Noen har sagt om tapas at det er en god håndfull med delikate små smaksbomber som bare tigger om å bli prøvesmakt.
I onsdagens formiddagssending fra NRK Sørlandet laget programleder Kjell Pedersen og kokk Ove Aasen tapas og tapassuppe.
Her får du oppskriften på herlighetene:
Oppskrift på tapas-suppe:
(Oppskrift til 10 porsj. )
1 stor kylling ca 1200 gr
5 skiver loff til brødkrutonger
300 gr kokte pastasjell,
Olje og frisk basilikum
Paprika, ½ rød, ½ gul, ½ grønn
1 stk salatløk/rødløk
100 gr purreløk
300 gr gulost
1 beger rømme 3 dl
½ glass Tacosaus Medium
20 skiver brød eller 2 kuvertbrød
Smør til å smøre med/ 250 gr Kvitseidsmør blandes med ca 50 gr pesto.
Til selve suppen:
Kraften
1,5 dl Tomatpure
1/3 glass Tacosaus Hot
100 gr Mel / 100 gr margarin 30 gr mel og 30 gr. Marg. pr liter.
3 blokker Kylling eller hønsekraft.
Aromat eller MSG for å smake til suppen.
Kyllingen kokes i ca. 2,5 til 3 liter vann med salt og pepper i ca 45 minutter.
Av kraften lages suppe:
100 gr margarin og 100 gram mel surres og tilsettes 1,5 dl. Tomatpure og 1/3 glass med tacosaus.
Salt, pepper, litt ekstra hønsekraft slik at suppen blir kraftig. Tacosausen skal gjøre suppen litt frekk.
Tilbehøret settes i boller:
Alt tilbehør skal være kaldt og kan derfor gjøres i stand i god tid.
Kyllingkjøttet tas av kyllingen og kuttes i biter 1 x 1 cm.
5 skiver loff til brødkrutonger kuttes i terninger 1 x 1 cm og stekes i klaret smør med litt salt og pepper.
Pastaskjell kokes og smakes til med litt olje og frisk basilikum.
Paprika, rød, grønn og gul kuttes i små terninger.
Salatløk/rødløk kuttes i syltynne skiver
Purreløk kuttes i tynne skiver, forvelles i 1 minutt
Guost rives
Tacosaus medium
Rømme
Brød/kuvertbrød