Kristiansand stasjon
Foto: Svein Sundsdal / NRK

Sørlandsbanen

Oppsummert

Sørlandsbanen driftes av Go-Ahead Nordic.

De tok over driften fra Vy (tidligere NSB) 15. desember 2019.

 • Flere avganger med Sørtoget

  Go-Ahead øker antall avganger med Sørtoget fra 20. juni med to avganger på lørdager og tre på søndager. I tillegg økes antall avganger på hverdager, opplyser Go-Ahead Norge i en pressemelding.

 • Signalfeil stopper tog

  Sørlandsbanen er stengt mellom Nærbø og Klepp i Rogaland på grunn av en signalfeil. Bane Nor jobber med å rette feilen, men vet ikke hvor lang tid det vil ta.

 • Sørlandsbanen åpnet

  Sørlandsbanen er åpnet igjen på strekningen mellom Gulskogen og Mjøndalen i Drammen. Banen har vært stengt i flere timer på grunn av solslyng.

 • Sørlandsbanen stengt

  Sørlandsbanen er stengt på strekningen mellom Gulskogen og Mjøndalen på grunn av solslyng. – Vi jobber med å rette feilen, men vi vet ikke hvor lang tid det vil ta, opplyser Bane Nor. Feilen berører regiontoget mellom Oslo og Stavanger.

 • Vurderer lokaltog til Kristiansand

  Jernbanedirektoratet vil be togselskapet Go Ahead om å utrede mulighetene for lokaltog mellom Kristiansand, Vennesla og Marnardal. Agder fylkeskommune ønsker et slikt togtilbud, og dette kan være på plass i 2022 eller 2023, mener direktoratet.

  Marnardal stasjon
  Foto: Eirik Damsgaard / NRK
Forsinkelsene på Sørlandsbanen ble forårsaket av et godstog som kjørte ned en kjøreledning. Det sier Dag Brekkan i Go Ahead Nordic Norway. Forsinkelsene rammer 2000 passasjerer. De sendes i buss og drosjer fra Kristiansand til Gjerstad.