Hopp til innhold
Kristiansand stasjon
Foto: Svein Sundsdal / NRK

Sørlandsbanen

Oppsummert

Sørlandsbanen driftes av Go-Ahead Nordic.

De tok over driften fra Vy (tidligere NSB) 15. desember 2019.

 • Sørlandsbanen åpnet igjen

  Togtrafikken skal nå være i gang igjen etter at det oppstod brann i et godstog mellom Hokksund og Drammen som stanset all trafikk på Sørlandsbanen.

  Bane NOR skriver i en trafikkmelding at du fortsatt må regne med forsinkelser og innstillinger.

 • Sørlandsbanen stengt på grunn av brann

  Bane Nor melder like før klokken 20:00 at Sørlandsbanen er stengt på grunn av brann. Kveldstoget fra Oslo S til Kristiansand og Stavanger er påvirket. Banen er stengt mellom Gulskogen og Mjøndalen i Drammen. Ny oppdatering er ventet klokka 20.30, skriver Bane NOR i sin trafikkmelding.

 • Mindre gods på bane

  Det ble fraktet mindre gods på Sørlandsbanen i fjor enn i 2021.

  Den marginale nedgangen på 1 prosent skyldes først og fremst driftsutforringer på banestrekningen, ifølge godsdirektøren.

  På landsbasis økte godstrafikken med 2 prosent.

  Godstog på Sørlandsbanen.
  Foto: Marte Skodje / NRK
 • Bønder stevner Bane Nor

  150 bønder fra Sandnes til Kristiansand har slått seg sammen og stevnet Bane Nor for retten. Det hele dreier seg om hvem som er ansvarlig for gjerdet langs Sørlandsbanen.

 • Forsinkelser Sørlandsbanen

  Det er forsinkelser på Sørlandsbanen i ettermiddag på grunn av feil på sporet mellom Vennesla og Nelaug. Tog i retning til Oslo er minst 30 minutter forsinket. Det jobbes med å utbedre feilen.

Jernbaneforum Sør er bekymret for at reisetiden med tog mellom Kristiansand og Oslo kan øke med en halv time. Når nye tog skal erstattes, er det mye som tyder på at de ikke klarer å holde samme hastighet som dagens krengetog.