Gjør små endringer

Rune Edvardsen forteller om sine visjoner for Sarons Dal og Troens Bevis etter farens død.

Rune Edvardsen

Rune Edvardsen sier han følger den veien faren staket ut, men varsler også endringer.

Foto: Troens Bevis

Troens Bevis vil rette mer av sitt arbeide mot å bekjempe fattigdom.

Det sier Rune Edvardsen som nå skal lede bevegelsen i Kvinesdal alene etter faren Aril Edvardsen døde. Han sier han vil innføre små, men viktige endringer.

NETT-RADIO: RUNE EDVARDSEN OM VEIEN VIDERE

- Det er ikke endringer i grunnvisjonen. Misjonsdelen - det å bakke opp lokale misjonærer og menigheter rundt om i verden - er fundamentalt. Men jeg tror verdens fattigdom og urettferdighet vil få en større plass i Troens Bevis etter hvert, sier Edvardsen.

- Min far staket ut veien

Det er allerede en stund siden Rune Edvardsen formelt overtok ansvaret og ledelsen av Troens Bevis. Men ved farens bortgang blir det enda tydeligere.

- Hvor går veien videre for hele virksomheten i Sarons Dal og i Troens Bevis?

- Vi vil fortsette samme vei som min far staket ut. Grunnvisjonen er den samme. Min far og jeg er fra samme hus, men mine uttrykksformer er ikke de samme som hans. Men misjonsdelen er fundamentet - og det står jeg på 100 prosent, sier Rune Edvardsen.

Brenner for de fattige

Rune Edvardsen har reist og sett mye av verden. Han har sagt at han ikke er så redd for engasjementene og arbeidet som drives utenlands, men frykter mer for det som skjer i Norge.

- Jeg er veldig engasjert for verdens fattigdom og urettferdighet. Noe som nok vil få større plass i Troens Bevis i framtiden.

- Det som blir min oppgave er å motivere folk i Norge til å drive misjon og hjelp ut i en verden som forfaller. Når du ikke kan hjelpe folk - så er evighetsbudskapet det kjæreste for mennesket, sier han.

Bygger videre på farens nettverk

Du har i mange år drevet dine egne prosjekter - hva skjer med de i forhold til det som har vært Troens Bevis sitt engasjement og din fars engasjement som brobygger, fredsdiplomat og predikant?

- Jeg kjenner alle kontaktene og min fars nettverk. Jeg kan ikke gå i min fars sko, jeg kan gå i mine - men jeg trenger oppbakking, forteller Edvardsen.

Nye givere og nye samarbeidspartnere

Han er overbevist om at gamle støttespillere fortsatt vil bidra til virksomheten, og håper nye vil slutte seg til.

- Mange av våre gamle venner vil nok fortsette å støtte vår virksomhet, men utfordringen blir å få med nye folk. Men jeg tror at har man ekte medfølelse for noe - så smitter det. Jeg vil fortelle historien om det jeg ser rundt meg i verden - og så ber jeg til Gud om at det blir mottatt av mange som kan hjelpe til med å bidra, avslutter Edvardsen.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

Avbrøt intervjuet i gledesrus: – Jeg kan ikke tro det