Tiltalt for drapsforsøk etter hyttebrann

Politiet mener kristiansanderen (48) helte bensin over ekskona og antente med en lighter. Nå er han tiltalt for overlagt drapsforsøk.

Hyttebrann i Evje

Hytta i Evje og Hornnes kommune ble totalskadd i den voldsomme brannen.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Ifølge tiltalen fra Statsadvokatene i Agder helte eksmannen bensin over den 47 år gamle kvinnen og utover i rommet. Deretter skal han ha satt fyr på henne med en lighter.

Statsadvokat Dennis Danielsen skriver i tiltalen at deres felles, mindreårige døtre var til stede i hytta.

Politivakt ved hyttebrann i Evje

Åstedet morgenen etter brannen, mens det pågikk etterslukking.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

– De overvar hele eller deler av drapsforsøket, heter det i tiltalen som er tatt ut etter ordre fra Riksadvokaten.

Kunne tatt livet av alle

Påtalemyndigheten mener 48-åringen kunne ha tatt livet av både ekskona og døtrene dersom de ikke hadde kommet seg ut av hytta i tida.

75 prosent av kvinnens kropp er dekket av brannskader som oppstod som følge av branninfernoet. De første ukene var tilstanden livstruende. Barna kom fysisk uskadet fra hendelsen.

Brann Evje Matkroni

Den eldre hytta ble totalskadet i brannen. Familien skal ha bodd i hytta flere uker i forkant av hendelsen.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

NRK har tidligere fortalt at 47-åringen har vært innlagt ved brannskadeavdelingen ved Haukeland universitetssjukehus i Bergen siden episoden skjedde. Tilstanden er nå stabil, men kvinnen lever med store smerter.

Kastet seg i badevann

Det var 31. juli i fjor at 110-sentralen ble varslet om brannen i hyttefeltet Matkroni ved Bjørndalsvatn i Evje- og Hornnes kommune. Operatørene fikk inn telefon fra en fortvilet kvinne som fortalte at hun selv var blitt påtent og at hytta hun hadde oppholdt seg i stod i lys lue. 47-åringen var da sammen med sine to mindreårige døtre.

Etter at eksmannen skal ha satt fyr på kvinnen klarte hun å komme seg ut av hytta. I avhør har hun forklart at hun slukket flammene ved å kastet seg i et badevann i nærheten av hytta.

Eksmannen ble like etter pågrepet et stykke unna åstedet. Han hadde pådratt seg kuttskader. 48-åringen ble overført til Ullevål universitetssykehus for behandling, men utskrevet etter kort tid.

Fortsatt fengslet

Mannen ble varetektsfengslet 1. august og har sittet fengslet siden. Han er siktet for drapsforsøk på kvinnen. 48-åringen har hele tiden nektet straffskyld.

Politispesialister gransket åstedet etter brannen. I rapporten går det fram at det sannsynlige arnestedet for brannen var ved sengen på kvinnens soverom i den eldre hytta.

Den kriminaltekniske rapporten viser funn av bensinrester i gulvplankene hvor soverommet til kvinnen var plassert

Politiet har også gjennomført dommeravhør av kvinnen og mannens mindreårige barn. De har i avhør forklart at de var inne i hytta da hendelsen oppstod, og har i hovedsak fortalt det samme som moren.

Dette skjedde 31. juli i 2014.

Saken skal opp for Kristiansand tingrett 9. april.

Laster kart, vennligst vent...