NRK Meny
Normal

Vil gi Myggen kontrakt

Myggen inngår i Starts sportslige satsing neste år. Til helga spiller han mot Sandnes Ulf.

Erik Mykland

Start håper Erik Mykland skal bli en suksess - både sportslig og publikumsmessig.

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Erik "Myggen" Mykland er med i troppen mot Sandnes Ulf søndag. Det bestemte ledelsen i Start i dag.

- Mykland inngår også i Starts sportslige satsing neste år - forutsatt at han holder seg skadefri.

Det sier administrerende direktør Jan Oddvar Skisland.

NETT-RADIO: MYGGEN I STARTS PLANER

Start Toppfotball hadde konkursspøkelset hengende over seg fram til torsdag ettermiddag, men nå er økonomien på plass og Start kan se framover.

LES: START REDDET

LES: - GODT LØNNA ER SIKRET

Mandag lettet administrerende direktør på sløret.

- I utgangspunktet er vi innstilt på å skrive kontrakt med Myggen. Vi venter til de siste kampene for sesongen er over, men sånn som det ser ut nå, går han inn i vår sportslige satsning, sier Skisland.

Vil trekke folk

Jan Oddvar Skisland

Administrerende direktør Jan Oddvar Skisland.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Myggens satsing på neste år er godt nytt for Start. At den tidligere - og kanskje kommende - storspilleren blir en del av Starts satsing, kan bety mye for de gulkledde, både sportslig og publikumsmessig, tror Skisland.

- At Myggen spiller betyr mye publikumsmessig, han er jo en profil til de grader. Men først og fremst er dette viktig sportslig, og Myggen har vært klar på at han ikke vil gå inn om han ikke kan styrke laget.

Årst friskmeldes

Skisland regner også med å ha Ole Martin Årst på plass neste sesong. Storskåreren fra Tromsø har fått årets sesong spolert på grunn av skader, men til neste år er Årst på plass igjen.

Ole Martin Årst

Ole Martin Årst.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

LES: MÅTTE UNDER KNIVEN

LES: OPERERES IGJEN

LES: KIRURGTRØBBEL FOR ÅRST

LES: ÅRST BLIR I START

- Vi håper han er med for fullt fra nyttår. Nå ser det greit ut, men vi har valgt å ikke stresse for å få ham med de siste kampene. Nå bygges han opp for neste år, sier Skisland.

Ser mot USA

Start har allerede signert kontrakt med en av USAs mest lovende høyrebacker før neste sesong. Trener Arne Sandstø har sagt at årets stall ikke er god nok for spill på øverste nivå, og har signalisert at Start trenger forsterkninger. Og klubbens øyne er rettet nettopp mot det amerikanske markedet.

- Vi har skrevet kontrakt med den amerikansk U23-landslagsspilleren Hunter Freeman fra 1. januar. Han kommer muligens hit allerede i november for å trene med laget.

- Sportslig ansvarlig i Start, Svein Mathisen, har mye fokus mot USA, for der kan man fortsatt sikre seg gode spillere for overkommelige priser. Vi er godt fornøyd med Goodson, vi får over Freeman, og vi håper at vi i alle fall får én amerikansk spiller til, sier Skisland.

Start har penger til lønnskostnader for et par spillere, men trenger økonomisk hjelp for å handle. Og det har den lokale investorgruppa Club 21 lovet å bidra med.

- Clun 21 har sagt at de ønsker å bidra med rundt fem millioner kroner til nye spillere, sier Skisland.