid Aas Hansen
Foto: Charlotte Haarvik Sanden / NRK

Aas-Hansen arbeider nå som advokat, men har tidligere vært politisk rådgiver og statssekretær.

– Vi har svært god erfaring med Aas-Hansen og tror hun kan være en svært god partisekretær for Arbeiderpartiet, sier leder Jon Rolf Næss i Aust-Agder Arbeiderparti.

Aas-Hansen er oppvokst i Lillesand og Næss legger vekt på at mange i Aust-Agder Arbeiderparti har vært i kontakt med henne i ulike sammenhenger, ikke minst da hun var statssekretær for Grete Faremo i Justisdepartementet.

I september i fjor ble det klart at nåværende partisekretær Raymond Johansen, ønsker å stille som kandidat til å bli byrådsleder i Oslo ved kommunevalget kommende høst.

– Organisasjonsmenneske

Jon Rolf Næss

Leder i Aust-Agder Arbeiderparti ønsker at Astri Aas-Hansen etterfølger Raymond Johansen som partisekretær.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Næss mener Ass-Hansen har de kvalitetene som skal til for å overta som partisekretær etter Johansen.

– Hun er et organisasjonsmenneske og godt rustet til det krevende arbeidet en så stor organisasjon trenger, ikke minst når vi nå går inn i valgkampene i 2015 og 2017, sier Næss.

– Veldig hyggelig

Aas-Hansen reagerer selv svært positivt på forslaget, ikke minst fordi det kommer fra hjemfylket.

– Jeg er veldig glad for at Aust-Agder Arbeiderparti ser på meg som sin. Jeg har alltid følt det slik, selv om jeg bor på østlandet. At de foreslår meg for valgkomiteen er veldig hyggelig, nesten overveldende, sier hun.

Da tolker jeg at du takker ja til den lanseringa og er med i kampen?

– Mitt navn blir ett av mange forslag valgkomiteen vil få. Så for min del og Aust-Agders del blir det å vente og se hva som skjer videre. Det er lenge til valgmøtet og mye kan skje, nå forholder jeg meg til det overveldende forslaget far Aust-Agder, sier Aas-Hansen.

– Erfaren

Næss kan foreløpig ikke vise til konkret støtte fra andre fylker, men er ikke redd forslaget blir et slag i luften.

– På bakgrunn av hennes arbeid i partiet i svært mange år er det mange i partiet som vet at hun er et dyktig menneske. Når det kommer til kvaliteter knyttet til organisasjon og skolering, som er viktig å prioritere fremover, er hun en av dem som er aller best kvalifisert. Som jurist og advokat kan hun organisasjon godt, sier Næss.

Se video:

Created by InfoDispatcher