Buss for tog på Sørlandsbanen
Foto: NRK

Sørlandsbanen

Oppsummert

Onsdag 17. oktober 2018 ble det klart at det britiske selskapet Go-Ahead får drifte Sørlandsbanen de neste ti årene. Trafikkpakken omfatter Sørlandsbanen, Arendalsbanen og Jærbanen. For å drifte i Norge har selskapet startet opp Go-Ahead Norge AS.

 • Sørlandsbanen er fortsatt stengt

  – Vi jobber fortsatt med feilretting. Det blir stengt et stykke utover formiddagen, sier pressevakt Gunnar Børseth i Bane Nor, til NTB søndag. Sørlandsbanen ble lørdag stengt mellom Vegårshei og Gjerstad på grunn av problemer med strømtilførselen.

 • Toget er i bevegelse

  Sørlandsbanen er åpen igjen, etter at et tog i retning Kristiansand har stått stille i fire timer. Strømproblemer var årsaken til forsinkelsen. 147 personer ble rammet.

 • Vil ha tilbake Hynnekleiv stasjon

  Flere ønsker nå Hynnekleiv stasjon i Froland tilbake som stopp på Sørlandsbanen. Stasjonen ble lagt ned i 2003. Ifølge Oddbjørn Kylland fra Senterpartiet, som leder samferdselsutvalget i Aust-Agder, bør mulighetene sjekkes.

  Hynnekleiv stasjon
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Åpner for sovevogner

  Go Ahead vil vurdere sovevogner på Sørlandsbanen, men ikke før 2021. Det sier administrerende direktør i Go-Ahead Norge, Cathrine Elgin. Samferdselspolitikerne i Vest-Agder ønsker at det nye togselskapet skal tilby sovevogn mellom Kristiansand og Oslo.