NRK Meny
Normal

Nye to uker i isolasjon for banksjef

Den tidligere banksjefen i Vegårshei Sparebank er tirsdag varetektsfengslet for ytterligere to uker i full isolasjon. Han er nå siktet for å ha lånt ut nesten 15 millioner kroner med dårlig sikkerhet.

Geir Magne Søfteland

– Det er ikke ønskelig at siktede skal få muligheten til å snakke med medsiktede, sier politiadvokat Geir Magne Søfteland.

Foto: Pål Tegnander / NRK

Også 64-åringen som er siktet i saken er fengslet med full isolasjon de neste to ukene.

Vil hindre kontakt mellom siktede

Vegårshei Sparebank

Den tidligere banksjefen er siktet for grov økonomisk utroskap av nesten 15 millioner kroner.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Varetektsperioden for banksjefen og de to andre fengslede i banksaken går ut denne uka og politiet ba om forlenget fengsling for alle tre.

– Det er ikke ønskelig at siktede skal få mulighet til å snakke med medsiktede, eller få kontakte og eventuelt påvirke vitner som ennå ikke er avhørt i saken, sier politiadvokat Geir Magne Søfteland i Agder politidistrikt.

Utvidede anklager

Den 61 år gamle tidligere banksjefen er nå siktet for grov økonomisk utroskap av ytterligere 3,2 millioner kroner. Det kom fram på fengslingsmøtet tirsdag formiddag.

Den tidligere banksjefen skal ha lånt ut til sammen nesten 15 millioner kroner til en 64 år gammel uførepensjonist og hans familie med dårlig sikkerhet i lånene.

Politiet ba i dag også om to nye uker i varetekt med full isolasjon for 64-åringen og hans thailandske samboer, som begge er siktet for grovt heleri, fordi det mener det er fare for bevisforspillelse.

I tillegg er 64-åringens datter og svigersønn siktet i saken, men de er ikke fengslet.

Utelukker ikke flere avsløringer

Politiet har ikke fått oversikt over hvor pengene som er lånt bort er blitt av.

Politiet utelukker ikke flere avsløringer i saken, forteller politiadvokaten.

– Det er vanskelig å si, det kan skje. Politiet har gjort omfattende beslag som skal gjennomgås, hva det vil føre til videre er vanskelig å si nå. Det er også en god del vitner som skal avhøres og vi vet heller ikke hva det vil bringe, sier Søfteland.