NRK Meny
Normal

Sørlendinger tok bronse i VM

Jan Trygve Braaten og co-pilot Øystein Haugenes fra Tvedestrand havnet til slutt på 3. plass i VM Offshore 3b.

Jan Trygve Braaten Øystein Haugenes

Pilot Jan Trygve Braaten med co-pilot Øystein Haugenes, begge fra Tvedestrand, kjørte inn til en 3. plass i VM Offshore 3b i helga.

Foto: Powerboat Racing Team

– Med tanke på de målene som vi satte oss før VM og at vi tapte 2.-plassen på totalen med bare fem poeng er det klart jeg er skuffet, sier Jan Trygve Braaten i en pressemelding.

Lørdag kjørte duoen inn til en grei 6. plass i det andre racet. Det ga en foreløpig 2. plass totalt når ett race gjenstod. De kjempet om førsteplassen gjennom hele racet, men det holdt ikke til en topplassering. Under søndagens race endte de på en 2. plass.

Eneste som fullførte

Totalt endte Braaten og Haugenes på 3. plass sammenlagt.

Braaten Haugenes

Den fartsglade duoen fra Tvedestrand i et luftig svev.

Foto: Powerboat Racing Team

– Jeg er likevel fornøyd med at vi som en av fire båter er de eneste som fullførte alle racene under de vanskelige forholdene her på Guernsey, sier Braaten.

Makkeren er enig med analysen til Braaten.

– Jeg må si meg enig med Jan Trygve at vi er litt skuffet med kun å ta med en 3. plass hjem, men for meg personlig er det min beste plassering noensinne, fortelle Øystein Haugenes.

Henger like høyt

Mesterskapet ble arrangert ved øya Guernsey i Den engelske kanal.

Øystein Haugenes (38) gjorde comeback som såkalt co-pilot for Braaten under årets VM. Han vant i 2009 europamestertittelen.

– Men denne bronsemedaljen henger minst like høyt for meg. Å med tanke på det lille vi har hatt av muligheter for forberedelser før VM er jeg sånn sett godt fornøyd, sier Øystein Haugenes.

De to fartsglade mennene har i løpet av sesongen 2014 stilt til start i hele 22 race og kommet i mål i alle sammen.