NRK Meny
Normal

Oppskrift på tapas

Tapas er populært og enkelt. Nå kan du lære å lage suppe av herlighetene.

Tapas
Foto: Kjell Pedersen / NRK

Noen har sagt om tapas at det er en god håndfull med delikate små smaksbomber som bare tigger om å bli prøvesmakt.

I onsdagens formiddagssending fra NRK Sørlandet laget programleder Kjell Pedersen og kokk Ove Aasen tapas og tapassuppe.

Her får du oppskriften på herlighetene:

Oppskrift på tapas-suppe:

Ove Aasen

Kokk Ove Aasen lager tapas og tapassuppe.

Foto: Kjell Pedersen / NRK

(Oppskrift til 10 porsj. )

1 stor kylling ca 1200 gr

5 skiver loff til brødkrutonger

300 gr kokte pastasjell,

Olje og frisk basilikum

Paprika, ½ rød, ½ gul, ½ grønn

1 stk salatløk/rødløk

100 gr purreløk

300 gr gulost

1 beger rømme 3 dl

½ glass Tacosaus Medium

20 skiver brød eller 2 kuvertbrød

Smør til å smøre med/ 250 gr Kvitseidsmør blandes med ca 50 gr pesto.

Til selve suppen:

Kraften

1,5 dl Tomatpure

1/3 glass Tacosaus Hot

100 gr Mel / 100 gr margarin 30 gr mel og 30 gr. Marg. pr liter.

3 blokker Kylling eller hønsekraft.

Aromat eller MSG for å smake til suppen.

Kyllingen kokes i ca. 2,5 til 3 liter vann med salt og pepper i ca 45 minutter.

Av kraften lages suppe:

100 gr margarin og 100 gram mel surres og tilsettes 1,5 dl. Tomatpure og 1/3 glass med tacosaus.

Salt, pepper, litt ekstra hønsekraft slik at suppen blir kraftig. Tacosausen skal gjøre suppen litt frekk.

Tilbehøret settes i boller:

Alt tilbehør skal være kaldt og kan derfor gjøres i stand i god tid.

Kyllingkjøttet tas av kyllingen og kuttes i biter 1 x 1 cm.

5 skiver loff til brødkrutonger kuttes i terninger 1 x 1 cm og stekes i klaret smør med litt salt og pepper.

Pastaskjell kokes og smakes til med litt olje og frisk basilikum.

Paprika, rød, grønn og gul kuttes i små terninger.

Salatløk/rødløk kuttes i syltynne skiver

Purreløk kuttes i tynne skiver, forvelles i 1 minutt

Guost rives

Tacosaus medium

Rømme

Brød/kuvertbrød