NRK Meny
Buss for tog på Sørlandsbanen
Foto: NRK

Sørlandsbanen

 • Togforsinkelser

  Kun to av syv tog er i rute på strekningen Oslo–Stavanger. Ifølge NSBs pressevakt skal forsinkelsen hovedsakelig skyldes en buss for tog-løsning, som følge av planlagt arbeid på Østlandet.

  Nattoget sporet av i Kristiansand
  Foto: NRK
 • Færre tok toget

  I løpet av de første åtte månedene i 2017, har 1,6 prosent færre kunder reist med Sørlandsbanen, sammenlignet med samme periode i fjor, melder NSB.

  Sørlandsbanen
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Problemer på Sørlandsbanen

  Det er forsinkelser på Sørlandsbanen fordi togene må kjøre med nedsatt hastighet mellom Kongsberg og Darbu. Årsaken er en signalfeil. Bane Nor vet ikke hvor lang tid det tar å rette feilen.

  Sørlandsbanen
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Sørlandsbanen åpnet

  Sørlandsbanen er åpnet igjen mellom Vennesla og Kristiansand, ifølge Bane NOR. Strekningen har vært stengt på grunn av opprydding etter flommen. Prognosen var tirsdag, men arbeidet ble ferdig tidligere enn først antatt.

  Sørlandsbanen
  Foto: Tom Nicolai Kolstad / NRK
 • Åpnes igjen på tirsdag

  Bane NOR melder at opprydningsarbeidet på Sørlandsbanen tar lengre tid enn først antatt. – Med forbehold om at ikke kvikkleiren blir for utfordrende kan vi åpne strekningen tidlig tirsdag morgen, sier områdedirektør Stian Wesøy i Bane NOR. På strekningen Vennesla-Kristiansand går det buss for tog.

  Sørlandsbanen etter flom
  Foto: Tom Nicolai Kolstad / NRK
En god dag for Sørlandsbanen
Dag Brekkan om historisk milepæl