NRK Meny
Normal

Ber styreleder i Vegårshei Sparebank om å trekke seg

Vegårshei Sparebanks høyeste organ ber styrelederen om å trekke seg. – Banken må gjenvinne sitt omdømme og skape tillit innad, skriver forstanderskapet i en pressemelding.

Vegårshei Sparebank

Forstanderskapet i Vegårshei Sparebank ber styreleder trekke seg fra vervet.

Foto: Odd Rømteland/NRK

I et møte i bankens høyeste organ, forstanderskapet, konkluderes det med mistillit overfor styrets leder. Dermed er det klart at de ønsker en ny styreleder for Vegårshei Sparebank.

Vil gjenvinne tillit

I en pressemelding i dag skriver forstanderskapets leder Tjøstolv Espeland at de ber styrelederen om å trekke seg fra sitt verv for å «gjenvinne bankens omdømme utad og for å skape nødvendig tillit innad i bankens organer».

Samtidig ber forstanderskapet om at de øvrige styremedlemmene individuelt vurderer sine stillinger i styret, sett opp mot banksjefsaken.

Vedtaket var enstemmig i forstanderskapets møte mandag.

Dermed har ikke Vegårshei Sparebanks styreleder Stian Mo Færsnes forstanderskapets tillit. Som en følge av det trekker også nestleder Marit Hauge seg fra sin posisjon, ifølge Agderposten.

Milliontap

Vegårshei Sparebank har tapt 23,3 millioner på den tidligere banksjefens (62) spektakulære og ulovlige utlån.

Banksjefen ble politianmeldt i mars i fjor, og ble dømt til fengsel i to og et halvt år for blant annet grov økonomisk utroskap og underslag.

Banksjefen måtte gå på dagen 2. februar 2012.

I forstanderskapets møte mandag ble det også vedtatt at det skal utredes hvem som har ansvaret for bankens tap. Bankens administrasjon ved banksjefen får mandat til å sette i gang prosessen.