– Litt vanskelig å tro det, egentlig. Det er jo helt utrolig, rett og slett, sier sjefkok Bernt Sætre.
Han begynte som ny kjøkkensjef i januar og er strålende fornøyd med at restauranten på Båly i Lindesnes fikk beholde den prestisjefylte stjerna.
Det er ikke mange ukene som Bjørn Sætre har servert gjestene på Under etter at at de åpnet på nytt i april.
Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRKStengte ned
Restauranten la ned driften og sa opp alle ansatte i desember, etter krav fra Arbeidstilsynet om å stoppe ulovlig helgearbeid, samt at restaurantgjestene sviktet.
De har nå lagt om driften, og i april åpnet de igjen.
– Vi er superstolte over det produktet vi leverer. Kjempestolte over det, sier Stig Ubostad som er leder og eier av restauranten.
Stig Ubostad er eier og sjef på restauranten Under. Han var svært spent og lettet etter at de fikk beholde stjerna.
Foto: Per-Kåre SandbakkOgså kjøkkensjefen mener de har lykkes med omleggingen.
– Det betyr jo at det vi holder på med er riktig, og en bekreftelse på at våre tanker er riktige, sier Sætre.
Anerkjennelse
Restauranten kom inn i Michelin-guiden i 2020 og har beholdt den siden.
– Hvor viktig er det å ha en stjerne?
– Det er et veldig godt spørsmål. Som er vanskelig å svare på. Men det er en anerkjennelse av en jobb som blir gjort, sier Ubostad.
Restauranten fikk mye internasjonal oppmerksomhet da den ble bygget i sjøen.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB