Buss for tog på Sørlandsbanen
Foto: NRK

Sørlandsbanen

Oppsummert

Onsdag 17. oktober 2018 ble det klart at det britiske selskapet Go-Ahead får drifte Sørlandsbanen de neste ti årene. Trafikkpakken omfatter Sørlandsbanen, Arendalsbanen og Jærbanen. For å drifte i Norge har selskapet startet opp Go-Ahead Norge AS.

 • Har undertegnet vedlikeholdsavtale

  Britiske Go-Ahead, som skal kjøre tog på Sørlandsbanen, har undertegnet en avtale med det statlige selskapet Mantena om vedlikehold av togene. Avtalen gjelder for åtte år. Go-Ahead starter opp med tilbud på Sørlandsbanen 15. desember.

 • Sto fast i tunnel i tre timer

  Toget sto fast i Holtsåstunnelen på Sørlandsbanen er nå på vei videre til Oslo, etter å ha stått fast i tre timer, skriver Fædrelandsvennen. Banen er fortsatt stengt mellom Nordagutu og Kongsberg siden strømtilførselen er nede.

 • Tog står fast på Sørlandsbanen

  Et tog med 160 passasjerer står fast i Holtsåstunnelen på Sørlandsbanen etter at den ble stengt for trafikk, skriver Fædrelandsvennen. Jernbanen er stengt mellom Nordagutu og Kongsberg. Bane Nor sier et diesellokomotiv skal trekke ut toget.

 • 160 personer står fast i tunnel

  Et tog med 160 passasjerer står fast i Holtsåstunnelen på Sørlandsbanen etter at den ble stengt for trafikk, skriver Fædrelandsvennen. Pressevakt Gunnar Børseth ved Bane Nor sier det sendes et diesellokomotiv for å trekke ut toget.