NRK Meny
Normal

Sparebanken Sør redder Start

Sparebanken Sør går inn som eier i Start, og sørger for fortsatt spill på Sør Arena.

Start
Foto: Egeland, Geir Ingar / Geir Ingar Egeland/NRK

- Vi vil ikke være en langsiktig eier, men vil gå inn fram til vi får en ny eier på banen.

Morten Kraft

Administrerende direktør i Sparebanken Sør, Morten Kraft.

Foto: NRK Sørlandet

Det sier administrerende direktør i Sørlandets største bank, Morten Kraft.

På en pressekonferanse torsdag klokka 17.00 ble det klart at banken går inn med 20 millioner kroner i Start, og satser på å bli majoritetseier.

NETT-TV: START REDDET FRA KONKURS

Banken vil inn i styret, og Kraft sier banken ønsker å ta styringa over Start.

- Vi må satse på at dette er en bærekraftig løsning, men vi vil ikke være langsiktige eiere. Likevel, vi skal være forutsigbare, slik at Start kan føle seg trygge, sier Kraft.

Kraft ønsker også å gå i dialog med Kristiansand kommune om et spleiselag. Han ønsker at kommunen skal ettergi noen av de 40 millionene Start har i gjeld til kommunen.

- En meget god løsning

Løsningen ledelsen nå har kommet fram til innebærer at byggelånet Start har på Sør Arena innløses og konverteres til et vanlig lån, som klubben kan betjene.

- Det er blitt en meget god løsning for oss. Nå får vi den nødvendige arbeidsroen, sier Start-direktør Jan Oddvar Skisland.

Jan Oddvar Skisland

Administrerende direktør i Start, Jan Oddvar Skisland.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Men dette forutsetter en avtale mellom Sparebanken Sør og de tidligere eierne; Erik Solér, Ernst Ravnaas og Rasmussengruppen. Ravnaas og Solér har fortsatt flertall i generalforsamlinga og kan stoppe alle forslag.

LES: SOLÉR LYKKELIG OVER START-LØSNING

Skisland sier talsmann for de lokale investorene i Club 21, Kurt Mosvold, har signalisert at de 26 lokale investorene nå i stedet vil bidra til å kjøpe nye spillere til Start.

Avslo kravene fra Club 21

Sparebanken Sør kom tidligere i dag med budskapet som så ut til å sende de gulkledde mot konkurs.

Banken avslo kravene fra investorene i Club 21, som var villig til å redde Start hvis banken etterga gjeld på rundt 60 millioner kroner. Avstanden mellom kravet fra Club 21 og det Sparebanken Sør kunne godkjenne var 24 millioner kroner.

LES: GENERALFORSAMLINGA FANT INGEN LØSNING

LES: BANKEN MÅ BLØ

LES: HAR IKKE PENGER TIL REGNINGENE

Kurt Mosvold

Investor Kurt Mosvold fra Club 21.

Foto: Odd Rømteland / NRK

- Vi stilte ganske tøffe krav i vårt tilbud. Det måtte vi gjøre for at vi skulle ha troen på en framtid med oss som eiere. Jeg synes det var leit, men jeg har forståelse for at det var mange kameler å svelge, sa Mosvold til NRK, etter å ha fått bankens avslag.

Start har slitt tungt med økonomien den siste tida, men er nå altså reddet. Klubben gjør det godt sportslig, og mye skal til om det ikke ender med opprykk til Eliteserien.